Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Έδειξε τον... δρόμο η Ολίμπια!!

Έδειξε τον... δρόμο η Ολίμπια
Η Ολίμπια Λουμπλιάνας επικράτησε στο τελευταίο δευτερόλεπτο 74-72 της Χίμκι, για την 9η αγωνιστική του πρώτου ομίλου της Ευρωλίγκας και έδειξε τον... δρόμο στον Παναθηναϊκό, ο οποίος αντιμετωπίζει την τελευταία ημέρα τους Ρώσους.

Σε ένα παιχνίδι με πολλές συγκινήσεις οι Σλοβένοι κατάφεραν να πάρουν το ροζ φύλλο με το απίστευτο τρίποντο του Μπλάζιτς στο τελευταίο δευτερόλεπτο και πέτυχαν μία νίκη γοήτρου, καθώς έχουν αποκλειστεί από την συνέχεια.

Η Χίμκι μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και απο το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο θέλησε να δείξει στην γηπεδούχο Ολίμπια ότι θα είναι το… αφεντικό του αγώνα. Ωστόσο, οι Σλοβένοι μπόρεσαν να περιορίσουν στα τελευταία λεπτά την επίθεση των Ρώσων και έκλεισαν την πρώτη περίοδο πίσω στο σκορ, 13-19.

Μπορεί το κίνητρο για την Ολίμπια να μην ήταν ισχυρό, καθώς έχει αποκλειστεί απο το TOP-16, ωστόσο στο δεύτερο δεκάλεπτο ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της και με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να περιορίσει την επιθετική δραστηριότητα της Χίμκι. Οι γηπεδούχοι με εξαιρετική παρουσία κατάφεραν να πάνε στο ημίχρονο προηγούμενοι 34-31.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Ολίμπια συνέχισε να στον ίδιο ρυθμό και διατηρούσε το προβάδισμα. Η Χίμκι, όμως, ανέβασε την απόδοσή της και πάλι και το παιχνίδι πήγαινε καλάθι με καλάθι και το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 50-50.

Η τέταρτη περίοδος ήταν όλα τα… λεφτά στην αναμέτρηση, καθώς το προβάδισμα δύο λεπτά πριν τη λήξη άλλαζε συνεχώς χέρια. Όλα έδειχναν ότι η Χίμκι θα έφτανε στη νίκη, ωστόσο, ο Μπλάζιτς με τρίποντο στο τελευταίο δευτερόλεπτο διαμόρφωσε το τελικό 74-72 υπέρ της Ολίμπια.

Τα δεκάλεπτα: 13-19, 34-31, 50-50, 74-72

Ολίμπια (Φιλιπόφσκι): Γουότερς, Ρούπνικ 2, Πρεπέλιτς 16, Μπλάζιτς 13, Ράνικο 2, Σαλίν 11, Μούριτς 6, Μπάινς 11, Μπούμπνιτς 11, Μότσνικ, Σουλεϊμάνοβιτς, Όμιτς 2

Χίμκι (Κουρτινάιτις): Αουγκουστίν 7, Φριτζόν 12, Βιάλτσεφ 11, Λόνκαρ, Ρίβερς 8, Μόνια 5, Κχβοστόφ, Πλοτνίκοφ, Ζουκανένκο 5, Ντέιβις 20, Νίλσεν 4



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: