Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Δαρμένοι, απατημένοι, ντροπιασμένοι, χρεοκοπημένοι!!

Μετά την επεισοδιακή ψήφιση του νέου μνημονίου, αναθαρρήσαμε προς στιγμήν ότι δόθηκε μια μικρή παράταση στη "εκτέλεση" της χώρας δια της άμεσης και άτακτης χρεοκοπίας και μια αμυδρή ελπίδα μήπως στο τέλος πάρουμε χάρη.
Δαρμένοι, απατημένοι, ντροπιασμένοι, χρεοκοπημένοι!
Γράφει ο Βασίλης Στεφανακίδης.
Όμως όπως όλα δείχνουν τις τελευταίες ώρες , οι «φίλοι μας οι ευρωπαίοι», είναι εκ πεποιθήσεως σαδιστές και κάθε τόσο ανακαλύπτουν καινούργια καψόνια και νέες ταπεινώσεις για μας.
Τις διαθέσεις τους τις έδειξαν την περασμένη Τετάρτη στο Eurogroup όταν αίφνης διαπίστωσαν ότι η απόφαση των αρχηγών δεν τους ήταν αρκετή και απαίτησαν την ψήφιση από τη Βουλή για να εγκρίνουν το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση.
Άραγε γιατί δεν το είπαν από την αρχή και να μη μπουν στον κόπο να μαζεύονται στις Βρυξέλλες 17 υπουργοί;
Γύρισε λοιπόν άπρακτος και «λουσμένος» με βαρείς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για τη χώρα του και την πολιτική της ηγεσία ο κ. Βενιζέλος και μπήκε άμεσα, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στη Βουλή, το μνημόνιο τους.
Πριν ξεκινήσει καν η συζήτηση, άρχισαν να στέλνουν νέα μηνύματα πως η υπερψήφιση με απλή πλειοψηφία δεν τους είναι ικανοποιητική και πως επιθυμούν ευρύτατη υπερψήφιση.
Και αφού διαλύθηκαν τα τρία κόμματα σε κομμάτια και θρύψαλα, θα περίμενε κανείς ότι πλέον θα άνοιγε επιτέλους ο δρόμος για την απρόσκοπτη έγκριση από το αυριανό Eurogroup. Αμ δε!
Από χθες άρχισαν νέες γκρίνιες με απανωτές δηλώσεις των γνωστών «φιλελλήνων». «Το πρόγραμμα δεν πρόκειται να βγει.» «Η διάσπαση των δύο μεγάλων κομμάτων δημιουργεί προβληματισμό για την επόμενη μέρα των εκλογών κι αν το όποιο αποτέλεσμα θα διασφαλίζει την εφαρμογή των μέτρων που προβλέπονται από το μνημόνιο.» Ξανά πάλι γκρίνιες για τα ψέματα που έχουμε πει τα τελευταία χρόνια και πως δεν μας πιστεύουν και ξαφνικά μια καινούργια ιδέα στο τραπέζι.
Να υπάρχει λέει ρήτρα εξόδου από το ευρώ αν σε κάποιο τακτικό έλεγχο διαπιστωθεί απόκλιση από τα υπεσχημένα.
Και φυσικά κάθε ώρα, κάποιος ευρωπαίος αξιωματούχος, βγαίνει με δηλώσεις του να προσβάλλει όσοι μπορεί την Ελλάδα ,και τους Έλληνες.
Τούτων δοθέντων, οργιάζουν και πάλι τα μαύρα σενάρια για χρεοκοπία εντός του ευρώ μια και όπως λέει κυνικά ο Σόιμπλε, τώρα η Ευρώπη είναι περισσότερη θωρακισμένη για ένα τέτοιο ενδεχόμενο απ’ ότι δύο χρόνια πριν.

Μακάρι να διαψευστούμε αλλά πολύ φοβούμαι ότι στο τέλος θα είμαστε και ξεφτιλισμένοι και χρεοκοπημένοι.
Οι δε δηλώσεις τους ότι θέλουν να παραμείνουμε στο ευρώ κι αυτό εξαρτάται από εμάς είναι φαρισαϊκές και βαθύτατα προσβλητικές για ένα πρώην περήφανο λαό όταν αυτοί οι ίδιοι είναι που μας σπρώχνουν στον γκρεμό.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: