Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Ο Ολυμπιακός έφτιαξε την τύχη του και προκρίθηκε!!

Το αντιλαμβανόμασταν, μήνες πίσω, ότι το Europa League θα ήταν ένας πολύ καλός δρόμος διάκρισης για τον φετινό Ολυμπιακό. Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος.
Ο Ολυμπιακός έφτιαξε την τύχη του και προκρίθηκε
Το καταλαβαίναμε, το σημείωνα εδώ χθες, ότι η στιγμή είχε γεννήσει μια μεγάλη ευκαιρία για τους Ερυθρόλευκους: μια ξεθυμασμένη και απροετοίμαστη Ρούμπιν στον δρόμο του, πάνω που εκείνος είχε αρχίσει να φορμάρεται, ήταν βούτυρο στο ψωμί. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε άλειψε το βούτυρο, χάρη στο γκολ του Φουστέρ και την μεγάλη απόκρουση του Ρόι Κάρολ στο πέναλτι, και επιστρέφει από την κατάψυξη με το «διπλό» που τον βάζει με το ένα πόδι στην φάση των 16 μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.
Ο Ολυμπιακός στάθηκε τυχερός που δεν πλήρωσε τις πολύ καλές ευκαιρίες που δημιούργησε και έχασε στο α’ ημίχρονο, στο οποίο ήταν πολύ καλύτερος και πιο επιθετικός – απειλητικός από την αντίπαλό του. Στάθηκε τυχερός που πέτυχε το γκολ στην πιο καθοριστική στιγμή, δηλαδή εκεί που η Ρούμπιν είχε πάρει για πρώτη φορά τον έλεγχο του παιχνιδιού. Στάθηκε τυχερός που την πρώτη φορά που τα ερυθρόλευκα γάντια του Ρόι Κάρολ ήρθαν σε επαφή με την μπάλα ήταν πάνω σε απόκρουση πέναλτι. Αν η Ρούμπιν είχε ισοφαρίσει εκείνη τη στιγμή, ο Ολυμπιακός πιθανότατα θα επέστρεφε ηττημένος στην Ελλάδα.
Στην πραγματικότητα ο Ολυμπιακός έφτιαξε την τύχη του. Χάρη στην καλή προετοιμασία του, την καλή ανάγνωση ενός αντιπάλου που δεν είχε επίσημα παιχνίδια, την ανθεκτικότητά του στο ψύχος της Μόσχας και, κυρίως, χάρη στο μεγάλο βάθος του. Στο απόγευμα που απουσίασαν οι στυλοβάτες της άμυνάς του (ο Αβραάμ από την αρχή, ο Μέλμπεργκ από νωρίς) ήρθαν ο Μαρκάνο και ο Παπάζογλου και έκαναν πολύ καλή εμφάνιση. Στη στιγμή που αποβλήθηκε ο Μέγερι ήρθε ο Κάρολ να αποδείξει αυτό που είχαμε αντιληφθεί και διατυπώσει από τη στιγμή της απόκτησής του: ότι είναι σπουδαίο μπακ απ του Μέγερι. Στο απόγευμα που ο Βαλβέρδε αντιλήφθηκε ότι οι συνθήκες του παιχνιδιού ζητούσαν να μείνει εκτός ο Ιμπαγάσα, ο Μακούν έκανε σπουδαία δουλειά.
Ευτυχώς γι’ αυτόν, ο Ολυμπιακός δεν διέγραψε από τους στόχους του την ευρωπαϊκή πορεία. Και τώρα αρχίζει να καταλαβαίνει πόσο καλά έκανε. Διότι είναι ικανός να πάει μακριά.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: