Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Λαμπρή πράσινη βραδιά!!

Λαμπρή πράσινη βραδιά
Τι και αν η μέρα δεν ξεκίνησε με τις κατάλληλες προϋποθέσεις και τα «σημάδια» έδειχναν αναποδιά; Τι και αν το μέλλον προδιαγράφεται αβέβαιο μετά τις βαρυσήμαντες κουβέντες και την απόφαση (;) αποχώρησης του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από την ΚΑΕ; Η βραδιά της 7ης Δεκεμβρίου ανήκε στον Παναθηναϊκό. Ή καλύτερα στον κόσμο του, την ιστορία του και τον Μάικ Μπατίστ! Έτσι έπρεπε να είναι και έτσι έγινε! Η άνετη νίκη επί της Φενέρμπαχτσε και η επιβεβαίωση της αγωνιστική ανόδου, ήταν απλά το κερασάκι στην τούρτα.

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας

Αυτό που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη όσων αγαπούν τον αθλητισμό, το μπάσκετ και τις στιγμές που μπορεί να προσφέρουν, είναι το δακρυσμένο βλέμμα του Μάικ Μπατίστ. Ο Αμερικανός σέντερ επέστρεψε στο σπίτι του ως αντίπαλος, με περιπέτεια μετά από όσα προηγήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης, αλλά φρονώ ότι αυτό που έζησε, η αγάπη που δέχθηκε από το κοινό, είναι ανεκτίμητα. Ίσως μάλιστα δεχόταν να περάσει πολλά ακόμα βράδια στο κρατητήριο –για λάθη άλλων για να είμαστε ξεκάθαροι- αρκεί να ζούσε ξανά αυτή την αποθέωση! Ο κόσμος και η διοίκηση του Παναθηναϊκού, υποδέχθηκαν όπως έπρεπε έναν εκ των βασικών συντελεστών της αυτοκρατορίας ή αλλιώς την «κολώνα» των τελευταίων εννέα χρόνων. Όσο και αν το «μούδιασμα» για την επόμενη μέρα -που αν ισχύσουν όλα όσα είπε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, θα είναι μαύρη- ήταν έκδηλο στα πρόσωπα του κόσμου, η παρουσία και μόνο του Μπατίστ, λειτούργησε σα σπίθα για να μπει…φωτιά και να αποδοθούν όπως πρέπει οι τιμές. «Σκέψου τι θα γίνει όταν έρθει ο Ομπράντοβιτς», μου είπε μία ένθερμη οπαδός της ομάδας, που με έβαλε σε σκέψεις για το αν θα χρειαστεί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο το ΟΑΚΑ…ανακατασκευή.

Στο αγωνιστικό, ο Παναθηναϊκός επικράτησε μετά από ένα κακό ματς, διότι μετά το νωθρό ξεκίνημα της σεζόν, αποφάσισε να…ζει και να πεθαίνει με την άμυνα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι τέσσερις σερί νίκες που τον έχρισαν φαβορί ακόμα και για την 1η θέση του ομίλου, ήρθαν με 66 πόντους παθητικό μέσο όρο. Μία νέα ομάδα που ακόμα ψάχνει αυτοματισμούς και ροή στην επίθεση, δεν είχε άλλη επιλογή. Από τη στιγμή που οι παίκτες πασχίζουν στα μετόπισθεν για κάθε κατοχή, τα αποτελέσματα είναι εμφανή. Οι «πράσινοι» παίρνουν ώθηση και στην επίθεση, βρίσκουν λύσεις στον αιφνιδιασμό και εν κατακλείδι, μοιάζουν πιο ελπιδοφόροι από ποτέ, ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Οι αποδοκιμασίες μετά την ήττα από τη Χίμκι, έδωσαν τη θέση τους στα θερμά χειροκροτήματα, στα χαμόγελα και την προσμονή για τον ενισχυμένο –με τον Καπόνο- Παναθηναϊκό, που παρότι έχει ακόμα αδυναμίες, βρίσκει τρόπο να της καμουφλάρει και να παίρνει σημαντική ψυχολογική ώθηση για το Top-16. Οι πρωταγωνιστές εναλλάσσονται, καθώς μετά τους Μπράμο και Μπανκς –σημαντική η συμβολή του στη βελτίωση του παιχνιδιού- σειρά πήρε ο Πάνκο, με πολύτιμες βοήθειες από τον Διαμαντίδη και τον επανακάμψαντα Σχορτσανίτη. Ο κόουτς Πεδουλάκης νιώθει πλέον πιο άνετα, καθώς βλέπει ότι η δουλειά του αποδίδει σιγά-σιγά καρπούς και κερδίζει ηρεμία, κάτι που έλλειπε από την αρχή της σεζόν.

Ηρεμία εντός αποδυτηρίων και στη σχέση με τον κόσμο. Διότι στο εσωτερικό, οι κραδασμοί δύσκολα θα απορροφηθούν αν δεν υπάρξουν άμεσα απαντήσεις, εξηγήσεις και πάνω από όλα όχι εν θερμώ αποφάσεις. Τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι σημαντικά και όλες οι πλευρές οφείλουν να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους. Μπορεί για μία βραδιά η ομάδα να μην επηρεάστηκε, όμως αν το θέμα συνεχίσει να αιωρείται, δύσκολα δεν θα υπάρξουν κλυδωνισμοί. Είναι βέβαιο, ότι αν όντως υπάρχουν αποδείξεις όπως ειπώθηκε θα πρέπει πλέον να δημοσιευθούν και να μιλήσουν όλες οι πλευρές για χάρη της αλήθειας. Ειδάλλως δεν αποκλείεται να είμαστε πλέον προ του πραγματικού τέλους εποχής…

Υ.Γ. Όσα εκατομμύρια και αν δαπανήσουν οι τουρκικές ομάδες, δύσκολα θα καταφέρουν κάτι καλό. Τους λείπει η τεχνογνωσία και κυρίως οι καλοί-ταλαντούχοι γηγενείς παίκτες που να «δένονται» με τη φανέλα. Η λεγεώνα των ξένων που λέγεται Φενέρμπαχτσε απογοητεύει και δεν δίνει το παραμικρό «σημάδι» ότι μπορεί να βελτιωθεί αισθητά.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: