Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Morgan και 4 εκατ. ευρώ για αρχή!!

Ο χρόνος της λιγοστεύει και η ΑΕΚ προσπαθεί έστω την ύστατη ώρα να συλλέξει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις προκειμένου να πείσει την UEFA ότι αλλάζει ρότα ώστε να της δοθεί ακόμα μία ευκαιρία να αποδείξει ότι μπορεί να γίνει εταιρεία βιώσιμη και φερέγγυα.
Morgan και 4 εκατ. ευρώ για αρχή!
Γράφει ο Βαγγέλης Αρναούτογλου...
Σε δύο ημέρες από σήμερα η ΑΕΚ θα κληθεί να αποδείξει στην αρμόδια επιτροπή της διεθνούς ομοσπονδίας ποδοσφαίρου ότι είναι ικανή να αλλάξει τη μοίρα της και ότι έχει ξανά γύρω της τους κατάλληλους ανθρώπους προκειμένου να βαδίσει εκ νέου σε δρόμο ανατροπής μέσω... εξυγίανσης.
Πόσο αρκετές όμως είναι μόλις 48 ώρες όταν έχει χαθεί τόσος πολύτιμος χρόνος; Πως είναι δυνατόν η UEFA να πειστεί για την αλλαγή ρότας στην Ένωση όταν οι κατ' εξακολούθηση προειδοποιήσεις της είχαν αδιάφορη αντιμετώπιση από τη διοίκηση της ΠΑΕ αλλά και τους μετόχους που παρέμεναν ανενεργοί την ώρα που τα κανόνια έσκαγαν το ένα μετά το άλλο;
Έστω και την ύστατη ώρα η ΑΕΚ δικαιούται να ελπίζει. Ευτυχώς για εκείνη, η διεθνής ομοσπονδία ποδοσφαίρου μπορεί να γίνει εκ νέου διαλλακτική και να της δώσει ακόμα μία ευκαιρία εφόσον ασφαλώς λάβει αδιάσειστες αποδείξεις. Και δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να συμβεί αυτό από την άμεση διευθέτηση ληξιπρόθεσμων οικονομικών υποχρεώσεων της εταιρείας. Εν ολίγοις το ζητούμενο είναι...
... το χρήμα και οι αποπληρωμές!
Το κλείσιμο του ομολογιακού δανείου που εκχωρήθηκε στην ΠΑΕ ΑΕΚ από τη Morgan Stanley θα είναι ασφαλώς μία καλή αρχή. Με μία καθαρή θέση όσον αφορά την κατά κεφαλήν αναλογία των μετοχών της (οι οποίες παραμένουν μπλοκαρισμένες λόγω ενέχυρου στον εν λόγω χρηματοπιστωτικό οργανισμό) θα έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα. Ωστόσο αυτό από μόνο του δεν θα είναι αρκετό.
Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι ο Πέτρος Παππάς θα έχει πείσει τον Πόλυ Χατζηιωάννου να επαναδραστηριοποιηθεί και να βρει τη φόρμουλα αποπληρωμής του δανείου (με σαφώς λιγότερα από τα 7 εκατ. ευρώ που είναι τα οφειλόμενα) ως την ερχόμενη Πέμπτη (16/2), η ΑΕΚ θα χρειαστεί περισσότερες πιστοποιητικές πράξεις μεταμέλειας και εναρμόνισης σύμφωνα με τις επιταγές του Financial Fair Play προκειμένου να πείσει ότι αξίζει την τελευταία ευκαιρία της από την UEFA.
Όπως...
Για να συμβεί λοιπόν αυτό οφείλει να προσκομίσει μη αμφισβητήσιμα (και όχι παραπλανητικά) έγγραφα αποπληρωμής ή εύρεσης συναινετικών λύσεων με τους πιστωτές της, εν πολλοίς να προχωρήσει σε πληρωμές που θα πείθουν ότι όντως εισήλθε σε διαδικασία οικονομικής νομιμότητας. Δύσκολα πράγματα όταν στο ταμείο της εταιρείας υπάρχουν φορές που δεν περισσεύουν χρήματα για να πληρωθεί η βενζίνη των αυτοκινήτων της ΠΑΕ!
Τα πράγματα είναι απλά: Βάζουν οι μέτοχοι ένα ποσό που θα πρέπει να ξεπερνά (για αρχή) τα 4 εκατ. ευρώ και η ΑΕΚ κερδίζει το χρόνο που της χρειάζεται από τη διεθνή ομοσπονδία ποδοσφαίρου ώστε να παρουσιάσει το ερχόμενο καλοκαίρι μία ακόμα πιο καθαρή και έντιμη θέση και να συνεχίζει να αγωνίζεται στην Ευρώπη.
Δεν τα βάζουν και αφήνουν μόνο του τον Παππά; Τότε η κατάσταση θα δυσκολέψει επικίνδυνα και ο αποκλεισμός από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα είναι περισσότερο πιθανός από ποτέ. Κρατούν το μαχαίρι, το καρπούζι και τις τύχες της Ενωσης στα χέρια τους. Ας αποφασίσουν τι θέλουν...
Πηγή: Sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: