Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Μαθήματα για τον Βαλδέρδε μέσω του Ολυμπιακού!!

Μαθήματα για τον Βαλδέρδε μέσω του Ολυμπιακού
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ετοιμάζεται για τον πρώτο του αγώνα ως τεχνικός της Βαλένθια και οι ιστοσελίδες στην Ισπανία αφιερώνουν πολλές αράδες για τον Βάσκο!

Μια από τις περισσότερο έγκυρες ιστοσελίδες για τις «νυχτερίδες» και γενικότερα τις ομάδες της περιοχής της Βαλένθια κάνει μια πληρέστατη παρουσίαση του «Τσινγκούρι» -φυσικά- στεκούμενη στη θητεία του στον πάγκο της ομάδας που έχει συνδυάσει το όνομά του μετά από την αποχώρησή του από την Αθλέτικ Μπιλμπάο…

Ποια είναι αυτή; Μα, ο Ολυμπιακός!

«Όταν στην Μπαρτσελόνα αναζήτησαν τον αντικαταστάτη του Γκουαρντιόλα, ρώτησαν τον ίδιο ποιον θεωρεί ως τον ιδανικότερο, κι εκείνος απάντησε τον Τίτο Βιλανόβα και τον Ερνέστο Βαλβέρδε», αναφέρει η superdeporte.es σε ένα δημοσίευμα στο οποίο συμπεριλαμβάνει αναφορές του Γιόχαν Κρόιφ μέχρι και του ελληνικού Τύπου για τον νέο τεχνικό της Βαλένθια.

«Στις δύο του θητείες στον Ολυμπιακό ο Ερνέστο Βαλβέρδε κέρδισε τρία πρωταθλήματα και δύο κύπελλα. Το πρωτάθλημα της Ελλάδος είναι χαμηλότερου επιπέδου από το ισπανικό αλλά η κατάκτηση τίτλων πάντα είναι κάτι αρκετά δύσκολο. Τα παιχνίδια ειδικά με τον Παναθηναϊκό αλλά και αυτά με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρη είναι αρκετά δύσκολα», αναφέρει το δημοσίευμα για την παρουσία του Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό και συνεχίζει:

«Το σωματείο του Πειραιά είναι αντίστοιχου επιπέδου με αυτό της Ρεάλ ή της Μπαρτσελόνα. Ο Βαλβέρδε λοιπόν γνωρίζει ήδη πως είναι να εργάζεται κάποιος σε μια σημαντική ομάδα, αλλά και να διαχειρίζεται τον εγωισμό των αποδυτηρίων σε τέτοιες ομάδες, με ποδοσφαιριστές που έχουν διαφορετικούς χαρακτήρες, εθνικότητες και γνωρίζουν καλά τη σημασία που έχουν οι ήττες και οι νίκες. Επίσης και την πίεση ενός απαιτητικού κόσμου, που πάντα αναζητά το κάτι παραπάνω. Αντίστοιχες καταστάσεις θα βρει ο Ερνέστο στο Μεστάγια», γράφει και συνεχίζει:

«Το κλειδί του Ολυμπιακού ήταν να παίζει πάντα πιο γρήγορα από τους άλλους. Στην επίθεση πάντα ζητούσε τον γρήγορο τρόπο παιχνιδιού. Η πίεση άρχισε πολύ ψηλά. Αρκετά επιθετική συμπεριφορά για να μπορέσει να κλέψει την μπάλα και να δημιουργήσει μια γρήγορη επίθεση. Όχι άδικα το καλύτερο ποδόσφαιρο που είδαν στον Πειραιά μετά την εποχή του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Η ομάδα του ήταν συνώνυμο της υπερηφάνειας και της καρδιάς.

Η βάση της επιτυχίας του; Η δικαιοσύνη. Ο Βαλβέρδε ήταν πάντα δίκαιος απέναντί τους. Έτσι είχε κερδίσει τον σεβασμό όλων στον Ολυμπιακό», καταλήγει το δημοσίευμα.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: