Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Συνεχίζεται η συλλογή της Σίτι!!

Τον πρώτο τίτλο στην Αγγλία για τη σεζόν 2012-13 κατέκτησε η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία επικράτησε 3-2 της Τσέλσι στο Community Shield.
Μία από τις καλύτερες εποχές της ιστορίας της διανύει η Μάντσεστερ Σίτι. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι, για τρίτη διαδοχική σεζόν προσθέτει τίτλο στη συλλογή της. Μετά το FA Cup και το πρωτάθλημα Αγγλίας πέρυσι, ξεκίνησε ιδανικά και τη φετινή σεζόν, κατακτώντας τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, καθώς επικράτησε 3-2 της Τσέλσι για το Community Shield.
Οι «μπλε» προηγήθηκαν στο 40’ με το πρώτο φετινό τέρμα του Φερνάντο Τόρες που δείχνει να βρίσκεται σε φόρμα από το Euro 2012 όπου βγήκε πρώτος σκόρερ. Ωστόσο, λίγο αργότερα και στο 44’ ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς αποβλήθηκε αφήνοντας την Τσέλσι με δέκα παίκτες, κάτι που εμφανίστηκε καθοριστικό για την εξέλιξη της αναμέτρησης.
Στο ξεκίνημα της επανάληψης οι «πολίτες» μπήκαν αποφασισμένοι για να φτάσουν γρήγορα στην ανατροπή. Στο 53’ ο Γιάγια Τουρέ έφερε το παιχνίδι στα ίσια και έδωσε μεγάλο προβάδισμα τίτλου στην ομάδα του. Λίγο αργότερα και στο 59’ ο Κάρλος Τέβεζ με εκπληκτικό τέρμα έκανε την ανατροπή, για να προηγηθούν με 2-1 οι τυπικά φιλοξενούμενοι.
Όλα τελείωσαν στο 65’ όταν ο Νασρί με ωραία προβολή έκανε το 3-1. Από εκεί και πέρα οι δύο ομάδες απλά περίμεναν τη λήξη της αναμέτρησης. Η ομάδα του Ρομπέρτο Ντι Ματέο, το μόνο που κατάφερε, ήταν να μειώσει με τέρμα του Μπερντράντ στο 80’ χωρίς να μπορέσει να απειλήσει  για την ισοφάριση.
ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κόουλ, Νταβίντ Λουίζ, Τέρι, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Μίκελ, Αζάρ (71’ Μπερτράν), Τόρες, Μάτα (74’ Στάριτζ)
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Παντιλιμόν, Κομπανί, Ζαμπαλέτα, Κολάροφ, Σάβιτς (46’ Κλισί), Μίλνερ, Νασρί (76’ Σίλβα), Ντε Γιόνγκ, Τουρέ, Αγκουέρο, Τέβεζ (88’ Τζέκο).


πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: