Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Δεν του έκανε το χατίρι…!

Δεν του έκανε το χατίρι…
Η Ζαλγκίρις Κάουνας θέλει την πρώτη θέση στον τρίτο όμιλο της Ευρωλίγκας όπου μετέχει και ο Ολυμπιακός και δείχνει αποφασισμένη να την πάρει.

Οι Λιθουανοί νίκησαν 67-65 και την Αρμάνι στο Μιλάνο στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» θα ελπίζουν σε στραβοπάτημά της στο τελευταίο ματς των ομίλων απέναντι στην Εφές Αναντολού. Με το… ενάμιση πόδι εκτός οι Ιταλοί.

Ο Ολυμπιακός θα ήθελε πολύ να ακούσει… ευχάριστα από το Μιλάνο. Δηλαδή ήττα της Ζαλγκίρις από την Αρμάνι που θα σήμαινε ότι με δική του νίκη την τελευταία αγωνιστική, θα είχε την πρωτιά στον όμιλο. Όμως, οι Λιθουανοί αποδείχθηκαν πολύ σκληροί.

Με Γιανκούνας, Πόποβιτς και Ντάρντεν να κάνουν ένα ακόμα σπουδαίο παιχνίδι, η Ζαλγκίρις επικράτησε σε ένα πραγματικό ντέρμπι της Αρμάνι και έτσι κρατάει ακόμα στα χέρια της την πρωτιά.

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα από το Μιλάνο του Φώτση και του Μπουρούση θέλει πλέον νίκη επί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ και ήττα της Κάχα Λαμποράλ στην τελευταία αγωνιστική, κάτι που σημαίνει ότι ψάχνει ένα… θαύμα για να προκριθεί.

Το ματς

Με το ελληνικό δίδυμο των Φώτση και Μπουρούση… ζεστό ξεκίνησε η Αρμάνι η οποία και προηγήθηκε με 11-7, ωστόσο με σερί 5-0 η Ζαλγκίρις πέρασε μπροστά (11-12) διατηρώντας το προβάδισμα της μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου (16-18). Δεν διατήρησα για πολύ τα ηνία οι Λιθουανοί καθώς ο… αφηνιασμένος Λάνγκφορντ με οκτώ δικούς του πόντους έφερε ξανά μπροστά την ομάδα του (26-20). Μάλιστα οι Ιταλοί βρέθηκαν και στο +7 (37-30) με τον Πόποβιτς να μειώνει στο τέλος του πρώτου μέρους σε 37-32.

Οι παίκτες του Σκαριόλο διατήρησαν τα μισά της τρίτης περιόδου ένα πλεονέκτημα οκτώ πόντων (46-38), ωστόσο με επιμέρους 13-4 η Ζαλγκίρις όχι μόνο ροκάνισε τη διαφορά αλλά πήρε και προβάδισμα 50-51. Στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου όμως ο Στίπτσεβιτς ξαναέφερε μπροστά τους γηπεδούχους, 53-51. Στην τελευταία περίοδο οι ομάδες πάλευαν με τους Λιθουανούς να δείχνουν μεγαλύτερη ψυχραιμία στα σημαντικά σημεία σε αντίθεση με τον Κουκ που έχασε καθοριστικές βολές στο τέλος του παιχνιδιού με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί το τελικό , 65-67.

Τα δεκάλεπτα: 16-18, 37-32, 53-51, 65-67

Αρμάνι Μιλάνο (Σκαριόλο): Τζιακέτι, Στίπτσεβιτς 3, Χέρστον 4, Φώτσης 10, Κουκ 5, Μπουρούσης 13, Μέλι 2, Λάνγκφορντ 20, Τζεντίλε, Χέντριξ 2, Μπαζίλε 6.

Ζαλγκίρις Κάουνας (Πλάθα): Ντάρντεν 14, Τζάαμπερ 5, Πόποβιτς 14, Γιουσκεβίτσιους, Λιπκιβίτσιους, Γιανκούνας 16, Ντέλας, Κουζμίνσκας 2, Λαφαγιέτ, Καουκένας 8, Φουτ 2, Ξ. Λαβρίνοβιτς 6.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: