Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Χάνει ο ΠΑΣ σε… λίμνη;

Χάνει ο ΠΑΣ σε… λίμνη;
Ποιος είπε ότι ο ΠΑΣ έπαιζε εκτός έδρας;

Η καταρρακτώδης βροχή που έπεφτε στην Κέρκυρα γέμισε το γήπεδο νερά και οι Γιαννιώτες ως δεδομένα πιο έμπειροι σε… λίμνες, «έπνιξαν» τους γηπεδούχους με 2-0.

Η αναμέτρηση της 14ης αγωνιστικής ήταν άκρως επεισοδιακή, καθώς εκτός από την εικοσάλεπτη καθυστέρηση της έναρξης, η σφοδρή κακοκαιρία οδήγησε στο 28’ σε διακοπή ενός τετάρτου.

Οι Γιαννιώτες έδειξαν ότι ακόμα και σε έναν τόσο κακό αγωνιστικό χώρο παραμένουν μία πάρα πολύ καλή ομάδα, η οποία μπορεί να ανταπεξέλθει σε όλες τις συνθήκες. Ο ΠΑΣ πήρε μία σπουδαία νίκη με τα γκολ των Λίλα (49’) και Ντε Βινσέντι (63’), παρά το γεγονός ότι βρέθηκε με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Πάντου στο 56’.

Στον αντίποδα η Κέρκυρα αισθάνεται άτυχη, καθώς είχε ευκαιρίες να πετύχει και αυτή γκολ, αλλά δεν τα κατάφερε στο διάστημα που πίεσε, ενώ δεν εκμεταλλεύτηκε και το ότι ο αντίπαλός της έμεινε με δέκα παίκτες για μεγάλο χρονικό διάστημα.



Το παιχνίδι από την αρχή του ήταν επεισοδιακό, καθώς λόγω των πολύ κακών καιρικών συνθηκών καθυστέρησε η έναρξή του για περίπου είκοσι λεπτά. Οι δύο ομάδες προσπάθησαν να παίξουν ποδόσφαιρο, ωστόσο, κάτι τέτοιο ήταν εξαιρετικά δύσκολο εξαιτίας του πολύ κακού αγωνιστικού χώρου. Στο 28ο λεπτό ο διαιτητής Κομίνης αναγκάστηκε να διακόψει το παιχνίδι, εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής και των ισχυρών ανέμων. Οι δύο ομάδες επέστρεψαν μετά από 15 λεπτά και ο αγώνας συνεχίστηκε σε ακόμη πιο βαρύ τερέν. Την ευκαιρία του αγώνα έχασε η Κέρκυρα στο 37’ με τον Τσοκάνη να πιάνει την κεφαλιά, μετά από σέντρα του Ζουμπουλάκη, με τη μπάλα, όμως, να μην του κάνει το χατίρι και να περνάει ελάχιστα άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο, με τον ΠΑΣ στο 49’ να ανοίγει το σκορ με τον Λίλα να επιχειρεί ένα σουτ έξω από την περιοχή και τον αέρα να αλλάζει πορεία στη μπάλα, η οποία κατέληξε στα δίχτυα του Αναστασόπουλου. Η Κέρκυρα πίεσε για την ισοφάριση, με τις ελπίδες να αναπτερώνονται μετά την αποβολή του Πάντου στο 56’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ωστόσο, παρά τον παίκτη λιγότερο οι Γιαννιώτες έκαναν το 2-0 στο 63’ με τον Ντε Βινσέντι να εκμεταλλεύεται τη σύγχυση στην άμυνα της Κέρκυρας και να δίνει προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Οι Φαίακες προσπάθησαν να ξαναμπούν στο παιχνίδι, το σουτ, όμως, που επιχείρησε στο 68’ ο Καραλής, απέκρουσε αρχικά ο Φεγκρούς και στη συνέχεια η μπάλα πήγε στο δοκάρι. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση για τους γηπεδούχους, με το 2-0 να παραμένει και να δίνει μία μεγάλη νίκη στον ΠΑΣ.





Κέρκυρα (Μάντζιος): Αναστασόπουλος, Μπουκουβάλας, Βενέτης, Ηλιάδης, Μπάρκογλου, Λεόν (56’ Διαμαντόπουλος), Έντερ, Κοντοδήμος, Τσοκάνης (61’ Καραλής), Ζουμπουλάκης, Βασιλόγιαννης (84’ Σίμωσης)

Στον πάγκο: Στρατηλάτης, Κρητικός, Τσουμάνης, Γκούμας

ΠΑΣ Γιάννινα (Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Λίλα, Πάντος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ίλιτς (54’ Βίλα), Ντε Βινσέντι (90’ Αυγενικού), Γεωργίου (64’ Κεϊτά), Τσουκαλάς, Κολοβέτσιος, Κοροβέσης

Στον πάγκο: Ταμπάσης, Οικονόμου, Γιάκος, Νικλητσιώτης



πηγή: sport-fm.gr
 

Το καλοκαίρι των «μικρών»

Το καλοκαίρι των «μικρών»
Όπως κάθε καλοκαίρι, έτσι και το προσεχές θα είναι η ώρα των «μικρών» εθνικών ομάδων. Η Ελλάδα έχει εκπροσώπηση με έξι ομάδες, τρεις ανδρών και ισάριθμες γυναικών, στις μεγάλες κατηγορίες των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων. Η κλήρωση έγινε στο Φράιζινγκ της Γερμανίας το Σάββατο.

Αναλυτικά οι κληρώσεις των ελληνικών ομάδων:

Νέων Ανδρών Α’ Κατηγορίας (9-21/7, Ταλίν, Εσθονία): Α' Όμιλος: Ελλάδα, Γερμανία, Λιθουανία, Σερβία, Γεωργία.
Β’ Όμιλος: Σουηδία, Ουκρανία, Κροατία, Τουρκία, Μαυροβούνιο.
Γ’ Όμιλος: Βουλγαρία, Λετονία, Ρωσία, Ισπανία, Ισραήλ.

Εφήβων Α’ Κατηγορίας (18-28/7, Ρίγα/Λιέπαγια, Λετονία): Β' Όμιλος: Ελλάδα, Ρωσία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Τσεχία.
Α’ Όμιλος: Λιθουανία, Σερβία, Σλοβενία, Γαλλία.
Γ’ Όμιλος: Ιταλία, Λετονία, Βουλγαρία, Ισπανία.
Δ’ Όμιλος: Ουκρανία, Τουρκία, Αγγλία, Κροατία.

Παίδων Α’ Κατηγορίας (8-18/8, Κίεβο, Ουκρανία): Α' Όμιλος: Βέλγιο, Ρωσία, Ισπανία, Ελλάδα.
Β’ Όμιλος: Σουηδία, Γερμανία, Τουρκία, Λιθουανία.
Γ’ Όμιλος: Μαυροβούνιο, Σερβία, Γαλλία, Πολωνία.
Δ’ Όμιλος: Ουκρανία, Ιταλία, Κροατία, Λετονία.

Νέων Γυναικών Α’ Κατηγορίας (4-14/7, Σαμψούντα, Τουρκία): Β' Όμιλος: Πολωνία, Σλοβακία, Ελλάδα, Ισπανία.
Α’ Όμιλος: Σερβία, Ουκρανία, Λευκορωσία, Ολλανδία.
Γ’ Όμιλος: Ιταλία, Ρωσία, Ουγγαρία, Γαλλία.
Δ’ Όμιλος: Τουρκία, Λιθουανία, Γερμανία, Σουηδία.

Νεανίδων Α’ Κατηγορίας (15-25/8,Βούκοβαρ/Βίνκοβτσι, Κροατία): Γ' Όμιλος: Ελλάδα, Πορτογαλία, Σουηδία, Σερβία.
Α’ Όμιλος: Τουρκία, Λευκορωσία, Ολλανδία, Τσεχία.
Β’ Όμιλος: Ισπανία, Αγγλία, Ρωσία, Κροατία.
Δ’ Όμιλος: Ιταλία, Σλοβενία, Γαλλία, Σλοβακία.

Κορασίδων Α’ Κατηγορίας (1-11/8, Βάρνα, Βουλγαρία): Α΄ Όμιλος: Ισπανία, Βουλγαρία, Κροατία, Ελλάδα.
Β’ Όμιλος: Ρωσία, Σουηδία, Λετονία, Τουρκία.
Γ’ Όμιλος: Βέλγιο, Ολλανδία, Λιθουανία, Ιταλία.
Δ’ Όμιλος: Γαλλία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Τσεχία.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δύσκολο έργο για τις Γυναίκες!!

Δύσκολο έργο για τις Γυναίκες
Μία δύσκολη δοκιμασία θα πρέπει να περάσει η Εθνική Γυναικών για να προκριθεί στα τελικά του Ευρωμπάσκετ που θα γίνει φιλοξενηθεί το 2015 σε Ουγγαρία και Ρουμανία. Η κλήρωση που έγινε στο Φράιζινγκ της Γερμανίας την έφερε αντιμέτωπη στον πρώτο όμιλο πρώτου προκριματικού γύρου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με την Εσθονία, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο.

Στον δεύτερο όμιλο θα αγωνιστούν οι Βουλγαρία, Σλοβενία και Ελβετία, στον τρίτο Βέλγιο, Πολωνία και Φινλανδία και στον τέταρτο Πορτογαλία, Ισραήλ, Γερμανία και ΠΓΔΜ.

Η χώρα που θα φιλοξενηθούν οι αγώνες κάθε ομίλου θα γίνει γνωστή προσεχώς, ενώ υπάρχει πιθανότητα οι αγώνες των ομίλων να διεξαχθούν σε διαφορετικές χώρες. Η πρώτη ομάδα κάθε ομίλου προκρίνεται στα play offs, όπου θα γίνουν διπλοί αγώνες, εντός κι εκτός έδρας στα ημιτελικά και τα τελικά. Η νικήτρια θα προκριθεί απευθείας στην τελική φάση της διοργάνωσης.



πηγή: sport-fm.gr
 

Επιστροφή στις νίκες με οδηγό τον Πελεκάνο!!

Επιστροφή στις νίκες με οδηγό τον Πελεκάνο
Στις νίκες, επέστρεψε ο Άρης έπειτα από τέσσερα συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα στην Α1 μπάσκετ.

Οι «κίτρινοι», επικράτησαν στην έδρα τους του Ίκαρου με 70-60, για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος, φτάνοντας στο τρίτο τους «δίποντο» για φέτος.

Μέχρι τις αρχές του τελευταίου δεκαλέπτου αντιστάθηκαν οι φιλοξενούμενοι οι οποίοι είχαν σημαντικές απουσίες (Κυρίτσης, Στρναντ), ωστόσο στο τέλος οι παίκτες του Βαγγέλη Αγγέλου έδειξαν πως ήθελαν περισσότερο το ματς και με οδηγό τον Πελεκάνο κατάφεραν να πάρουν νίκη-ανάσα.

Πάσαλιτς και Πελεκάνος οι κορυφαίοι των γηπεδούχων. Γκίμπσον και Βρκιτς ξεχώρισαν για το σύλλογο της Καλλιθέας.

Το ματς

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο Αλεξάνδρειο και που κατάφεραν να ξεφύγουν με έξι πόντους με επιμέρους 8-2. Ο Ίκαρος όμως πέρασε στην αντεπίθεση και –παρά τα πολλά λάθη- με 15 αναπάντητους πόντους όχι μόνο ροκάνισε τη διαφορά αλλά βρέθηκε στο +9 (8-17) και λίγο πριν το τέλος του δεκαλέπτου στο +10 (12-22) . Μείωσαν στο τελευταίο λεπτό Βεζένκοφ και Σαρικόπουλος σε 17-22.

Ο Γκίμπσον έδωσε αέρα έντεκα πόντων στους φιλοξενούμενους με την έναρξη της δεύτερης περιόδου (17-28). Κάπου εκεί όμως οι «κίτρινοι» πήραν μπρος και με επιμέρους 14-4 πέρασαν ξανά μπροστά (33-32), ενώ κατάφεραν να οδηγηθούν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με πλεονέκτημα πέντε πόντων (39-34).

Ο Άρης μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος φτάνοντας στο +9 (43-34). «Ζεστός» για τον Ίκαρο ο Γκίμπσον, που με τη βοήθεια του Βρκιτς σήκωσαν στις… πλάτες τους την ομάδα τους μειώνοντας στον πόντο, 53-52. Όμως ο Πάσαλιτς δεν τους έκανε το χατίρι καθώς από τα 6,75μ. έκανε στο τέλος της περιόδου το 56-52.

Το δίδυμο-φωτιά του Ικάρου συνέχισε και στο τελευταίο δεκάλεπτο δίνοντας προβάδισμα ενός πόντους στους φιλοξενούμενους, 56-57. Όμως από εκεί και έπειτα αντιμετώπισαν σοβαρό πρόβλημα στο σκοράρισμα. Από την άλλη ο Άρης βρήκε τις λύσεις που χρειαζόταν στο πρόσωπο του Μιχάλη Πελεκάνου φτάνοντας στη νίκη και μάλιστα με διψήφια διαφορά, 70-60.

Τα δεκάλεπτα: 17-22, 39-34, 56-52, 70-60

Άρης (Αγγέλου): Πάσαλιτς 14 (4), Χαντ 2, Πελεκάνος 16 (5 ριμπάουντ), Βεζένκοφ 3 (1), Ασημακόπουλος 11 (2), Καραποστόλου 3 (1), Χαρίσης 10 (11 ριμπάουντ), Μποχωρίδης 1, Σαρικόπουλος 4, Μούρτος, Βεργίνης 6, Τσακαλέρης

Ίκαρος Καλλιθέας (Πρίφτης): Λαρεντζάκης 8 (1), Βρκιτς 17 (3), Ουάιατ 2, Στέβοβιτς, Φαγιέ 6 (11 ριμπάουντ), Γκίμπσον 21 (5), Γιαννακίδης 3 (1), Αγαδάκος, Μήτσιαλος, Οικονομόπουλος, Σίμτσακ 3 (6 ριμπάουντ)



πηγή: sport-fm.gr
 

Εύκολα ή δύσκολα… ΠΑΟΚ!!

Εύκολα ή δύσκολα… ΠΑΟΚ
Την εξαιρετική του φόρμα επιβεβαίωσε σε ακόμα μια αγωνιστική ο ΠΑΟΚ.

Ο «Δικέφαλος του βορρά» πέτυχε την έκτη σερί νίκη του στο πρωτάθλημα -έστω και δύσκολα-επικρατώντας αυτή τη φορά του Ηλυσιακού εκτός έδρας με σκορ 76-72 για την 9η αγωνιστική της Α1.

Οι ηττημένοι παραμένουν μέσα στη ζώνη του υποβιβασμού, αν και παρουσίασαν καλό πρόσωπο στην αναμέτρηση, ωστόσο δεν τους βγήκαν τα σουτ στο τέλος.

Κορυφαίος για τους Θεσσαλονικείς ο Χαραλαμπίδης με 22 πόντους, τον ακολούθησε σε απόδοση ο «Λάζος» με 15.

Το ματς:

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στον αγώνα «μουδιασμένος» και ο Ηλυσιακός το επωφελήθηκε, παίρνοντας προβάδισμα 6-2. Όσο περνούσε η ώρα, οι δύο ομάδες βρήκαν… ρυθμό, με τους γηπεδούχους να διατηρούν ένα προβάδισμα, έστω και μικρό, με τον Χαραλαμπίδη να πετυχαίνει τέσσερις συνεχόμενους πόντους, για το 14-13 του πρώτου δεκαλέπτου.

Ο γκαρντ των Θεσσαλονικέων με δύο βολές στο 11’ έβαλε για πρώτη φορά σε θέση οδηγού την ομάδα του και στη συνέχεια ο Λάζαρος Παπαδόπουλος πήρε το «όπλο» του, με τον ΠΑΟΚ να ξεφεύγει στο σκορ ακόμα και με 10, 33-23. Εν τέλει η ομάδα των Ιλισίων κατάφερε να κλείσει τη διαφορά, με το ημίχρονο να λήγει με 38-32 υπέρ του «Δικέφαλου του βορρά».

Οι Αμερικανοί του Ηλυσιακού… το πήραν πάνω τους. Σκοτ και Στρόγκλιν έβαζαν… τα πάντα, με την ομάδα τους να ισοφαρίζει 44-44 στο 23’, ενώ στο 28’ οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν και με 3, 52-49! Από την άλλη, Χαραλαμπίδης και Μαργαρίτης προσπαθούσαν να διατηρήσουν τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ και μάλιστα με ένα μίνι σερί 8-0, οι Θεσσαλονικείς ανέκτησαν το προβάδισμα με το 57-52.

Με την έναρξη του τέταρτου δεκαλέπτου, ο Ηλυσιακός πήρε εκ νέου προβάδισμα, 58-57, ωστόσο Χαραλαμπίδης και Παπαδόπουλος έκαναν ο, τι ήθελαν στο παρκέ, για το 62-58 υπέρ του ΠΑΟΚ. Οι γηπεδούχοι πίεσαν, προκειμένου να απειλήσουν τους Θεσσαλονικείς, με τον Δορκοφίκη να μειώνει στους 2, 68-66, δύο λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. ΜακΓκράθ και Χαραλαμπίδης ευστοχούσαν στις διαδοχικές βολές που κέρδιζε ο ΠΑΟΚ, όμως τα τρίποντα των Στρόγκλιν και Σκοτ κρατούσαν μέσα στο παιχνίδι τον Ηλυσιακό. Εν τέλει, όμως ο Ηλυσιακός έχασε τρία σερί τρίποντα μέσα στα τελευταία 45’’ και ο ΠΑΟΚ «απέδρασε» με το διπλό, χάρη στο 76-72.

Τα δεκάλεπτα: 14-13, 32-38, 54-57, 72-76

Ηλυσιακός:(Γιώργος Ζευγώλης): Παππάς, Αράπης 3, Χάμπτον 10, Αποστολίδης, Χατζής 2, Σπανός, Δορκοφίκης 5, Αντωνάκης, Σκοτ 20, Τζόουνς 13, Παραγυιός, Στόγκλιν 19

ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Χάτσερ, Κασελάκης, Χαραλαμπίδης 22, ΜακΓκράθ 11, Θεοδωράκος, Τσαϊρέλης 2, Δέδας 5, Μαργαρίτης 13, Παπαδόπουλος 15, Καλλές 4, Αμπάρας, Χαριτόπουλος 4



πηγή: sport-fm.gr