Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Το βρήκε από τους… δικούς της!!

Το βρήκε από τους… δικούς της!
Η Μπεσίκτας του Πορτογάλου Κάρλος Καρβαλιάλ, «σκότωσε» την Μπράγκα μέσα στην έδρα της και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση για τους «16» του Europa League. Ο Σίβοκ έκανε το 1-0 στο 37', ενώ ο Σιμάο διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 58'.

Η ομάδα του Καρβαλιάλ έκανε ένα σπουδαίο βήμα, σε μια αναμέτρηση μοιρασμένη. Τόσο η ομάδα της Τουρκίας, όσο και η Μπράγκα θα μπορούσαν να έχουν πετύχει γκολ, είτε για να αυξηθεί η διαφορά, είτε για να μειωθεί. Η Μπεσίκτας έχει ένα προβάδισμα, όμως η περασινή φιναλίστ του θεσμού θα κυνηγήσει το… θαύμα στην Τουρκία.

Μπράγκα: Κιμ, Εβέρτον, Λόπες (73’ Σέζαρ), Ντουγκλάο, Μονσορό (46’ Καρλάο), Σαλίνο, Κουστόδιο (68’ Αμορίμ), Βιάνα, Μπαρμπόσα, Λίμα, Άλαν.

Μπεσίκτας: Γκονέν, Τοραμάν, Σίβοκ, Κορκμάζ, Καϊχάν (88’ Νταγκ), Φερνάντες, Κουαρέσμα (66’ Αλμέιδα), Κάβλακ, Ουισάλ, Σιμάο (91’ Πέκτεμεκ), Έρνστ

πηγή: sportfm.gr

Πρότειναν Παρίσι για τον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας!!

Πρότειναν Παρίσι για τον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας
Η Ρεάλ Μαδρίτης αρνήθηκε να παραχωρήσει το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» για τη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ισπανίας.

Την στιγμή που Μπαρτσελόνα και Αθλέτικ Μπιλπάο σκέφτονται τις επιλογές που έχουν για την έδρα του τελικού, έρχονται γαλλικά δημοσιεύματα να δώσουν και μια διαφορετική προοπτική στο ζήτημα.

Ο γαλλικός τηλεοπτικός σταθμός RTL μετέδωσε ότι οι υπεύθυνοι του “Saint Denis” μέσα στις επόμενες ημέρες θα στείλουν επίσημο έγγραφο στην Ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία με το οποίο θα προτείνουν τη διεξαγωγή του αγώνα στο Παρίσι!

Τα δημοσιεύματα, μάλιστα, αναφέρουν ότι στο παρελθόν έχουν διεξαχθεί δύο τελικοί του Σούπερ Καπ Πορτογαλίας: 1995, Πόρτο – Μπενφίκα 1-0 και το 1996, Σπόρτινγκ Λισ. – Πόρτο 3-0.

Όμως, ο γενικός γραμματέας της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας φρόντισε να βάλει γρήγορα τα… πράγματα στις θέσεις τους.

«Μπορεί να μην έχουμε λάβει επίσημα κάτι, αλλά πρέπει να ευχαριστήσουμε για την πρόταση. Όμως ο τελικός θα γίνει στην Ισπανία», τόνισε.

πηγή: sportfm.gr

FC: Απόκρουση σαν παραμύθι!!

FC: Απόκρουση σαν παραμύθι
Η γλωσσική ανεπάρκεια και η ροπή των αθλητικογράφων προς την υπερβολή έκανε με τον καιρό την (αμερικανικής προέλευσης) φράση «μην αφήνεις τα γεγονότα να σου χαλάνε μια ωραία ιστορία» ατράνταχτο αξίωμα. Χιλιάδες μέτριες εμφανίσεις και αδιάφορες στιγμές βουτήχτηκαν στην κολυμπήθρα των κοσμητικών επιθέτων και της εμμονής στο φτιασίδωμα του αδιάφορου. Όταν βγήκαν απ’ αυτή, εγγράφηκαν στο συλλογικό ασυνείδητο των φιλάθλων ως απαυγάσματα αθλητικής αιθητικής.
Γράφει το Fight Club.
Έρχονται, όμως, και φορές που η πραγματικότητα αποδεικνύεται πιο παραστατική από οποιαδήποτε επιτηδευμένη προσπάθεια ωραιοποίησής της. Έρχονται στιγμές στο ποδόσφαιρο (στον αθλητισμό γενικότερα, αλλά με μεγαλύτερη ένταση στο ποδόσφαιρο) που το καθορίζουν χωρίς την ανάγκη μεταπρατών, το νοηματοδοτούν, του δίνουν τη μυθική αυτή διάσταση που συνδέεται απευθείας με το συναίσθημα και φωλιάζει εκεί για πάντα. Γιατί το ποδόσφαιρο κέρδισε την παγκόσμια δημοφιλία του κυρίως γι’ αυτό: για τους δευτερολεπτιαίους σπινθηρισμούς που δίνουν στο σενάριο ένα -τελείως αναπάντεχο- twist και μέσω αυτού κάποιοι πρωταγωνιστές εξυψώνονται στη σφαίρα του ηρωισμού, την ώρα που οι αντίπαλοί τους καταρρέουν σαν τραγικοί κομπάρσοι. Το γκολ του Σόλσκιερ το ‘99, το χαμένο πέναλτι του Μπάτζιο στον τελικό του ‘94, η κεφαλιά του Δέλλα στον ημιτελικό με την Τσεχία και τόσα άλλα.

Ανάμεσά τους -από σήμερα- θα βρίσκεται και μια απόκρουση που 20 χρόνια μετά κάποιος πατέρας θα διηγείται στο γιο του, ο οποίος θα τον κοιτάει με γουρλωμένα μάτια από την αδημονία. Αδημονία πραγματική, όχι σαν αυτή που (δεν) είχε όταν ανησυχούσε μήπως ο λύκος έφαγε στ’ αλήθεια τη γιαγιά της Κοκκινοσκουφίτσας ή μήπως κατάφερε να ρίξει φυσώντας το σπίτι όπου κρύβονταν τα τρία γουρουνάκια. Εδώ πρόκειται για αληθινό περιστατικό της αληθινής ζωής, που θα συνοδεύεται πιθανότατα κι από εικόνα... Αλλά η αφήγηση είναι αυτή που θα του δώσει τη χάρη. Αυτή είναι που θα ορίσει, εντέλει, τη σημασία και το μέγεθος του γεγονότος στο μικρό του κεφάλι:

«Αν είχε κρύο; Μόνο κρύο; Παγωνιά! Οι παίκτες έτρεμαν, το μόνο που έβλεπες όταν έτρεχαν ήταν το χνώτο τους. Στο 21’ ο καλύτερος αμυντικός μας τραυματίστηκε, συνέχισε να παίζει για 8’ με διάσειση και μετά αναγκαστικά αντικαταστάθηκε. Πολλοί γλύστραγαν, σε κάθε κλωτσιά κρατάγαμε την ανάσα μας μην έχει γίνει ζημιά. Ευκαιρίες αρκετές, κανείς δεν σκόραρε όμως. Στο 70’ δοκάρι με κεφαλιά! Από το κόρνερ αναμπουμπούλα και σουτ σκαστό από τον Φουστέρ. Γκολ! Δεν το χάνουμε. Οι Τάταροι στις εξέδρες τραγουδάνε το εμβατήριο του Κόκκινου Στρατού αλλά δεν μας πτοεί! Δύο λεπτά αργότερα όμως... Καταστροφή! Πέναλτι και αποβολή του τερματοφύλακα!

Θα μπει ο Κάρολ, είναι το ντεμπούτο του. Δεν είναι απλά κρύος, είναι παγωμένος, κάθεται τόση ώρα στον πάγκο και δεν έχει κάνει ούτε το υποτυπώδες ζέσταμα. Ούτε διατάσεις δεν προλαβαίνει να κάνει, οι μύες του έχουν συρρικνωθεί, από 1.88 που είναι κανονικά μοιάζει πιο κοντός κι από 1.80. Ας πέσει τουλάχιστον... το ‘πιασε! Το ‘πιασε! Χαμηλά και αριστερά, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα. Το ‘πιασε σου λέω! Σφύριξε, κερδίσαμε! Για δες, λέω από μέσα μου στο τέλος του αγώνα, τον Κάρολ... σαν να ψήλωσε ξαφνικά απότομα. Με γελούν τα μάτια μου; Σχεδόν δίμετρο τον βλέπω. Μα κι εγώ -πως γίνεται αλήθεια;- νιώθω διαφορετικά. Σαν να ψήλωσα δυο πόντους στα ξαφνικά...»

πηγή: sportfm.gr

Σε ξεσηκωμό καλεί τους Έλληνες ο Μ. Θεοδωράκης!!

Σε ξεσηκωμό καλεί τους Έλληνες ο Μ. Θεοδωράκης
Την εκτίμησή του ότι «εάν ο ελληνικός λαός δεν ξεσηκωθεί σύσσωμος για να τους εμποδίσει, ο κίνδυνος για την εξαφάνιση της Ελλάδας είναι υπαρκτός μέσα στα δέκα επόμενα χρόνια», εκφράζει σε άρθρο του ο Μίκης Θεοδωράκης απευθυνόμενος προς τη διεθνή κοινή γνώμη με τίτλο «Η αλήθεια για την Ελλάδα».

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή

Υπάρχει μια διεθνής συνωμοσία με στόχο την ολοκλήρωση της καταστροφής της χώρας μου. Ξεκίνησαν από το 1975 με στόχο τον νεοελληνικό πολιτισμό, συνέχισαν με την διαστροφή της νεότερης ιστορίας μας και της εθνικής μας ταυτότητας και τώρα προσπαθούν να μας εξαφανίσουν και βιολογικά με την ανεργία, την πείνα και την εξαθλίωση.

Εάν ο ελληνικός λαός δεν ξεσηκωθεί σύσσωμος για να τους εμποδίσει, ο κίνδυνος για την εξαφάνιση της Ελλάδας είναι υπαρκτός. Εγώ την τοποθετώ μέσα στα δέκα επόμενα χρόνια. Από μας θα μείνει μόνο η μνήμη του πολιτισμού μας και των αγώνων μας για την ελευθερία.

Ως το 2009 δεν υπήρχε σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Οι μεγάλες πληγές της οικονομίας μας ήταν οι υπερβολικές δαπάνες για την αγορά πολεμικού υλικού και η διαφθορά μιας μερίδας του πολιτικού και του οικονομικο-δημοσιογραφικού χώρου. Όμως και για τις δύο πληγές ήταν συνυπεύθυνοι και οι ξένοι. Όπως λ.χ. οι Γερμανοί, Γάλλοι, Άγγλοι και Αμερικανοί, που κέρδιζαν δισεκατομμύρια ευρώ σε βάρος του εθνικού μας πλούτου από την ετήσια πώληση πολεμικού υλικού.

Αυτή η συνεχής αιμορραγία, μάς γονάτιζε και δεν μας επέτρεπε να προχωρήσουμε προς τα εμπρός, ενώ προσέφερε πλούτο στα ξένα έθνη. Το ίδιο συνέβαινε και με το πρόβλημα της διαφθοράς. Λ.χ. η Γερμανική Siemens είχε ειδικό κλάδο για την εξαγορά Ελλήνων παραγόντων, προκειμένου να τοποθετήσει τα προϊόντα της στην ελληνική αγορά. Επομένως ο ελληνικός λαός υπήρξε θύμα αυτού του ληστρικού ντουέτου, Ελλήνων και Γερμανών, που πλούτιζαν σε βάρος του.

Είναι φανερό ότι αυτές οι δύο μεγάλες πληγές θα μπορούσαν να αποφευχθούν εάν οι ηγεσίες των δύο φιλοαμερικανικών κομμάτων εξουσίας δεν είχαν διαβρωθεί από στοιχεία διεφθαρμένα, τα οποία για να καλύψουν τη διαρροή του πλούτου (που ήταν προϊόν της εργασίας του ελληνικού λαού) προς τα ταμεία των ξένων χωρών, κατέφευγαν στον υπέρμετρο δανεισμό, με αποτέλεσμα το δημόσιο χρέος να φτάσει στα 300 δισ. ευρώ, δηλαδή το 130% του ΑΕΠ (Ακαθάριστου Εθνικού Εισοδήματος).

Με την κομπίνα αυτή οι ξένοι που προανέφερα κέρδιζαν διπλά. Πρώτον από την πώληση των όπλων και των προϊόντων τους. Και δεύτερον από τους τόκους των χρημάτων που δάνειζαν στις κυβερνήσεις και όχι στον λαό. Γιατί όπως είδαμε, ο λαός ήταν το κύριο θύμα και στις δύο περιπτώσεις. Ένα παράδειγμα και μόνο θα σας πείσει. Οι τόκοι του δανείου του ενός δισ. δολλαρίων που έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου στα 1986 από μια μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα, έφτασαν στα 54 δισ. ευρώ και ξεπληρώθηκαν τελικά το … 2010!

Ο κ. Γιούνγκερ εδήλωσε προ ενός έτους ότι είχε διαπιστώσει τη μεγάλη αιμορραγία των Ελλήνων από τις υπερβολικές (και αναγκαστικές) δαπάνες για την αγορά πολεμικού υλικού από Γερμανίακαι Γαλλία συγκεκριμένα. Και συμπέρανε ότι έτσι οι πωλητές μας οδηγούν σε βέβαιη καταστροφή. Όμως ομολογεί ότι δεν προέβη σε καμμιά ενέργεια, για να μη βλάψει τα συμφέροντα των φιλικών του χωρών!

Στα 2008 υπήρξε η μεγάλη οικονομική κρίση στην Ευρώπη. Ήταν λοιπόν επόμενο να επηρεαστεί και η ελληνική οικονομία. Εν τούτοις το επίπεδο ζωής, αρκετά υψηλό, ώστε να έχουμε καταταγεί μεταξύ των 30 πλουσιότερων χωρών του κόσμου, έμεινε βασικά το ίδιο. Υπήρξε όμως άνοδος του δημοσίου χρέους.

Όμως το δημόσιο χρέος δεν οδηγεί αναγκαστικά σε οικονομική κρίση. Τα χρέη μεγάλων χωρών όπως λ.χ. οι ΗΠΑ και η Γερμανία υπολογίζονται σε τρισεκατομμύρια ευρώ. Το πρόβλημα είναι εάν υπάρχει οικονομική ανάπτυξη και παραγωγή. Τότε μπορεί κανείς να δανείζεται από τις μεγάλες Τράπεζες με επιτόκιο έως 5%, έως ότου περάσει η κρίση.

Σ’ αυτή τη θέση ακριβώς βρισκόμασταν στα 2009, όταν έγινε η κυβερνητική αλλαγή τον Νοέμβριο και ανέλαβε πρωθυπουργός ο Γ. Παπανδρέου. Για να κατανοηθεί τι σκέπτεται σήμερα ο ελληνικός λαός για την καταστροφική πολιτική του, παραθέτω δύο νούμερα: Στις εκλογές του 2009 το ΠΑΣΟΚ κέρδισε το 44% των ψήφων. Σήμερα τα γκάλοπ του δίνουν 6%.

Ο κ. Παπανδρέου θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση (που όπως είπα αντανακλούσε την ευρωπαϊκή) με δάνεια από τις ξένες Τράπεζες και με το σύνηθες επιτόκιο δηλαδή κάτω από 5%. Εάν το έκανε αυτό, δεν θα υπήρχε για τη χώρα μας το παραμικρό πρόβλημα. Το αντίθετο μάλιστα θα συνέβαινε, γιατί βρισκόμασταν σε φάση οικονομικής ανάπτυξης κι έτσι ασφαλώς θα ανέβαινε το βιοτικό μας επίπεδο.

Όμως ο κ. Παπανδρέου είχε ήδη ξεκινήσει τη συνωμοσία του εναντίον του ελληνικού λαού από το καλοκαίρι του 2009, όταν συναντήθηκε κρυφά με τον Στρος Καν, με στόχο να οδηγηθεί η Ελλάδα κάτω από την ηγεμονία του ΔΝΤ. Η πληροφορία για τη συνάντηση αυτή δόθηκε στην δημοσιότητα από τον ίδιο τον πρώην Πρόεδρο του ΔΝΤ.

Για να φτάσουμε όμως έως εκεί, θα έπρεπε να παραμορφωθεί η πραγματική οικονομική κατάσταση στη χώρα μας, ώστε να φοβηθούν οι ξένες Τράπεζες και να ανεβάσουν τα επιτόκια δανεισμού σε απαγορευτικούς αριθμούς. Αυτή η επαχθής επιχείρηση ξεκίνησε με την ψεύτική εκτίναξη του Δημοσίου Ελλείμματος από το 9,2% στο 15%. Για την κακουργηματική αυτή πράξη ο Εισαγγελέας κ. Πεπόνης παρέπεμψε προ 20 ημερών στην Δικαιοσύνη τους κυρίους Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου (υπουργό των Οικονομικών).

Ακολούθησε η συστηματική εκστρατεία του κ. Παπανδρέου και του Υπουργού Οικονομικών στην Ευρώπη που διήρκεσε 5 μήνες, κατά την οποία προσπαθούσαν να πείσουν τους ξένους ότι η Ελλάδα είναι ένας Τιτανικός έτοιμος να βυθιστεί, ότι οι Έλληνες είναι διεφθαρμένοι,τεμπέληδες και επομένως ανίκανοι να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες της χώρας.

Σε κάθε τους δήλωση ανέβαιναν τα επιτόκια, ώστε να μην μπορούμε πια να δανειστούμε, οπότε η υπαγωγή μας στο ΔΝΤ και στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα να πάρει τον χαρακτήρα της σωτηρίας μας, ενώ στην πραγματικότητα υπήρξε η αρχή του θανάτου μας.

Τον Μάιο του 2010 υπεγράφη από έναν και μόνο Υπουργό το περίφημο Μνημόνιο, δηλαδή η πλήρης υποταγή μας στους δανειστές μας. Το ελληνικό δίκαιο σ’ αυτές τις περιπτώσεις απαιτεί την ψήφιση μιας τόσο σημαντικής συμφωνίας από τα τρία πέμπτα της Βουλής. Άρα στην ουσία το Μνημόνιο και η Τρόικα που σήμερα ουσιαστικά μας κυβερνούν λειτουργούν παράνομα όχι μόνο για το ελληνικό αλλά και για το ευρωπαϊκό δίκαιο.

Από τότε έως τώρα, εάν τα σκαλιά που οδηγούν στο θάνατό μας είναι είκοσι, έχουμε ήδη διανύσει πάνω από τα μισά. Φανταστείτε ότι με το Μνημόνιο αυτό παραχωρούμε στους ξένους την Εθνική μας Αυτοτέλεια και την Δημόσια περιουσία μας. Δηλαδή Λιμάνια, Αεροδρόμια, Οδικά δίκτυα, Ηλεκτρισμό, Ύδρευση, Υπόγειο και υποθαλάσσιο πλούτο κλπ. κλπ. Κι ακόμα τα ιστορικά μας μνημεία όπως η Ακρόπολη, οι Δελφοί, η Ολυμπία, η Επίδαυρος κλπ. αφού έχουμε παραιτηθεί από όλες τις σχετικές ενστάσεις.

Σταμάτησε η παραγωγή, ανέβηκε στο 18% η ανεργία, κλείσανε 80.000 καταστήματα, χιλιάδες βιοτεχνίες και εκατοντάδες βιομηχανίες. Συνολικά βάλανε λουκέτο 432.000 επιχειρήσεις. Δεκάδες χιλιάδες νέοι επιστήμονες εγκαταλείπουν τη χώρα, που βυθίζεται κάθε μέρα και πιο πολύ σε μεσαιωνικό σκότος. Χιλιάδες πρώην ευκατάστατοι πολίτες ψάχνουν στα σκουπίδια και κοιμούνται στο πεζοδρόμιο.

Στο μεταξύ υποτίθεται ότι ζούμε χάρη στη μεγαλοψυχία των δανειστών μας, της Ευρώπης των Τραπεζών και του ΔΝΤ. Στην πραγματικότητα κάθε πακέτο με τα δεκάδες δισ. ευρώ με τα οποία χρεώνεται η Ελλάδα επιστρέφεται ολόκληρο από κει που έρχεται, ενώ εμείς φορτωνόμαστε νέους αβάσταχτους τόκους. Και επειδή υπάρχει η ανάγκη να διατηρηθεί το Κράτος, τα Νοσοκομεία και τα Σχολεία, η Τρόικα φορτώνει τα μεσαία και τα κατώτερα οικονομικά στρώματα της κοινωνίας με υπέρμετρους φόρους, που οδηγούν κατ’ ευθείαν στην πείνα. Γενικευμένη κατάσταση πείνας είχαμε στην αρχή της γερμανικής κατοχής το 1941 με 300.000 νεκρούς σε διάστημα έξι μηνών.Από τότε το φάσμα της πείνας ξανάρχεται στη συκοφαντημένη και δύστυχη χώρα μας.

Αν σκεφθεί κανείς ότι η γερμανική κατοχή μας στοίχισε ένα εκατομμύριο νεκρούς και την ολοσχερή καταστροφή της χώρας μας, πώς είναι δυνατόν να δεχτούμε εμείς οι Έλληνες τις απειλές της κ. Μέρκελ και την πρόθεση των Γερμανών να μας επιβάλουν ένα νέο γκαουλάιτερ… Τη φορά αυτή με γραβάτα…

Και για να αποδείξω πόσο πλούσια χώρα είναι η Ελλάδα και πόσο εργατικός και συνειδητοποιημένος Λαός είναι ο Έλληνας (συνείδηση του Χρέους προς την Ελευθερία και της αγάπης προς την πατρίδα) είναι η εποχή της Γερμανικής Κατοχής από το 1941 έως τον Οκτώβριο του 1944. Όταν τα SS και η πείνα σκότωσαν ένα εκατομμύριο πολίτες και η Βέρμαχτκατέστρεφε συστηματικά την χώρα, έκλεβε την αγροτική παραγωγή και τον χρυσό από τις Τράπεζες, οι Έλληνες έσωσαν από την πείνα τον Λαό με τη δημιουργία του Κινήματος τηςΕθνικής Αλληλεγγύης και δημιούργησαν έναν παρτιζάνικο στρατό 100.000, που καθήλωσε στην χώρα μας 20 γερμανικές μεραρχίες.
Συγχρόνως όχι μόνο κατόρθωσαν οι Έλληνες χάρη στην εργατικότητά τους, να επιζήσουν αλλά υπήρξε και μεγάλη ανάπτυξη της νεοελληνικής τέχνης μέσα στις συνθήκες κατοχής, ιδιαίτερα στους τομείς της λογοτεχνίας και της μουσικής.

Η Ελλάδα επέλεξε την οδό της αυτοθυσίας για την ελευθερία και συγχρόνως της επιβίωσης.

Και τότε μας χτύπησαν αναίτια κι εμείς απαντήσαμε με Αλληλεγγύη και Αντίσταση και επιζήσαμε. Το ίδιο ακριβώς κάνουμε και τώρα με τη βεβαιότητα ότι τελικός νικητής θα είναι ο ελληνικός λαός. Αυτό το μήνυμα στέλνω στην κ. Μέρκελ και στον κ. Σόϊμπλε δηλώνοντας ότι παραμένω πάντοτε φίλος του Γερμανικού Λαού και θαυμαστής της μεγάλης του συνεισφοράς στην Επιστήμη, τηΦιλοσοφία και την Τέχνη και ιδιαίτερα στη Μουσική! Και η καλύτερη ίσως απόδειξη γι’ αυτό είναι ότι εμπιστεύθηκα το σύνολο του μουσικού μου έργου σε δύο Γερμανούς Εκδότες, τον Schott και το ν Breitkopf, που είναι από τους μεγαλύτερους εκδότες του κόσμου και η συνεργασία μου μαζί τους είναι άκρως φιλική.

Μας απειλούν ότι θα μας εκδιώξουν από την Ευρώπη. Εάν η Ευρώπη δεν μας θέλει μια φορά, εμείς αυτή την Ευρώπη των Μέρκελ – Σαρκοζί δεν την θέλουμε δέκα φορές.

Σήμερα Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, ετοιμάζομαι να πάρω μέρος κι εγώ μαζί με τον Μανώλη Γλέζο, τον ήρωα που κατέβασε τη Σβάστικα από την Ακρόπολη δίνοντας έτσι το σινιάλο για το ξεκίνημα όχι μόνο της ελληνικής αλλά και της ευρωπαϊκής αντίστασης ενάντια στον Χίτλερ. Οι δρόμοι και οι πλατείες μας θα πλημμυρίσουν από εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που θα διαδηλώνουν την οργή τους κατά της κυβέρνησης και της Τρόικα.

Άκουσα χθες τον τραπεζίτη-Πρωθυπουργό στο διάγγελμά του προς τον Ελληνικό Λαό να λέει ότι«έχουμε φτάσει σχεδόν στο μηδέν». Ποιοι όμως μας έφτασαν μέσα σε δυο χρόνια στο ΜΗΔΕΝ; Οι ίδιοι, που αντί να βρίσκονται στη φυλακή, εκβιάζουν τους βουλευτές να υπογράψουν Νέο Μνημόνιο χειρότερο από το πρώτο, που θα εφαρμοστεί από τους ίδιους ανθρώπους και τις ίδιες μεθόδους που μας οδήγησαν στο ΜΗΔΕΝ. Γιατί; Γιατί αυτό επιτάσσει το ΔΝΤ και το Γιούρο Γκρουπ εκβιάζοντάς μας ότι εάν δεν υπακούσουμε, θα οδηγηθούμε στην χρεοκοπία…

Εδώ παίζεται το θέατρο του παραλόγου. Όλοι αυτοί οι κύκλοι που ουσιαστικά μας μισούν (ξένοι και Έλληνες) και που είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για την δραματική κατάσταση στην οποία οδήγησαν τη χώρα, απειλούν, εκβιάζουν, με σκοπό να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο, δηλαδή να μας πάνε κάτω από το ΜΗΔΕΝ, έως την οριστική μας εξαφάνιση.

Έχουμε επιζήσει σε πολύ δύσκολες συνθήκες μέσα από τους αιώνες και είναι βέβαιο ότι αν μας οδηγήσουν με τη βία στο προτελευταίο σκαλοπάτι πριν από τον θάνατο, οι Έλληνες όχι μόνο θα επιζήσουν αλλά και θα αναγεννηθούν. Αυτή τη στιγμή έχω αφιερώσει όλες μου τις δυνάμεις στην προσπάθεια να ενωθεί δυναμικά ο ελληνικός λαός. Προσπαθώ να τον πείσω ότι η Τρόικα και το ΔΝΤ δεν είναι μονόδρομος. Ότι υπάρχει άλλη λύση. Κι αυτή είναι να αλλάξουμε ριζικά την πορεία του έθνους μας και να στραφούμε προς την Ρωσία για οικονομική συνεργασία και για τη δημιουργία κοινοπραξιών που θα μας βοηθήσουν στην ανάδειξη του φυσικού πλούτου της χώρας με όρους που θα εξασφαλίζουν το εθνικό μας συμφέρον.

Όσο για την Ευρώπη προτείνω να πάψουμε να αγοράζουμε πολεμικό υλικό από την Γερμανία και την Γαλλία. Όπως θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, ώστε η Γερμανία να εξοφλήσει τις πολεμικές αποζημιώσεις που μας οφείλει και που σήμερα μαζί με τους τόκους μπορεί να ανέρχονται στα 500 δισ. ευρώ.

Η μοναδική δύναμη που μπορεί να πραγματοποιήσει αυτές τις επαναστατικές αλλαγές είναι ο ελληνικός λαός ενωμένος σε ένα τεράστιο Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης, ώστε να εκδιωχθεί η Τρόικα (ΔΝΤ και Ευρωπαϊκές Τράπεζες) από την χώρα. Ενώ παράλληλα θα πρέπει να θεωρηθούν ως μη γενόμενες όλες οι παράνομες ενέργειές τους (δάνεια, χρέη, τόκοι, φόροι, αγορές του Δημόσιου πλούτου). Φυσικά οι Έλληνες συνεργάτες τους που έχουν ήδη καταδικαστεί στη συνείδηση του λαού μας ως προδότες, θα πρέπει να τιμωρηθούν.

Στον σκοπό αυτό (της ενότητας του Λαού σε ένα Μέτωπο) είμαι ολοκληρωτικά δοσμένος και πιστεύω ότι τελικά θα δικαιωθώ. Πολέμησα με το όπλο στο χέρι ενάντια στην Χιτλερική κατοχή. Γνώρισα τα μπουντρούμια της Γκεστάπο. Καταδικάστηκα από τους Γερμανούς σε θάνατο και έζησα ως εκ θαύματος. Στα 1967 ίδρυσα το ΠΑΜ, την πρώτη αντιστασιακή οργάνωση κατά της στρατιωτικής χούντας. Πάλεψα στην παρανομία. Πιάστηκα και φυλακίστηκα στο «σφαγείο» της χουντικής Ασφάλειας. Τελικά και πάλι επέζησα.

Σήμερα είμαι 87 ετών και είναι πολύ πιθανόν να μη ζήσω τη σωτηρία της αγαπημένης μου πατρίδας. Όμως θα πεθάνω με τη συνείδησή μου ήσυχη, γιατί εξακολουθώ να κάνω το Χρέος μου απέναντι στα ιδανικά της Ελευθερίας και του Δικαίου ως το τέλος.

Μίκης Θεοδωράκης




Πηγή: www.newsbeast.gr

Τσιώλης ο πιο επιτυχημένος!!

Τσιώλης ο πιο επιτυχημένος!
Οι φίλοι του Αστέρα δεν ξεχνούν προπονητές όπως τον Πάολο Κάμπος. Ο Βραζιλιάνος είχε γίνει σύνθημα στα χείλη των οπαδών του Αστέρα.

Ουκ ολίγες φορές μάλιστα ζήτησαν την επιστροφή του. Εξάλλου είναι ο πιο επιτυχημένος προπονητής της ομάδας. Η μάλλον ήταν, γιατί πλέον ο Σάκης Τσιώλης, έχει μεγαλύτερα επιτεύγματα. Τουλάχιστον μέχρι στιγμής! 
 
Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός, με τη νίκη κόντρα στον Λεβαδειακό, συμπλήρωσε 9 «τρίποντα» κατά την διάρκεια της παρουσίας του στη Τρίπολη, έχοντας μία ισοπαλία και έξι ήττες. Με αυτή την επίδοση σε 16 αγώνες, ξεπέρασε τον Κάμπος, ο οποίος στους πρώτους 16 αγώνες που έκατσε στο πάγκο του Αστέρα, είχε οχτώ νίκες. Ο Τσιώλης, όμως, μετά το διπλό στη Λιβαδειά, είναι πρώτος στη λίστα και καλύτερος! 
 
Ο Αστέρας με Τσιώλη στο πάγκο
 
12/02/12 Λεβαδειακός - Αστέρας Τρίπολης 0-1
08/02/12 Αστέρας Τρίπολης - Λεβαδειακός 0-1
05/02/12 Αστέρας Τρίπολης - Δόξα Δράμας 1-0
29/01/12 Ατρόμητος Αθηνών - Αστέρας Τρίπολης 0-1
25/01/12 Δόξα Δράμας - Αστέρας Τρίπολης 1-0
21/01/12 Αστέρας Τρίπολης - Γιάννινα 2-1
15/01/12 Κέρκυρα - Αστέρας Τρίπολης 0-0
11/01/12 ΚΥΠ Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης 1-4
07/01/12 Αστέρας Τρίπολης - Παναιτωλικός 1-0
03/01/12 Πανιώνιος - Αστέρας Τρίπολης 2-0
21/12/11 ΚΥΠ Προοδευτική - Αστέρας Τρίπολης 0-5
17/12/11 Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης 3-1
11/12/11 Αστέρας Τρίπολης - Αρης 1-0
03/12/11 ΟΦΗ - Αστέρας Τρίπολης 3-0
27/11/11 Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός 2-0
19/11/11 ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης 2-0
πηγή: sday.gr

Πληρώθηκαν στον Πλατανιά!!

Πληρώθηκαν στον Πλατανιά
Το χρώμα του χρήματος είδαν στον Πλατανιά την Τρίτη, αφού υπήρξε καταβολή χρημάτων από το τηλεοπτικό συμβόλαιο. Έτσι, οι παίκτες είδαν τους λογαριασμούς τους να φουσκώνουν και έτσι παραμένουν προσηλωμένοι στον στόχο τους.

Δυστυχώς με την οικονομική κρίση, είναι είδηση όταν οι παίκτες παίρνουν τα χρήματά τους, οπότε κάτι αντίστοιχο συνέβη και στον Πλατανιά. Η ομάδα των Χανίων κάνει μια εξαιρετική πορεία, όταν βέβαια παίζεται μπάλα στο πρωτάθλημα της Football League, και έτσι άπαντες περιμένουν να ξεκινήσουν και πάλι οι αγώνες για να διεκδικήσει ο Πλατανιάς την άνοδο στην Σούπερ Λίγκα.

πηγή: sportfm.gr

Σε αναμμένα κάρβουνα ο Μάντζιος!!

Σε αναμμένα κάρβουνα ο Μάντζιος
Αρχίζει και προβληματίζεται έντονα ο Απόστολος Μάντζιος ενόψει του ματς με τον Ολυμπιακό. Ο τεχνικός του Πανιωνίου δεν είδε ούτε σήμερα τους Πετκάκη, Σάμαρη και Αυλωνίτη να προπονούνται και αν συνυπολογίσουμε τις απουσίες των Σιόβα και Κούτσι λόγω τιμωρίας τότε ο καταρτισμός της ενδεκάδας γίνεται πραγματικός πονοκέφαλος.

Ο Μάντζιος επιθυμεί να γνωρίζει όσο το δυνατόν συντομότερα σε ποιους παίκτες θα μπορεί να υπολογίζει για τον κυριακάτικο αγώνα κόντρα στους «ερυθρόλευκους». Πετκάκης, Σάμαρης και Αυλωνίτης δεν έδωσαν το «παρών» στην σημερινή προπόνηση αφού δεν ξεπέρασαν τα προβλήματα που είχαν.

Στην κορυφή την επίθεσης για την θέση του Κούτσι, ο Μάντζιος σχεδιάζει να τοποθετήσει τον Πατρίκ Ντιμπαλά, τον οποίο και δοκίμασε ενώ για όλες τις υπόλοιπες θέσεις θα γνωρίζει τις επόμενες ημέρες.

πηγή: sportfm.gr

Οπαδός της Γιουνάιτεντ «μπλοκάρει» τη Σίτι!!

Οπαδός της Γιουνάιτεντ «μπλοκάρει» τη Σίτι!
«Καλύτερα να το… σκοτώσω, παρά να το δώσω σ’ αυτούς»!

Δεν το είπε έτσι ακριβώς, αλλά αυτό σκοπεύει να κάνει ο Σον Ο’ Μπράιεν!

Ζώντας για χρόνια στο Μάντσεστερ και διαθέτοντας μια έκταση που ζητάει η Σίτι για το νέο προπονητικό της κέντρο, ο Άγγλος επιχειρηματίας εξηγεί πως… δεν φταίει που υποστηρίζει τη Γιουνάιτεντ για το ότι προτιμά να τη σπάσει σε 5.000 κομμάτια και να την πουλήσει ξεχωριστά, παρά να τη δει να καταλήγει στους «πολίτες»!

Η έκταση του Ο’ Μπράιεν θεωρείται απαραίτητη στα σχέδια της Σίτι για τις υπερσύγχρονες προπονητικές εγκαταστάσεις που σκοπεύει να φτιάξει στην περιοχή. Ο ίδιος, ωστόσο -όχι μόνο αρνείται να την παραχωρήσει, αλλά έχει δημιουργήσει ολόκληρη καμπάνια (μέσω σχετικής ιστοσελίδας) προκειμένου «να εμποδιστούν οι σκοποί ποδοσφαιρικής κυριαρχίας της Σίτι», όπως αναφέρει.

Μικρή λεπτομέρεια; Ο Ο’ Μπράιεν είναι οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Κάτι που -κατά τον ίδιο- δεν έχει σημασία, αφού δεν είναι αυτός ο λόγος που εναντιώνεται στα σχέδια της Σίτι, αλλά το ότι διαφωνεί με τις πρακτικές που μεταχειρίζεται εκείνη για να του αποσπάσει την έκταση. Ήτοι το «πάτημα» του συλλόγου σε σχετικό νόμο που υπάρχει στην Αγγλία (Compulsory Purchase Order - CPO) βάσει του οποίου δεν αποκλείεται ν’ αναγκαστεί να του παραχωρήσει τη γη του, ακόμα και χωρίς να συναινέσει.

Έτσι κι αυτός τη γύρισε αλλιώς τη… βιόλα! Αποφάσισε να σπάσει την έκτασή του σε 5.000 κομμάτια του ενός τ.μ., τα οποία βγάζει «στο σφυρί» έναντι 250 λιρών έκαστο! Έχει ξεκινήσει ήδη, δε, την προώθηση μέσω της ιστοσελίδας του, εξηγώντας ότι δεν μπορούσε να ανεχθεί την κατάσταση «Δαβίδ εναντίον Γολιάθ» που δημιούργησε η Σίτι, καλώντάς τον ν’ απαντήσει στο δίλημμα «200.000 λίρες ή σου φέρνουμε το Συμβούλιο να σε βγάλει έξω».

Μπορεί, λοιπόν, να δηλώνει ότι «η γη αυτή, αργά ή γρήγορα, θα περάσει στα χέρια τους και το αποδέχομαι», ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι «έχω δώσει τον ιδρώτα μου σε αυτή και δεν πρόκειται να τους τη χαρίσω έτσι απλά». Glory, glory… Σον Ο’ Μπράιεν!

πηγή: sportfm.gr 

Περιμένουν τον Φατί!!

Περιμένουν τον Φατί
Από την Τρίτη οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο του Αρη είναι δοσμένοι ψυχή τε και σώματι στο παιχνίδι που χωρίζει τη Θεσσαλονίκη στα δύο… Το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Κανείς δεν περισσεύει από αυτή τη μάχη και γι’ αυτό το ιατρικό τιμ έχει πέσει πάνω από τον Ρικάρντο Φατί που αποχώρησε με ένα γερό χτύπημα από το ματς με τον Εργοτέλη.

Ο Γάλλος μέσος έβγαλε ολόκληρο το 90λεπτο, ωστόσο το πόδι του πρήστηκε και από τον πόνο δεν μπορούσε να πάρει μέρος στην σημερινή προπόνηση, με την οποία ξεκίνησε η προετοιμασία εν όψει της κόντρας με τον «Δικέφαλο του Βορρά» την ερχόμενη Κυριακή στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Έτσι, λοιπόν, περιορίστηκε σε ατομικό πρόγραμμα και σύμφωνα με την αισιόδοξη εκτίμηση την Πέμπτη θα τεθεί ξανά στη διάθεση του Μανουέλ Μασάδο. Αναμενόμενα απών ο Παπαστεριανός που από την επόμενη εβδομάδα ανεβάζει ρυθμούς. Οσον αφορά στον Κάρλος Τόχα ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπωρούσε, αλλά ακόμη δεν έχει απαλλαγεί από τις ενοχλήσεις στο γόνατο.

* Το πρωί της Τετάρτης η επόμενη προγραμματισμένη προπόνηση στις εγκαταστάσεις του συλλόγου στο Νέο Ρύσιο.

πηγή: sportfm.gr

Να τον βάλει από κάτω…!!

Να τον βάλει από κάτω…
Αυτό θέλει ο Λεβαδειακός να κάνει στον Παναιτωλικό. Οι Βοιωτοί ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για το εξ αναβολής παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής κόντρα στην ομάδα του Αγρινίου και πλέον με μια νίκη τον προσπερνούν και κάνουν πιο δύσκολο το έργο του.

Ο Γιώργος Παράσχος έχει όλα τα όπλα τους στην φαρέτρα καθώς επέστρεψε και ο Ναπολεόνι, ο οποίος εξέτισε την ποινή του. Εκτός φυσικά από τους τραυματίες Μαχαίρα και Κοτίτσα.

Η ανακοίνωση: Στρατηλάτης, Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Tomas, Ζησόπουλος, Αλεξίου, Ιωάννου, Νικολακάκης, Λισγάρας, Κουτσόπουλος, Μεντί, Κόρμπος, Ναπολεόνι, Βιάνα, Κοιλιάρας, Μελισσάς, Φαβάλι, Σουμπίνιο, Βασιλείου και Πόποβιτς.

πηγή: sportfm.gr

Επιστροφή στο γήπεδο!!

Επιστροφή στο γήπεδο!
Στις προπονήσεις επέστρεψαν οι παίκτες της Αναγέννησης Γιαννιτσών, αφού μετά από κουβέντα που είχαν με τον πρόεδρο της ομάδας Λάκη Καραογλανίδη, έλαβαν υποσχέσεις πως θα πληρωθούν σύντομα.

Για τον λόγο αυτό υπήρξε γεύμα με τους παίκτες τον πρόεδρο αλλά και το τεχνικό επιτελείο, προκειμένου να υπάρξει σύσφιξη σχέσεων. Εκεί έγινε και η κοπή της πίτας, ενώ οι τυχεροί ήταν ο Κώστας Καρακάσογλου, από τους νυν ποδοσφαιριστές και ο Πολύχρόνης Χαραλαμπίδης από τους παλαιμάχους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Στάμκος, ο πρώην δήμαρχος Γιαννιτσών και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου κ. Παπανικολάου, ενώ παρών ήταν και ο αντιδήμαρχος αθλητισμού κ. Παντελίδης.

πηγή: sportfm.gr

Δεν μετράει μόνο το αποτέλεσμα, μετράει και ο τρόπος!!

Δεν μετράει μόνο το αποτέλεσμα, μετράει και ο τρόπος
Ο Ολυμπιακός έκανε μία ακόμη σπουδαία ευρωπαϊκή εμφάνιση.

Ο Ολυμπιακός πήρε μία ακόμη εκτός έδρας νίκη φέτος, ο Ολυμπιακός είναι μία ανάσα από μία ακόμη πρόκριση που θα τον φέρει στους «16» του Europa League και θα του επιτρέψει να συνεχίσει να ονειρεύεται.

Περισσότερο όμως και από αυτό το αποτέλεσμα ή από οποιοδήποτε άλλο καλό φετινό αποτέλεσμα (νίκη στη Μασσαλία, νίκη επί της Αρσεναλ και της Ντόρτμουντ στο Καραϊσκάκη, ή την νίκη στη Μόσχα) στα μάτια μου μετράει ο τρόπος.

Του Μιχάλη Τσόχου

Ο Ολυμπιακός, με εξαίρεση το πρώτο φετινό ματς του με την Μαρσέιγ που ήταν εκτός ρυθμού, ανέτοιμος και χωρίς ούτε ένα ματς στα πόδια του, έχει δώσει ως τώρα έξι ευρωπαϊκά ματς. Σε αυτά -είτε τα κέρδισε, είτε τα έχασε- ο Ολυμπιακός δεν άλλαξε τίποτα από την τακτική του. Όσο ανώτεροι (θεωρητικά) ή μεγάλα ονόματα κι αν ήταν οι αντίπαλοι του, προσπάθησε να παίξει το παιχνίδι του, να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο, να επιτεθεί, να σκοράρει. Και σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις και στο μεγαλύτερο διάστημα των αγώνων τα κατάφερε.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα από το παιχνίδι στο Emirates δεν υπάρχει. Σε αγώνα εκτός έδρας με την Αρσεναλ, η οποία στα παιχνίδια της έχει μ.ο. 60% και πάνω κατοχή μπάλας, ο Ολυμπιακός κυριάρχησε, είχε περισσότερες τελικές, καλύτερες ευκαιρίες, σχεδόν μοιρασμένη κατοχή και έχασε στις λεπτομέρειες.

Αυτό όμως, όπως επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά και στη Μόσχα, δεν ήταν συμπτωματικό. Σε όλα τα φετινά ματς του ο Ολυμπιακός προσπαθεί -και στις περισσότερες φορές τα καταφέρνει- να παίζει σαν αφεντικό του ματς, σαν να είναι αυτός το μεγάλο όνομα, το φαβορί, το φόβητρο για τον αντίπαλο. Δεν προσπαθεί σε καμία περίπτωση να κλέψει το ματς, αλλά να το κερδίσει ως καλύτερη ομάδα. Και αυτό είναι πραγματικά το ΤΕΡΑΣΤΙΟ κατόρθωμα αυτής της ομάδας και αυτού του προπονητή, ο οποίος έχει φτιάξει ένα σύνολο με ευρωπαϊκή αύρα και με αίσθηση ανωτερότητας.

Ναι, για τον Ολυμπιακό το ματς με τη Ρούμπιν ήταν μία μεγάλη ευκαιρία, γιατί πρώτον έγινε σε ουδέτερη έδρα και δεύτερον οι Ρώσοι ήταν εκτός ρυθμού, διότι δεν έχουν παιχνίδι στα πόδια τους. Από την άλλη, πόσες φορές ο Ολυμπιακός δεν είχε ευκαιρίες στο παρελθόν -και όχι μόνο ο Ολυμπιακός, αλλά και άλλες ελληνικές ομάδες και τις πέταξαν στα σκουπίδια;

Παρά το γεγονός ότι ακόμη η φετινή ευρωπαϊκή χρονιά του Ολυμπιακού τρέχει, τολμώ να γράψω ότι με βάση την εικόνα του και τις εμφανίσεις του (όταν θα τελειώσει θα μπορούμε να κρίνουμε και με βάση τα αποτελέσματα) είναι μία από τις 2-3 καλύτερες σεζόν της ιστορίας του στην Ευρώπη. Με λίγη τύχη, είναι πιθανόν να κριθεί ως η καλύτερη της ιστορίας του και με βάση τα κατορθώματά του.

πηγή: sportfm.gr

Οι άσσοι στο μανίκι του Ερνέστο!!

Οι άσσοι στο μανίκι του Ερνέστο
Αν ονομάζεται «άστρο», ο Ερνέστο Βαλβέρδε το κουβαλάει ακριβώς από πάνω του εδώ και αρκετό καιρό… Αν προτιμάτε να το πείτε προπονητική ικανότητα και οξυδέρκεια, ο Ισπανός φαίνεται ότι διαθέτει… μπόλικη.

Όπως και να έχει, ο προπονητής του Ολυμπιακού αρκετές φορές μέσα στην σεζόν έχει κάνει κινήσεις που όχι απλά του έχουν βγει στον αγωνιστικό χώρο, αλλά έχουν αλλάξει και τις ισορροπίες της εκάστοτε αναμέτρησης.

Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» δεν είναι λίγες οι φορές που έχει δεχθεί κριτική για τις επιλογές του στην 11άδα αλλά και κατά την διάρκεια των αγώνων. Η επιμονή του να χρησιμοποιεί παίκτες που δεν… τρελαίνουν την κερκίδα, όπως ο Φουστέρ και ο Αμπντούν, είχαν αποτέλεσμα να ακούγεται μέχρι και γιούχα στο Καραϊσκάκη (σ.σ είχε συμβεί με τον Τζαμέλ Αμπντούν).

Ωστόσο, σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει δικαιωθεί για τις επιλογές του επιβεβαιώνοντας το: «ο προπονητής ξέρει καλύτερα…».

Το sport-fm.gr σας θυμίζει μερικές από αυτές με αφορμή τον σημερινό «άσο» που έβγαλε από το μανίκι του ο Ισπανός ρίχνοντας στο ματς του Καζάν τον Παπάζογλου και όχι τον Μοντέστο όπως περίμεναν όλοι…

14 Φεβρουαρίου: Ρούμπιν Καζάν-Ολυμπιακός

Ο τραυματισμός του Μέλμπεργκ αναγκάζει τον Βαλβέρδε να προβεί σε αναγκαστική αλλαγή στην άμυνα. Με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο να είναι τιμωρημένος οι επιλογές του Ισπανού είναι περιορισμένες και άπαντες περιμένουν τον Μοντέστο να μπαίνει στο ματς.

Ωστόσο, ο Βαλβέρδε ξαφνιάζει άπαντες ρίχνοντας στην μάχη τον Παπάζογλου στην δεύτερη ευρωπαϊκή του συμμετοχή και ενώ στο ελληνικό πρωτάθλημα συνήθως είναι εκτός αποστολής. Ο νεαρός αμυντικός με «όπλο» του την ταχύτητα, κάνει ένα πολύ καλό παιχνίδι σε πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες και κάτω από μεγάλη πίεση λόγω της κρισιμότητας του αγώνα.

Ο Παπάζογλου δικαιώνει τον Βαλβέρδε για την απόφασή του να ρίξει εκείνον στο ματς και όχι τον έμπειρο Μοντέστο, προτιμώντας την ταχύτητα του νεαρού αμυντικού.

Άρσεναλ-Ολυμπιακός 28 Σεπτεμβρίου

Ο Ολυμπιακός μετά από ένα κάκιστο ξεκίνημα στο Τσάμπιονς Λιγκ (σ.σ ήττα από την Μαρσέιγ στο Καραϊσκάκη), ταξιδεύει στο «Έμιρεϊτς» για την αναμέτρηση με την Άρσεναλ. Στο άκουσμα της 11άδας που επέλεξε ο Ερνέστο Βαλβέρδε για το παιχνίδι αυτό, δημιουργείται ένα κλίμα… απαισιοδοξίας για την εξέλιξη του αγώνα με μεγαλύτερο ερωτηματικό την συμμετοχή του Λιούμπομιρ Φέισα που μέχρι εκείνη στην στιγμή ο κόσμος είχε δει ελάχιστα…

Και όμως, η δικαίωση για τον Ισπανό δεν αργεί. Ο Σέρβος μέσος είναι από τους κορυφαίους στο παιχνίδι, με εξαιρετικά τρεξίματα και μεταβιβάσεις. Παρά την ήττα οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν μία καλή εμφάνιση με τον Φέισα να διακρίνεται και να δείχνει στοιχεία που μέχρι τότε, προφανώς ήξερε μόνο ο Βαλβέρδε.

Η συνέχεια με τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή δεν ήταν η ανάλογη καθώς τραυματίστηκε σοβαρά και ουσιαστικά δεν επέστρεψε ποτέ πλήρως…

Μαρσέιγ-Ολυμπιακός 23 Νοεμβρίου

Για ένα ακόμα ευρωπαϊκό παιχνίδι ο Ερνέστο Βαλβέρδε καλείται να διαχειριστεί τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα της ομάδας του στο παιχνίδι της Μασσαλίας. Οι πολλές απουσίες στην μεσαία γραμμή και ο τρόπος που κυλάει το ματς, οδηγεί τον Ισπανό προπονητή του Ολυμπιακού στην απόφαση να ρίξει στον αγώνα σε ρόλο αμυντικού χαφ τον Γιάννη Μανιάτη ο οποίος ως τότε δεν ήταν στα βασικά πλάνα.

Η συνέχεια γνωστή… Ο Μανιάτης όχι απλά δεν ξαναβγήκε από την 11άδα των «ερυθρόλευκων» αλλά παραμένει μέχρι και τώρα ένας από τους κορυφαίους αποδεικνύοντας ότι στην θέση αυτή, μπορεί να βοηθήσει ακόμα περισσότερο την ομάδα του.

Ο δεύτερος άσος που τράβηξε σε εκείνο το ματς από το μανίκι ο Βαλβέρδε ακούει στο όνομα Γιάννης Φετφατζίδης… Ο νεαρός μεσοεπιθετικός μπορεί να μην είχε πάρει πολλές ευκαιρίες μέχρι τότε ωστόσο στην Μασσαλία ήταν ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος που έδωσε την νίκη στην ομάδα του.

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 5 Φεβρουαρίου

Ο Ολυμπιακός μετά από ένα διάστημα που δεν βρισκόταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, πηγαίνει στην Τούμπα για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Η απόκτηση του Καζίμ αλλά και το γεγονός ότι ο Αλγερινός είχε μείνει αρκετές φορές εκτός 11άδας στα προηγούμενα παιχνίδια (σ.σ μετά και την γκρίνια της κερκίδας προς το πρόσωπό του) είχαν οδηγήσει τους περισσότερους στο συμπέρασμα ότι ο παίκτης σύντομα θα αποτελούσε παρελθόν και ότι βρισκόταν εκτός πλάνων του Βαλβέρδε.

Ο Ισπανός ρίχνει στο ματς τον Αμπντούν αιφνιδιάζοντας τους πάντες και δικαιώνεται ξανά… Με δικό του γκολ ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ ενώ ετοιμάζοντας το δεύτερο και έχοντας εξαιρετική απόδοση για όσο αγωνίστηκε, ο Αλγερινός είχε αποδείξει περίτρανα ότι ο προπονητής του ήξερε… κάτι που τον εμπιστευόταν.

Εκτός των παραπάνω, υπάρχουν αρκετά ακόμα παραδείγματα παικτών που ο Βαλβέρδε χρησιμοποίησε μόνο όταν εκείνος έκρινε απαραίτητο και σωστό και του… βγήκαν. Ας μην ξεχνάμε ότι κάτι τέτοιο έγινε και πέρυσι με τους Φουστέρ και Μοντέστο που καθιερώθηκαν σε άλλες θέσεις από αυτές που έπαιζαν μετά από… παρέμβαση του Βαλβέρδε και μάλιστα αποδείχθηκε ότι αυτό έκανε καλό και στους ίδιους και στην ομάδα τους.

πηγή: sportfm.gr

Πήρε Λαζιμάν η Λάρισα!!

Πήρε Λαζιμάν η Λάρισα
Στη Λάρισα θα συνεχίσει την καριέρα του ο Γιόαν Λαζιμάν, ο οποίος πέρασε την Τρίτη με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με την ομάδα του Κάμπου μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός την περσινή σεζόν αγωνιζόταν στην Γκρενόμπλ της πατρίδας του έχοντας 33 συμμετοχές με δύο γκολ.

Η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ανακοινώνει την απόκτηση του Γιόαν Λαζιμάν. Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός συμφώνησε με την ομάδα μας και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Γεννήθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου του 1989 στην πόλη Μπεσανσόν. Ξεκίνησε από την β’ ομάδα της Ρεν, ακολούθησε μια σύντομη παρουσία στην πρώτη ομάδα, ο δανεισμός στη Σεντάν (τη σεζόν 2009-10) και μια γεμάτη χρονιά στη Γκρενόμπλ πέρυσι (2010-11) με 33 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 2 γκολ».

πηγή: sportfm.gr

Έχασε επίτηδες το πέναλτι! (video)

Έχασε επίτηδες το πέναλτι! (video)
Κι όμως, υπάρχει ακόμα και… φιλότιμο!

Έστω κι αν χρειαστεί να φτάσεις μέχρι το Μεξικό για να το βρεις!

Κόντρα στα «θέατρα», τους «αυτοπυροβολισμούς» και τις fake ηλεκτροπληξίες για κερδισμένα πέναλτι ή το φοβερό fair play κατά το οποίο βγάζεις την μπάλα άουτ κοντά στο κόρνερ του αντιπάλου και μετά πιέζεις για να την κερδίσεις από το πλάγιο, ο προπονητής Νέων της Εστουδιάντες βάζει υποψηφιότητα για τον ποδοσφαιρικό «μπεσαλή» της χρονιάς!

Διότι παρόλο που η ομάδα του μπορούσε να πετύχει το «γκολ της τιμής» στο παιχνίδι με την Πατσούκα (έχανε 3-0) αυτός απέδειξε ότι «η τιμή, τιμή δεν έχει». Πρώτα επέπληξε, λοιπόν, τον «μπαγλαμά» που δεν έπαιξε fair play και όρμησε να κερδίσει πέναλτι και μετά διέταξε τον Γκουστάβο Μέντες να το πετάξει επιδεικτικά έξω! Κρίνοντας -πέρα από τα υπόλοιπα- κι από την απουσία… σβέρκου του τετράγωνου κόουτς, ας μπορούσε ο εκτελεστής να κάνει κι αλλιώς…



πηγή: sportfm.gr

Στους κορυφαίους Ντιρκ και Διαμαντίδης!!

Στους κορυφαίους Ντιρκ και Διαμαντίδης
Κορυφαίος Ευρωπαίος παίκτης του 2011 -για δεύτερη φορά στην καριέρα του- αναδείχθηκε ο Ντιρκ Νοβίτσκι, ύστερα από σχετική ψηφοφορία της FIBA Europe.

Ο φόργουορντ των Μάβερικς είχε κατακτήσει το συγκεκριμένο βραβείο το 2005, με τον Δημήτρη Διαμαντίδη του Παναθηναϊκού να συγκαταλέγεται στην πρώτη 10άδα και να καταλαμβάνει την έκτη θέση, πάνω από τους NBAer Τόνι Πάρκερ, Νικολά Μπατούμ και Μαρκ Γκασόλ.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Ντιρκ Νοβίτσκι
2. Χουάν Κάρλος Ναβάρο
3. Μπο ΜακΚάλεμπ
4. Πάου Γκασόλ
5. Αντρέι Κιριλένκο
6. Δημήτρης Διαμαντίδης
7. Τόνι Πάρκερ
8. Ντούσκο Σαβάνοβιτς
9. Νικολά Μπατούμ
10. Μαρκ Γκασόλ

πηγή: sportfm.gr

Ενας Άγιος χωρίς πιστούς!!

Ενας Άγιος χωρίς πιστούς
Τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου τη γνώρισα στην Ιταλία πριν από είκοσι χρόνια και βάλε – τότε ακόμα στην Ελλάδα αυτά δεν τα γιορτάζαμε γιατί δεν είχαμε ανακαλύψει τα εύκολα δανεικά και το life style. Οι Ιταλοί τη γιόρταζαν με όλη την μπαροκιά του καθολικισμού τους. Οι πιτσιρίκες ζητούσαν από το γκόμενο να τους αγοράσει καραμέλες και να τους υποσχεθεί ότι θα τις αγαπάει για πάντα.

Άρθρο του Αντώνη Καρπετόπουλου
Οι κυρίες περίμεναν πρόταση γάμου και τραγουδούσαν όλη μέρα Λάουρα Παουζίνι, Ουμπέρτο Τότσι και το απόλυτο χιτ της Λορεντάνας Μπερτέ με τίτλο «Sei Belissima» και για το οποίο θα σας γράψω μια μέρα – αν και εφόσον ακόμα επιτρέπεται σε αυτή τη χώρα να γράφεις για πράγματα που δεν σχετίζονται με την κρίση, την κακία της Μέρκελ και την ανάγκη να φύγουν αυτοί οι πολιτικοί που μας κατέστρεψαν και να ρθουν άλλοι που θα τα κάνουν όλα τέλεια.
Ακόμα πιο χαρούμενες ήταν στην Ιταλία του Αγίου Βαλεντίνου οι παντρεμένες: για ένα βράδυ ο σύζυγος ήταν υποχρεωμένος να τις βγάλει για φαγητό ακόμα και στην πιτσαρία της γειτονιάς εκεί που με άλλες παντρεμένες θα σχολίαζαν τις παντρεμένες που οι σύζυγοι δεν τις έβγαλαν έξω πιθανότατα γιατί τους τα φοράνε.

Εμείς ακόμα τότε – το μακρινό ΄90 – δεν είχαμε συνδυάσει τον έρωτα με την έξοδο για φαγητό – στις ταβέρνες πηγαίναμε σαν μικρές αγέλες πεινασμένων κοπρόσκυλων που έκαναν τρομερή φασαρία, υπήρχε ακόμα η μόδα των ντίσκο, παρηκμασμένη αφού τα 80ς είχαν φύγει, αλλά πάντα παρούσα και τα prive με τις γκόμενες είχαν ως σκηνικό καμιά καφετέρια ή κανα μπαρ ορθάδικο ποτάδικο, αν αυτή ξενυχτούσε. Ηταν εποχή που δεν υπήρχαν σούσι μπαρ, που στις πιτσαρίες έτρωγες με χαρτοπετσέτες και που ήταν αδύνατο να φανταστείς ότι τα σουβλάκια στο Διόνυσο μπορεί να θεωρηθούν ρομαντικό γεύμα. Στην Ιταλία ήταν αλλιώς.

Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου ήταν ένα είδος συμμετοχής στην Αποκάλυψη: μια σειρά από εικόνες από το μέλλον που θα ρχονταν και στην Ελλάδα. Έβγαιναν τα νέα σουξέ κι ακούγονταν στα ράδια αφιερώσεις όπως παλιά εδώ στα πειρατικά, κόσμος κυκλοφορούσε με σοκολατάκια καρδούλες, ξενοδοχεία διαφήμιζαν προσφορές για μια νύχτα. Με ένα φίλο θυμάμαι ότι είχαμε πάρει στην πλάκα όλη αυτή το ιταλικό μπουρλέσκ και το βράδυ του Βαλεντίνου κλείναμε τραπέζι στη μεγάλη τρατορία της περιοχής για να παρατηρούμε και να διασκεδάζουμε με τα ζευγάρια. Από το πώς κάθονταν, το πόσο μιλούσαν, το τι παρήγγειλαν, το πόσο γρήγορα έφευγαν καταλάβαινες ολόκληρη την ιστορία της σχέσης τους, αν όχι και της ζωής τους. Ο Βαλεντίνος δεν ήταν μόνο ο Άγιος του Ερωτα, αλλά ένας μεγάλος κουτσομπόλης: ο ερχομός του έβγαζε στην επιφάνεια επιθυμίες, χαμένα πάθη, προσδοκίες, εμμονές κυρίως γιατί τα ζευγάρια σέβονταν τον ερχομό του. Ο ερχομός του – πέρα από το τελετουργικό του εορτασμού του – οδηγούσε τα ζευγάρια σε διάφορα δημόσια στριπτίζ των αισθημάτων τους: καταλάβαινες αμέσως ποιες σχέσεις κλονίζονταν, ποιες τσιμεντώθηκαν, ποιες καταρρέουν. Ολο αυτό ήταν διασκεδαστικό και τρομακτικό συνάμα: οι Ιταλοί είχαν ανακαλύψει τη μέρα που δεν θα έκρυβαν πλέον τα εσώψυχά τους. Η γιορτή είχε το νόημα μιας εξομολόγησης: ήταν η στάση του (νυν ή πρώην) ερωτευμένου απέναντι στον (νυν ή πρώην) ερωτά του.

Στην επιστροφή μου στην Ελλάδα βρήκα το Βαλεντίνο εγκατεστημένο εδώ, αλλά αμήχανο και ξένο. Τα μαγαζιά πουλούσαν χρυσές καρδούλες, στα μπουζουκτσίδικα διοργανώνονταν συναυλίες (;!) για τους ερωτευμένους, τα ραδιόφωνα έδιναν συμβουλές για το πώς θα περάσουμε τη μέρα και τη νύχτα σαν να πρόκειται για εορταστικό τριήμερο ή την Καθαρά Δευτέρα. Όμως δεν υπήρχε λατρεία και τελετουργικό, όπως συνέβαινε στην Ιταλία, αλλά μίμηση πράξεως που οδηγούσε σε τραγωδία. Όπως στα περισσότερα «μαϊμουδίζαμε» και το Βαλεντίνο, ενώ, σε εποχές που δεν είχαμε με τίποτα σοβαρότερο να ασχοληθούμε, οι παπάδες μας (αν θυμάμαι καλά ο μακαριστός Χριστόδουλος το χε πει) ανακάλυπταν και μας πρότειναν άγιους του Ερωτα, αλλά ορθόδοξους. Νομίζω ότι η ορθόδοξη απάντηση στο Βαλεντίνο ήταν ο Αγιος Υάκινθος, αλλά το κόλπο δεν έπιασε γιατί ο Ελληνας δεν ψάχνει Αγίους του έρωτα, αλλά μπεκρήδες απο έρωτα, προικοθήρες απο έρωτα, σακατηδες, δυστυχισμένους, πονεμένους, κυνηγημένους απο έρωτα.

Δεν μας πάει ο Βαλεντίνος, ο Αγιος του Ερωτα, γιατί δεν έχουμε τίποτα το μπαρόκ – δεν αντιμετωπίζουμε τον έρωτα με ιερότητα ώστε να μας προκύψει _καταναλωτικός έστω_ εορτασμός του. Δεν έχουμε υπάρξει ερωτοχτυπημένοι – στην καλύτερη έχουμε υπάρξει καψούρηδες. Δε ζούμε τους έρωτές μας υπόγεια ή παθιασμένα ή πόσο μάλλον δημόσια, αλλά με ένα ενοχικό «κούμπωμα»: ολοένα και λιγότερα ζευγάρια φιλιούνται στους δρόμους . Λέμε ότι γιορτάζουμε τον έρωτα κάθε μέρα γιατί δεν τον γιορτάζουμε ποτέ. Δεν αισθανόμαστε την ανάγκη να του αφιερώσουμε μια μέρα γιατί τον θεωρούμε όπως όλα στην Ελλάδα εύκολο και δεδομένο.

Ως εκ τούτου η γιορτή δεν έχει νόημα: δεν έχει πιστούς.

(Γενικά λίγοι Αγιοι έχουν στην Ελλάδα πιστούς. Δείτε τον Αγιο Βαλβέρδε π.χ.)

πηγή: theinsiders.gr

Πλήγμα με Ιτάνζ!!

Πλήγμα με Ιτάνζ
Άσχημα ήταν τα... μαντάτα για τον Σαρλ Ιτάνζ του Ατρόμητου, ο οποίος έχει υποστεί κάκωση στο γόνατο, κάτι που σημαίνει πως θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου τρεις εβδομάδες. Παράλληλα αγωνία υπάρχει για την κατάσταση του Παναγιώτη Μπάλλα όπως και του Ντένις Επστάιν.

Ο Ιτάνζ, έγινε αναγκαστική αλλαγή στο παιχνίδι με την Κέρκυρα και οι εξετάσεις έδειξαν κάκωση στο γόνατο κάτι που σημαίνει πως θα μείνει εκτός δράσης για περίπου τρεις εβδομάδες. Υπάρχει βεβαίως ο Βέλιμιρ Ράντμαν, όμως η απουσία του είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς πρόκειται για έναν από τους καλύτερους προπονητές της Λίγκας.

Αναφορικά με τον Παναγιώτη Μπάλλα, ο νεαρός μέσος έκανε την Δευτέρα εξετάσεις, όμως υπάρχουν φόβοι για ζημιά στο κόκκαλο της κνήμης και για αυτό το λόγο θα υποβληθεί σε νέες εξετάσεις, πιο αναλυτικές. Αν επιβεβαιωθούν οι φόβοι του ιατρικού επιτελείου, ο παίκτης θα μείνει εκτός για τρεις βδομάδες.

Τέλος σχετικά με τον Ντένις Επστάιν, ο Γερμανός συνεχίζει να ταλαιπωρείται από πόνους στο πέλμα, πράγμα που κάνει την συμμετοχή του στο παιχνίδι με την Κέρκυρα, αμφίβολη. Όλα θα φανούν από τις προπονήσεις των επόμενων ημερών.

πηγή: sportfm.gr

Η «ρελάνς» του Βαλβέρδε!!

Η «ρελάνς» του Βαλβέρδε!
Μέσα σε ένα τρίμηνο ο Ερνέστο Βαλβέρδε κατάφερε να μετατρέψει το αρνητικό… πρόσημο στα ευρωπαϊκά του παιχνίδια με τον Ολυμπιακό σε θετικό!
Η νίκη επί της Ρούμπιν Καζάν, πέραν του ότι διατήρησε το σερί χωρίς ισοπαλία του Βάσκου προπονητή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από τον πάγκο των Πειραιωτών, του βελτίωσε και την ατομική του επίδοση!
 
Αυτή ήταν το ένατο θετικό αποτέλεσμα του Βαλβέρδε στην Ευρώπη. Μετρά μόλις μία νίκη περισσότερη, απ’ ότι ήττες. Μάλιστα, η… ανατροπή ήρθε το τελευταίο τρίμηνο, με τρεις σερί νίκες των Πειραιωτών- συμπεριλαμβανομένου και του διπλού επί της Ρούμπιν!

Μέχρι πρότινος, ο Ολυμπιακός με τον Ερνέστο στον πάγκο μετρούσε περισσότερες ήττες απ’ ότι νίκες!
 
Η αντεπίθεση όμως αρχικά με τη Μαρσέιγ (1-0, 23/11/2011), την Άρσεναλ (3-1, 6/12/2011) και τώρα με τους Ρώσους βελτίωσε την επίδοσή του.
 
Οι ήττες του Βαλβέρδε στην Ευρώπη
 
13/8/2008 Ανόρθωση- Ολυμπιακός 3-0
23/10/2008 Γαλατασαράι- Ολυμπιακός 1-0
3/12/2008 Μέταλιστ- Ολυμπιακός 1-0
18/2/2009 Ολυμπιακός- Σεντ Ετιέν 1-3
26/2/2009 Σεντ Ετιέν- Ολυμπιακός 2-1
13/9/2011 Ολυμπιακός- Μαρσέιγ 0-1
28/9/2011 Άρσεναλ- Ολυμπιακός 2-1
1/11/2011 Ντόρτμουντ- Ολυμπιακός 1-0
 
Οι νίκες του Βαλβέρδε στην Ευρώπη
 
27/8/2008 Ολυμπιακός – Ανόρθωση 1-0
16/9/2008 Νόρτζελαντ- Ολυμπιακός 0-2
2/10/2008 Ολυμπιακός- Νόρτζελαντ 5-0
27/11/2008 Ολυμπιακός – Μπενφίκα 5-1
18/12/2008 Ολυμπιακός- Χέρτα 4-0
19/10/2011 Ολυμπιακός- Ντόρτμουντ 3-1
23/11/2011 Μαρσέιγ- Ολυμπιακός 0-1
6/12/2011 Ολυμπιακός- Άρσεναλ 3-1
14/2/2012 Ρούμπιν- Ολυμπιακός 0-1
 
πηγή: sday.gr

«Ανεβασμένη» η Δόξα!!

«Ανεβασμένη» η Δόξα
Μετά τις δύο συνεχόμενες νίκες επί του Παναιτωλικού, η Δόξα Δράμας πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία για το ματς με την Κέρκυρα αλλά χωρίς τέσσερις ποδοσφαιριστές. Οι Αμπουμπακάρι, Σικαλιάς, Σοϊλέδης και Ουέλινγκτον δεν βρίσκονται στα πλάνα του Μάκη Κατσαβάκη για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.

Οι Δραμινοί δεν έχουν την πολυτέλεια να έχουν μεγάλη περίοδο προετοιμασίας και μετά την μεγάλη νίκη επί του Παναιτωλικού το έριξαν πάλι στις προπονήσεις. Σήμερα, μόλις ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα ο Κατσαβάκης ανακοίνωσε την αποστολή.

Εκτός έμεινε ο Άρης Σοϊλέδης, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει στο κανονικό πρόγραμμα σε δέκα περίπου ημέρες, αφού ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα εκγύμνασης αλλά και οι Σικαλιάς, Ουέλινγκτον, Αμπουμπακάρι, που κάνουν θεραπεία, όμως υπάρχει αισιοδοξία ότι μπορούν και οι τρεις να προλάβουν το δεύτερο παιχνίδι με την Κέρκυρα την Κυριακή.

Τέλος, το τεχνικό επιτελείο αποφάσισε να εκτίσει την ποινή του ο Ντίνο Σέρεμετ, ο οποίος συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες, στον αγώνα της 23ης αγωνιστικής με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Καυταντζόγλειο.

Αναλυτικά, στην αποστολή βρίσκονται οι:

Σέρεμετ, Ρόκα, Γελαδάρης, Βέρτζος, Μπριλάκης, Γκαρακλίδης, Ψυχογιός, Τριποτσέρης, Λίμα, Λεάντρο, Κατσικογιάννης, Κουμπρόγλου, Παπαδόπουλος, Αγγελούδης, Κυβελίδης, Αραβίδης, Κάπελ, Αγτζίδης, Κοβάσεβιτς, Ρούτσης.

πηγή: sportfm.gr

Νάτχο: «Συγχαρητήρια στον Κάρολ»

Νάτχο: «Συγχαρητήρια στον Κάρολ»
Το εγκώμιο του Ρόι Κάρολ έπλεξε μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Ρούμπιν (1-0), για τους «32» του Europa League, ο Μπέμπρας Νάτχο.

Ο «μοιραίος» παίκτης της ρωσικής ομάδας τόνισε πως η απόκρουση του πέναλτι από τον Βορειοϊρλανδό τερματοφύλακα ήταν καθοριστική τόσο για την έκβαση της αναμέτρησης όσο και για τον επαναληπτικό της επόμενης εβδομάδας στο Καραϊσκάκη.

«Δεν κάναμε καλό παιχνίδι, διαλέξαμε τον λάθος δρόμο για να αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό και γνωρίσαμε την ήττα. Πάντα σε ένα άσχημο αποτέλεσμα ψάχνουμε δικαιολογίες, μια από αυτές μπορεί να είναι ο συνθετικός χλοοτάπητας που δεν βοηθά να παίζεις όπως θες. Ωστόσο, δεν ήταν η βασική δικαιολογία που χάσαμε. Παίξαμε σε ένα άδειο γήπεδο, ωστόσο είμαι ευγνώμων για τους οπαδούς μας που ήρθαν στη Μόσχα», είπε αρχικά ο Μπέμπρας Νάτχο.

Αναφορικά με την απόκρουση του Ρόι Κάρολ δήλωσε: «Ο Ολυμπιακός είναι μια δυνατή ομάδα, με πολύ καλό ρυθμό και το απέδειξε στο ματς, ωστόσο τώρα πρέπει να μιλάμε για την ομάδα μας. Το χαμένο πέναλτι επηρέασε το ματς και φυσικά ο επαναληπτικός θα είναι διαφορετικός. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Κάρολ, που έπιασε ένα όχι κακό πέναλτι».

Έτοιμα τα 3 εκατ. του Ντέμη!!

Διαθέσιμα θα είναι από αύριο Τετάρτη τα 3 εκατ. ευρώ για την ΑΕΚ, τα οποία είχε υποσχεθεί να δώσει ο Ντέμης Νικολαΐδης, εφόσον οι μέτοχοι βάλουν τα άλλα 4 εκατ.
Έτοιμα τα 3 εκατ. του Ντέμη
Στην πρόταση του για τη σωτηρία της Ένωσης ο Νικολαΐδης κάλεσε τους μετόχους να βάλουν 4 εκατ. ευρώ και δεσμεύθηκε ότι θα φέρει άλλα 3 αυτός, με το ένα εκατ. ευρώ από αυτά τα τρία να τα παίρνει στο μέλλον πίσω αυτός που θα το δώσει, από τα λεφτά που θα πάρει η ΠΑΕ από τον Μάκη Ψωμιάδη.
Η πρόταση του Ντέμη βρήκε απόλυτα σύμφωνο τον Πέτρο Παππά που ξεκίνησε τις διαδικασίες για να συναντηθεί με τους υπόλοιπους μετόχους και δήλωσε αποφασισμένος να βάλει κι αυτός λεφτά από την τσέπη του.
Ο Νικολαΐδης, λοιπόν, συνεχίζει το... τρέξιμο και σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr είχε συνάντηση στο Σαββατοκύριακο ώστε να είναι διαθέσιμα τουλάχιστον από αύριο Τετάρτη (15/2) τα 3 εκατ. ευρώ για την ΑΕΚ, ώστε και οι μέτοχοι να αποφασίσουν έτσι να τρέξουν άμεσα τις διαδικασίες.
Ο Ντέμης Νικολαΐδης δείχνει διάθεση να τρέξει και όχι να καθυστερήσει τις εξελίξεις και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι έλεγε πως η ΑΕΚ θα πρέπει να βιαστεί για να μην υπάρξει πρόβλημα με την αδειοδότηση, πριν καν η UEFA στείλει το σχετικό έγγραφο στην κιτρινόμαυρη ΠΑΕ.

Απομένει, βέβαια, να δούμε τι θα κάνουν οι μέτοχοι πλέον αφού ο Νικολαΐδης θα έχει άμεσα διαθέσιμα τα 3 εκατ. ευρώ σε άμεση συνεργασία με τον Χάρη Οικονομόπουλο.
πηγή: gazzetta.gr

"Πάμε να το ευχαριστηθούμε"

Η αποστολή του ΠΑΟΚ έφθασε πριν λίγη ώρα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και εκ μέρους των παικτών μίλησε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης στους εκπροσώπους του Τύπου, για τον αγώνα της Πέμπτης με την Ουντινέζε στο «Φρίουλι».
"Πάμε να το ευχαριστηθούμε"
Σε ερώτηση για τα παιχνίδια του παρελθόντος και την πρόκριση του 2000, είπε: «Εχουν περάσει πολλά χρόνια, θα συναντηθούμε ξανά με την Ουντινέζε, αλλά είναι δύο διαφορετικά και δύσκολα παιχνίδια. Εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Ελπίζω να πάνε όλα καλά».
Για το αν θα συνεχιστεί το αήττητο των 11 αγώνων στο Γιουρόπα Λιγκ, ο «Σάλπι» δήλωσε: «Δεν το ξέρουμε αν θα συνεχίσουμε το αήττητο. Πάμε στην Ιταλία για να το ευχαριστηθούμε, να παίξουμε καλά και στο τέλος θα κάνουμε τον απολογισμό».
Για το κίνητρο του ΠΑΟΚ, σχολίασε: «Και μόνο που παίζεις με μια ομάδα όπως η Ουντινέζε, ομάδα που αγωνίζεται σε προηγμένο πρωτάθλημα, είναι ένα κίνητρο για μας. Επίσης είμαστε στη φάση των «32» και θέλουμε την πρόκριση».
Για το αν θα επηρεαστεί ο ΠΑΟΚ από τα συνεχόμενα παιχνίδια, τόνισε: «Δεν πρέπει να το χρησιμοποιούμε εμείς αυτό γιατί μας επηρεάζει ψυχολογικά».
Για τις απουσίες των Ιταλών, είπε: «Είναι σημαντικό ότι απουσιάζει ο πρώτος σκόρερ της Ουντινέζε. Όμως είναι μια καλή ομάδα, παίζει στην έδρα της και θα προσπαθήσει να κερδίσει. Εχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν αξιόλογο αντίπαλο. Δεν έχει τυχαίους παίκτες. Είναι δύσκολο να περάσουμε στον επόμενο γύρο, αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Η (ερυθρόλευκη) μαγεία της στιγμής!!

Η παλικαρίσια νίκη του Ολυμπιακού στο Μόσχα επί της Ρούμπιν Καζάν (0-1) ήταν μία ωδή στις αθλητικές ιστορίες που θα συζητιούνται για χρόνια...
Η (ερυθρόλευκη) μαγεία της στιγμής
Η ζωή γράφει παράξενα, αλλά όμορφα σενάρια κάποιες φορές... Αυτά είναι τα σενάρια όμως, που μένουν στα χείλη και μεταφέρονται από γενιά σε γενιά... Δεν έχει σημασία που θα φτάσει ο Ολυμπιακός φέτος στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του...
Αυτό που κατάφερε στη Μόσχα είναι ένα όμορφο παραμύθι με τρομακτική εναλλαγή συναισθημάτων. Με (αρχικά) happy end, που ελπίζουμε να κατοχυρωθεί σε μία εβδομάδα στον επαναληπτικό του Φαλήρου.
Οι συνθήκες που επικρατούσαν από την πρώτη στιγμή της αναχώρησης του Ολυμπιακού για τη Μόσχα, διαμόρφωναν ένα κλίμα απαιτούμενου ηρωισμού. Διότι, όπως και να το κάνουμε, οι Ρώσοι, είναι πολύ πιο συνηθισμένοι σε αυτές τις θερμοκρασίες, σε σχέση με τους παίκτες του Βαλβέρδε...
Η ιστορία συνεχίστηκε με την ΟΥΕΦΑ να μην παίρνει απόφαση σχετικά με τη διεξαγωγή του αγώνα μέχρι και την παραμονή, για να φτάσουμε μία ώρα πριν το ματς για να αποφασιστεί οριστικά η έναρξή του.
Ο ηρωισμός που λέγαμε, ήταν πλέον απαραίτητος... Σε έναν αγώνα που έμοιαζε ατελείωτος, ο Ολυμπιακός έχει τον απόλυτο έλεγχο, βάζει στο τέρμα της Ρούμπιν, αλλά όχι μόνο δεν καταφέρνει να σκοράρει, αλλά χάνει τον Μέλμπεργκ.
Η σκηνή της οριστικής αποχώρησής του, δίνει περισσότερο χρώμα και συναίσθημα στο παραμύθι. Η φάση εξελίσσεται στην αριστερή πτέρυγα της άμυνας των ερυθρόλευκων, αλλά εκείνη τη στιγμή, ο Σουηδός Βίκινγκ, δεν τρέχει καν... Περπατάει αποκαμωμένος (με διάσειση κι αμνησία) προς τον πάγκο...
Στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός βρίσκει τον πρώτο εγγεγραμμένο στο φύλλο αγώνος ήρωά του (διότι γενικά, ο Μανιάτης είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής), στο πρόσωπο του Φουστέρ, που σκοράρει το 0-1.
Τα επόμενα πέντε λεπτά συνιστούν την αποθέωση του απρόσμενου, της εναλλαγής συναισθημάτων και της ανάδειξης προσώπων, την οποία έτσι κι αλλιώς λατρεύει το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός.
Δεν είχαν κοπάσει οι πανηγυρισμοί των ερυθρόλευκων για το γκολ του Φουστέρ και σε μία ανύποπτη φάση, ο Καραντενίζ κερδίσει το πέναλτι από τον Μέγερι που αποβάλλεται.
Είναι μία από τις ελάχιστες περιπτώσεις στην ιστορία του ποδοσφαίρου, που μία αποβολή είναι αποφασιστική όχι στον αρνητικό, αλλά τον θετικό άξονα.
Ο Βαλβέρδε καλεί τον Κάρολ από τον πάγκο. Στην πρώτη συμμετοχή του, στην πρώτη επαφή του στο πρώτο δευτερόλεπτο της καριέρας του στον Ολυμπιακό, ο Βορειοϊρλανδός γράφει μία χρυσή σελίδα στην ιστορία του. Είτε λόγω εμπειρίας, είτε λόγο τύχης, είτε... είτε... είτε... ο Κάρολ μπαίνει στο γήπεδο και αναδεικνύεται στο πρόσωπο της φετινής ευρωπαϊκής πορείας του Ολυμπιακού (αν φυσικά η νίκη στη Μόσχα θα έχει αντίκρισμα και οδηγήσει στην πρόκριση)...
Το πέναλτι του Νάτκο, δε είναι ισχυρό, είναι όμως δύσκολο και τεχνικό... Συρτό στην αριστερή γωνιά της εστίας. Κι όμως ο Κάρολ πέφτει και σταματάει την εκτέλεση του Νάτκο... Μέσα σε μία στιγμή, σε ένα δευτερόλεπτο, ο άνθρωπος που ήρθε αντιμέτωπος με την προσωπική καταστροφή εξαιτίας ψυχολογικών προβλημάτων που τον οδήγησαν στο αλκοόλ, έγινε ήρωας.
Για αυτό ο αθλητισμός και το ποδόσφαιρο είναι μία μαγεία. Διότι από στιγμή σε στιγμή, τα πάντα μπορούν να αλλάξουν με τον πιο δραματικό τρόπο...

πηγή: sportdog.gr

Στοίχημα με τον Giorgio Garo!!


Buona sera, φίλες και φίλοι. Βράδια Champions League και Europa League μετά από αρκετό καιρό. Ύστερα από το σπουδαίο διπλό του Ολυμπιακού μέσα στη Μόσχα επί της Ρούμπιν Καζάν, έχουμε και το έτερο ματς Μπράγκα-Μπεσίκτας. Σε αυτή τη χρονική στιγμή φαίνεται ότι η Μπράγκα είναι «ανεβασμένη» ενώ η Μπεσίκτας δείχνει να κάνει «κοιλιά» στο πρωτάθλημά της. Αν και σε αυτή τη διοργάνωση παίζει ρόλο το κίνητρο που είναι μεγαλύτερο απ’ότι στο πρωτάθλημα για τη Μπεσίκτας, θεωρώ ότι η Μπράγκα ως ποιοτικότερη ομάδα, και σφιχτή στην άμυνα έχει τον πρώτο λόγο να πάρει τη νίκη. Τώρα στο Champions League, πιστεύω ότι στο Λεβερκούζεν θα δούμε ανοιχτό παιχνίδι, τη γνωστή Μπαρτσελόνα, τις «Ασπιρίνες» να πετυχαίνουν γκολ για να έχουν ελπίδες για τη ρεβάνς οπότε και ένα ωραιότερο over, ενώ στο άλλο ματς δεν ξέρω αν μπορεί να κάνει την έκπληξη το ΑΠΟΕΛ, πιστεύω ότι μπορεί να σκοράρει στο Ζερλάν (η Λυών τελευταία αμυντικά δεν τα πάει καλά) και να δούμε ένα ωραιότατο G/G

Avanti να δούμε τι έχουμε (σε ελεύθερη επιλογή):  
         

ΜΠΡΑΓΚΑ-ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ   1 (1,68)

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ  OVER(2,5)  (1,65)

ΛΥΩΝ-ΑΠΟΕΛ  G/G (2,10)

Οι αποδόσεις είναι της Goalbet.com (στην εικόνα Asia Argento)

Ci vediamo di nuovo! Ciao bella!!

«Βλέμματα» σε Βίλας-Μπόας η Ίντερ!!

«Βλέμματα» σε Βίλας-Μπόας η Ίντερ
Την άποψη του για τον Βίλας-Μπόας εξέφρασε το πρώην… αφεντικό του Πίντο Κόστα. Ο πρόεδρος της Πόρτο τόνισε πως ο Πορτογάλος τεχνικός θα μπορούσε να κοουτσάρει την Ίντερ, ενώ επισήμανε πως θεωρεί λάθος την απόφασή του να αποχωρήσει από την Πόρτο τόσο γρήγορα.

«Αν φύγει από την Τσέλσι, είμαι σίγουρος πως θα είναι ο επόμενος προπονητής της Ίντερ. Έχει την προσωπικότητα να κοουτσάρει τους «νερατζούρι». Στο παρελθόν είχα πει το ίδιο και για τον Μουρίνιο.

Ωστόσο, ακόμη πιστεύω πως η απόφασή του να φύγει από την Πόρτο τόσο νωρίς ήταν λανθασμένη
», ήταν τα λόγια του Ντα Κόστα, ο οποίος στη συνέχεια συμπλήρωσε.

«Νόμιζε πως θα ήταν η μοναδική πρόταση, αλλά σίγουρα θα είχε και άλλες τέτοιες. Νομίζω πως τα πηγαίνει καλά στην Τσέλσι. Το μοναδικό πράγμα που θα τον έκανε να αποχωρήσει από τον αγγλικό σύλλογο θα ήταν η ομάδα να μην προκριθεί στο Champions League», πρόσθεσε ο ισχυρός άνδρας της Πόρτο.

πηγή: sportfm.gr

«Δεν ήταν η νύχτα μας»

«Δεν ήταν η νύχτα μας»
Απογοητευμένος από τη νέα γκέλα της Ρόμα εμφανίστηκε ο Λουίς Ενρίκε παρουσιάστηκε ο Λουίς Ενρίκε, ύστερα από την ήττα (2-1) των «τζιαλορόσι» στην έδρα της Σιένα. Ο Ισπανός τεχνικός τόνισε ότι η ομάδα του δεν είχε τον έλεγχο του αγώνα και αυτό ήταν το μεγάλο πρόβλημά τους.

«Δεν ήταν η νύχτα μας, καθώς κάναμε αρκετά λάθη. Πολλοί παίκτες μας έπαιξαν κάτω από το επίπεδο τους. Δεν είχαμε τον έλεγχο του αγώνα και αυτό μας δημιούργησε προβλήματα. Πρέπει να αποκτήσουμε διάρκεια, αλλά είμαστε ακόμη μακριά», δήλωσε ο 42χρονος προπονητής.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες η μέρες η Ρόμα είχε νικήσει με σκορ 4-0 την Ίντερ, όμως μετά την ήττα από τη Σιένα έχασε την ευκαιρία να ξεπεράσει τους «νερατζούρι» στη βαθμολογία και να έχει το πάνω χέρι για την έξοδο στην Ευρώπη.

πηγή: sportfm.gr

«Βλέπει» Γκουίντετι η Μπάγερν!!

«Βλέπει» Γκουίντετι η Μπάγερν
Την περίπτωση του Τζον Γκουίντετι εξετάζει η Μπάγερν Μονάχου, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «Sun». Ο 19χρονος επιθετικός αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού από την Μάντσεστερ Σίτι στη Φέγενορντ, στην οποία έχει 17 γκολ σε 15 αγώνες.

Οι Βαυαροί παρακολούθησαν τον Σουηδό στο παιχνίδι με τη Φίτεσε και έχει πετύχει τρία χατ-τρικ σε πέντε αγώνες. «Τον παρακολουθούμε αρκετά στενά», όπως δήλωσε ο υπεύθυνος για τις ακαδημίες της Μπάγερν, Μπγιόρν Άντερσον.

πηγή: sportfm.gr