Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Σε Αμστερνταμ-Λονδίνο το ενδιαφέρον

Με τα βλέμματα στραμμένα στο Αμστερνταμ και στο Λονδίνο διεξάγονται τα πρώτα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Champions League. Ο Αγιαξ φιλοξενεί τη Μίλαν και η Τσέλσι τη Μαρσέιγ, στα ματς που ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της Τρίτης (28/9), την ώρα που η Ρεάλ Μαδρίτης θα ταξιδέψει στη Γαλλία για να αντιμετωπίσει την Οσέρ και η Αρσεναλ, μετά το επιβλητικό 6-0 επί της Μπράγκα, στο Βελιγράδι, όπου την περιμένει η Παρτιζάν.
5ος όμιλος
21:45GR Βασιλεία - Μπάγερν Μονάχου
Τη θετική παράδοση που έχει δημιουργήσει στο Σεντ Τζέικομπ Παρκ θέλει να διατηρήσει η Βασιλεία, η οποία υποδέχεται την Μπάγερν Μονάχου. Οι ελβετοί κέρδισαν τα πέντε από τα έξι εντός έδρας παιχνίδια τους για την περσινή διοργάνωση του Europa League, ενώ και φέτος επικράτησαν των Ντεμπρετσένι και Σέριφ για τα προκριματικά του Champions League. Εκτός έδρας, όμως, δεν τα πηγαίνουν το ίδιο καλά κι αυτό φάνηκε και στο πρώτο τους παιχνίδι για τον 5ο όμιλο, όπου ηττήθηκαν με 2-1 από την Κλουζ στη Ρουμανία.
Αντίθετα, η Μπάγερν προέρχεται από το 2-0 επί της Ρόμα και δείχνει να είναι το απόλυτο φαβορί για την αναμέτρηση, παρά την εντός έδρας ήττα από τη Μάινζ για τη Bundesliga.
Πρόσωπο της αναμέτρησης είναι φυσικά ο προπονητής της Βασιλείας, Τόρστεν Φινκ, ο οποίος αποτέλεσε βασικό μέλος της Μπάγερν για έξι χρόνια (1997-2003), έχοντας κερδίσει τρία πρωταθλήματα Γερμανίας με τους βαυαρούς.
Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν σε επίπεδο ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.
21:45GR Ρόμα - ΚλουζΣτον τόπο του... εγκλήματος επιστρέφει η Κλουζ, δύο χρόνια μετά το ονειρικό ντεμπούτο των ρουμάνων στους ομίλους του Champions League. Ηταν η 16η του Σεπτέμβρη του 2008, όταν με δύο γκολ του Κούλιο, η Κλουζ έφευγε με το ροζ φύλλο αγώνα από το Ολίμπικο κόντρα στη Ρόμα.
"Ο,τι έγινε δύο χρόνια πριν ήταν ένα όνειρο και είμαι πολύ ευτυχισμένος που ακόμα υπάρχουν πολλοί που το θυμούνται. Είμαι σίγουρος ότι τώρα είμαστε πιο δυνατοί από ό,τι ήμασταν το 2008 και ότι μπορούμε να κάνουμε μια εξίσου καλή εμφάνιση", δήλωσε ο αργεντίνος επιθετικός της Κλουζ, που θα επιστρέψει στο Ολίμπικο.
Οι ρουμάνοι έχουν αυξημένη ψυχολογία και από τη νίκη με 2-1 επί της Βασιλείας, στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων, σε αντίθεση με τη Ρόμα που γνώρισε την ήττα με 2-0 από την Μπάγερν.
6ος όμιλος
19:30GR Σπαρτάκ Μόσχας - Ζίλινα
Στο ματς που θα... ανοίξει την αυλαία της 2ης αγωνιστικής στη Μόσχα, η Σπαρτάκ θα προσπαθήσει να πετύχει την πρώτη εντός έδρας νίκη της σε αγώνα της φάσης των ομίλων του Champions League, καθώς την προηγούμενη φορά που έφτασε σε αυτό το σημείο, τη σεζόν 2006/07, έφερε δύο ισοπαλίες και γνώρισε μία ήττα.
Οι ρώσοι έκαναν την έκπληξη στην πρεμιέρα του ομίλου, καθώς έφυγαν με το τρίποντο από το Βελοντρόμ απέναντι στη Μαρσέιγ. Αντίθετα, οι σλοβάκοι, στο ντεμπούτο τους στη φάση των ομίλων, γνώρισαν βαριά εντός έδρας ήττα από τη Τσέλσι με 4-1.
Οι δύο ομάδες δεν έχουν βρεθεί ποτέ αντιμέτωπες, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως αυτό θα είναι μόλις το έβδομο εκτός έδρας παιχνίδι για ομάδα από τη Σλοβακία σε ομίλους του Champions League, με τον απολογισμό να είναι αρνητικός για τους κεντροευρωπαίους, αφού μετράνε μόλις μία νίκη (αυτή της Αρτμέντια επί της Πόρτο με 3-2 την περίδο 2005/06).
21:45GR Τσέλσι - Μαρσέιγ
Χωρίς τον Φρανκ Λάμπαρντ θα υποδεχθεί η Τσέλσι την Μαρσέιγ, στο ντέρμπι του 6ου ομίλου, καθώς ο άγγλος μέσος δεν έχει προλάβει να ενσωματωθεί πλήρως στις προπονήσεις των μπλε, μετά την εγχείρηση αφαίρεσης κήλη, στην οποία υποβλήθηκε.
"Δεν μπορεί να αγωνιστεί την Τρίτη (28/9). Χρειάζεται περισσότερο χρόνο απ' ό,τι είχαμε αρχικά εκτιμήσει για να αναρρώσει", δήλωσε ο προπονητής της Τσέλσι, Κάρλο Αντσελότι. Απόντες από το ματς του Στάμφορντ Μπριτζ θα είναι επίσης ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, ο οποίος δεν θα αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του και ο Γιόσι Μπεναγιούν.
Στην αντίπερα όχθη, οι γάλλοι ήταν τα θύματα της σούπερ έκπληξης της πρώτης αγωνιστικής, αφού γνώρισαν την ήττα από τη Σπαρτάκ Μόσχας στο Βελοντρόμ. Ενδεχόμενη ήττα και στο Λονδίνο θα μειώσει αισθητά τις πιθανότητες πρόκρισης της Μαρσέιγ στην επόμενη φάση, ενδεχόμενο που ούτε να το σκέφτονται δεν θέλουν στη Μασσαλία.
7ος όμιλος
21:45GR Οσέρ - Ρεάλ Μαδρίτης

Για το 2 στα  2 ταξιδεύει η Ρεάλ Μαδρίτης στη Γαλλία, όπου θα αντιμετωπίσει την Οσέρ. Οι παίκτες του Ζοσέ Μουρίνιο επικράτησαν άνετα του Αγιαξ στο Μπερναμπέου, στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων και θέλουν να διπλασιάσουν τις νίκες τους στον 7ο όμιλο.
Ο πορτογάλος τεχνικός προανήγγειλε την επιστροφή του Καρίμ Μπενζεμά στην αρχική 11άδα. "Παίζει όπως του έχω ζητήσει και θα παίξει με την Οσέρ", είπε συγκεκριμένα ο Μουρίνιο, ο οποίος έχει εκφράσει τελευταία τις ανησυχίες του για το πρόβλημα που φαίνεται να αντιμετωπίζει η Ρεάλ στον επιθετικό τομέα.
Η Οσέρ, από την άλλη, αντιμετωπίζει τα ματς του Champions League ως... ευχάριστα διαλλείματα από τα εγχώρια... προβλήματά της, αφού η ομάδα του Ζαν Φερναντέζ, μετά από επτά αγωνιστικές στο Championnat, έχει συγκομιδή μόλις πέντε βαθμούς και βρίσκεται στη 17η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Στην πρεμιέρα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, η Οσέρ γνώρισε την ήττα με 2-0 από τη Μίλαν στο Σαν Σίρο και σε έναν όμιλο με αντιπάλους όπως η Ρεάλ, η Μίλαν και ο Αγιαξ, δείχνει να είναι το απόλυτο αουτσάιντερ ακόμα και για την 3η θέση που οδηγεί στο Europa League.
21:45GR Αγιαξ - Μίλαν
Με τη Ρεάλ να αντιμετωπίζει την Οσέρ στη Γαλλία, η Μίλαν θα κυνηγήσει το διπλό στο Αμστερνταμ κόντρα στον Αγιαξ για να διατηρήσει το απόλυτο των βαθμών προτού βρεθεί απέναντι στη "Βασίλισσα".
Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες των Μάσιμο Αμπροζίνι και Πάτο, ενώ προβληματίζεται για το αν θα χρησιμοποιήσει τον Ροναλντίνιο, ο οποίος δεν πείθει με τις εμφανίσεις του για μία ακόμη χρονιά. "Η 11άδα θα αποφασιστεί μετά το τέλος της προπόνησης. Τότε θα πάρω την οριστική μου απόφαση για τον Ροναλντίνιο, όμως πρέπει να ξέρετε ότι η ομάδα δεν είναι μόνο ο Ροναλντίνιο", είπε χαρακτηριστικά ο ιταλός τεχνικός.
Ο Αγιαξ, από την άλλη, ξέρει ότι δεν έχει περιθώρια για απώλειες βαθμών μέσα στην Αρένα του Αμστερνταμ, αν θέλει να έχει ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση. Ο Μαρτιν Γιολ αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα τραυματισμών (Ταϊνιο, Σνο, Βερμέερ, Ατούμπα, Λοντέιρο, Λίντγκρεν και Ενό), ενώ στις δηλώσεις του πριν το παιχνίδι, έδειξε να σέβεται τη Μίλαν.
"Η Μίλαν έχει την ίδια ποιότητα με τη Ρεάλ. Με παίκτες όπως ο Ροναλντίνιο, ο Ζλάταν, ο Ρομπίνιο και ο Πάτο, πρέπει να βρεις λύσεις στην άμυνα. Ομως εμείς θα ρίξουμε το βάρος στην επίθεση, όπως κάνουμε πάντα στην έδρα μας", δήλωσε ο ολλανδός τεχνικός.
8ος όμιλος
21:45GR Παρτιζάν - Αρσεναλ

Το εντυπωσιακό 6-0 επί της Μπράγκα, στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων, άφησε υποσχέσεις για την Αρσεναλ, η οποία ταξιδεύει στο Βελιγράδι για να αντιμετωπίσει τη Παρτιζάν. Οι κανονιέρηδες έχουν αγωνιστεί μόλις μία φορά στη Σερβία, τη σεζόν 1978/79, όταν αντιμετώπισαν τον Ερυθρό Αστέρα για το Κύπελλο UEFA.
Ο Αρσέν Βενγκέρ δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του Μανουέλ Αλμούνια. "Ο Αλμούνια δεν θα αγωνιστεί. Εχει ένα πρόβλημα με τον αγκώνα του", τόνισε ο αλσατός τεχνικός, ο οποίος πονοκεφαλιάζει και για το αν θα προλάβει να είναι έτοιμος ο Κίεραν Γκιμπς.
Η Παρτιζάν γνώρισε την ήττα στην Ουκρανία από τη Σαχτάρ και μόνο με θετικά αποτελέσματα στην έδρα της, μπορεί να ελπίζει σε κάτι στον 8ο όμιλο κόντρα σε ομάδες όπως η Αρσεναλ, η Σαχτάρ και η Μπράγκα.
21:45GR Μπράγκα - Σαχτάρ Ντόνετσκ
Το ντεμπούτο της Μπράγκα σε ομίλους του Champions League ήταν μάλλον... σοκαριστικό, αφού οι πορτογάλοι γνώρισαν πολύ βαριά ήττα με 6-0 από την Αρσεναλ στο Εμιρατς.
Η Μπράγκα θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά ομάδα από την Ουκρανία, ενώ η Σαχτάρ θα ταξιδέψει στη Πορτογαλία για πέμπτη φορά, έχοντας μάλιστα κι εντυπωσιακό παρελθόν στη χώρα της ιβηρικής χερσονήσου (2 νίκες).




Δεν υπάρχουν σχόλια: