Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Τίποτα δεν τον σταματά!!

Τίποτα δεν τον σταματά
Τι και αν λίγες ώρες πριν το ματς, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανακοίνωνε την αποχώρησή του από την ΚΑΕ;

Τι και αν απέναντί του είχε μία πανάκριβη και ποιοτική ομάδα αλλά και τον… παλιόφιλο Μπατίστ.

Ο Παναθηναϊκός με εξαιρετική άμυνα και πολύ καλή διαχείριση του ρυθμού, νίκησε 69-55 την Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ και πλέον θα παίξει με την Χίμκι στην Ρωσία στην τελευταία αγωνιστική του 1ου ομίλου, την πρωτιά. Κορυφαίοι για τους «πράσινους» Πάνκο, Διαμαντίδης και Μπανκς. Συγκινητικές στιγμές με την βράβευση του Μπατίστ στο ημίχρονο.

Η ομάδα του Πεδουλάκη περιόρισε σε πολύ μεγάλο βαθμό τα ατού των Τούρκων και αν δεν υπήρχε ο Σάτο (20π), η νίκη θα ερχόταν ακόμα ευκολότερα. Οι «πράσινοι» επιπλέον εμφανίστηκαν βελτιωμένοι στον τομέα των ριμπάουντ αλλά και των λαθών που ήταν μέχρι τώρα «πληγή» στα περισσότερα παιχνίδια τους.

Ο Διαμαντίδης δημιουργούσε, ο Πάνκο (15π) «εκτελούσε» και ο Μπανκς άλλαζε τον ρυθμό όποτε χρειαζόταν, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο να πάρει τα ηνία του αγώνα και να μην τα χάσει μέχρι και το φινάλε. Ο στόχος της πρώτης θέσης πλέον, θα παιχτεί την τελευταία «στροφή» των ομίλων, απέναντι στην Χίμκι στην Μόσχα.

Συγκινητικές στιγμές στο ΟΑΚΑ στο ημίχρονο με τον Μπατίστ να βραβεύεται από τον Παύλο Γιαννακόπουλο για την προσφορά του στο «τριφύλλι» και ολόκληρο το ΟΑΚΑ να… σηκώνεται στο πόδι και να αποθεώνει τον «Μιχάλη». Στο γήπεδο και μάλιστα πολύ κοντά στις θέσεις, τόσο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος όσο και ο Θανάσης.

Το ματς

Η απάντηση ήταν ο «Sofo»

Μία πεντάδα με Ούκιτς, Διαμαντίδη, Ματσιούλις, Τσαρτσαρή και Σκορδίλη επέλεξε για το ξεκίνημα του αγώνα ο Αργύρης Πεδουλάκης. Η Φενέρ όμως γρήγορα έφτασε στο 8-0 δείχνοντας την πρόθεσή της να πάρει τα ηνία του αγώνα. Στο παρκέ πολύ γρήγορα πέρασαν Μπράμος και Λάσμε για να αποκτήσει μεγαλύτερη ενέργεια η ομάδα των «πράσινων». Επιθετικά όμως υπήρχε σαφές πρόβλημα κάτι που φαινόταν από τους τέσσερις πόντους που είχαν σημειώσει οι γηπεδούχοι στα έξι πρώτα λεπτά του αγώνα. Από την άλλη, η Φενέρ «χτύπαγε» με τον Μπατίστ στον Λάσμε που δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει τον Αμερικανό πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού.

Ο Πεδουλάκης πολύ λογικά έβαλε στην πεντάδα Σχορτσανίτη και Μπανκς για να γεμίσει την ρακέτα του αλλά και να δώσει ενέργεια στον «άσο». Ο Έλληνας σέντερ πέτυχε τον ρόλο για τον οποίο επιστρατεύτηκε με πόντους στην επίθεση και «μπλοκάρισμα» των αντίπαλων ψηλών στην άμυνα. Η διαφορά μειώθηκε στο καλάθι (12-10) και ο Παναθηναϊκός λίγο πριν το τέλος της περιόδου… εμφανίστηκε στο παρκέ. Το 14-12 υπέρ της Φενέρ ήταν το αποτέλεσμα του δεκαλέπτου.

Η άμυνα ήταν το μυστικό…

Ο «Sofo» μπήκε δυνατά και στο δεύτερο δεκάλεπτο και με δικό του καλάθι έγινε το 14-14. Η άμυνα του Παναθηναϊκού είχε γίνει πιο επιθετική και στην περιφέρεια με τον Μπανκς, κάτι που δυσκόλευε την Φενέρμπαχτσε η οποία είχε «μπλοκάρει». Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός ακόμα και όταν ο Σχορτσανίτης βγήκε, είχε τον έλεγχο του αγώνα. Το 18-14 που δημιουργήθηκε από τον Διαμαντίδη και εκτελέστηκε από τον Πάνκο, το αποτύπωνε και στατιστικά. Το πρώτο καλάθι των Τούρκων στο δεύτερο δεκάλεπτο ήρθε σχεδόν στα μισά της περιόδου κάτι που έδειχνε την καλή δουλειά στην άμυνα της ελληνικής ομάδας.

Με καλή άμυνα και καλάθι του Μπράμος στον αιφνιδιασμό, το σκορ έγινε 24-19 για τους «πράσινους» που είχαν βρει ρυθμό στο ματς απέναντι σε μία επιπόλαιη Φενέρ που έψαχνε λύση κυρίως με μακρινά σουτ που στην πλειοψηφία τους ήταν άστοχα. Ο Μπράμος εξελίχθηκε σε πρωταγωνιστή και στην άμυνα και το σκορ έγινε 28-19 πολύ γρήγορα, ζεσταίνοντας την κερκίδα. Το 29-23 στο ημίχρονο, έβαζε θετικό πρόσημο στην προσπάθεια του Παναθηναϊκού που είχα ως «όπλο» την πολύ καλή τους άμυνα.

Σταθερά καλύτερος, όχι καλός…

Στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου, ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παρκέ έχοντας χάσει λίγο την συγκέντρωσή του ειδικά στην άμυνα. Η Φενέρ φρόντισε να το εκμεταλλευτεί αυτό και να μειώσει αμέσως την διαφορά στους τρεις πόντους. Η λύση μετά τις πρώτες «μουδιασμένες» φάσεις για την ομάδα του Πεδουλάκη, ήρθε κυρίως από τα χέρια του Λάσμε που έπαιξε έξυπνα και έδωσε πόντους στην επίθεση, διατηρώντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ (35-30). Ο Γκαμπονέζος όμως συμπλήρωσε τρία φάουλ και πέρασε εκτός παρκέ με τον Σχορτσανίτη να επιστρέφει.

Η εντολή του Πεδουλάκη ήταν να περάσει η μπάλα μέσα στην ρακέτα στον «Sofo», όμως οι «πράσινοι» έδειχναν να έχουν χάσει τον ρυθμό τους τουλάχιστον στο επιθετικό κομμάτι. Αυτός ήταν και ο λόγος που η συγκομιδή τους παρέμενε χαμηλή, όπως άλλωστε και της Φενέρ που στο ένα μισό του γηπέδου ήταν κάκιστη. Το τέλος της περιόδου βρήκε την ελληνική ομάδα να προηγείται μόνο με 43-37 χάρη σε ένα τρίποντο του Σάτο στην εκπνοή.

Το έκανε… πάρτι

Ο Μπανκς ήταν πρωταγωνιστής στις δύο πρώτες φάσεις της περιόδου. Με δικό του καλάθι και ασίστ στον Ούκιτς, έγινε το 47-37 υπέρ του Παναθηναϊκού και το +10 που ήταν η μεγαλύτερη διαφορά του αγώνα. Από την άλλη πλευρά, για την Φενέρ ο Σάτο διατηρούσε την… σκυτάλη στο σκοράρισμα και προσπαθούσε να κρατήσει την ομάδα του κοντά στο σκορ. Ο Παναθηναϊκός στην συνέχεια πήρε ξανά πόντους από τον Πάνκο που βρισκόταν σε πολύ καλή βραδιά και με την ψυχολογία πλέον στα ύψη, μετέτρεψε την τελευταία περίοδο σε… πάρτι. Εκτόξευσε την διαφορά σε ύψη που η Φενέρ δεν μπορούσε να φτάσει με τίποτα και τελικά επικράτησε με το ευρύ 69-55.

Τα δεκάλεπτα: 12-14, 29-23, 43-37, 69-55


Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 9 (6 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Πάνκο 15 (6 ριμπάουντ), Ματσιούλις, Ούκιτς 4, Λάσμε 8 (3 κοψίματα), Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 9 (9 ασίστ), Κίτσεν, Μπανκς 9 (1), Ξανθόπουλος, Σκορδίλης, Σχορτσανίτης 11 (6 ριμπάουντ)

Φενερμπαχτσέ (Πιανιτζάνι): ΜακΚάλεμπ 7 (1), Ονάν 5 (1), Ερμίς, Σάτο 20 (8 ριμπάουντ), Μπρέμερ, Άντερσεν 8, Σαβάς, Μπατίστ 4, Καραμάν 2, Μπογκντάνοβιτς 6, Πρέλντζιτς 3



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: