Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Από αύριο όλα θα είναι μια ανάμνηση...!!

Το Ολυμπιακό Χωριό αδειάζει. Οι μέρες πέρασαν για τους 10.500 αθλητές και αθλήτριες, που ήδη έχουν αρχίσει σιγά σιγά να παίρνουν τον δρόμο της επιστροφής για τις πατρίδες τους με χιλιάδες αναμνήσεις. Γράφει ο Τάσος Παπαχρήστου.
Από αύριο όλα θα είναι μια ανάμνηση...
Ευχάριστες και δυσάρεστες, ανάλογα με τα αγωνιστικά αποτελέσματά τους.
Θα αντικατασταθούν στα διαμερίσματα όπου διέμεναν για περίπου τρεις βδομάδες από μικροαστικές οικογένειες, κυρίως μεταναστών. Πρόκειται κάτι σαν τις δικές μας εργατικές κατοικίες σε μια περιοχή όπου παλαιότερα ήταν βάλτος. Τώρα υψώνονται μοντέρνα συγκροτήματα κατοικιών έστω και με γυψοσανίδες στα ενδιάμεσα χωρίσματα των δωματίων.
Οι βαλίτσες τους ζυγίζουν πολλά κιλά, αλλά τα ψώνια των αθλητών ήταν αντικειμενικά λίγα. Βλέπετε οι τιμές αυτήν την εποχή στο Λονδίνο έχουν τιναχτεί στα ύψη. Φανταστείτε ότι ένα κουκλάκι των αγώνων κοστίζει 20 ευρώ και ένα απλό pin 10 ευρώ.
Ολα τα υπόλοιπα είδη, από ντύσιμο μέχρι τα δώρα, είναι περίπου 20% πιο ακριβά απ' ό,τι στην Ελλάδα.
Χωρίς να αναφέρεται γραπτώς πουθενά στους πίνακες ανακοινώσεων, όλοι οι ένοικοι μπορούν να πάρουν μαζί στο ταξίδι της επιστροφής τα παπλώματά τους που φέρουν τα σήματα όλων των Ολυμπιακών Αθλημάτων από τους αγώνες του Λονδίνου.
Το 2004 στην Αθήνα, λόγω καιρού, δεν υπήρχαν στο Ολυμπιακό Χωριό παπλώματα, μόνον άσπρα σεντόνια.
Οι Βρετανοί, που σχεδόν καθημερινά έκαιγαν μια δυο ώρες τα καλοριφέρ λόγω κρύου μέσα στο κατακαλόκαιρο, έκαναν ένα θαυμάσιο αναμνηστικό δώρο σε όλους. Και δεν άδειασαν λοιπόν μόνο τα δωμάτια αλλά και τα κρεβάτια.
Το μεγάλο πρόβλημα όμως των διοργανωτών είναι η οργάνωση των αναχωρήσεων των αποστολών από δύο αεροδρόμια του Λονδίνου, το Χίθροου και το Στάνσεντ.
Αναμένεται ένα αληθινό χάος. Βλέπετε, πέρα από τα χιλιάδες μέλη των 205 αποστολών αναχωρούν και τουρίστες προς διάφορους προορισμούς για τις διακοπές τους.
Ωστόσο, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, η γιορτή έλαβε τέλος και από Δευτέρα όλα θα αποτελούν μια ανάμνηση.
Ωστόσο, μην ανησυχείτε, σε 1.454 ημέρες από σήμερα αρχίζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: