Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Τρία γκολ έφαγε και θα τον πούμε και καλό;

Ο Γιώργος Μύρτσος γράφει για τον "καλούτσικο" Παναθηναϊκό του Λονδίνου: "Από τα πανέρια οι ξένοι, πιο ποιοτικός ο Βιτόλο που κόβει και τη δίνει δίπλα"! Ποιος είναι ο Καρπουζάς και ποιος ο βετεράνος; Απολαύστε τον... Καλούτσικος ήταν χθες ο Παναθηναϊκός. Αλλά αυτό που μου θυμίζει είναι εκείνους που πάνε μόνο με χάλια γυναίκες και μετά πάνε και με μία καλούτσικη και πανηγυρίζουν! Ο Παναθηναϊκός είναι τραγικός από την αρχή της σεζόν αγωνιστικά. Μόνο στο ματς με τον ΠΑΟΚ ήταν καταπληκτικός, πάτησε κάτω τον ΠΑΟΚ και χθες απλώς παρουσίασε καλούτσικη εικόνα. Γιατί δεν μπορούμε να πούμε πως είναι καλός κάποιος που έχει φάει τρία γκολ, είναι αστείο!
Από τα πανέρια οι ξένοι
Μίκρυνε το μέγεθος του Παναθηναϊκού, λέω εγώ, γι΄ αυτό βολεύονται όλοι με μία υποφερτή εμφάνιση. Γιατί αυτός ο Παναθηναϊκός με το υλικό που έχει, δεν έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Πρέπει 100% να σοβαρευτούν οι υποψήφιοι επενδυτές (δεν αναφέρομαι σε πρίγκιπες και πριγκίπισσες) ή οι νυν μέτοχοι, γιατί αν παρατηθεί τώρα ο Παναθηναϊκός θα μικρύνει πολύ και θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να ξαναφτιαχτεί σαν ομάδα. Αλλά όταν ψωνίζεις παίκτες από τα πανέρια, όπως είναι όλοι οι ξένοι του Παναθηναϊκού, αυτά συμβαίνουν.
Ο Βιτόλο νομίζει πως είναι ο πιο ποιοτικός
Δεν υπάρχει καλός ξένος στην ομάδα. Πρέπει η διοίκηση να ασχοληθεί με το ρόστερ, να αποκτήσουν σοβαρούς ποδοσφαιριστές. Στον Παναθηναϊκό σήμερα παίζουν βετεράνοι. Έβλεπα αυτόν τον Γιούρκα χθες, εντάξει το παιδί έκανε μία πορεία όταν αγωνίστηκε στην Ευρώπη, αλλά στον Παναθηναϊκό επέστρεψε σαν βετεράνος. Αλλά φέτος τον βλέπουμε βασικό και αναντικατάστατο. Είναι τραγικό ο Παναθηναϊκός να παίζει με τον Τοτσέ, τον Κουίνσι και τους υπόλοιπους. Εδώ προσπαθεί να δημιουργήσει παιχνίδι με τον Βιτόλο. Επειδή δεν υπάρχουν άλλοι παίκτες, ο "ράφτης" του Παναθηναϊκού είναι ο Βιτόλο! Και η πλάκα είναι πως θεωρεί τον εαυτό του τον ποιοτικότερο παίκτη της ομάδας, μόνο να τον δεις πως συμπεριφέρεται μέσα στο γήπεδο. Που στον Άρη και στον ΠΑΟΚ απλώς έκοβε την μπάλα και την έδινε δίπλα.
Εδώ διδάσκουν μόνο άμυνα
Αλλά οι ελληνικές ομάδες παίζουν μόνο άμυνα, στους παίκτες διδάσκουν μόνο άμυνα, ενώ το ποδόσφαιρο έχει και επίθεση. Το είδαμε με τον Ότο στην Eθνική, το βλέπουμε και με τον Καρπουζά του Εστορίλ τώρα πάλι στην Eθνική, αλλά και όλες οι ελληνικές ομάδες παίζουν μόνο άμυνα. Δεν υπάρχουν επιθετικά συστήματα, τακτική κ.λπ. Επειδή παίζεις με τρεις επιθετικούς, για παράδειγμα, δεν σημαίνει πως παίζεις και επιθετικά. Γιατί, αντίστοιχα, η Μπαρτσελόνα που δεν έχει "καθαρό" φορ στην 11άδα της, είναι η πιο επιθετική ομάδα του κόσμου...


πηγή: sportdog.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια: