Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Η μάχη του Νταντί και... η Σέλτικ!

Η μάχη του Νταντί και... η Σέλτικ
Το ενδιαφέρον είναι στραμμένο σε πολλά διαφορετικά μέτωπα, στην 17η αγωνιστική της Premier Σκωτίας. Το νέρμπι του Νταντί ανάμεσα σε Νταντί και Νταντί Γιουνάιτεντ είναι το γεγονός της αγωνιστικής, με τις δύο ομάδες όμως να είναι χαμηλά στη βαθμολογία.

Η πρωτοπόρος Σέλτικ, δοκιμάζει τις δυνάμεις της στην έδρα της Κιλμάρνοκ, ενώ η δεύτερη στον βαθμολογικό πίνακα και άμεση διώκτης των Καθολικών, Χιμπέρνιαν, φιλοξενείται από την τρίτη Ινβερνές σε πολύ σημαντικό παιχνίδι.

Το... κυρίως πιάτο, σερβίρεται το Σάββατο, με πέντε αναμετρήσεις. Την αυλαία ανοίγει η Σέλτικ στην έδρα της Κιλμάρνοκ. Η ομάδα του Γιώργου Σαμαρά, μετά την επιτυχία της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, θέλει να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και στο εγχώριο πρωτάθλημα. Η Κιλμάρνοκ βρίσκεται αρκετά χαμηλά (8η) και προσπαθεί να μπει στην προνομιούχο εξάδα.

Ινβερνές και Χιμπέρνιαν κοντράρονται με φόντο το κυνήγι της Σέλτικ. Στο -3 και -1 αντίστοιχα από την κορυφή, αμφότερες αναζητούν οπωσδήποτε την νίκη για να συνεχίσουν να είναι κοντά στην ομάδα της Γλασκώβης.

Η Χαρτς θέλει απέναντι στην Αμπερντίν να πλησιάσει την εξάδα, ενώ οι φιλοξενούμενοι στοχεύουν στο να μείνουν κοντά στις πρώτες θέσεις. Σε παρόμοια κατάσταση βρίσκεται και η Μάδεργουελ (που ισοβαθμεί με την Αμπερντίν) και ψάχνει το τρίποντο απέναντι στην φιλοξενούμενη Ρος Κάουντι. Σεντ Μίρεν και Σεντ Τζόνστον, ολοκληρώνουν τους αγώνες της ημέρας, με τους δύο αντιπάλους να έχουν διαφορετικούς στόχους (παραμονή και εξάδα αντίστοιχα).

Το Νταντί-Νταντί Γιουνάιτεντ είναι το μοναδικό ματς της Κυριακής. Η ουραγός Νταντί έχει το χειρότερο εντός έδρας ρεκόρ στο πρωτάθλημα, αφού μετράει δύο νίκες και πέντε ήττες σε επτά αγώνες. Η Νταντί Γιουνάιτεντ από την άλλη είναι στην έβδομη θέση και θέλει να μείνει σε τροχιά εξάδας. Σε επτά εκτός έδρας δοκιμασίες, μετράει τρεις νίκες, μία ισοπαλία και τρεις ήττες.

Η 17η αγωνιστική

Σάββατο 8/9, 17:00

Κιλμάρνοκ-Σέλτικ (14:30)
Χαρτς-Αμπερντίν
Ινβερνές-Χιμπέρνιαν
Μάδεργουελ-Ρος Κάουντι
Σεντ Μίρεν-Σεντ Τζόνστον

Κυριακή 9/9

Νταντί-Νταντί Γιουνάιτεντ 14:45

Η επόμενη αγωνιστική (18η)

Σάββατο 15/12

Αμπερντίν-Κιλμάρνοκ
Σέλτικ-Σεντ Μίρεν
Νταντί Γιουνάιτεντ-Ινβερνές
Χιμπέρνιαν-Μάδεργουελ
Ρος Κάουντι-Νταντί
Σεντ Τζόνστον-Χαρτς



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: