Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Το Μάντσεστερ στα δύο!!


Το Μάντσεστερ στα δύο
Η ποδοσφαιρική πρωτεύουσα της Αγγλίας φιλοδοξεί να παραμείνει το Μάντσεστερ, με τη Γιουνάιτεντ να προσπαθεί να πάρει τα σκήπτρα από τη Σίτι.

Οι δύο ομάδες της πόλης κοντράρονται την Κυριακή και το england365.gr αρχίζει τα αφιερώματά του, αναλύοντας τη μέχρι στιγμής παρουσία των δύο συλλόγων.

Οι πρωταθλητές Αγγλίας υποδέχονται τους …αντίζηλους και το «Etihad» θα έχει την τιμητική του την Κυριακή.

Η Γιουνάιτεντ προπορεύεται με 36 βαθμούς, με τη Σίτι να ακολουθεί με τρεις λιγότερους και το england365.gr σας βάζει στο κλίμα του μεγάλου ματς.

Δείτε τι κάνει σωστά η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι, τι πετυχαίνει αυτή του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, αλλά και ξεχωριστά στατιστικά που κάνουν το ντέρμπι της Κυριακής ακόμη πιο ενδιαφέρον.
Σίτι: Σοβαρότητα και επαγγελματισμός
Για να φτάσεις στην κορυφή και να διατηρηθείς εκεί χρειάζονται επαγγελματικές νίκες. Και εάν πέρυσι το έκανε και με το παραπάνω αυτό η Σίτι, στην αρχή της φετινής σεζόν ζορίζονταν να το επαναλάβει. Σταδιακά, οι παίκτες του Μαντσίνι το διόρθωσαν αυτό και άρχισαν να θυμίζουν την ομάδα της περυσινής σεζόν. Ματς όπως αυτό με τη Γουίγκαν εκτός έδρας ή αυτά με τις Τότεναμ και Σουόνσι εντός έδειξαν πως οι «πολίτες» μπορούν να πάρουν βαθμούς, ακόμη κι αν δεν είναι καλύτεροι σε όλο το παιχνίδι. «Κλειδί» αποτελεί η άμυνα, με τον Τζο Χαρτ να έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του περισσότερες φορές σε σχέση με την περασμένη σεζόν, την αντίστοιχη περίοδο:
Πέρυσι
Φέτος
Γκολ παθητικό
15
11
Γκολ παθητικό/ματς
1
0,73
Ανέπαφη εστία
4
6
Αποκρούσεις
44
27
Αποκρούσεις/ματς
2,9
1,8
Το πρόβλημα της Σίτι είναι στην απόδοση των παικτών της και στα ατομικά λάθη, τα οποία φέτος εμφανίζονται αρκετά συχνότερα σε σχέση με πέρυσι. Για παράδειγμα, ο Βισνέν Κομπανί, έχει μειωμένη απόδοση, με τον αρχηγό της ομάδας να έχει χαρακτηριστικά χαμηλότερα ποσοστά στα τάκλιν. Πέρυσι, μετά από 15 ματς, είχε επιτυχία στα τάκλιν 90.3%,, ενώ φέτος το ποσοστό αυτό έχει πέσει στο 81.8%. Το ίδιο και ο Γιάγια  Τουρέ, ο οποίος πέρυσι μετρούσε 4 ασίστ, ενώ φέτος στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα, τις μισές. Δείτε τι συμβαίνει και με τους Νταβίντ Σίλβα και Σέρχιο Αγκουέρο:
Σίλβα
Κατηγορίες
Πέρυσι
Φέτος
Λεπτά Συμμετοχής
1170
889
Γκολ
4
1
Σουτ
29
13
Ασίστ
8
2
Ευκαιρίες
42
33
Αγκουέρο
Κατηγορίες
Πέρυσι
Φέτος
Γκολ
11
5
Λεπτά/Γκολ
86
138
Ασίστ
4
1
         
Γιουνάιτεντ: Της ανατροπής
Λες και το κάνει επίτηδες! Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει τις περισσότερες ανατροπές φέτος στην Πρέμιερ και δημιουργεί …παράδοση. Να δέχεται γκολ, να ανατρέπει το σκορ και να παίρνει τη νίκη. Μόνο οι ΚΠΡ και Γουίγκαν έχουν δεχθεί τόσα γκολ (10) πρώτες, την ώρα που η Σίτι έχει δεχθεί έξι. Τι κάνει σωστά η Γιουνάιτεντ, εκτός από ανατροπές; Μα φυσικά, εκμεταλλεύεται τις επενδύσεις της. Κι όπου επενδύσεις, βάλτε ότι αγόρασε το καλοκαίρι. Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι συνεχίζει από όπου σταμάτησε με την Άρσεναλ.
Η συνεργασία του Ρόμπιν Φαν Πέρσι με τον Γουέιν Ρούνεϊ είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετική. Οι δυο τους έχουν βρει χημεία, με τον Άγγλο άσο να παίζει πιο πίσω από τον Ολλανδό επιθετικό, κάτι που επιτρέπει στη Γιουνάιτεντ να είναι πιο δημιουργική στο τελευταία τρίτο του γηπέδου. Δείτε αναλυτικά την πορεία της Γιουνάιτεντ πέρυσι και φέτος, μετά από 15 ματς:
Κατηγορία
Πέρυσι
Φέτος
Γκολ
35
37
Γκολ/Αγώνα
2.33
2.47
Πάσες
7257
8669
Πάσες στο τελευταίο τρίτο
2292
2554
Τι κάνει, όμως, λάθος η Γιουνάιτεντ; Εκτός του ότι δέχεται γκολ (21, ενώ πέρυσι 14) δεν έχει αποφασίσει ο Φέργκιουσον για το ποιον θα έχει βασικό τερματοφύλακα. Αυτό εξηγεί –μερικώς- και το μεγάλο παθητικό της ομάδας, αφού ούτε ο Νταβίντ Ντε Χέα, ούτε ο Άντερς Λίντεγκααρντ έχουν καταφέρει να πιάσουν ρυθμό.
Εμφανίσεις
Πέρυσι
Φέτος
Ντε Χέα
12
7
Λίντεγκααρντ
3
8




πηγή: england365.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: