Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

«Ο Κόντε μεταμόρφωσε τη Γιουβέντους»


«Ο Κόντε μεταμόρφωσε τη Γιουβέντους»
Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Αντόνιο Κόντε ο Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι, όταν ρωτήθηκε σχετικά, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ιταλίας. Με αφορμή το παιχνίδι της ερχόμενης αγωνιστικής ανάμεσα στην Παλέρμο και τη Γιουβέντους, ο πρόεδρος των Σικελών εκθείασε τις ικανότητες του προπονητή των «μπιανκονέρι», αποκαλύπτοντας πως τον είχε προτείνει στο παρελθόν στη «Μεγάλη Κυρία».

Είναι ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της 16ης αγωνιστικής του Καμπιονάτο. Η πρωτοπόρος Γιουβέντους φιλοξενείται στη Σικελία από την Παλέρμο, σε ένα παιχνίδι αμφίρροπο και «ανοιχτό» σε κάθε αποτέλεσμα. Ένα παιχνίδι, που σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα του αγώνα της Ίντερ με τη Νάπολι, μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στην κορυφή της βαθμολογίας.

Για το παιχνίδι αυτό μίλησε σε ραδιοφωνική εκπομπή ο πρόεδρος της Παλέρμο, Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι, εκθειάζοντας τις ικανότητες του Αντόνιο Κόντε. «Είμαι χαρούμενος που ο Κόντε επιστρέφει στον πάγκο της Γιουβέντους στο μεταξύ μας παιχνίδι. Θαυμάζω τον Αντόνιο ως τεχνικό, θεωρώ πως έχει απεριόριστες ικανότητες. Κατάφερε να μεταμορφώσει μια ομάδα, που αποτελείται από φυσιολογικούς παίκτες, από απλά καλή, σε ανίκητη. Αυτό είναι δείγμα μεγάλης προπονητικής κλάσης», τόνισε ο Τζαμπαρίνι.

Τι εννοείτε όταν λέτε φυσιολογικούς παίκτες; «Εκτός του Πίρλο, που είναι παίκτης παγκόσμιας κλάσης, όλοι οι υπόλοιποι της Γιουβέντους είναι καλοί, μεν, όχι εξαιρετικοί, δε. Δεν θα βρείτε ομάδα που να ολοκληρώσει πρωτάθλημα αήττητη, χωρίς να έχει τουλάχιστον 6-7 παίκτες παγκόσμιας κλάσης στη σύνθεσή της. Η Γιουβέντους είναι η εξαίρεση», εξήγησε ο πρόεδρος.

Στη συνέχεια της συνέντευξης ο Τζαμπαρίνι αποκάλυψε πως είχε εκτιμήσει τις ικανότητες του Κόντε εδώ και πολλά χρόνια. «Τον είχα προτείνει στον Μπέπε Μαρότα για τον πάγκο της Γιουβέντους, αλλά εκείνος προτίμησε να προσλάβει τον Τζίτζι Ντελνέρι. Από τότε μου άρεσε ως προπονητής ο Κόντε», δήλωσε ο πρόεδρος της Παλέρμο.





πηγή: sport-fm.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: