Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

No «Σάλπι», no goal

Η αφλογιστία του Δημήτρη Σαλπιγγίδη έχει κοστίσει στον ΠΑΟΚ, πολύ περισσότερο απ’ όσο μπορούσε να φανταστεί κανείς. Παρά τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις στα ευρωπαϊκά ματς (με Άγιαξ και Φενέρμπαχτσε) ο «Σάλπι» δεν έχει βρει το δρόμο προς τα δίχτυα στο φετινό πρωτάθλημα, συμπαρασύροντας την ομάδα μαζί του.

Για πρώτη φορά από τη στιγμή που πρωτοφόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ, ο εκ των κορυφαίων Ελλήνων επιθετικών δεν έχει σκοράρει για έβδομο συνεχόμενο παιχνίδι. Μπορεί το αρνητικό ρεκόρ του έμπειρου επιθετικού να είναι δέκα συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, αλλά τους Θεσσαλονικείς δεν… τους είχε συνηθίσει έτσι! Από το γκολ που πέτυχε στην Τούμπα κόντρα στον Άγιαξ, έχουν περάσει άλλα εφτά ενενηντάλεπτα στα οποία ο Σαλπιγγίδης δεν πανηγύρισε, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στις προηγούμενες τέσσερις σεζόν που έπαιξε στο «δικέφαλο του Βορρά».

Ασφαλώς παίζουν ρόλο και οι συνεχόμενες αγωνιστικές παραστάσεις του πρώην επιθετικού του Παναθηναϊκού, όπως και το Μουντιάλ, αλλά στον ΠΑΟΚ περιμένουν την αγωνιστική του ανάταση, που αν έρθει, θα «ανεβάσει» και την ίδια του την ομάδα!

Τη λύση στο επιθετικό πρόβλημα μπορεί να δώσει και ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς. Ο διεθνής φορ είναι καλά, δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα και πλέον, είναι θέμα χρόνου να τεθεί στη διάθεση του Παύλου Δερμιτζάκη. Όλα δείχνουν ότι ο Βόσνιος επιθετικός θα… παρουσιαστεί σύντομα μπροστά στο κοινό του ΠΑΟΚ, αφού τα δύο επόμενα ματς πρωταθλήματος του «δικέφαλου του Βορρά» είναι στην Τούμπα.

* Την ανάλυση του παιχνιδιού της Κλαμπ Μπριζ φαίνεται να καταλογίζουν στον Γιώργο Καραγιάννη και γι΄αυτό το λόγο λύθηκε η συνεργασία με τον συγκεκριμένο σκάουτερ. Ο άνθρωπος που θα τον αντικαταστήσει δεν έχει ακόμα γίνει γνωστός.

*Ανήμερα της εθνικής μας εορτής και συγκεκριμένα, την 28η Οκτωβρίου στις 2 το μεσημέρι ορίστηκε από την ΕΠΟ ο νοκ άουτ αγώνας με τον Εορδαϊκό για τον θεσμό του Κυπέλλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: