Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Θρύλος, Ρωσία, αμνησία!!

Θρύλος, Ρωσία, αμνησία!
Με εμφάνιση που έκανε τους Ρώσους να ξεχάσουν τ’ όνομά τους, ο Ολυμπιακός απέδρασε με το διπλό (0-1) από την έδρα της Ρούμπιν Καζάν και με το προβάδισμα πρόκρισης! Χρυσός σκόρερ ο Φουστέρ, ήρωας ο Κάρολ που μπήκε μετά την αποβολή του Μέγιερι κι έπιασε πέναλτι! Αγωνία για Μέλμπεργκ που χτύπησε, αντικαταστάθηκε και έχει προσωρινή απώλεια μνήμης.





Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια σε παιχνίδι ελληνικού συλλόγου και δη του Ολυμπιακού, το ερώτημα «θα αντέξουμε τα πρώτα 20 λεπτά» έπρεπε να απαντηθεί στο γήπεδο από τον αντίπαλο και όχι από τον ίδιο. Από την Ρούμπιν των… μηδέν επίσημων αγώνων που με το επίπεδο (αν)ετοιμότητάς της, έκανε την φράση «να βρούμε τα πατήματά μας στον αγωνιστικό χώρο στο ξεκίνημα» να βρίσκει πιστή εφαρμογή. Ενώ για όσους νόμιζαν ότι οι κάκιστες καιρικές συνθήκες (-15) θα επηρέαζαν ενδεχομένως περισσότερο τους παίκτες του Βαλβέρδε (σε σχέση με τους πιο συνηθισμένους σε τέτοιες συνθήκες γηπεδούχους) αυτοί φρόντισαν να τους διαψεύσουν.

Με το συνηθισμένο στιλ «στριμώχνω τον αντίπαλο στα σκοινιά» που κάνει πράξη στα τελευταία παιχνίδια με εξαιρετικά αποτελέσματα (κόντρα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ) έψαξε επίμονα το γκολ, αλλά κάτι η αστοχία και κάτι η γκίνια στην τελική προσπάθεια δεν του επέτρεψαν να αποκτήσει το προβάδισμα. Ήταν τέτοια η ατυχία που σε ένα ματς που είχε εκτός ήδη τον ένα στυλοβάτη της άμυνάς του νοκ-άουτ (Παπαδόπουλος) έχασε και τον Μέλμπεργκ που από την πτώση υπέστη απώλεια μνήμης! Με την μια ευκαιρία μετά την άλλη να περνάει ανεκμετάλλευτη, μοιραία όσο περνούσε η ώρα να έρχεται στο μυαλό η γνωστή ρήση του Όσιμ «η μπάλα είναι πόρνη» που θέλει τον καλύτερο, αλλά αναποτελεσματικό στο τέλος να την πατάει. Ωστόσο παρόλο που από το 60’ κι έπειτα έμοιαζε να μένει από δυνάμεις, εξακολουθούσε να διατηρηθεί τον έλεγχο και να «αποκρούει» εύκολα ή δύσκολα τις επιθετικές επελάσεις των Ρώσων.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. Μπορεί το δοκάρι να στάθηκε εμπόδιο, όμως το άστρο του Νταβίντ Φουστέρ ήταν οδηγός για τον Ισπανό, που με ασύλληπτο σουτ «έγραψε» το 0-1 στον φωτεινό πίνακα του «Λουζνίκι», και τους συμπαίκτες του προκειμένου να φτάσουν στον στόχο τους. Παρόλο που το λάθος Μανιάτη (κατά τα άλλα εξαιρετικός), Μέγιερι απέφερε την αποβολή του Ούγγρου και πέναλτι για τη Ρούμπιν, ο Κάρολ μπήκε στο ματς για να προσθέσει τον επίλογο σε μια ωραία ποδοσφαιρική ιστορία. Στο ντεμπούτο του, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα για να ακριβολογούμε, έδιωξε το πέναλτι του Βαλντέζ και μαζί τα… μαύρα σύννεφα που είχαν αρχίσει να μαζεύονται πάνω από την εστία του.

Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)
Βοηθοί: Μίλοβαν Ρίστιτς, Ιγκόρ Ραντόιτσιτς (Σερβία)
Γήπεδο: Λουζνίκι





πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: