Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΤ' όμιλος: Υπόθεση για δύο

Μετά από δύο σερί «στραβοπατήματα» στην Αγγλία, η Τσέλσι επέστρεψε στις επιτυχίες, αφού νίκησε την Μαρσέιγ στο «Στάμφορντ Μπριτζ», πιο δύσκολα όμως από ότι δείχνει το τελικό 2-0.

Ο Τέρι (7’) με προβολή και ο Ανελκά (28’) με εκτέλεση πέναλτι πέτυχαν τα τέρματα των «μπλε», που συγκατοικούν με την Σπαρτακ Μοσχας στην κορυφή του ΣΤ’ ομίλου με έξι βαθμούς.

Οι Μοσχοβίτες, επέβαλαν την ανωτερότητά τους κόντρα στην Ζίλινα, επικρατώντας 3-0 στο «Λουζνίκι».

Ζ’ Όμιλος: Iσόπαλο το ντέρμπι, νίκη για τη «βασίλισσα»!

Χωρίς νικητή έληξε το μεγάλο ντέρμπι του Ζ’ ομίλου για την δεύτερη αγωνιστική του Champions League. Άγιαξ και Μίλαν έμειναν στο 1-1, σε ένα παιχνίδι με γρήγορο ρυθμό και αρκετές φάσεις- κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ελ Χαμνταουί άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, με τον Ιμπραϊμοβιτς να ισοφαρίζει, πετυχαίνοντας γκολ κόντρα στην παλιά του ομάδα και παράλληλα το τρίτο του γκολ στη διοργάνωση. Νίκη στο τέλος για τη Ρεάλ 1-0 την Οσέρ στη Γαλλία.

Ε’ όμιλος: Σβαϊνσ- TIGER!

Με δύο γκολ του «τίγρη» Σβαϊνστάιγκερ (56’, 89’), η περυσινή φιναλίστ, Μπάγερν Μονάχου, επικράτησε 2-1 στην έδρα της Βασιλείας, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League. Μόνοι πρώτοι οι Βαυαροί στο πέμπτο όμιλο με 6 π. Ορεξάτη η Ρόμα, επικράτησε 2-1 στην έδρα της επί της Κλουζ.

Η' όμιλος: «Κανονιές»… μετά την αποβολή

Πολύ πιο δύσκολα απ' ότι δείχνει το αποτέλεσμα, η Άρσεναλ επικράτησε 3-1 της Παρτιζάν στο Βελιγράδι, αφού… χρειάστηκε, όμως, να μείνει από το 56' με παίκτη παραπάνω, λόγω αποβολής του Γιοβάνοβιτς. Δύο στα δύο για τους «κανονιέρηδες», που έφτασαν τους έξι βαθμούς και συγκατοικούν στην κορυφή του τελέυταίου ομίλου του Champions League με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ, που πέρασε σαν… σίφουνας (3-0) από την Μπράγκα.

Eποχή Αναστόπουλου στον ΟΦΗ!

O Γιάννης Χατζηνικολάου από το απόγευμα της Τρίτης αποτελεί παρελθόν για τον ΟΦΗ. Λίγη ώρα αργότερα, ανακοινώθηκε απο την Κρητική ΠΑΕ ο Νίκος Αναστόπουλος! Τα άσχημα αποτελέσματα των Κρητικών στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος της Football League, προκάλεσαν αναταραχή στις τάξεις του συλλόγου.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: "Η διοίκηση της ΠΑΕ-ΟΦΗ ανακοινώνει την λύσει της συνεργασίας της με το προπονητή κ. Γιάννη Χατζηνικολάου. Η διοίκηση της ΠΑΕ-ΟΦΗ ευχαριστεί θερμά το κ. Χατζηνικολάου για την προσφορά του στην ομάδα μας και του εύχεται κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του."

Λίγη ώρα αργότερα, η κρητική ΠΑΕ ανακοίνωσε την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Νίκο Αναστόπουλο. Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: "Η διοίκηση της ΠΑΕ-ΟΦΗ ανακοινώνει την συνεργασία της με το προπονητή κ. Νίκο Αναστόπουλο. Ο κ. Αναστόπουλος θα έλθει αύριο το μεσημέρι στο Ηράκλειο και στις 4 μ.μ. θα κάνει την πρώτη του προπόνηση με τους παίκτες της ομάδας μας. Ο κ. Αναστόπουλος αύριο στις 7 μ.μ. θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ στα γραφεία της ΠΑΕ-ΟΦΗ που είναι στο αθλητικό κέντρο".

«Σοκ» με Ρούνεϊ

Ξανά άτυχος στάθηκε ο Γουέιν Ρούνεϊ. Ο διεθνής Άγγλος επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει τραυματιστεί σοβαρά στον αστράγαλο στο ματς της περασμένης αγωνιστικής με την Μπόλτον και αυτό θα τον κρατήσει εκτός αγωνιστικών χώρων για τις επόμενες δυο με τρεις εβδομάδες, όπως επιβεβαίωσε και ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον.

«Δύο ή τρεις εβδομάδες θα μείνει εκτός ο Γουέιν», διευκρίνισε ο Σκοτσέζος τεχνικός, συμπληρώνοντας πως: «Είναι πολύ δυνατός και στο παρελθόν έχει αναρρώσει σύντομα από αρκετούς τραυματισμούς».

Έτσι, ο 25χρονος θα χάσει το ματς με τη Βαλένθια την Τετάρτη για τη δεύτερη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, τον σαββατιάτικο αγώνα με τη Σάντερλαντ για την έβδομη αγωνιστική της Premier League, όπως και τον αγώνα της εθνικής του ομάδας κόντρα στο Μαυροβούνιο στις 12 Οκτωβρίου για τα προκριματικά του EURO 2012.

Απάντησε στον Μουρίνιο παίκτης της Χετάφε!

Αιχμές κατά του Ζοζέ Μουρίνιο άφησε ο αριστερός μπακ της Χετάφε, Μανέ. Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής ενοχλήθηκε από τη δήλωση του Πορτογάλου τεχνικού, με την οποίααν αρωτηθηκε γιατί οι δημοσιογράφοι ασχολούταν τόσο πολύ με τον Πέδρο Λεόν, σαν να ήταν ο Ζιντάν ή ο Μαραντόνα. Ο «Special One» μάλιστα φάνηκε να εκνευριστηκε από το γεγονός!

Ο 28χρονος μπακ υπερασπίστηκε τον πρώην συμπαίκτη του, αναφέροντας όταν αγωνιζόντουσαν στον ίδιο σύλλογο, έμοιαζε σαν τον Μαραντόνα ή τον Ζιντάν! Ο Μανέ «έσταξε χολή» καθώς δήλωσε ότι για να δείξει το ταλέντο του ο Λεόν, θα πρέπει να παίζει. Επίσης απάντησε προκαταβολικά σε όσους τολμήσουν να τον κριτικάρουν για τα λεγόμενά του.

«Μπορώ μόνο να πω ότι ήμουν ένα χρόνο με τον Πέδρο Λεόν, ο οποίος εδώ έμοιαζε με τον Μαραντόνα ή τον Ζιντάν. Θα πουν ότι αυτή δεν είναι η Χετάφε αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης, αν όμως δεν παίζει φυσικά και δεν μπορεί να δείξει αν είναι ο Μαραντόνα ή ο Ζιντάν. Όποιοι μου πουν ποιος είναι ο Μανέ για να το πει αυτό, τους υπενθυμίζω ότι είμαι ένα ανθρώπινο ον όπως οποιοσδήποτε άλλος», τόνισε ο αμυντικός της Χετάφε.

Διαβεβαιώσεις για… αφύπνιση




Στην Τούμπα βρέθηκαν σήμερα εκπρόσωποι των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ, που είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους ποδοσφαιριστές του δικεφάλου αλλά και το τεχνικό τιμ, ζητώντας αφύπνιση. Οι οπαδοί του δικεφάλου υπογράμμισαν πως αυτοί με την σειρά τους και την ομάδα θα συνεχίσουν να στηρίζουν και τους ποδοσφαιριστές συνεχίζουν να εμπιστεύονται όμως περιμένουν από αυτούς σαφώς μεγαλύτερη προσπάθεια στην συνέχεια. Η κουβέντα κράτησε για ένα τέταρτο περίπου, με τους παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη να προπονούνται αμέσως μετά, κανονικά.

Επέστρεψε ο Ηλιάδης, αναμονή για Παπαστεριανό

Επέστρεψε ο Ηλιάδης, αναμονή για Παπαστεριανό
Στην διάθεση του Μαρίνου Ουζουνίδη είναι κανονικά από σήμερα ο Στέλιος Ηλιάδης. Ο μέσος των «κυανόλευκων» ξεπέρασε το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε και έθεσε εαυτόν στην διάθεση του προπονητή για τον αγώνα με την Κέρκυρα. Ο κ. Ουζουνίδης θα περιμένει τις επόμενες ημέρες και τον Μανόλη Παπαστεριανό που ακολούθησε και σήμερα ατομικό πρόγραμμα, κάτι που ισχύει και για το Ντάνι που θα είναι όμως εκτός απρόοπτου έτοιμος για τον αγώνα της Κυριακής (16:00).

Μπόσνιακ: «Ο ΠΑΟΚ θα δώσει μάχη για την πρόκριση»

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ηρακλή Ιβάν Μπόσνιακ κλήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» να σχολιάσει τις αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, μιας και στο παρελθόν αγωνίστηκε για 2,5 χρόνια στην Κροατική ομάδα, ενώ γνωρίζει αρκετά καλά το ελληνικό πρωτάθλημα, μιας και πέρυσι αγωνίστηκε στο «Γηραιό».
Για τις «προβλέψεις» του αναφορικά με τις αναμετρήσεις των δύο ομάδων τόνισε: «Γνωρίζω αρκετά καλά τον ΠΑΟΚ, αλλά και τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ που πλέον έχει πολύ καλό προπονητή και ξεκίνησε πολύ καλά τη σεζόν. Πιστεύω θα γίνει ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, μιας και ο ΠΑΟΚ έχει πάντα εξαιρετική ατμόσφαιρα στο γήπεδο του. Από την πλευρά μου όμως ελπίζω η Ντιναμό να παίξει αρκετά καλά και να μπορέσει να πάρει τουλάχιστον τον πόντο. Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ είναι η καλύτερη ομάδα στην Κροατία, φέτος ενισχύθηκε με την παρουσία των Σαμίρ και Ρουκάβινα. Συνήθως παίζουν επιθετικά, οπότε κάπως έτσι θα παίξουν και στην Τούμπα, μιας και ακόμη και ο πόντος θα είναι καλός στη Θεσσαλονίκη. Αντίθετα στο Ζάγκρεμπ θα παίξει πολύ πιο επιθετικά και θα προσπαθήσει περισσότερο για τη νίκη».
Σχολιάζοντας τους συμπατριώτες του ανέφερε: «Είδα το παιχνίδι της Ντιναμό Ζάγκρεμπ απέναντι στη Βιγιαρεάλ, που ήταν ένα από τα καλύτερα της παιχνίδια τα τελευταία χρόνια. Όλοι σίγουρα εύχονται πως θα καταφέρει να συνεχίσει ανάλογα, ενώ πιστεύουν πως υπάρξει απόδοση ανάλογη και απέναντι στον ΠΑΟΚ, θα μπορέσουν να αποσπάσουν το πολυπόθητο θετικό αποτέλεσμα. Σέβομαι πραγματικά τον ΠΑΟΚ και θεωρώ πως μαζί με τη Ντιναμό και τη Βιγιαρέαλ είναι τα φαβορί και θα δώσουν μάχη για την πρόκριση».
Κλείνοντας έδωσε και την… είδηση αναφορικά με το μέλλον του: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα πλέον με τον Ηρακλή. Υπήρξε κάποια κατάσταση που διορθώθηκε πριν το πρωτάθλημα, ενώ πριν δύο εβδομάδες βρέθηκα και στη Θεσσαλονίκη. Βλέπω ότι ο Ηρακλής λύνει τα προβλήματα του και εύχομαι πραγματικά καλή επιτυχία τη φετινή σεζόν. Αυτή τη στιγμή εγώ προετοιμάζομαι, υπήρξε μια σκέψη και προσπάθεια να παίξω ξανά στον Ηρακλή, αλλά δεν προλάβαμε, γιατί ήταν η τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου. Υπάρχει μια σκέψη για τον Ιανουάριο, όμως όταν έρθει εκείνη η μεταγραφική περίοδος θα δούμε τι θα κάνουμε».

Μπορεί και χωρίς τη Μάλτση!

Διπλή ήταν η νίκη που πέτυχε η Εθνική Γυναικών απέναντι στον Καναδά, με 57-52 για τη δεύτερη αγωνιστική του 5ου ομίλου του Μουντομπάσκετ της Τσεχίας. Τα κορίτσια του Κώστα Μίσσα δεν διατήρησαν μονάχα το δικαίωμα να ονειρεύονται οκτάδα, αλλά απέδειξαν -ίσως για πρώτη φορά στη διοργάνωση- πως μπορούν να φανούν ανταγωνιστικές και χωρίς να είναι η Εβίνα Μάλτση στην καλή της μέρα. Χαρακτήρα τελικού αποκτά η αυριανή αναμέτρηση κόντρα στη Λευκορωσία, καθώς η Εθνική μας με νίκη εξασφαλίζει τη συμμετοχή της στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Κορυφαία η Πελαγία Παπαμιχαήλ η οποία πέτυχε και το καθοριστικότερο καλάθι, 14 δεύτερα πριν το φινάλε της αναμέτρησης, κάνοντας το σκορ 55-52. Τα δεκάλεπτα: 7-12, 20-28, 37-44, 52-57

Καναδάς: Φίλιπς 8, Γκαμπριέλε 7, Τσαμπντελάιν 8, Σμιθ 10, Μπέκερινγκ, Ακόνουα 3, Μέρφι 8, Τατάμ 2, Άουμπρι 3, Άνταμς 3


Ελλάδα:
Καλέντζου 11, Δημητράκου 3, Χατζηνικολάου 9, Καλτσίδου 7, Μάλτση 11, Παπαμιχαήλ 12, Λίμουρα, Σωτηρίου 2, Μητροπούλου 2

«Δεν με φοβίζει ο ΠΑΟΚ»

Ειλικρινής και έτοιμος να κάνει με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ την «ζημιά» στον ΠΑΟΚ, για το Europa League, είναι ο Βαχίντ Χαλίλχοζιτς. Ο Βόσνιος τεχνικός μίλησε στην ιστοσελίδα «jutarnji.hr», και παραδέχτηκε πως μόνο η ατμόσφαιρα του γηπέδου της Τούμπας μπορεί να τους φοβίσει την Πέμπτη και όχι η ποιότητα των παικτών του Παύλου Δερμιτζάκη.

Αναφορικά με το παιχνίδι της Πέμπτης, είπε: «Το να πάρουμε έναν βαθμό. θα ήταν κάτι πάρα πολύ καλό, αλλά δεν θα στεναχωριόμουν αν παίρναμε και τους τρεις της νίκης. Για να πάρουμε την ισοπαλία, πρέπει να παίξουμε για τη νίκη. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου, αλλά αυτό δεν είναι και εύκολο. Και αυτό γιατί, δεν με φοβίζει η ποιότητα των παικτών του ΠΑΟΚ, αλλά η ατμόσφαιρα του γηπέδου του. Πολλές έμπειρες ομάδες έχασαν εκεί μέσα. Με φοβίζει η αφέλεια των παικτών μου και η όχι και τόσο μεγάλη εμπειρία τους από τέτοιου είδους παιχνίδια».

Για τον ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ έχει ποιότητα και εμείς πρέπει να την εξουδετερώσουμε. Αυτός είναι ο στόχος μας. Απέκλεισε την Φενέρμπαχτσε, αποκλείστηκε από τον Άγιαξ, χωρίς να χάσει. Ωστόσο, έχει πολλές αδυναμίες. Τις έχω εντοπίσει και έχω μερικές ιδέες στο πως θα πρέπει να παίξουμε».

Ιάκομπ: «Θα πάμε για νίκη»

Με στόχο τη νίκη θα αντιμετωπίσει την Κέρκυρα ο Ηρακλής όπως δήλωσε ο Βίκτορ Ιάκομπ μετά από τη σημερινή προπόνηση. «Πρόκειται για ένα δύσκολο παιχνίδι, όμως η ομάδα μας θα πρέπει να πάει για να νικήσει», τόνισε ο Ρουμάνος.

«Μπορεί μέχρι στιγμής να μην κατάφερα να σκοράρω, όμως, θεωρώ πως τα γκολ θα έρθουν στη συνέχεια. Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για το πότε η ομάδα θα είναι έτοιμη. Ελπίζω πως μέσα σε 2-3 εβδομάδες θα είμαστε σε θέση να αποδώσουμε αυτά που μπορούμε», συνέχισε ο Ρουμάνος.

Ο Ιάκομπ αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο καλείται ο «Γηραιός» να αντιδράσει μετά την ήττα από την Καβάλα…

Πρέπει να αποδείξουμε στο γήπεδο πως ξέρουμε να αντιδρούμε στα άτυχα αποτελέσματα και όχι απλά το λέμε για να το περιμένουμε. Θα δούμε μετά το παιχνίδι αν είναι θετικό ή αρνητικό το γεγονός πως η Κέρκυρα δεν αγωνίζεται στη φυσική της έδρα», κατέληξε.

Tenorio-Στοίχημα ...Τηλεθέαση, καί μικρές Αγγλίας ..

                                                                  Επιμέλεια-Tenorio.


                                                   Την καλησπέρα μού, σε όλη την παρέα.


Εβδομάδα Ευρωπαικών παιχνιδιών αυτή πού διανύουμε, καί εμείς εδώ βέβαια απο την στήλη ούτε καν θα ασχοληθούμε στοιχηματικά με αυτές τις αναμετρήσεις.Καθώς όπως έχω ξαναπεί, αυτές οι διωραγανώσεις είναι για τηλεθέαση καί μόνο. Τηλεθέαση λοιπόν, καί μικρές κατηγορίας Αγγλίας θα ξηγηθούμε.στα σημερινά.


Πάμε να δούμε τι έχουμε.



Watford - Swansea   (1)

Σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση η Watford , η οποία προέρχεται από τρεις σερί νίκες στις οποίες σκόραρε 11 φορές συνολικά. Εντός έδρας, κατάφερε, το περασμένο Σάββατο, να πάρει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα και μετράει πλέον, σε τέσσερα ματς, μία νίκη, δύο ισοπαλίες και μία ήττα.

Συνεχίζει να προβληματίζει εκτός έδρας η Swansea. Μετράει τέσσερις σερί ήττες, στις οποίες έχει δεχτεί εννιά γκολ και έχει σκοράρει μόλις δύο, ενώ έχει φτάσει συνολικά τα εννιά ματς χωρίς τρίποντο μακριά από την έδρα της.

Εχθρικό αναμένεται να είναι το κλίμα για τον τεχνικό της Swansea, καθώς είχε αφήσει την Watford στο παρελθόν στα κρύα τού λουτρού, για αναλάβει άλλη ομάδα.Στο στρατόπεδο της Watford τον αποκαλούν ιούδα, καί τού ετοιμάζουν την ανάλογη υποδοχή.

Θα ρισκάρω στον άσο της Watford σε απόδοση (2.30)




Yeovil - Southampton   (2)


Η Saouthampton επέστρεψε στις νίκες, το ζητούμενο για αυτήν είναι να υπάρχει συνέχεια. Η ποιότητά της είναι αναμφισβήτητη, όχι μόνο απέναντι στη Yeovil , αλλά σε σχέση με κάθε άλλη ομάδα στην κατηγορία.

Όσο γιά την Yeovil, η άμυνά της δέχεται εύκολα γκολ, θα έχει πρόβλημα, ειδικά κόντρα σε δυνατές αντιπάλους., όπως την Southampton .

Χαμηλή η απόδοση στον οπαπ στο (1,90). Προσωπικά, έχω επιλέξει το διπλό της Southampton σε απόδοση (2.10)



Charlton - M. K. DONS   (1)

Aρκετά προβληματάκια καί αμφιβολίες παικτών, καί στις δύο ομάδες.Η Charlton έχει προβάδισμα, όχι μόνο γιατί είναι δυνατή στην έδρα της, αλλά και γιατί οι  Dons δείχνουν αρκετά ευάλωτοι μακριά από το γήπεδό τους.

Οι απουσίες των φιλοξενούμενων άλλωστε, διευκολύνουν τους γηπεδούχους. Πάντως οι Dons ίσως να εμφανίσουν καί σημάδια κούρασης , καθώς έχουν δώσει 5 παιχνίδια τις 13 τελευταίες μέρες.

Εχω επιλέξει τον άσο της Charlton σε απόδοση (2.20)


Baty City - Kidderminster   (2)

Σε πολύ καλύτερη κατάσταση είναι η Kidder.Είναι πιό ποιοτική καί πιό έμπειρη ομάδα σε σχέση με την Bath City.Οι γηπεδούχοι οι οποίοι διαθέτουν ερασιτεχνικό ρόστερ, θα έχουν καί αρκετα προβλήματα απουσιών.

Θεωρώ πολύ ανώτερη ομάδα την Kidder σε σχέση με την Bath, η οποία διαθέτει καί την απαιτούμενη φόρμα, ώστε να πάρει το τρίποντο.

Μου αρέσει η απόδοση στο διπλό της Kiddermnister σε απόδοση (2.40)


Aυτά είναι τα σημερινά μου σημεία, τα οποία καί έχω επιλέξει σε σύστημα 3 στα 4  : Watford - Charlton - Southampton - Kiddermnister.


Καλά να περνάτε, τα σέβη μου ...

Λάθη, λάθη, λάθη…

Οταν ο Ντούσαν Μπάγεβιτς επέστρεψε για τρίτη φορά στην ΑΕΚ, τον Νοέμβριο του 2008, βρήκε το απόλυτο χάος: μια ομάδα χωρίς διοίκηση, με μετόχους πανικόβλητους να χειρισθούν μια κρίση, με αλλεπάλληλες αλλαγές προέδρου (τον χειμώνα του 2009), με μια ομάδα που πωλείτω έναντι ενός ευρώ (!), με μόνη μεταγραφική ενίσχυση τον Ν’Σαμπαφουμού και με τους ρεπόρτερ της, όπως και τους οπαδούς, στα δύο.
Μπαγεβιτσικοί εναντίον Μπαγεβιτσικών, Νικολαϊδικοί εναντίον Νικολαϊδικών και μετόχους να κοροϊδεύουν τον προπονητή με e-mails και να του σκάβουν το λάκκο με διάφορες δηλώσεις (όπως ο Κανελλόπουλος και ο Κούλης).
Το Μάιο του 2009 ο Μπάγεβιτς είχε αποφασίσει να φύγει αλλά ο Θανόπουλος (αλήθεια, τι κάνει ο «Mr. deal all»;) του άλλαξε γνώμη. Πρώτο λάθος: ευκολόπιστος για κάτι νέο, καινούργιο. Και μετά την προετοιμασία σταμάτησαν οι πληρωμές και πωλήθηκε ο αιφνιδίως ο Κυργιάκος.
Τη στάση πληρωμών διαδέχθηκαν διαιτητικές «σφαγές», καταλήψεις γραφείων και τον Μπάγεβιτς να συμβιβάζεται. Δεύτερο λάθος…
Από τις πρώτες ημέρες του 2010 ο Μπάγεβιτς διάβαζε (από τους άσπονδους φίλους του ρεπόρτερ!) ότι φεύγει και τον διαδέχεται ο Λαντισλάνο Μπόλονι επειδή δεν τον ήθελε ο Αδαμίδης. Μόνο στα τέλη Μαρτίου, μετά τη συνάντηση με τον Παππά, πείστηκε με νέες υποσχέσεις: ότι θα πουληθούν παίκτες, ότι θα γίνουν περιορισμένες μεταγραφές αλλά με όραμα και στόχο.
Ο ίδιος έκανε παραχωρήσεις και υποχωρήσεις (τρίτο λάθος): τα βρήκε με τον Σκόκο, συγχώρησε τον Τζιμπούρ, δέχθηκε να αφήσει τον Μαϊστόροβιτς να φύγει πιστεύοντας πως ο Δέλλας παραμένει ποδοσφαιριστής (τέταρτο λάθος) και πίστεψε πως ο Γιάχιτς μπορεί να παίξει δεξιός μπακ (λάθος Νο5) και ποντάρισε στον Νταντόμο (λάθος… διαχρονικό).
Μετά τα φιλικά της Αυστραλίας ο Μπάγεβιτς έπεισε εαυτόν πως δημιουργεί μια δυνατή ΑΕΚ. Πείστηκαν άπαντες. Και, έκτο λάθος, πίστεψε πως η κερκίδα είχε ηρεμήσει. Μέχρι και το φιλικό της Καλλιθέας…
Το τελευταίο «χτύπημα» ήρθε από τους ίδιους τους παίκτες. Όποιος έβλεπε την αντίδραση του Ντούσκο στα τελευταία ματς μετά τα γκολ που δεχόταν η ΑΕΚ, ήταν φως φανάρι: οι μισοί απλά δεν μπορούν και οι άλλοι μισοί απλώς δεν τον ήθελαν. Και τον «έφαγαν».Επιμελεια Koubanezos

«Δεν χάνω με τίποτα, Ντιναμό και Άρη»

Έτοιμος να αγωνιστεί στον αγώνα κόντρα στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, όσο και στο μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης κόντρα στον συμπολίτη Άρη, είναι ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς.

Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ, μιλώντας στην ιστοσελίδα «jutarnji.hr», τόνισε πως έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του, αναφέρθηκε στον «Δικέφαλο», ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει εγκωμιαστικά για τον προπονητή των Κροατών, Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς και για τον Ρουκάβινα.

«Άρχισα να προπονούμαι κανονικά και μπορώ να παίξω την Πέμπτη (30/9). Δεν ξέρω αν αυτό θα γίνει από το ξεκίνημα ή για ένα διάστημα του αγώνα, αλλά δεν χάνω με τίποτα τόσο το παιχνίδι με τη Ντιναμό, όσο και το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον Άρη».

Ο «Μούσλι», έπλεξε στη συνέχεια το εγκώμιο του Χαλίλχοτζιτς και του Ρουκάβινα: «Για τον Χαλίλχοτζιτς, μιλούν γι’ αυτόν τα αποτελέσματα. Είναι γνωστό στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, το ποιος είναι ο ‘Βάχα’. Όποτε βρίσκεται στον πάγκο, μπορεί να βγάλει πολλά πράγματα από την ομάδα του. Τον συνάντησα δύο μέρες πριν υπογράψει στη Ντιναμό και τώρα είμαστε σε αντίπαλα στρατόπεδα. Αυτό είναι το πεπρωμένο», ενώ για τον πρώην επιθετικό του Παναθηναϊκού σχολίασε: «Ήταν ο καλύτερος επιθετικός των πρασίνων το διάστημα που αγωνιζόταν στην ομάδα».

Σχετικά με την ευρωπαϊκή συμμετοχή του «Δικεφάλου», ο Βόσνιος επιθετικός σχολίασε: «Περιμέναμε πολύ καιρό για να μπούμε σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Τώρα τα θέλουμε όλα και τα θέλουμε άμεσα. Είναι πιο σημαντικά για εμάς αυτά τα ματς ακόμη και από το ελληνικό πρωτάθλημα. Στην πατρίδα μου όλοι λένε για την έδρα της Ζένιτσα. Συμφωνώ. Αλλά εμείς εδώ έχουμε το δικό μας θαύμα. Ο ΠΑΟΚ εδώ είναι περισσότερο σαν θρησκεία. Πρέπει να το ζήσεις για να το καταλάβεις. Δεν υπάρχουν λόγια για να το περιγράψεις».

Τέβες:«Νίκες παντού»

Ο φετινός στόχος της Μάντσεστερ Σίτι είναι η κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ. Αν όμως επιθυμούν να κατακτήσουν τον τίτλο έπειτα από 42 χρόνια τότε σύμφωνα με τον Κάρλος Τέβες πρέπει να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους με τις λεγόμενες «μικρότερες «ομάδες» αφού σε αυτούς τους αγώνες κρίνονται οι τίτλοι.

«Πάντα παίζουμε καλά εναντίον των μεγάλων ομάδων αλλά αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι να έχουμε παρόμοια απόδοση και με τις ‘μικρότερες’ ομάδες της κατηγορίας. Αν κατορθώσουμε αυτό τότε θα έχουμε βάσιμες ελπίδες για να γίνουμε εμείς πρωταθλητές», δήλωσε στα αγγλικά Μέσα ο Αργεντινός επιθετικός των «πολιτών». 


Όσοι για την πελατειακή σχέση που έχει αναπτύξει με την Τσέλσι ο «Απάτσι» τόνισε πως:«Μου αρέσει να παίζω εναντίον των περισσοτέρων ομάδων της Πρέμιερ αλλά φαίνεται πως οι αναμετρήσεις με την Τσέλσι έχουν κάτι το ιδιαίτερο. Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη. Μεταμορφωνόμαστε σε μια πολύ ισχυρή ομάδα και σαν αρχηγός της Σίτι είναι καθήκον μου να δίνω δύναμη στους συμπαίκτες μου και να τους ανεβάζω το ηθικό».

Kετσπάγια: «Δεν έχω μιλήσει με ΑΕΚ, αλλά… ποτέ μη λες ποτέ»

Ανοικτό το ενδεχόμενο να εξετάσει πρόταση της ΑΕΚ για την ανάληψη της τεχνικής της ηγεσίας άφησε ο Τιμούρ Κετσπάγια μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γεωργίας ξεκαθάρισε πως δεν έχει έρθει σε επαφή μαζί του κάποιος από τους ανθρώπους της «Ένωσης», αλλά-παρότι επισήμανε πως έχει συμβόλαιο-δεν έκλεισε καμία πόρτα.

«Δεν έχω μιλήσει με κανέναν από την ΑΕΚ. Έχω συμβόλαιο μέχρι τη λήξη των προκριματικών του Euro 2012», δήλωσε ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού και της Ανόρθωσης, ενώ πρόσθεσε: «Θέλω να τηρήσω τη συμφωνία με τους ανθρώπους της ομοσπονδίας. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την εθνική ομάδα της Γεωργίας και δεν μπορώ να συζητήσω στην παρούσα φάση, αλλά… ποτέ μη λες ποτέ».

Σακίλ Ο’ Νιλ: «Δεν ανταγωνίζομαι με μικρά γκαρντ, όπως ο Κόμπι»

Η κόντρα μεταξύ του Σακίλ Ο’ Νιλ και του Κόμπι Μπράιαντ συνεχίζεται…Αφορμή για να ξυπνήσει και πάλι το «ηφαίστειο» ανάμεσα στους δύο σούπερ σταρ του ΝΒΑ ήταν η δήλωση του άσου τον Λος Άντζελες Λέικερς, ο οποίος περηφανεύτηκε για το γεγονός ότι έχει ένα παραπάνω «δαχτυλίδι» από τον άσπονδο φίλο του…

«Το πιο ωραίο που υπάρχει στο πέμπτο δαχτυλίδι είναι πως… έχω ένα περισσότερο από τον Ο’ Νιλ! Είμαι εδώ για να νικώ και να επικεντρώνομαι στη δουλειά μου. Αυτό θα κάνω και φέτος», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Μπράιαντ.

Η απάντηση του Σακίλ Ο’ Νιλ ήταν αφοπλιστική: «Δεν ανταγωνίζομαι με μικρά γκαρντ που τρέχουν πάνω κάτω και κάνουν τριάντα και σαράντα σουτ σε κάθε ματς, όπως ο Κόμπι και ο Ουέιντ».

Ο σέντερ των Μπόστον Σέλτικς δέχεται ως ανταγωνιστή του μόνο τον Τιμ Ντάνκαν: «Αν το έλεγε αυτό ο Ντάνκαν, θα τσαντιζόμουν. Για τους άλλους αδιαφορώ. Ο Τιμ είναι ο μόνος που ανταγωνίζομαι και αν πάρει πέμπτο δαχτυλίδι, τότε θα μπορούν να γράψουν ότι είναι ο καλύτερος. Αυτό, θα φροντίσω να μη γίνει…».

Ταξιδεύει στη Νορβηγία ο Σηφάκης

Ταξιδεύει στη Νορβηγία ο Σηφάκης
Στην διάθεση του Έκτορ Ραούλ Κούπερ θα βρίσκεται ο Μιχάλης Σηφάκης που δείχνει έτοιμος να επιστρέψει στην ενδεκάδα, στο ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Ρόζενμποργκ. Η αποστολή του Άρη θα πετάξει αύριο στις 9π.μ. για τη Νορβηγία με την αποστολή να απαρτίζεται από τους: Σάκη Πρίττα, Θέμη Κουλουχέρη, Σέρχιο Κόκε, Τόνι Κάλβο, Μιχάλη Σηφάκη, Φρανθίσκο Χαβίτο, Ρονάλντο Γκιάρο, Ντάρσι Ντόλτσε Νέτο, Ρικάρντο Φατί, Νίκο Λαζαρίδη, Ντεϊβίντας Τσεσνάουσκις, Κώστα Μενδρινό, Οριόλ Λοθάνο, Μάρκο Βελλίδη, Ντάνιελ Τσέζαρεκ, Χουάν Μανουέλ Μπαρέρο, Κώστα Κασναφέρη, Κάρλος Ρουίζ, Χρήστο Βανγκέλι, Μίσελ Γκαρμπίνι Περέιρα και Κάρλος Τόχα Βέγκα.

Ο Γκάρι ακόμα σκοράρει!

Η νέα φιλοξενούμενη  είναι η σύντροφος της ζωής του μεγάλου Άγγλου σκόρερ του παρελθόντος, Γκάρι Λίνεκερ, ο οποίος φαίνεται πως δεν ξέχασε την τέχνη του γκολτζή ούτε στους έρωτές του! Η σύζυγος του Γκάρι ονομάζεται Ντανιέλ Μπαξ και είναι μοντέλο εσωρούχων και τηλεπαρουσιάστρια. Η Ντανιέλ Μαρία Λίνεκερ Μπαξ, όπως είναι το πλήρες όνομά της, είναι 31 ετών, γεννημένη στις 15 Ιουνίου του 1979 στο Κάρντιφ της Ουαλίας. Αξιοσημείωτη είναι η διαφορά ηλικίας με τον σύζυγό της, η οποία αγγίζει τα 19 χρόνια, καθώς ο Γκάρι είναι πλέον 50 ετών, γεννημένων στις 30 Νοεμβρίου του 1960!Η Ντανιέλ είναι η δεύτερη σύζυγος του Λίνεκερ, ο οποίος το μακρινό 1986 είχε παντρευτεί τη Μισέλ Κοκεϊν. Μαζί της απέκτησε τέσσερα παιδιά, όλα αγόρια, τους Τζορτζ, Χάρι, Τομπάιας και Άνγκους. Το ζευγάρι χώρισε μετά από 20 χρόνια, τον Αύγουστο του 2006. Ο δεσμός με την Ντανιέλ, σύμφωνα με τα αγγλικά σκανδαλοθηρικά έντυπα, ξεκίνησε σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 2007. Ένα χρόνο αργότερα (Σεπτέμβριος 2008) το ζευγάρι ανακοίνωσε πως αποφάσισε να αρραβωνιαστεί και ακόμα ένα χρόνο μετά, στις 2 Σεπτεμβρίου του 2009 έγινε και ο γάμος. Ο συγκεκριμένος γάμος είναι ο δεύτερος και για την Ντανιέλ, η οποία μάλστα έχει και μία κόρη, την Έλα, γεννημένη το 2003 με πατέρα τον πρώην παίκτη της Κόβεντρι, Άνταμ Ουίλις. Μετά το χωρισμό της με τον Ουίλις και πριν το γάμο με τον Λίνεκερ, η Ντανιέλ ...παρέμεινε στο χώρο του αθλητισμού, μέσω της επεισοδιακής σχέσης της με τον Σκοτσέζο παίκτη του ράγκμπι, Σάιμον Ντανιέλι. Τα παιδικά της χρόνια τα πέρασε με τη μητέρα της, Κιμ, καθώς οι γονείς της χώρισαν όταν ήταν μαθήτρια.
Ξεκίνησε το μόντελινγκ στα 18 της χρόνια, κερδίζοντας μια θέση στον διαγωνισμό "Miss Hawaiian Tropic", που έγινε τότε στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ.Ακολούθως εργάστηκε για ένα διάστημα ως αεροσυνοδός στη "Virgin Atlantic", ενώ γρήγορα ...προσγειώθηκε στον κόσμο της showbiz, είτε ως μοντέλο της εταιρίας εσωρούχων "La Senza", είτε με τις αισθησιακές της φωτογραφήσεις σε μεγάλα περιοδικά παγκοσμίως, όπως το "Maxim" και το "Fabulous". Στην τηλεόραση, εμφανίστηκε ως συμπαρουσιάστρια του Σερ Τρέβορ ΜακΝτόναλντ στα εθνικά βραβεία της βρετανικής τηλεόρασης το 2008, ενώ το 2009 κατετάγη τρίτη στο ριάλιτι "Hell's Kitchen" του ITV. Από τις 25 Ιουνίου του 2009 είναι πανελίστρια στο τοκ-σόου "Loose Women" του ίδιου καναλιού.
Λίγο καιρό μετά την έναρξη της συνεργασίας της με το "Loose Women", έγινε ο γάμος της με τον Λίνεκερ, ο οποίος φυσικά έγινε βασικό θέμα της εκπομπής. Οι πληροφορίες τότε ανέφεραν πως το ζευγάρι έκανε δύο πάρτι, ένα πριν κι ένα μετά το γάμο, τα οποία κόστισαν 30.000 ευρώ, ενώ ο γάμος από μόνος του κόστισε μόλις 500 ευρώ!Πάντως, όλα αυτά έγιναν ...εν πλω, πάνω σε κότερο που ταξίδευε γύρω από τις ιταλικές ακτές!Ιστορικές έχουν μείνει κάποιες ατάκες που έχει πει σε συνεντεύξεις της, προκειμένου να πείσει πως ο αγαπημένος της, παρότι πολλά χρόνια μεγαλύτερος, έχει μεγάλη πέραση στις γυναίκες. "Ο Γκάρι τραβάει την προσοχή των γυναικών. Ήμασταν σε φιλανθρωπική εκδήλωση και ένας άνδρας ήρθε προς το μέρος μας έσφιξε το χέρι του Γκάρι. Αφού φύγαμε, ο Γκάρι μου είπε ότι ο άνδρας εκείνος του είχε δώσει με χαρτάκι το νούμερο τηλεφώνου της γυναίκας που ήταν μαζί του. Δεν τόλμησε να μου το πει εκείνη τη στιγμή, γιατί ήξερε ότι θα την άρπαζα από τα μαλλιά. Δεν μου αρέσουν αυτά. Υπάρχει το φλερτ από τη μία αλλά και η ανήθικη συμπεριφορά από την άλλη", είχε δηλώσει η Ντανιέλ. Στην ίδια συνέντευξη είχε προσθέσει: "Τον εμπιστεύομαι 100%. Όταν έμαθα για το περιστατικό με το τηλέφωνο, δεν ήμουν θυμωμένη με τον Γκάρι. Ξέρω ότι είμαι η μοναδική γυναίκα για αυτόν. Δεν ανησυχώ ποτέ αν βγει έξω με άνδρες. Είναι μεγαλύτερος και τα έχει περάσει αυτά. Οι άνδρες είναι σαν ένα καλό μπουκάλι κρασί. Γίνονται καλύτεροι όσο ωριμάζουν. Ο Γκάρι είναι υπέροχος, ρομαντικός, προστατευτικός και αστείος. Του αρέσουν τα πάντα σε εμένα και έχει εκπληκτικό σώμα. Γυμνάζεται κάθε μέρα και είναι στην ίδια κατάσταση που ήταν και όταν έπαιζε ποδόσφαιρο και ήταν στην ακμή του. Το στομάχι του είναι πιο γραμμωμένο από το δικό μου! Είμαστε τρελοί ο ένας για τον άλλο. Προτιμώ πιο πολύ τους μεγαλύτερους άνδρες. Ξέρουν πώς να χειρίζονται τις γυναίκες".

"Λάθος η αποβολή, πέναλτι του Ελ Ζαρ"

Ο Περικλής Βασιλάκης τόνισε ότι ο Κοντρέρας δεν έπρεπε να αντικρίσει την κίτρινη κάρτα στη φάση του πέναλτι και ότι ο Μαροκινός δεν έκανε "θέατρο".

Με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό "Sport 103 fm", ο παλαίμαχος διαιτητής Περικλής Βασιλάκης υποστήριξε ότι ο διαιτητής της αναμέτρησης της Ξάνθης με τον ΠΑΟΚ κακώς έδειξε τη μία από τις δύο κίτρινες στον Κοντρέρας, ενώ "δικαίωσε" και τον Ελ Ζαρ στην πρώτη φάση που ο Μαροκινός ζήτησε πέναλτι. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
Για την πρώτη κάρτα του Κοντρέρας: "Επιμένω ότι η πρώτη κάρτα ότι δεν υπάρχει. Οι ποδοσφαιριστές είναι εργαζόμενοι, επαγγελματίες, δεν μπορείς να βγάζεις τόσο εύκολα την κάρτα. Δε σημαίνει ότι σε κάθε πέναλτι πρέπει να βγάζουμε κίτρινη κάρτα. Δεν ήταν επικίνδυνο μαρκάρισμα και δεν έπρεπε ο παίκτης να τιμωρηθεί".
Για το πέναλτι του Ελ Ζαρ: "Το ότι ο παίκτης σκύβει, δε σημαίνει ότι ο αντίπαλός του δεν τον ρίχνει. Δε θα πούμε εμείς πώς θα παίζει ο παίκτης. Ο κάθε ποδοσφαιριστής έχει τη δική του τεχνική. Είναι δύσκολο να κάνουμε την ανάλυση από την τηλεόραση, αλλά μπορούμε να διαπιστώσουμε με την εμπειρία μας, αν ο παίκτης θέλει να κάνει "θέατρο". Επιμένω ότι ο παίκτης του ΠΑΟΚ πέφτει, επειδή τον βρίσκει με το πόδι ο αντίπαλός του και στη συνέχεια έρχεται και ένας άλλος και τον... αποτελειώνει".

Ερνέστο Βαλβέρδε: «Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης»

Χαμηλούς τόνους κρατά ο Ερνέστο Βαλβέρδε «συγκρατώντας» τον ενθουσιασμό που προκάλεσε η εμφάνιση του Ολυμπιακού απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης. «Δεν είναι όλα τέλεια και δεν θα μπορούμε να παίζουμε πάντα έτσι. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Πρέπει να έχουμε τα πόδια μας στη γη», δήλωσε. «Δεν μπορούν να παίζουν όλοι», τόνισε για τις επιλογές του. «Ποιος Παναθηναϊκός; Ανησυχώ για τον Ολυμπιακό Βόλου», κατέληξε.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν παρασύρεται από τον ενθουσιασμό των φιλάθλων μετά τη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης, γνωρίζοντας πως χρειάζεται διάρκεια στις καλές εμφανίσεις και ότι το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη.

«Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι κι αυτό συνέβη επειδή έχουμε καλούς παίκτες και προπονούμαστε σωστά. Πάντα θέλουμε να κάνουμε καλά παιχνίδια, αλλά δεν εξαρτάται πάντα από μας. Εξαρτάται και από τον αντίπαλο και πώς είναι τα πράγματα εκείνη την ημέρα. Εμείς είμαστε πάντα έτοιμοι για να παρουσιάσουμε το καλύτερο δυνατό πρόσωπο. Αυτό δεν σημαίνει ότι βάζουμε τον αυτόματο πιλότο και θα κάνουμε πάντα το ίδιο παιχνίδι. Έχουμε ένα στόχο και προσπαθούμε να φτάσουμε στην επίτευξή του. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι κι αυτό δεν σημαίνει τίποτα περισσότερο. Αύριο μπορεί να παίξουμε άσχημα. Δεν σημαίνει ότι επειδή κάναμε μία καλή εμφάνιση, αυτή θα συνεχίζεται. Έχουμε έναν προορισμό και θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε. Υπάρχουν πράγματα που πετύχαμε στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά υπάρχουν και πράγματα που μπορούμε να κάνουμε καλύτερα. Δεν είναι όλα τέλεια, πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Μπορεί να είμαστε πρώτοι και να είμαστε ευχαριστημένοι, αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι πέρυσι ήμασταν πέμπτοι. Πρέπει να έχουμε τα πόδια μας στη γη και να συνεχίζουμε τη δουλειά. Το γεγονός ότι είμαστε πρώτοι πρέπει να το εκτιμήσουμε περισσότερο. Αυτή τη στιγμή δεν παίρνουμε κάποιο βραβείο επειδή είμαστε πρώτοι. Είναι πολύ νωρίς ακόμη. Ο τίτλος θα κριθεί σε 6-7 μήνες. Δεν μπορούμε να κοιτάμε τον τερματισμό, γιατί τότε θα ξεχάσουμε τον αγώνα που έχουμε μπροστά μας».

Ο Βάσκος τεχνικός θέλει η ομάδα του να έχει την ίδια αγωνιστική φιλοσοφία εντός κι εκτός έδρας. «Θέλουμε να έχουμε μία κοινή γραμμή σε όλα τα παιχνίδια, εντός κι εκτός έδρας. Υπάρχουν παιχνίδια που πρέπει να ετοιμάζουμε την ψυχολογία μας πριν από δύσκολες έδρες και με αντιπάλους που θα μας δυσκολέψουν. Έχουμε παίξει δύο παιχνίδια εκτός έδρας, το καλύτερό μας ήταν αυτό στην έδρα του Ηρακλή, αλλά χάσαμε. Είμαστε Ολυμπιακός και θέλουμε πάντα να έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων, στην επίθεση και στην άμυνα. Οι αποστάσεις μεταξύ των γραμμών πρέπει να είναι μικρές, ώστε να είμαστε πάντα έτοιμοι να επιτεθούμε ή να αμυνθούμε. Πρέπει να παίζουμε άμυνα και επίθεση όλοι μαζί. Είναι δύσκολο να το καταφέρεις αυτό, αλλά προσπαθούμε καθημερινά».

Στο… μόνιμο ερώτημα πότε ο Ολυμπιακός θα είναι έτοιμος να αποδώσει όπως θέλει ο προπονητής του, απάντησε: «Από τη μέρα που ήρθα αυτό με ρωτούν. Δεν μπορούμε να βάλουμε ένα χρονικό όριο. Το πρωτάθλημα έχει αρχίσει κι εμείς έχουμε την υποχρέωση να προσπαθούμε να κερδίζουμε τους αγώνες. Βρίσκομαι στην ομάδα εδώ κι ενάμιση μήνα και δεν μπορώ να έχω σαν δικαιολογία ότι είναι νωρίς ακόμη. Έχουμε υποχρέωση να κερδίζουμε. Δεν έχω γνωρίσει καλά ακόμη τους παίκτες στον αγώνα, γιατί άλλο είναι να τους βλέπεις στην προπόνηση κι άλλο στα παιχνίδια».

Πολύς λόγος γίνεται για το γεγονός ότι μένουν στον πάγκο ή στην εξέδρα παίκτες με ποιότητα και μεγάλα συμβόλαια. «Είναι ένα από τα προβλήματα που έχουμε. Υπάρχουν παίκτες με ποιότητα και φιλοδοξία, αλλά δεν μπορούν να παίζουν όλοι. Έχω μεγάλο προβληματισμό για την αποστολή και την ενδεκάδα. Είναι ένας ευχάριστος πονοκέφαλος, αλλά δεν παύει να με προβληματίζει. Πάντα υπάρχουν ποδοσφαιριστές που μπορείς να τους χρησιμοποιήσεις σε πολλές θέσεις κι άλλοι που είναι εξειδικευμένοι σε μία μόνο θέση. Όταν διαλέγεις τους ποδοσφαιριστές της αποστολής προτιμάς να παίρνεις παίκτες που μπορούν να καλύψουν διάφορες θέσεις, ώστε να λύσουν προβλήματα που τυχόν προκύψουν στη διάρκεια του αγώνα. Είναι πλεονέκτημα που διαθέτουμε αρκετούς παίκτες, όπως ο Μοντεστό, Τοροσίδης, ο Φετφατζίδης, ο Μοϊσές και ο Φουστέρ».

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τη δυστοκία στην επίθεση. «Δημιουργούμε πολλές ευκαιρίες και πετυχαίνουμε λίγα γκολ. Δεν είναι φυσιολογικό ότι απέναντι στον Ηρακλή πετύχαμε μόνο ένα γκολ, όπως και στο πρώτο ημίχρονο με τον Αστέρα Τρίπολης. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε πάνω σε αυτό και να είμαστε πιο ψύχραιμοι στην τελική προσπάθεια. Θα με ανησυχούσε περισσότερο αν δεν δημιουργούσαμε φάσεις», τόνισε.

Όταν κλήθηκε να μιλήσει για το επερχόμενο ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό, στα τέλη του Οκτωβρίου, αντέδρασε. «Περιμένω κάποιος να με ρωτήσει για τον Ολυμπιακό Βόλου και δεν με ρωτά κανένας. Είναι μια από τις ομάδες που μου αρέσουν περισσότερο στην Ελλάδα. Επιτίθεται καλά, έχει καλή νοοτροπία και ποιότητα στο ρόστερ. Πώς να ασχοληθώ με το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό από τη στιγμή που έχουμε το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου; Έπαιξαν πολύ καλά απέναντι σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και ανησυχώ πολύ για το Σάββατο. Για τον Παναθηναϊκό δεν ανησυχώ καθόλου ακόμη. Πριν από τα ντέρμπι έχουμε άλλα δύσκολα παιχνίδια».

Τέλος, αναφορικά με τη χρησιμοποίηση των Ιμπαγάσα, Φετφατζίδη και Φουστέρ, που μπορούν να προσφέρουν στην ίδια θέση, ανέφερε: «Ένας ποδοσφαιριστής δεν είναι καλύτερος από τον άλλο, είναι διαφορετικοί. Ο Ιμπαγάσα βοηθά στο κράτημα της μπάλα και την πάσα, αλλά δεν μπαίνει στην περιοχή. Ο Φετφατζίδης είναι γρήγορος παίκτης, που όμως είναι λίγο καιρό στο πρωτάθλημα και έχει πολλά να μάθει. Πρέπει να γίνει πιο αποτελεσματικός στην τελική προσπάθεια και να βοηθήσει περισσότερο στην άμυνα. Ο Φουστέρ μάς βοηθά περισσότερο από όλους στην άμυνα και στην τακτική. Επίσης μπορεί να μας προσφέρει περισσότερο στο γκολ. Όμως κι εκείνος έχει περιθώρια βελτίωσης».

Ολίσε:"Ήταν άδικο αυτό που έγινε"

Άδικη χαρακτήρισε την αποβολή του στο παιχνίδι με τον Άρη, ο Εγκούτου Ολίσε και θεώρησε ότι ο Εργοτέλης θα μπορούσε να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα στο "Κλεάνθης Βικελίδης".

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Athletic Radio 104,2", παράλληλα αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στον προπονητή του, Νίκο Καραγεωργίου.

Αρχικά για το τι έγινε και αποβλήθηκε κόντρα στον Άρη, ο Εγκούτου Ολίσε, είπε: «Ειλικρινά, δεν κατάλαβα τι έγινε με τις κίτρινες και ιδιαίτερα με την πρώτη. Τον ρώτησα τι έγινε και εκείνος μου έδειξε την κίτρινη κάρτα.


Νομίζω ότι ο διαιτητής ήταν μπερδεμένος στο παιχνίδι από την αρχή. Είμαι πολύ νευριασμένος με τον διαιτητή. Πήγα και του μίλησα πολύ ήρεμα. Δεν είμαι νευριασμένος επειδή αποβλήθηκα αλλά επειδή άφησα την ομάδα μου με 10 ποδοσφαιριστές σε ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι»
.

Για το παιχνίδι με τον Άρη εξάλλου, τόνισε: «Είχαμε πολύ καλή τακτική και ότι μας είπε ο προπονητής μας, εμείς το κάναμε. Είμαι στενοχωρημένος που χάσαμε αυτό το παιχνίδι. Τακτικά ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο μας.


Ο προπονητής μας, μας είπε ότι το κλειδί του αγώνα ήταν να πρεσάρουμε ψηλά και να μην αφήσουμε τον Άρη να βγει στην επίθεση. Έγινε ένα πραγματικά καλό παιχνίδι, τέτοιο για το οποίο πληρώνει ο κόσμος να το παρακολουθήσει. Είναι πολύ λυπηρό αυτό που έκανε ο διαιτητής».


Για την εικόνα του Εργοτέλη στην Θεσσαλονίκη ακόμα, επεσήμανε: «Μας έδωσε να καταλάβουμε ότι πρέπει να πιέζουμε ψηλά τον Άρη και συνέχεια. Να μην αμυνόμαστε αλλά να είμαστε εμείς στην επίθεση ώστε να μην τον περιμένουμε στο μισό γήπεδο.


Πιστεύω ότι στο πρώτο ημίχρονο είχαμε καλύτερες ευκαιρίες από τον Άρη. Ιδιαίτερα η ευκαιρία με τον Μπούντιμιρ. Αν σκόραρε ο «Μπούντι» δεν θα χάναμε. Όμως δεν μπορούμε να πούμε τίποτα για τον Μάριο γιατί πέτυχε γκολ στον Βόλο και έδωσε την ασίστ για το γκολ στο ματς με την Ξάνθη δίνοντας μας έξι βαθμούς».


Για τον Νίκο Καραγεωργίου, δήλωσε: «Δεν ξέρω πως δούλευε πέρυσι αλλά φέτος βλέπω ότι πρόκειται για έναν παθιασμένο άνθρωπο που ζει ιδιαίτερα έντονα το παιχνίδι. Νοιάζεται πολύ για τους παίκτες και την ομάδα. Προσπαθεί και ενδιαφέρεται για τα πάντα.


Δεν είναι ικανοποιημένος με τίποτα και θέλει πάντα το καλύτερο. Κερδίσαμε το παιχνίδι με την Ξάνθη όμως δεν ήταν ευχαριστημένος για τα πρώτα 45 λεπτά. Ήταν νευριασμένος και μας το έδειξε, όμως αυτό είναι θετικό για εμάς γιατί θέλει πάντα για το καλύτερο. Νοιάζεται για την ομάδα, είναι απλό γιατί αγαπάει την ομάδα».


Για την απουσία του από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, είπε: «Είμαι πολύ στενοχωρημένος γιατί θα χάσω αυτό το παιχνίδι. Δεν είναι καθόλου δίκαιο αυτό που έγινε. Άφησα την ομάδα μου με 10 παίκτες και επίσης δεν θα αγωνιστώ την Κυριακή.


Αν έκανα κάτι κακό δεν θα είχα πρόβλημα όμως ποτέ δεν φώναξα στον διαιτητή. Μίλησα με τον μάνατζερ του Εργοτέλη και του ζήτησα να δει η ομάδα αν μπορεί να ακυρώσει την μια κίτρινη. Ξέρω ότι δεν είναι δυνατόν όμως να γίνει αυτό. Ένας ποδοσφαιριστής ζει για να παίζει σε αυτά τα μεγάλα παιχνίδια».


Τέλος για τον Εργοτέλη, ανέφερε: «Στην Ελλάδα έχω αγωνιστεί μόνο στον Πανθρακικό και τον Εργοτέλη. Όσα γνώριζα όμως για την ομάδα είναι αλήθεια. Όταν ήρθα διαπίστωσα ότι είναι μια οικογένεια και όταν κάποιος έχει ένα πρόβλημα, τότε αυτό είναι πρόβλημα όλων. Αυτές είναι μικρές λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά».

Στην Λανς ο Κεντρέ

Ο Γάλλος αμυντικός Φρανκ Κεντρέ που βρέθηκε κοντά στον Πανιώνιο το καλοκαίρι, θα συνεχίσει την καριέρα του έως το τέλος της σεζόν στην Λανς.

Ο 32χρονος ποδοσφαιριστής επιστρέφει στην πατρίδα του μετά από εννέα χρόνια καθώς το 2001 είχε αποχωρήσει από την χώρα του και αγωνίστηκε στην Μίντλεσμπρο, την Φούλαμ και την Μπέρμιγχαμ στην Αγγλία.

Την περασμένη σεζόν είχε έξι συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ με την Μπέρμιγχαμ και στην συνέχεια παραχωρήθηκε δανεικός στην Κόλτσεστερ που συμμετείχε στην τρίτη κατηγορία όπου είχε τρεις συμμετοχές.

Το καλοκαίρι λίγο έλειψε να έρθει στην Ελλάδα και στον Πανιώνιο με τον οποίο αγωνίστηκε σε δύο φιλικά παιχνίδια κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης στη Νέα Σμύρνη και την Μάλαγα στην Γερμανία.

Οι "κυανέρυθροι" έκαναν λόγο για πρόβλημα όσον αφορά στις εξετάσεις του ποδοσφαιριστή ο οποίος γύρισε στην Γαλλία και συμμετείχε σε προπονήσεις της Λανς.

Τελικά έπεισε τον προπονητή της γαλλικής ομάδας για να του εμπιστευτεί μία θέση στο ρόστερ έως το τέλος της σεζόν.

Σε δηλώσεις του ο Φρανκ Κεντρέ ισχυρίστηκε ότι είχε πρόταση και από τη Σέλτικ."Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα. Είχα άλλες προτάσεις όπως από τη Σέλτικ που ήθελε πολύ να με αποκτήσει. Όμως δεν το σκέφτηκα καθόλου να αποδεχτώ την πρόταση του προέδρου της Λανς", ανέφερε.

Στα κίτρινα η Άρσεναλ

Μετά την μεταγραφή του Τσαμάκ και την παραμονή του Φαμπρεγας η Άρσεναλ εγκαινιάζει τη σεζόν με μια καταπληκτική κίτρινη εμφάνιση. Στο εσωτερικό της φανέλας, πίσω από το έμβλημα της ομάδας, υπάρχει η στάμπα με τη φράση "Victoria Concordia Crescit", το σύνθημα της ομάδας στα λατινικά που σημαίνει "Νίκη μέσω της αρμονίας". Το κλασικό κίτρινο χρώμα που χρησιμοποιεί η Άρσεναλ θυμίζει τη νίκη τίτλου της ομάδας στο πρωτάθλημα του 1989, στο Άνφιλντ. Ο γιακάς σχήματος V, οι μανσέτες και οι ψιλές ρίγες στην κίτρινη φανέλα έχουν βαθύ κόκκινο χρώμα όπως οι φανέλες που φορούσε η ομάδα τον πρώτο χρόνο της ίδρυσης της και και τον τελευταίο χρόνο που έφυγε από το Χάιμπουρι.

Στα μέσα Δεκεμβρίου επιστρέφει ο Κακά!

Σε καλό δρόμο βρίσκεται η αποθεραπεία του Κακά, ο οποίος είχε υποστεί κάκωση στον μηνίσκο. Την Παρασκευή ο μεσοεπιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν στο Άντβερπ, όπου τον εξέτασε ο Δρ. Μάρτενς και διαπιστώθηκε πως η επέμβαση που είχε υποβληθεί πριν από δύο μήνες ήταν επιτυχής.

Μάλιστα, είναι εντός χρονοδιαγράμματος για την επιστροφή του στα γήπεδα. «Ο Κακά είναι σε άριστη κατάσταση. Τα τεστ έδειξαν ότι τα πάει καλά, όμως χρειάζεται ακόμα δρόμος. Πιστεύω ότι θα επιστρέψει σε περίπου δύο μήνες ή λίγο περισσότερο», τόνισε ο γιατρός του Βραζιλιάνου.

Τα ισπανικά Μέσα αναφέρουν ότι η επιστροφή του διεθνούς άσου υπολογίζεται στα μέσα Δεκεμβρίου. Ο Κακά κάνει ό,τι μπορεί για να προσφέρει το συντομότερο τις υπηρεσίες του στον Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της αποθεραπείας του.

Ο 28χρονος παίκτης κάνει ασκήσεις στην πισίνα, ενώ ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα αποκατάστασης για τα γόνατα και τους κοιλιακούς (όπου παλιότερα είχε πρόβλημα).

Ντούσκο: «Εγώ δεν το άντεχα άλλο»

Η απροθυμία του Ντούσαν Μπάγεβιτς να μιλήσει τις αμέσως επόμενες ώρες της παραίτησής του από την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ δεν περιοριζόταν στους Ελληνες δημοσιογράφους.

Λιγομίλητος ήταν και προς τους συμπατριώτες του, όπου μόνο εξήγησε ότι δεν άντεχε άλλο την κατάσταση της αέναης κόντρας με τους οπαδούς, αλλά δίχως να επεκταθεί σε λεπτομέρειες.

«Παραιτήθηκα διότι δεν λειτουργούσε σωστά όλο αυτό. Υστερα από ό,τι έγινε τα τελευταία δυο χρόνια, η αποχώρησή μου ήταν η καλύτερη λύση για όλους, για μένα και για τον σύλλογο. Είχαμε εντάσεις για πολλά χρόνια και αυτή ήταν η καλύτερη λύση.

Πιστεύω πως η παραίτησή μου θα βοηθήσει την ΑΕΚ να βγει από την κρίση, να ταρακουνηθεί και να προχωρήσει μπροστά», είπε ο έμπειρος τεχνικός στην ιστοσελίδα «Nezavisne novine», αλλά δεν θέλησε να επεκταθεί περισσότερο.

«Για την ώρα δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο και δεν θέλω να αναφερθώ στις λεπτομέρειες που με έκαναν να πάρω αυτή την απόφαση. Θα μιλήσω την Τρίτη», τόνισε ο Μπάγεβιτς ενώ όταν έγινε αναφορά στις επιθέσεις που έχει δεχτεί κατά καιρούς από οπαδούς ο «Ντούσκο» τις χαρακτήρισε κάτι... φυσιολογικό στην Ελλάδα, αλλά όχι και ανεκτό.

«Εχω πει και παλιότερα ότι αυτός ο τρόπος των οπαδών να επαναστατήσουν είναι αρκετά φυσιολογικός στην Ελλάδα. Και επιμένω σε αυτό, απλά εγώ δεν μπορώ πλέον να το ανεχτώ», τόνισε. 

Ενας από τους πέντε...

Η λίστα με τους υποψήφιους για να αντικαταστήσουν τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στην τεχνική ηγεσία της ομάδας είναι έτοιμη. Ο Σταύρος Αδαμίδης με τους συνεργάτες του έχουν καταλήξει στους πέντε που θα πλησιάσουν για να προτείνουν τη θέση του προπονητή της Ενωσης...

Στην ΑΕΚ θέλουν ο νέος τεχνικός της ομάδας να είναι νέος με όρεξη για δουλειά, ενώ το κασέ του δεν μπορεί να ξεπερνάει τα 800.000 ευρώ. Επίσης στις διαπραγματεύσεις δεν πρόκειται να προχωρήσουν οι συζητήσεις για το μπάτζετ των μεταγραφών, καθώς στην Ενωση θέλουν ο νέος προπονητής να αξιοποιήσει το υπάρχον δυναμικό και όχι να το αλλάξει. Αυτό πάντως θα λειτουργήσει κατά της ΑΕΚ στις διαπραγματεύσεις, καθώς αρκετοί προπονητές ζητούν ένα μεγάλο ποσό γα αγορά παικτών, έτσι ώστε να "χτίσουν" τη δική τους ομάδα.

Ο διακαής πόθος του Αδαμίδη είναι ο Πάουλο Σόουζα ένας προπονητής με μεγάλη εμπειρία ω ς ποδοσφαιριστής, αλλά μικρή ως προπονητής και με μηδαμινές επιτυχίες. Αυτή την στιγμή είναι προπονητής της Λέστερ, η οποία βρίσκεται στον πάτο της Τσάμπιονσιπ με μόλις μία νίκη σε οκτώ αγωνιστικές.

Ο Μανόλο Χιμένεθ είναι ένας τεχνικός που συγκεντρώνει όλα όσα θέλει ο Αδαμίδης από τον νέο προπονητή της ΑΕΚ, ωστόσο το κασέ του είναι αρκετά ψηλό και πλησιάζει το ένα εκατομμύριο. Ωστόσο μπορεί να πέσει λίγο, αφού βρίσκεται στο ταμείο ανεργίας από τον περασμένο Μάρτιο, όταν και απολύθηκε από τη Σεβίλλη.

Ο Βίκτορ Φερνάντεθ είναι ένας προπονητής με σημαντικές επιτυχίες στην προπονητική του καριέρα, καθώς έχει πανηγυρίσει το Κυπελλούχων το 1995 με τη Σαραγόσα, ενώ το 2004 κατέκτησε το Διηπειρωτικό με την Πόρτο. Εχει καθίσει στον πάγκο αρκετών ομάδων στην καριέρα του, ενώ το κασέ του βρίσκεται μέσα στα όρια που έχει θέσει η ΑΕΚ.

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε είναι νεαρός και έχει δείξει πως αντέχει τον πρωταθλητισμό. Εχει οδηγήσει την Εστουντιάντες στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 23, ενώ πρόσφατα έφυγε από τη Σαν Λορέντσο.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια βρίσκεται στη λίστα του Αδαμίδη. Ο Γεωργιανός έχει συμβόλαιο με την εθνική ομάδα της χώρας τους, η οποία πρόσφατα πήρε ισοπαλία από την Ελλάδα για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας και άνθρωπος που έχει γράψει ιστορία φορώντας τη φανέλας της ΑΕΚ. Ο ίδιος θα ήθελε να καθίσει στον πάγκο της "Ενωσης", αν μπορούσε να ξεπεραστεί το πρόβλημα με την εθνική Γεωργίας.

Αλέφαντος: «Μάνα καημένη που τάιζε τα παιδιά ο Ιμπαγάσα»

Στο ποδοσφαιρικό μεγαλείο του Άριελ Ιμπαγάσα υποκλίθηκε ο Νίκος Αλέφαντος. Ο γνωστός προπονητής χαρακτήρισε στην εφημερίδα ΦΩΣ ως «μάνα καημένη» τον Ιμπαγάσα, ενώ εκθείασε την απόδοση των Μιραλάς και Ραούλ Μπράβο στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. «Διατηρώ ακόμα τις επιφυλάξεις μου» το σχόλιό του για τον Μοϊσές Ουρτάδο.

Αποσπάσματα των δηλώσεων του Αλέφαντου:

«Πόσες φορές είχα αναλύσει κόντρα στους δήθεν μοντέρνους ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται πάνω απ' όλα κουμανταδόρο; Τον είδα λοιπόν τον κουμανταδόρο που ήθελα. Κρίμα που δεν ήρθε νεότερος στην Ελλάδα. Κρίμα που δεν ξέρω πόσο θα αντέχει. Είναι μέγας κουμανταδόρος ο Ιμπαγάσα! Είναι η μάνα του λόχου! Μάνα καημένη που τάιζε όλα τα παιδιά! Πάρε δεξιά, πάρε αριστερά, πάρε κάθετες, πάρε διαγώνιες, πάρε να έχεις! Ήταν η καρδιά που έστελνε στο αίμα στις αρτηρίες, η καρδιά που έστελνε το αίμα στα χέρια και στα πόδια».

«Όλα τα λεφτά ήταν ο Ιμπαγάσα. Η μάνα του λόχου. Από 'κει ξεκινούσαν όλα. Αδιανόητο να είναι αναπληρωματικός ο Ιμπαγάσα στις Σέρρες. Ομόρφυνε και χρωμάτισε τον Ολυμπιακό, σε συνδυασμό με Ρόμενταλ και Ραούλ Μπράβο που επιτέλους έπαιξαν και αυτοί! Έγινε ο Ολυμπιακός πιο γρήγορος και με πλάτος στο παιχνίδι του, πιο ορθόδοξος. Είχα να δω τέτοιο κουμανταδόρο στον Ολυμπιακό από την εποχή που έκανε τα καλά του ματς ο Ριβάλντο. Τέτοιο ποδόσφαιρο θέλει να βλέπει ο εκρηκτικός κόσμος του Ολυμπιακού. Ξεσηκώθηκε το Καραϊσκάκη».

«Επιτέλους είδα και το σωστό σχήμα, όχι Φετφατζίδης δεξιά, αλλά Ρόμενταλ που είναι φυσέκι και την ξέρει την θέση. Το έχω πει χίλιες φορές. Ο Φετφατζίδης πρέπει να είναι στον άξονα, να μοιράζει το παιχνίδι και όχι να χαραμίζεται δεξιά. Επίση, ποιος Χολέμπας; Να τελειώσει το αστείο! Ραούλ Μπράβο μέσα, σπρίντερ πάνω-κάτω, προσωπικότητα».

«Με κατέπληξε ο Μιραλάς. Θέλω να τον ξαναδώ. Κίνδυνος θάνατος μέσα στη περιοχή. Αυτός στη θέση του Φουστέρ μπορεί να κάνει παπάδες ως παρτενέρ του Πάντελιτς και να αναστενάξουν οι άμυνες».

Νορβηγός, αλλά… Αρειανός!

Οπαδός του Άρη δηλώνει ακόμη ο Άρνε Μέλερ. Ο Νορβηγός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, που το 1988 είχε έρθει από τη Μπραν στους «κίτρινους», μίλησε στην ιστοσελίδα της Ρόζενμποργκ για την αναμέτρηση των δύο ομάδων στο «Τρόντχαϊμ», αλλά παρότι δεν έκρυψε το… κίτρινο αίμα που ρέει στις φλέβες του, προέβλεψε νίκη των γηπεδούχων.

«Πιστεύω πως η Ρόζενμποργκ θα νικήσει τον Άρη στη Νορβηγία. Ο Άρης εκτός έδρας παίζει διστακτικά και αν η Ρόζενμποργκ είναι καλά οργανωμένη, πιστεύω πως θα νικήσει στο Λέρκενταλ», δήλωσε ο 50χρονος άνδρας.

Όσο για την εμπειρία του από την Ελλάδα και τα αισθήματά του για τον Άρη είπε: «Πέρασα πολύ όμορφα στην Ελλάδα, ήταν η καλύτερη στιγμή της καριέρας μου. Ακόμη έχω κίτρινο αίμα στις φλέβες μου. Είμαι Αρειανός και θα είμαι για πάντα! Ο Άρης είναι ένας σύλλογος όπου υπάρχει συντροφικότητα και διαθέτει μία πολύ δυνατή έδρα, όπου νίκησε και την Ατλέτικο Μαδρίτης. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια αντιμετώπισε κάποια προβλήματα λόγω οικονομικής αστάθειας. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός είναι ομάδες των πλουσίων κι έτσι έχουν ένα πλεονέκτημα έναντι των άλλων συλλόγων. Είναι πάντως μεταξύ των 6-7 καλύτερων ομάδων στη χώρα. Μπορεί να μην παρακολουθώ από κοντά τις εξελίξεις, αλλά ο Άρης τα τελευταία χρόνια είχε καλές παρουσίες στο Κύπελλο, άρα στο Λέρκενταλ θα εμφανιστεί μία καλή ομάδα».

Σορλέν: «Όλα πάνε καλά»

Ικανοποιημένος στη νέα του ομάδα, την Εβιάν, δήλωσε ο Ολιβιέ Σορλέν μιλώντας στον Τύπο της πατρίδας του. Ο Γάλλος μέσος, που ζήτησε να αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ για προσωπικούς λόγους στο τέλος του καλοκαιριού, έχει καθιερωθεί και με τις εμφανίσεις του έχει βοηθήσει την Εβιάν να διεκδικεί την άνοδο στη Ligue 1.

«Όλα πάνε καλά. Είμαι σε μία καλή ομάδα και όλοι με υποδέχτηκαν πολύ καλά. Δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Ενσωματώθηκα καθυστερημένα στην ομάδα, αλλά διαπίστωσα γρήγορα πως είναι ένα καλό σύνολο και δεν με εκπλήσσουν τα καλά μας αποτελέσματα», δήλωσε ο 31χρονος άσος.

Ντιντιέ Ντεσάμπ: «Με ήθελε η Λίβερπουλ»

Στην αποκάλυψη πως δέχτηκε πρόταση για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Λίβερπουλ, το περασμένο καλοκαίρι, προέβη ο προπονητής της Μαρσέιγ, Ντιντιέ Ντεσάμπ.

Ο ίδιος μιλώντας στο γαλλικό περιοδικό «Times» σημείωσε μεταξύ άλλων
«Είχα μια πολύ καλή πρόταση από την Λίβερπουλ αυτό το καλοκαίρι αλλά δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή για εμένα για να φύγω. Ήταν μόνο λίγες μέρες πριν ξεκινήσει η προετοιμασία της Μαρσέιγ και από την ανθρώπινη πλευρά θα ήταν λάθος μου να φύγω την δεδομένη χρονική στιγμή.
Αρκετοί παίκτες ήρθαν στην Μαρσέιγ έπειτα από επιθυμία μου και ένιωσα πως δεν μπορούσα να προδώσω την αφοσίωση στην διοίκηση και στην υπόλοιπη ομάδα.

Δεν ήθελα να τους απογοητεύσω. Μετά από όλα όσα συνέβησαν κατά την διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου και με την εικόνα που έδειξε προς τα έξω η Γαλλία στην Νότιο Αφρική, δεν ήθελα να απογοητεύσω την ομάδα και την χώρα μου».

Όσο για το ματς με την Τσέλσι, τόνισε:
«Στο παιχνίδι του Σαββάτου, η Μάντσεστερ Σίτι έκανε πολλά καλά πράγματα κόντρα στην Τσέλσι και παρόλο που δεν έχω παίκτες της ίδιας ποιότητας, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να προσπαθήσουμε να αντιγράψουμε. Όπως η Μάντσεστερ Σίτι, έτσι και εμείς θα κοιτάξουμε να κλείσουμε τους χώρους, να επιβληθούμε στους εαυτούς μας και να χτυπήσουμε στις αντεπιθέσεις.

Η Τσέλσι είναι το φαβορί για την νίκη και, θεωρητικά, είναι καλύτερη ομάδα από την Μαρσέιγ. Αλλά δεν ήρθαμε εδώ απλά και μόνο για να θαυμάσουμε τον τρόπο παιχνιδιού της. Θα πρέπει να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι και να δημιουργήσουμε προβλήματα».

Μιλαν: Όλα τα λεφτά για Τζέραρντ!

Έτοιμη να πραγματοποιήσει μια ακόμη μεγάλη μεταγραφική ενίσχυση είναι η Μίλαν καθώς όπως γράφουν Βρετανικά μέσα η Ιταλική ομάδα θα καταθέσει πρόταση ύψους 40 εκατ. ευρώ για να κάνει δικό της τον Στίβεν Τζέραρντ!

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα caughtoffside.com η Μίλαν είναι διατεθειμένη να δαπανήσει περισσότερα από 40 εκατομμύρια ευρώ για να φέρεις στο Σαν Σίρο τον αρχηγό της Λίβερπουλ. Μάλιστα πολλές ήταν στο παρελθόν οι φορές που το όνομα του Άγγλου μέσου συνδεόταν με κάποια ομάδα, αλλά πάντα ο Τζέραρντ αποφάσιζε να μείνει στο μεγάλο Λιμάνι της Αγγλίας, με στόχο να διεκδικήσει τον τίτλο με τους «ρεντς».
Πλέον όμως ίσως έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για τον 30χρονο άσο καθώς τόσο η προοπτική να διεκδικήσει τον τίτλο με τη Λίβερπουλ δεν μπορεί να είναι ρεαλιστικός στόχος για τη φετινή ομάδα των «ρεντς» ενώ και η ομάδα του «Μέρσεϊσαιντ» έχει σοβαρά οικονομικά προβλήματα με τους Αμερικανούς ιδιοκτήτες της να λένε δύσκολα «όχι» σε μία τόσο καλή πρόταση. Μένει λοιπόν να δούμε αν ευσταθούν τα ρεπορτάζ στο Νησί, καθώς σύντομα θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα με τη Μίλαν να επιθυμεί τη απόκτηση του παίκτη από το Γενάρη. Εξάλλου ο προπονητής των «ροσονέρι» είναι μεγάλος θαυμαστής του Τζέραρντ και θεωρεί πως ο Άγγλος μέσος θα μπορέσει να ενισχύσει πολύ τη μεσαία γραμμή της Ιταλικής ομάδας, ώστε να ανακτήσει τα σκήπτρα από την Ίντερ.

Mπάσκετ ΠΑΟΚ: Υπέγραψε ο ΜακΓκράθ

Ικανοποιημένος από τη συνεργασία που έχει με τους νέους συμπαίκτες του δήλωσε ο Ντόνι ΜακΓκράθ. «Ιδιαίτερα με τον Γκρέι μπορούμε να γίνουμε καλό δίδυμο. Ολα τα παιδιά με βοηθούν να μπω στο κλίμα» δήλωσε ο Αμερικανός, ο οποίος χθες υπέγραψε και τυπικά το νέο του συμβόλαιο.
Στα διοικητικά, στις 8 Οκτωβρίου ολοκληρώνεται η θητεία της διορισμένης από το Πρωτοδικείο διοίκησης της ΚΑΕ ΠΑΟΚ.

Τις επόμενες ημέρες ο Ερασιτέχνης αναμένεται να ζητήσει ανανέωση της θητείας, δεν έχει ωστόσο ξεκαθαρίσει εάν η διοίκηση θα συνεχίσει με τα ίδια ακριβώς πρόσωπα ή αν θα υπάρξουν αλλαγές στη σύνθεση του ΔΣ.

Σε Αμστερνταμ-Λονδίνο το ενδιαφέρον

Με τα βλέμματα στραμμένα στο Αμστερνταμ και στο Λονδίνο διεξάγονται τα πρώτα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Champions League. Ο Αγιαξ φιλοξενεί τη Μίλαν και η Τσέλσι τη Μαρσέιγ, στα ματς που ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της Τρίτης (28/9), την ώρα που η Ρεάλ Μαδρίτης θα ταξιδέψει στη Γαλλία για να αντιμετωπίσει την Οσέρ και η Αρσεναλ, μετά το επιβλητικό 6-0 επί της Μπράγκα, στο Βελιγράδι, όπου την περιμένει η Παρτιζάν.
5ος όμιλος
21:45GR Βασιλεία - Μπάγερν Μονάχου
Τη θετική παράδοση που έχει δημιουργήσει στο Σεντ Τζέικομπ Παρκ θέλει να διατηρήσει η Βασιλεία, η οποία υποδέχεται την Μπάγερν Μονάχου. Οι ελβετοί κέρδισαν τα πέντε από τα έξι εντός έδρας παιχνίδια τους για την περσινή διοργάνωση του Europa League, ενώ και φέτος επικράτησαν των Ντεμπρετσένι και Σέριφ για τα προκριματικά του Champions League. Εκτός έδρας, όμως, δεν τα πηγαίνουν το ίδιο καλά κι αυτό φάνηκε και στο πρώτο τους παιχνίδι για τον 5ο όμιλο, όπου ηττήθηκαν με 2-1 από την Κλουζ στη Ρουμανία.
Αντίθετα, η Μπάγερν προέρχεται από το 2-0 επί της Ρόμα και δείχνει να είναι το απόλυτο φαβορί για την αναμέτρηση, παρά την εντός έδρας ήττα από τη Μάινζ για τη Bundesliga.
Πρόσωπο της αναμέτρησης είναι φυσικά ο προπονητής της Βασιλείας, Τόρστεν Φινκ, ο οποίος αποτέλεσε βασικό μέλος της Μπάγερν για έξι χρόνια (1997-2003), έχοντας κερδίσει τρία πρωταθλήματα Γερμανίας με τους βαυαρούς.
Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν σε επίπεδο ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.
21:45GR Ρόμα - ΚλουζΣτον τόπο του... εγκλήματος επιστρέφει η Κλουζ, δύο χρόνια μετά το ονειρικό ντεμπούτο των ρουμάνων στους ομίλους του Champions League. Ηταν η 16η του Σεπτέμβρη του 2008, όταν με δύο γκολ του Κούλιο, η Κλουζ έφευγε με το ροζ φύλλο αγώνα από το Ολίμπικο κόντρα στη Ρόμα.
"Ο,τι έγινε δύο χρόνια πριν ήταν ένα όνειρο και είμαι πολύ ευτυχισμένος που ακόμα υπάρχουν πολλοί που το θυμούνται. Είμαι σίγουρος ότι τώρα είμαστε πιο δυνατοί από ό,τι ήμασταν το 2008 και ότι μπορούμε να κάνουμε μια εξίσου καλή εμφάνιση", δήλωσε ο αργεντίνος επιθετικός της Κλουζ, που θα επιστρέψει στο Ολίμπικο.
Οι ρουμάνοι έχουν αυξημένη ψυχολογία και από τη νίκη με 2-1 επί της Βασιλείας, στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων, σε αντίθεση με τη Ρόμα που γνώρισε την ήττα με 2-0 από την Μπάγερν.
6ος όμιλος
19:30GR Σπαρτάκ Μόσχας - Ζίλινα
Στο ματς που θα... ανοίξει την αυλαία της 2ης αγωνιστικής στη Μόσχα, η Σπαρτάκ θα προσπαθήσει να πετύχει την πρώτη εντός έδρας νίκη της σε αγώνα της φάσης των ομίλων του Champions League, καθώς την προηγούμενη φορά που έφτασε σε αυτό το σημείο, τη σεζόν 2006/07, έφερε δύο ισοπαλίες και γνώρισε μία ήττα.
Οι ρώσοι έκαναν την έκπληξη στην πρεμιέρα του ομίλου, καθώς έφυγαν με το τρίποντο από το Βελοντρόμ απέναντι στη Μαρσέιγ. Αντίθετα, οι σλοβάκοι, στο ντεμπούτο τους στη φάση των ομίλων, γνώρισαν βαριά εντός έδρας ήττα από τη Τσέλσι με 4-1.
Οι δύο ομάδες δεν έχουν βρεθεί ποτέ αντιμέτωπες, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως αυτό θα είναι μόλις το έβδομο εκτός έδρας παιχνίδι για ομάδα από τη Σλοβακία σε ομίλους του Champions League, με τον απολογισμό να είναι αρνητικός για τους κεντροευρωπαίους, αφού μετράνε μόλις μία νίκη (αυτή της Αρτμέντια επί της Πόρτο με 3-2 την περίδο 2005/06).
21:45GR Τσέλσι - Μαρσέιγ
Χωρίς τον Φρανκ Λάμπαρντ θα υποδεχθεί η Τσέλσι την Μαρσέιγ, στο ντέρμπι του 6ου ομίλου, καθώς ο άγγλος μέσος δεν έχει προλάβει να ενσωματωθεί πλήρως στις προπονήσεις των μπλε, μετά την εγχείρηση αφαίρεσης κήλη, στην οποία υποβλήθηκε.
"Δεν μπορεί να αγωνιστεί την Τρίτη (28/9). Χρειάζεται περισσότερο χρόνο απ' ό,τι είχαμε αρχικά εκτιμήσει για να αναρρώσει", δήλωσε ο προπονητής της Τσέλσι, Κάρλο Αντσελότι. Απόντες από το ματς του Στάμφορντ Μπριτζ θα είναι επίσης ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, ο οποίος δεν θα αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του και ο Γιόσι Μπεναγιούν.
Στην αντίπερα όχθη, οι γάλλοι ήταν τα θύματα της σούπερ έκπληξης της πρώτης αγωνιστικής, αφού γνώρισαν την ήττα από τη Σπαρτάκ Μόσχας στο Βελοντρόμ. Ενδεχόμενη ήττα και στο Λονδίνο θα μειώσει αισθητά τις πιθανότητες πρόκρισης της Μαρσέιγ στην επόμενη φάση, ενδεχόμενο που ούτε να το σκέφτονται δεν θέλουν στη Μασσαλία.
7ος όμιλος
21:45GR Οσέρ - Ρεάλ Μαδρίτης

Για το 2 στα  2 ταξιδεύει η Ρεάλ Μαδρίτης στη Γαλλία, όπου θα αντιμετωπίσει την Οσέρ. Οι παίκτες του Ζοσέ Μουρίνιο επικράτησαν άνετα του Αγιαξ στο Μπερναμπέου, στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων και θέλουν να διπλασιάσουν τις νίκες τους στον 7ο όμιλο.
Ο πορτογάλος τεχνικός προανήγγειλε την επιστροφή του Καρίμ Μπενζεμά στην αρχική 11άδα. "Παίζει όπως του έχω ζητήσει και θα παίξει με την Οσέρ", είπε συγκεκριμένα ο Μουρίνιο, ο οποίος έχει εκφράσει τελευταία τις ανησυχίες του για το πρόβλημα που φαίνεται να αντιμετωπίζει η Ρεάλ στον επιθετικό τομέα.
Η Οσέρ, από την άλλη, αντιμετωπίζει τα ματς του Champions League ως... ευχάριστα διαλλείματα από τα εγχώρια... προβλήματά της, αφού η ομάδα του Ζαν Φερναντέζ, μετά από επτά αγωνιστικές στο Championnat, έχει συγκομιδή μόλις πέντε βαθμούς και βρίσκεται στη 17η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Στην πρεμιέρα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, η Οσέρ γνώρισε την ήττα με 2-0 από τη Μίλαν στο Σαν Σίρο και σε έναν όμιλο με αντιπάλους όπως η Ρεάλ, η Μίλαν και ο Αγιαξ, δείχνει να είναι το απόλυτο αουτσάιντερ ακόμα και για την 3η θέση που οδηγεί στο Europa League.
21:45GR Αγιαξ - Μίλαν
Με τη Ρεάλ να αντιμετωπίζει την Οσέρ στη Γαλλία, η Μίλαν θα κυνηγήσει το διπλό στο Αμστερνταμ κόντρα στον Αγιαξ για να διατηρήσει το απόλυτο των βαθμών προτού βρεθεί απέναντι στη "Βασίλισσα".
Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες των Μάσιμο Αμπροζίνι και Πάτο, ενώ προβληματίζεται για το αν θα χρησιμοποιήσει τον Ροναλντίνιο, ο οποίος δεν πείθει με τις εμφανίσεις του για μία ακόμη χρονιά. "Η 11άδα θα αποφασιστεί μετά το τέλος της προπόνησης. Τότε θα πάρω την οριστική μου απόφαση για τον Ροναλντίνιο, όμως πρέπει να ξέρετε ότι η ομάδα δεν είναι μόνο ο Ροναλντίνιο", είπε χαρακτηριστικά ο ιταλός τεχνικός.
Ο Αγιαξ, από την άλλη, ξέρει ότι δεν έχει περιθώρια για απώλειες βαθμών μέσα στην Αρένα του Αμστερνταμ, αν θέλει να έχει ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση. Ο Μαρτιν Γιολ αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα τραυματισμών (Ταϊνιο, Σνο, Βερμέερ, Ατούμπα, Λοντέιρο, Λίντγκρεν και Ενό), ενώ στις δηλώσεις του πριν το παιχνίδι, έδειξε να σέβεται τη Μίλαν.
"Η Μίλαν έχει την ίδια ποιότητα με τη Ρεάλ. Με παίκτες όπως ο Ροναλντίνιο, ο Ζλάταν, ο Ρομπίνιο και ο Πάτο, πρέπει να βρεις λύσεις στην άμυνα. Ομως εμείς θα ρίξουμε το βάρος στην επίθεση, όπως κάνουμε πάντα στην έδρα μας", δήλωσε ο ολλανδός τεχνικός.
8ος όμιλος
21:45GR Παρτιζάν - Αρσεναλ

Το εντυπωσιακό 6-0 επί της Μπράγκα, στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων, άφησε υποσχέσεις για την Αρσεναλ, η οποία ταξιδεύει στο Βελιγράδι για να αντιμετωπίσει τη Παρτιζάν. Οι κανονιέρηδες έχουν αγωνιστεί μόλις μία φορά στη Σερβία, τη σεζόν 1978/79, όταν αντιμετώπισαν τον Ερυθρό Αστέρα για το Κύπελλο UEFA.
Ο Αρσέν Βενγκέρ δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του Μανουέλ Αλμούνια. "Ο Αλμούνια δεν θα αγωνιστεί. Εχει ένα πρόβλημα με τον αγκώνα του", τόνισε ο αλσατός τεχνικός, ο οποίος πονοκεφαλιάζει και για το αν θα προλάβει να είναι έτοιμος ο Κίεραν Γκιμπς.
Η Παρτιζάν γνώρισε την ήττα στην Ουκρανία από τη Σαχτάρ και μόνο με θετικά αποτελέσματα στην έδρα της, μπορεί να ελπίζει σε κάτι στον 8ο όμιλο κόντρα σε ομάδες όπως η Αρσεναλ, η Σαχτάρ και η Μπράγκα.
21:45GR Μπράγκα - Σαχτάρ Ντόνετσκ
Το ντεμπούτο της Μπράγκα σε ομίλους του Champions League ήταν μάλλον... σοκαριστικό, αφού οι πορτογάλοι γνώρισαν πολύ βαριά ήττα με 6-0 από την Αρσεναλ στο Εμιρατς.
Η Μπράγκα θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά ομάδα από την Ουκρανία, ενώ η Σαχτάρ θα ταξιδέψει στη Πορτογαλία για πέμπτη φορά, έχοντας μάλιστα κι εντυπωσιακό παρελθόν στη χώρα της ιβηρικής χερσονήσου (2 νίκες).




Φωτο Ημερας

Σου έκανε καρδιά ρε Ονουάτσι να στεναχωρήσεις τα κορίτσια;


Ψιθυροι..........


  • Ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού τιμωρήθηκε με πρόστιμο από την UEFA επειδή στη διάρκεια του αγώνα με την Μπαρτσελόνα έκανε την ανάγκη του στο τούνελ των αποδυτηρίων, αναφέρει η El Mundo Deportivo!

  • Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μανόλο Χιμένεθ είχε ο Βασίλης Τσιάρτας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει πρόθεση από τον ισπανό τεχνικό να εργαστεί στην ΑΕΚ.

  • Με μια φωτογραφία του Κέρμιτ μπροστά σε ένα νεκροταφείο και λεζάντα "...στον αγύριστο", γιόρτασαν στο site τους την αποχώρηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς από τον πάγκο της ΑΕΚ, τα μέλη της Original.

  • Ο Αχιλλέας Μπέος έπεσε διάνα στο πόσα γκολ θα δεχόταν η ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό Βόλου. Αυτό που δε μπορούσε να προβλέψει ήταν η παραίτηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς μετά το τέλος του αγώνα..


  • Παρατηρήσεις από Θεοδωρίδη

    Ο Πανσερραϊκός βρίσκεται σε δύσκολη βαθμολογική θέση μετά την ήττα από τον Ατρόμητο. Η ομάδα των Σερρών δεν έχει βαθμό στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές.Ο Πέτρος Θεοδωρίδης έκανε επίσκεψη στα αποδυτήρια της ομάδας στην προπόνηση της Δευτέρας, την ώρα που ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς ανέλυε στους παίκτες τα λάθη τους στον πρόσφατο αγώνα κόντρα στον Ατρόμητο.Ο πρόεδρος της ομάδας σε ομιλία του προς τους παίκτες προσπάθησε να τους αφυπνίσει, τονίζοντας τους την κρισιμότητα της κατάστασης.

    "Σοβαρευτείτε. Βλέπετε ότι όλες οι ομάδες παίρνουν βαθμούς. Ήρθε λοιπόν ο καιρός να το κάνουμε και εμείς. Εάν δεν τα καταφέρουμε απέναντι στην Λάρισα την επόμενη αγωνιστική τότε θα έχουμε πρόβλημα", ήταν ορισμένα από τα λόγια του προέδρου των νεοφώτιστων.

    Στο μεταξύ, σήμερα αναμένεται να φθάσει στην Ελλάδα ο Μπόγιαν Βρούτσινα, ο οποίος ταξίδεψε στο Βέλγιο για να εξεταστεί από τον προσωπικό του γιατρό μετά τις ενοχλήσεις που ένιωσε στο γόνατο.

    Κόκκινη του Βασσάρα στον ποδοσφαιρικό τζόγο από διαιτητές.

    Τον Κώδικα Δεοντολογίας υπενθύμισε (μιλώντας στο «Βήμα FΜ») ο υπεύθυνος της ΕΠΟ για την ανάπτυξη της διαιτησίας διευκρινίζοντας ότι τα «πόθεν έσχες» των ρέφερι είναι στη διάθεση του εισαγγελέα .
    Oι διαιτητές δεν έχουν δικαίωμα να παίζουν στοίχημα, υπογράμμισε ο υπεύθυνος της ΕΠΟ για την ανάπτυξη της διαιτησίας κ. Κύρος Βασσάρας μιλώντας χθες στο «Βήμα FΜ». « Βάσει του Κώδικα Δεοντολογίας σαφώς και δεν μπορεί ένας διαιτητής να ποντάρει σε αγώνες στο στοίχημα, τουλάχιστον στο ελληνικό πρωτάθλημα, αν και για εμένα δεν θα έπρεπε γενικά να ασχολείται με το στοίχημα» υπογράμμισε ο κ. Βασσάρας.

    Σημειώνεται ότι η απαγόρευση έχει επιβληθεί προ πολλών ετών από τη FΙFΑ και ενεργοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο από την ΕΠΟ, που υιοθέτησε τη σχετική διάταξη του Κώδικα Δεοντολογίας της διεθνούς ομοσπονδίας στην οποία αναφέρεται ότι απαγορεύεται στους αξιωματούχους να λαμβάνουν μέρος, άμεσα ή έμμεσα, σε στοιχηματισμούς, πονταρίσματα, κληρώσεις και γεγονότα που συνδέονται με ποδοσφαιρικούς αγώνες. Ωστόσο επειδή η ΕΠΟ υιοθέτησε πριν από λίγους μήνες τον σχετικό κώδικα δεν σημαίνει ότι οι έλληνες αξιωματούχοι του ποδοσφαίρου μπορούσαν να παίζουν στοίχημα, καθώς το δίκαιο της FΙFΑ υπερισχύει και καλύπτει οποιεσδήποτε παραλείψεις στο δίκαιο κάθε εθνικής ομοσπονδίας.

    Για το «πόθεν έσχες» των διαιτητών ο κ. Βασσάρας διευκρίνισε ότι οι διαιτητές αλλά και όλοι όσοι συνεργάζονται με την ΕΠΟ υποβάλλουν εδώ και χρόνια δήλωση «πόθεν έσχες» η οποία είναι στη διάθεση του αρμόδιου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Παράλληλα τόνισε ότι «τα όργανα που επιστατούν τη Δικαιοσύνη έχουν υποχρέωση να κάνουν όλες τις ενέργειες ώστε να διασφαλίσουν ένα σωστό ποδόσφαιρο.Οι ειδήσεις και οι παραειδήσεις δεν κάνουν καλό στο ποδόσφαιρο,γιατί όποιος και να τις ακούσει θα σχηματίσει στην άκρη του μυαλού του μια δυσπιστία που τη μεταφέρει στο γήπεδο».

    Ως προς το πρόγραμμα ανάπτυξης της διαιτησίας το οποίο η ΕΠΟ υλοποιεί από πέρυσι σε συνεργασία με την UΕFΑ, ο κ. Βασσάρας ανέφερε ότι τον τελευταίο χρόνο καταρτίστηκε λίστα με 1.000 νέους διαιτητές σε όλη τη χώρα παρέχοντας τη δυνατότητα «να επιλέξουμε τους καλύτερους βάσει της μόρφωσης και της προσωπικότητάς τους και να μην αναγκαζόμαστε να επιλέγουμε κάποιον επειδή δεν έχουμε άλλον». Εξάλλου ο πρόεδρος της Ενωσης Β΄- Γ΄ Εθνικής κ. Σπύρος Καλογιάννης δήλωσε ότι έπειτα από συμφωνία με τον ΟΠΑΠ θα σταματά η χρηματοδότηση στις ομάδες που στο μέλλον θα εμπλέκονται σε ύποπτα παιχνίδια: «Αν έρχεται ένας φάκελος από την UΕFΑ και υπάρχουν σκιές για ένα παιχνίδι,ανεξάρτητα από το τι θα πράξει η Δικαιοσύνη, αποφασίσαμε να μην παίρνουν χρήματα οι εμπλεκόμενες ομάδες ούτε από την Ενωσηούτε από τον ΟΠΑΠ».

    2


    Ντέρμπι αναμνήσεων και επιστροφών

    Οι Ζέεντορφ και Ιμπραΐμοβιτς της Μίλαν αντιμέτωποι σήμερα (2η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ) με τον Αγιαξ, στον οποίο αναδείχθηκαν .
    Oι δύο ομάδες έχουν κατακτήσει τα 11 από τα 55 τρόπαια της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο Αγιαξ (τέσσερις φορές πρωταθλητής Ευρώπης) και η Μίλαν (με επτά τρόπαια στην κατοχή της) συγκρούονται απόψε στην «Αμστερνταμ Αρένα» για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, σε μια αναμέτρηση που ξυπνάει μνήμες τελικών: το 1969 οι Ροσονέρι διέλυσαν (4-1) την τότε ανερχόμενη δύναμη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, το 1973 χωρίς τον Γιόχαν Κρόιφ στη σύνθεσή του ο Αίαντας συνέτριψε (6-0) τη Μίλαν κατακτώντας το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, ενώ το 1995 τα τρομερά μωρά του κ. Λουίς φαν Γκάαλ κατακτούσαν για τελευταία φορά την κορυφή της Ευρώπης νικώντας (1-0) και γκρεμίζοντας την ιταλική ομάδα από την κορυφή. Ενας από τους παίκτες εκείνου του Αγιαξ ήταν και ο Κλάρενς Ζέεντορφ , ο μοναδικός που έχει καταφέρει να πανηγυρίσει την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ με τρεις διαφορετικές ομάδες, καθώς εκείνη την επιτυχία ακολούθησαν αντίστοιχες με τη Ρεάλ Μαδρίτης (1998) και τη Μίλαν (2003, 2007).

    Ο 34χρονος μέσος επιστρέφει στο Αμστερνταμ για να αντιμετωπίσει την ομάδα που τον ανέδειξε, αλλά και τον αδελφικό φίλο του Αντρέ Οϊγερ με τον οποίο ήταν συμπαίκτες στα παιδικά τμήματα του Αγιαξ. Απέναντι στην ομάδα που τον ανέδειξε θα τεθεί και ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, με τον οποίο στη σύνθεσή του ο Αγιαξ είχε στεφθεί για τελευταία φορά πρωταθλητής Ολλανδίας, το 2004! Εκτοτε ο βοσνιακής καταγωγής σουηδός διεθνής επιθετικός αγωνίστηκε στη Γιουβέντους, στην Ιντερ και στην Μπαρτσελόνα, ενώ από εφέτος βαδίζει στα χνάρια των άσων του Αίαντα που στο παρελθόν είχαν μετακομίσει στο Μιλάνο, όπως ο Μάρκο φαν Μπάστεν, ο Φρανκ Ράικαρντ , ο Πάτρικ Κλάιφερτ, ο Εντγκαρ Ντάβιτς κ.ά.

    Εκτός από τους ολλανδούς άσους της Μίλαν που επιστρέφουν στο Αμστερνταμ, συγκινησιακά φορτισμένη θα είναι και η αναμέτρηση της Τσέλσι με τη Μαρσέιγ του κ. Ντιντιέ Ντεσάν, αφού ο γάλλος τεχνικός είχε περάσει κάποια από τα τελευταία χρόνια της ποδοσφαιρικής καριέρας του στους Μπλε του Λονδίνου.

    «Αντίο» και επίσημα

    Με μια ανακοίνωση ο Λουτσιάνο Γκαλέτι έκανε και επίσημα γνωστή την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, λόγω της νεφρικής ανεπάρκειας που καθιστά αδύνατο να συνεχίσει την καριέρα του. «Θα ήθελα να συνεχίσω να παίζω, αλλά έχω μια οικογένεια και υπάρχουν πράγματα πιο σημαντικά από το ποδόσφαιρο», αναφέρει η ανακοίνωση του Αργεντινού άσου που κυκλοφόρησε από την ισπανική ιστοσελίδα «Heraldo.es».

    Ο 30χρονος άσος ανέφερε στη συνέχεια: «Τον Ιανουάριο ήρθε το πρόβλημα στα νεφρά. Ευτυχώς κατάφερα να ανακάμψω, αλλά το να παίζω θα ήταν πολύ επικίνδυνο. Θέλω να επιστρέψω στην Αργεντινή και να απολαύσω την οικογένειά μου. Έχω ακόμα καιρό να σκεφτώ το μέλλον, αλλά θα ήθελα να μείνω στο χώρο του ποδοσφαίρου».

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γκαλέτι φόρεσε τη φανέλα της Εστουντιάντες (1996-99, 2000-01), της Νάπολι (2000), της Σαραγόσα (2000-05), της Ατλέτικο Μαδρίτης (2005-07), του Ολυμπιακού (2007-10) με 402 αγώνες και 74 γκολ.

    Στην καριέρα του κατέκτησε το Κύπελλο Ισπανίας με τη Σαραγόσα (2003-04), το Σούπερ Καπ (2004) καθώς και δύο νταμπλ με τον Ολυμπιακό (2008, 2009).

    Με Μανθάνο στο τιμόνι η Σεβίλλη

    Οι απογοητευτικές εμφανίσεις της Σεβίλης στην πριμέρα ντιβιζιόν, οδήγησαν την διοίκηση του ισπανικού συλλόγου, στην λύση της συνεργασίας με τον Αντόνιο Αλβάρες και την αντικατάσταση του με τον Γκρεγκόριο Μανθάνο. Η εκτός έδρας ήττα με 2-0 από την «νεοφώτιστη» Χέρκουλες ήταν η αφορμή για το «διαζύγιο» με τον έμπειρο τεχνικό, ενώ όπως έγινε γνωστό, ο Μανθάνο θα αναλάβει άμεσα καθήκοντα, αφού το απόγευμα θα προπονήσει τους Σεβιλιάνους.

    Η αποστολή του Μανθάνο δεν είναι εύκολη, καθώς καλείται μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, να συνεφέρει ψυχολογικά και αγωνιστικά τους παίκτες της Σεβίλης, ενόψει της αναμέτρησης με την Ντόρτμουντ, που θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη για την δεύτερη αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ και του ντέρμπι με την Ατλέτικο Μαδρίτης, που θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή.

    Δύσκολη εκτός έδρας νίκη της Βιγιαρεάλ

    Στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η αυλαία της 5ης ημέρας του ισπανικού πρωταθλήματος, η Βιγιαρεάλ επικράτησε εκτός έδρας της Μάλαγα με σκορ 3-2. Για την αντίπαλο του ΠΑΟΚ στον 4ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ σκόραραν οι Καθόρλα (21', 34') και Ρόσι (24') ενώ για τους γηπεδούχους, που έμειναν με δέκα παίκτες για περισσότερο απο ένα ημίχρονο λόγω αποβολής του Ελισέου στο 41΄ με απευθείας κόκκινη σκόραραν οι Ελισέου (4΄) και Ροντον (30΄). Με αυτή τη νίκη η Βιγιαρεάλ έφτασε τους 12 πόντους και την Μπαρτσελόνα στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

    No «Σάλπι», no goal

    Η αφλογιστία του Δημήτρη Σαλπιγγίδη έχει κοστίσει στον ΠΑΟΚ, πολύ περισσότερο απ’ όσο μπορούσε να φανταστεί κανείς. Παρά τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις στα ευρωπαϊκά ματς (με Άγιαξ και Φενέρμπαχτσε) ο «Σάλπι» δεν έχει βρει το δρόμο προς τα δίχτυα στο φετινό πρωτάθλημα, συμπαρασύροντας την ομάδα μαζί του.

    Για πρώτη φορά από τη στιγμή που πρωτοφόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ, ο εκ των κορυφαίων Ελλήνων επιθετικών δεν έχει σκοράρει για έβδομο συνεχόμενο παιχνίδι. Μπορεί το αρνητικό ρεκόρ του έμπειρου επιθετικού να είναι δέκα συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, αλλά τους Θεσσαλονικείς δεν… τους είχε συνηθίσει έτσι! Από το γκολ που πέτυχε στην Τούμπα κόντρα στον Άγιαξ, έχουν περάσει άλλα εφτά ενενηντάλεπτα στα οποία ο Σαλπιγγίδης δεν πανηγύρισε, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στις προηγούμενες τέσσερις σεζόν που έπαιξε στο «δικέφαλο του Βορρά».

    Ασφαλώς παίζουν ρόλο και οι συνεχόμενες αγωνιστικές παραστάσεις του πρώην επιθετικού του Παναθηναϊκού, όπως και το Μουντιάλ, αλλά στον ΠΑΟΚ περιμένουν την αγωνιστική του ανάταση, που αν έρθει, θα «ανεβάσει» και την ίδια του την ομάδα!

    Τη λύση στο επιθετικό πρόβλημα μπορεί να δώσει και ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς. Ο διεθνής φορ είναι καλά, δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα και πλέον, είναι θέμα χρόνου να τεθεί στη διάθεση του Παύλου Δερμιτζάκη. Όλα δείχνουν ότι ο Βόσνιος επιθετικός θα… παρουσιαστεί σύντομα μπροστά στο κοινό του ΠΑΟΚ, αφού τα δύο επόμενα ματς πρωταθλήματος του «δικέφαλου του Βορρά» είναι στην Τούμπα.

    * Την ανάλυση του παιχνιδιού της Κλαμπ Μπριζ φαίνεται να καταλογίζουν στον Γιώργο Καραγιάννη και γι΄αυτό το λόγο λύθηκε η συνεργασία με τον συγκεκριμένο σκάουτερ. Ο άνθρωπος που θα τον αντικαταστήσει δεν έχει ακόμα γίνει γνωστός.

    *Ανήμερα της εθνικής μας εορτής και συγκεκριμένα, την 28η Οκτωβρίου στις 2 το μεσημέρι ορίστηκε από την ΕΠΟ ο νοκ άουτ αγώνας με τον Εορδαϊκό για τον θεσμό του Κυπέλλου.

    Επαφές Άρη με Σονγκό

    Από τώρα κινείται για τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο ο Άρης. Οι «κίτρινοι» ενδιαφέρονται για την απόκτηση του Φρανκ Σονγκό, του 23χρονου Καμερουνέζου αριστερού χαφ που έμεινε ελεύθερος από τη Σαραγόσα.

    Τις επαφές επιβεβαίωσε μιλώντας στη «SportDay» ο εκπρόσωπος του νεαρού άσου, που διαθέτει γαλλικό διαβατήριο. «Είμαστε σε επαφές με τον Άρη, αλλά δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Ίσως υπάρξει εξέλιξη ως το τέλος της εβδομάδας», τόνισε σχετικά. Ο Άρης εξετάζει κι άλλες περιπτώσεις παικτών για την ενίσχυση στη συγκεκριμένη θέση.

    Ο Σονγκό άρχισε τη σταδιοδρομία του από τις ακαδημίες της Λα Κορούνια και της Μπαρτσελόνα. Το 2005 μετακόμισε στην Πόρτσμουθ, από την οποία παραχωρήθηκε δανεικός σε ομάδες μικρότερων κατηγοριών, ενώ το 2008 επέστρεψε στην Ισπανία για λογαριασμό της Σαραγόσα. Την πρώτη του σεζόν είχε στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας 25 συμμετοχές και 1 γκολ, ενώ πέρυσι είχε 5 εμφανίσεις στην Primera Division με τη Σαραγόσα, που στο δεύτερο μισό της περιόδου τον παραχώρησε δανεικό στη Ρεάλ Σοσιεδάδ, με την οποία πραγματοποίησε 8 εμφανίσεις.

    Κρίνεται του Σηφάκη

    Σήμερα θα αποφασιστεί αν ο Μιχάλης Σηφάκης θα συμπεριληφθεί στην αποστολή του Άρη για το ματς της Πέμπτης με τη Ρόζενμποργκ στο Τρόντχαϊμ για το Europa League. Οι ενοχλήσεις στη μέση του διεθνούς τερματοφύλακα έχουν υποχωρήσει αρκετά, αλλά όχι ολοκληρωτικά. Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ δεν υπολογίζει στους Ναφτί (που δεν έχει δηλωθεί στην UEFA) και Παπαζαχαρία (τραυματίας), αλλά επανέρχονται οι Τσεσνάουσκις και Οριόλ, που ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους, καθώς και οι Νέτο, Τόχα και Τσέζαρεκ που λόγω τιμωρίας είχαν απουσιάσει από το ματς με την Ατλέτικο Μαδρίτης.