Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Οι άσσοι στο μανίκι του Ερνέστο!!

Οι άσσοι στο μανίκι του Ερνέστο
Αν ονομάζεται «άστρο», ο Ερνέστο Βαλβέρδε το κουβαλάει ακριβώς από πάνω του εδώ και αρκετό καιρό… Αν προτιμάτε να το πείτε προπονητική ικανότητα και οξυδέρκεια, ο Ισπανός φαίνεται ότι διαθέτει… μπόλικη.

Όπως και να έχει, ο προπονητής του Ολυμπιακού αρκετές φορές μέσα στην σεζόν έχει κάνει κινήσεις που όχι απλά του έχουν βγει στον αγωνιστικό χώρο, αλλά έχουν αλλάξει και τις ισορροπίες της εκάστοτε αναμέτρησης.

Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» δεν είναι λίγες οι φορές που έχει δεχθεί κριτική για τις επιλογές του στην 11άδα αλλά και κατά την διάρκεια των αγώνων. Η επιμονή του να χρησιμοποιεί παίκτες που δεν… τρελαίνουν την κερκίδα, όπως ο Φουστέρ και ο Αμπντούν, είχαν αποτέλεσμα να ακούγεται μέχρι και γιούχα στο Καραϊσκάκη (σ.σ είχε συμβεί με τον Τζαμέλ Αμπντούν).

Ωστόσο, σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει δικαιωθεί για τις επιλογές του επιβεβαιώνοντας το: «ο προπονητής ξέρει καλύτερα…».

Το sport-fm.gr σας θυμίζει μερικές από αυτές με αφορμή τον σημερινό «άσο» που έβγαλε από το μανίκι του ο Ισπανός ρίχνοντας στο ματς του Καζάν τον Παπάζογλου και όχι τον Μοντέστο όπως περίμεναν όλοι…

14 Φεβρουαρίου: Ρούμπιν Καζάν-Ολυμπιακός

Ο τραυματισμός του Μέλμπεργκ αναγκάζει τον Βαλβέρδε να προβεί σε αναγκαστική αλλαγή στην άμυνα. Με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο να είναι τιμωρημένος οι επιλογές του Ισπανού είναι περιορισμένες και άπαντες περιμένουν τον Μοντέστο να μπαίνει στο ματς.

Ωστόσο, ο Βαλβέρδε ξαφνιάζει άπαντες ρίχνοντας στην μάχη τον Παπάζογλου στην δεύτερη ευρωπαϊκή του συμμετοχή και ενώ στο ελληνικό πρωτάθλημα συνήθως είναι εκτός αποστολής. Ο νεαρός αμυντικός με «όπλο» του την ταχύτητα, κάνει ένα πολύ καλό παιχνίδι σε πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες και κάτω από μεγάλη πίεση λόγω της κρισιμότητας του αγώνα.

Ο Παπάζογλου δικαιώνει τον Βαλβέρδε για την απόφασή του να ρίξει εκείνον στο ματς και όχι τον έμπειρο Μοντέστο, προτιμώντας την ταχύτητα του νεαρού αμυντικού.

Άρσεναλ-Ολυμπιακός 28 Σεπτεμβρίου

Ο Ολυμπιακός μετά από ένα κάκιστο ξεκίνημα στο Τσάμπιονς Λιγκ (σ.σ ήττα από την Μαρσέιγ στο Καραϊσκάκη), ταξιδεύει στο «Έμιρεϊτς» για την αναμέτρηση με την Άρσεναλ. Στο άκουσμα της 11άδας που επέλεξε ο Ερνέστο Βαλβέρδε για το παιχνίδι αυτό, δημιουργείται ένα κλίμα… απαισιοδοξίας για την εξέλιξη του αγώνα με μεγαλύτερο ερωτηματικό την συμμετοχή του Λιούμπομιρ Φέισα που μέχρι εκείνη στην στιγμή ο κόσμος είχε δει ελάχιστα…

Και όμως, η δικαίωση για τον Ισπανό δεν αργεί. Ο Σέρβος μέσος είναι από τους κορυφαίους στο παιχνίδι, με εξαιρετικά τρεξίματα και μεταβιβάσεις. Παρά την ήττα οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν μία καλή εμφάνιση με τον Φέισα να διακρίνεται και να δείχνει στοιχεία που μέχρι τότε, προφανώς ήξερε μόνο ο Βαλβέρδε.

Η συνέχεια με τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή δεν ήταν η ανάλογη καθώς τραυματίστηκε σοβαρά και ουσιαστικά δεν επέστρεψε ποτέ πλήρως…

Μαρσέιγ-Ολυμπιακός 23 Νοεμβρίου

Για ένα ακόμα ευρωπαϊκό παιχνίδι ο Ερνέστο Βαλβέρδε καλείται να διαχειριστεί τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα της ομάδας του στο παιχνίδι της Μασσαλίας. Οι πολλές απουσίες στην μεσαία γραμμή και ο τρόπος που κυλάει το ματς, οδηγεί τον Ισπανό προπονητή του Ολυμπιακού στην απόφαση να ρίξει στον αγώνα σε ρόλο αμυντικού χαφ τον Γιάννη Μανιάτη ο οποίος ως τότε δεν ήταν στα βασικά πλάνα.

Η συνέχεια γνωστή… Ο Μανιάτης όχι απλά δεν ξαναβγήκε από την 11άδα των «ερυθρόλευκων» αλλά παραμένει μέχρι και τώρα ένας από τους κορυφαίους αποδεικνύοντας ότι στην θέση αυτή, μπορεί να βοηθήσει ακόμα περισσότερο την ομάδα του.

Ο δεύτερος άσος που τράβηξε σε εκείνο το ματς από το μανίκι ο Βαλβέρδε ακούει στο όνομα Γιάννης Φετφατζίδης… Ο νεαρός μεσοεπιθετικός μπορεί να μην είχε πάρει πολλές ευκαιρίες μέχρι τότε ωστόσο στην Μασσαλία ήταν ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος που έδωσε την νίκη στην ομάδα του.

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 5 Φεβρουαρίου

Ο Ολυμπιακός μετά από ένα διάστημα που δεν βρισκόταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, πηγαίνει στην Τούμπα για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Η απόκτηση του Καζίμ αλλά και το γεγονός ότι ο Αλγερινός είχε μείνει αρκετές φορές εκτός 11άδας στα προηγούμενα παιχνίδια (σ.σ μετά και την γκρίνια της κερκίδας προς το πρόσωπό του) είχαν οδηγήσει τους περισσότερους στο συμπέρασμα ότι ο παίκτης σύντομα θα αποτελούσε παρελθόν και ότι βρισκόταν εκτός πλάνων του Βαλβέρδε.

Ο Ισπανός ρίχνει στο ματς τον Αμπντούν αιφνιδιάζοντας τους πάντες και δικαιώνεται ξανά… Με δικό του γκολ ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ ενώ ετοιμάζοντας το δεύτερο και έχοντας εξαιρετική απόδοση για όσο αγωνίστηκε, ο Αλγερινός είχε αποδείξει περίτρανα ότι ο προπονητής του ήξερε… κάτι που τον εμπιστευόταν.

Εκτός των παραπάνω, υπάρχουν αρκετά ακόμα παραδείγματα παικτών που ο Βαλβέρδε χρησιμοποίησε μόνο όταν εκείνος έκρινε απαραίτητο και σωστό και του… βγήκαν. Ας μην ξεχνάμε ότι κάτι τέτοιο έγινε και πέρυσι με τους Φουστέρ και Μοντέστο που καθιερώθηκαν σε άλλες θέσεις από αυτές που έπαιζαν μετά από… παρέμβαση του Βαλβέρδε και μάλιστα αποδείχθηκε ότι αυτό έκανε καλό και στους ίδιους και στην ομάδα τους.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: