Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Πάμε για μεγάλο ντέρμπι!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταθέτει στο blog του μία άποψη για το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής…

ΤΕΛΙΚΑ η ευχή μου δεν έπιασε τόπο κι ο Παναθηναϊκός δεν έκανε το μπαμ κι έμεινε εκτός Γιουρόπα Λιγκ, με την ήττα του από την Τότεναμ. Συμπτωματικά έχασε κι αυτός με το ίδιο σκορ (1-3), με το οποίο είχε ηττηθεί κι ο Ολυμπιακός στο Λονδίνο από την Άρσεναλ.
Ήταν η πιο…σταθερή ομάδα της διοργάνωσης ο Παναθηναϊκός στη φάση των ομίλων! Σε κάθε παιχνίδι μέσα στο γήπεδό του έβαζε από ένα γκολ (Τότεναμ 1-1, Λάτσιο 1-1, Μάριμπορ 1-0). Και σε κάθε παιχνίδι εκτός έδρας δέχονταν τρία γκολ (Μάριμπορ 0-3, Λάτσιο 0-3, Τότεναμ 1-3).
Και χθες, όμως, ο Παναθηναϊκός του Ρότσα έδειξε ένα άλλο πρόσωπο, καλύτερο από τον Παναθηναϊκό του Φερέϊρα και πάμε για ένα ωραίο, μεγάλο ντέρμπι. Ανάμεσα σε ένα πολύ φορμαρισμένο Ολυμπιακό (όπως έδειξε με την μπάλα που έπαιξε στην Τούμπα, αλλά και με την Άρσεναλ) και σε ένα πολύ ανεβασμένο Παναθηναϊκό. Ο μεν είναι ανώτερος σαν ομάδα και σαν άτομα, ο δε έχει την έδρα και θέλει να κάνει «κάτι» για να σώσει κάπως την χρονιά, καθώς μόνο το κύπελλο του απέμεινε.
Στα προ του ματς δεδομένα η διαφορά των δύο ομάδων είναι μεγάλη. Τεράστια.
Από τη μία βλέπεις ένα Ολυμπιακό να έχει συγκομιδή εννιά πόντων σε ολόκληρο Τσάμπιονς Λιγκ κι από την άλλη τον Παναθηναϊκό να έχει μαζέψει μόλις πέντε πόντους στο Γιουρόπα Λιγκ, εκ των οποίων τους τρεις με την αδύναμη Μάριμπορ.
Από τη μία βλέπεις ένα Ολυμπιακό να είναι αήττητος στο πρωτάθλημα και να έχει 35 πόντους σε 13 αγωνιστικές κι από την άλλη τον Παναθηναϊκό να έχει μόλις 19 πόντους, άρα 16 λιγότερους από τον αντίπαλό του.
Από τη μία βλέπεις ένα Ολυμπιακό να έχει βάλει 31 γκολ κι από την άλλη τον Παναθηναϊκό να μην έχει σκοράρει ούτε τα μισά (να έχει μόλις 14 σε 13 αγωνιστικές-κι από τα 14 να είναι τα τέσσερα με πέναλτι).
Κι όμως τα ντέρμπι έχουν τους δικούς τους κανόνες. Τους οποίους πρέπει να σεβαστεί ο Ολυμπιακός, αν θέλει να φύγει νικητής από το ΟΑΚΑ. Και σε αυτά τα ντέρμπι δεν αρκεί να είσαι καλύτερος. Πρέπει να καταθέσεις μαζί με την ανωτερότητα και πλάνο και στρατηγική, αλλά προπάντων και τσαγανό και ψυχή.
πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: