Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Ξεκόλλησε!

Ξεκόλλησε!
Την δεύτερη συνεχόμενη νίκη, με τον Άγγελο Κορωνιό στον πάγκο, κατάφερε να πετύχει η Καβάλα. Οι Καβαλιώτες, με κορυφαίο τον Γκαγκαλούδη που σημείωσε 19 πόντους, επικράτησαν του Περιστερίου με 84-79 και ξεκόλλησαν από την τελευταία θέση της βαθμολογίας της Α1 καθώς εκμεταλλεύτηκαν την ήττα του Ηλυσιακού από τον ΠΑΟΚ.

Το ματς «μύριζε» ντέρμπι νωρίς. Το Περιστέρι μπήκε πιο δυναμικά στο παρκέ και ευτύχησε να έχει τον Κανονίδη σε κέφια. Ο άσος της ομάδας του Κουστένη ήταν ο πρωταγωνιστής της ομάδας του και με δέκα πόντους στην πρώτη περίοδο έβαλε την ομάδα σε θέση οδηγού. Η αντίδραση της Καβάλας ήρθε προς το τέλος του δεκαλέπτου όταν και για πρώτη φορά πήρε προβάδισμα στο σκορ (18-16) αλλά οι Περιστεριώτες δεν έχασαν τον έλεγχο και ισοφάρισαν ξανά (20-20).

Η Καβάλα περιόρισε τα λάθη της και έπαιξε καλή άμυνα πάνω στον Κανονίδη και έτσι πήρε τα «πάνω» της σιγά-σιγά. Ο Πάνος ήταν ο κύριος εκφραστής της επίθεσης για την ομάδα του Άγγελου Κορωνιού (12 πόντους στο πρώτο ημίχρονο), η οποία κατάφερε να φύγει για τα αποδυτήρια όντας μπροστά στο σκορ με πέντε πόντους.

To μπλακ-άουτ στο γήπεδο, καθώς έπεσε το ρεύμα, φαίνεται να λειτούργησε ευεργετικά για τους γηπεδούχους.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, η Καβάλα ανέβασε κι άλλο την απόδοση της. Μπορεί να «σίγησε» ο Πάνος αλλά τότε πήρε μπρος ο Γκαγκαλούδης, ο οποίος οργανώνοντας και σκοράροντας στο ματς μεγάλωνε συνεχώς την διαφορά για λογαριασμό της ομάδας του. Τα ποσοστά ευστοχίας του Περιστερίου δεν ήταν ικανά για να φέρουν και πάλι το παιχνίδι στα ίσια και η Καβάλα είχε εδραιώσει μια διαφορά 9 πόντων (60-51, στο τέλος της τρίτης περιόδου).

Οι Καβαλιώτες διατήρησαν το υπέρ τους σκορ αν και το Περιστέρι προσπάθησε να το παλέψει. Μελισσαράτος και Κανονίδης μείωναν την διαφορά (78-73, δύο λεπτά πριν το τέλος του ματς) αλλά ο Στεφανίδης είχε τις απαντήσεις. Ο Πέτρουλας με τρίποντο έκανε το ματς, θρίλερ στα τελευταία δευτερόλεπτα, ο Γκαγκαλούδης διατήρησε την ψυχραιμία του στις βολές όταν κέρδισε φάουλ από τον Κανονίδη και η Καβάλα ζευγάρωσε τις νίκες στο πρωτάθλημα.


Τα δεκάλεπτα: 20-20, 39-34, 60-51, 84-79

Καβάλα (Κορωνιός): Πάνος 17π. 9 ριμπ., Αράπης, Καλαμπάκας 12 π. (2), Στυλιανού 6 π. (1), Στεφανίδης 10 π., Γκράντι 7 π., Βελισσαρίου, Μίτροβιτς 5 π., Γκαγκαλούδης 19 π., Κριστέβσκι 3 π., Κόλεμαν 5 π., Ίλιεφ

Περιστέρι (Κουστένης): Παπαντωνίου 14 π. (2), Κομποδιέτας 9 π. (1), Θορν 7 π., Κανονίδης 22 π. (2), Μάντζαρης 2 π., Γουίλιαμς, Χάινς 5 π., Πέτρουλας 7 π. (1), Μελισσαράτος 9 π., Ψαρόπουλος 4 π., Λάκκας, Ζούμπος



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: