Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Ενας από τους πέντε...

Η λίστα με τους υποψήφιους για να αντικαταστήσουν τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στην τεχνική ηγεσία της ομάδας είναι έτοιμη. Ο Σταύρος Αδαμίδης με τους συνεργάτες του έχουν καταλήξει στους πέντε που θα πλησιάσουν για να προτείνουν τη θέση του προπονητή της Ενωσης...

Στην ΑΕΚ θέλουν ο νέος τεχνικός της ομάδας να είναι νέος με όρεξη για δουλειά, ενώ το κασέ του δεν μπορεί να ξεπερνάει τα 800.000 ευρώ. Επίσης στις διαπραγματεύσεις δεν πρόκειται να προχωρήσουν οι συζητήσεις για το μπάτζετ των μεταγραφών, καθώς στην Ενωση θέλουν ο νέος προπονητής να αξιοποιήσει το υπάρχον δυναμικό και όχι να το αλλάξει. Αυτό πάντως θα λειτουργήσει κατά της ΑΕΚ στις διαπραγματεύσεις, καθώς αρκετοί προπονητές ζητούν ένα μεγάλο ποσό γα αγορά παικτών, έτσι ώστε να "χτίσουν" τη δική τους ομάδα.

Ο διακαής πόθος του Αδαμίδη είναι ο Πάουλο Σόουζα ένας προπονητής με μεγάλη εμπειρία ω ς ποδοσφαιριστής, αλλά μικρή ως προπονητής και με μηδαμινές επιτυχίες. Αυτή την στιγμή είναι προπονητής της Λέστερ, η οποία βρίσκεται στον πάτο της Τσάμπιονσιπ με μόλις μία νίκη σε οκτώ αγωνιστικές.

Ο Μανόλο Χιμένεθ είναι ένας τεχνικός που συγκεντρώνει όλα όσα θέλει ο Αδαμίδης από τον νέο προπονητή της ΑΕΚ, ωστόσο το κασέ του είναι αρκετά ψηλό και πλησιάζει το ένα εκατομμύριο. Ωστόσο μπορεί να πέσει λίγο, αφού βρίσκεται στο ταμείο ανεργίας από τον περασμένο Μάρτιο, όταν και απολύθηκε από τη Σεβίλλη.

Ο Βίκτορ Φερνάντεθ είναι ένας προπονητής με σημαντικές επιτυχίες στην προπονητική του καριέρα, καθώς έχει πανηγυρίσει το Κυπελλούχων το 1995 με τη Σαραγόσα, ενώ το 2004 κατέκτησε το Διηπειρωτικό με την Πόρτο. Εχει καθίσει στον πάγκο αρκετών ομάδων στην καριέρα του, ενώ το κασέ του βρίσκεται μέσα στα όρια που έχει θέσει η ΑΕΚ.

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε είναι νεαρός και έχει δείξει πως αντέχει τον πρωταθλητισμό. Εχει οδηγήσει την Εστουντιάντες στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 23, ενώ πρόσφατα έφυγε από τη Σαν Λορέντσο.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια βρίσκεται στη λίστα του Αδαμίδη. Ο Γεωργιανός έχει συμβόλαιο με την εθνική ομάδα της χώρας τους, η οποία πρόσφατα πήρε ισοπαλία από την Ελλάδα για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας και άνθρωπος που έχει γράψει ιστορία φορώντας τη φανέλας της ΑΕΚ. Ο ίδιος θα ήθελε να καθίσει στον πάγκο της "Ενωσης", αν μπορούσε να ξεπεραστεί το πρόβλημα με την εθνική Γεωργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: