Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Ντιντιέ Ντεσάμπ: «Με ήθελε η Λίβερπουλ»

Στην αποκάλυψη πως δέχτηκε πρόταση για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Λίβερπουλ, το περασμένο καλοκαίρι, προέβη ο προπονητής της Μαρσέιγ, Ντιντιέ Ντεσάμπ.

Ο ίδιος μιλώντας στο γαλλικό περιοδικό «Times» σημείωσε μεταξύ άλλων
«Είχα μια πολύ καλή πρόταση από την Λίβερπουλ αυτό το καλοκαίρι αλλά δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή για εμένα για να φύγω. Ήταν μόνο λίγες μέρες πριν ξεκινήσει η προετοιμασία της Μαρσέιγ και από την ανθρώπινη πλευρά θα ήταν λάθος μου να φύγω την δεδομένη χρονική στιγμή.
Αρκετοί παίκτες ήρθαν στην Μαρσέιγ έπειτα από επιθυμία μου και ένιωσα πως δεν μπορούσα να προδώσω την αφοσίωση στην διοίκηση και στην υπόλοιπη ομάδα.

Δεν ήθελα να τους απογοητεύσω. Μετά από όλα όσα συνέβησαν κατά την διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου και με την εικόνα που έδειξε προς τα έξω η Γαλλία στην Νότιο Αφρική, δεν ήθελα να απογοητεύσω την ομάδα και την χώρα μου».

Όσο για το ματς με την Τσέλσι, τόνισε:
«Στο παιχνίδι του Σαββάτου, η Μάντσεστερ Σίτι έκανε πολλά καλά πράγματα κόντρα στην Τσέλσι και παρόλο που δεν έχω παίκτες της ίδιας ποιότητας, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να προσπαθήσουμε να αντιγράψουμε. Όπως η Μάντσεστερ Σίτι, έτσι και εμείς θα κοιτάξουμε να κλείσουμε τους χώρους, να επιβληθούμε στους εαυτούς μας και να χτυπήσουμε στις αντεπιθέσεις.

Η Τσέλσι είναι το φαβορί για την νίκη και, θεωρητικά, είναι καλύτερη ομάδα από την Μαρσέιγ. Αλλά δεν ήρθαμε εδώ απλά και μόνο για να θαυμάσουμε τον τρόπο παιχνιδιού της. Θα πρέπει να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι και να δημιουργήσουμε προβλήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: