Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Τα χειρότερα είναι μπροστά μας!!

Ενα κράτος που έχει νικηθεί από τον ίδιο τον εαυτό του πώς μπορεί να αντισταθεί στους εξωτερικούς "εχθρούς"; Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.
Τα χειρότερα είναι μπροστά μας
Μια χώρα που δεν σέβεται ή δεν λυπάται τη δική της περιουσία, πώς μπορεί να απαιτεί να τη σεβαστούν, πολύ περισσότερο να τη λυπηθούν οι ξένοι;
Η φράση του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή «η Ελλάς είναι ένα απέραντο φρενοκομείο» ισχύει τώρα περισσότερο από ποτέ.
Με αφορμή μια ευκαιρία για να εκδηλωθεί η δικαιολογημένη οργή των πολιτών για όσο δεινά τους επιφύλαξαν οι ανίκανοι, λίγοι και καιροσκόποι πολιτικοί τους, οι άριστα οργανωμένοι και εκπαιδευμένοι τρομοκράτες, συνεπικουρούμενοι από κακοποιά στοιχεία, που βρήκαν ελεύθερο πεδίο για πλιάτσικο και ληστείες, πέτυχαν μια εύκολη και κατά κράτος νίκη επί της -υποτιθέμενης- συντεταγμένης πολιτείας.
Κατέστρεψαν το κέντρο της Αθήνας, που επί ώρες είχε την εικόνα της Βαγδάτης όταν τη βομβάρδιζαν οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους. Εύκολη δουλειά αφού απέναντί τους είχαν ένα διαλυμένο κράτος. Με περισσό θράσος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε και δηλώσεις για να μας πληροφορήσει αυτά που βλέπαμε και γνωρίζαμε.
Οτι δηλαδή οι βανδαλισμοί και οι εμπρησμοί ήταν οργανωμένοι! Αυτός ο άνθρωπος δεν διανοήθηκε καν ότι η πολιτική ευθύνη είναι δική του και μόνο και φυσικά ούτε που του πέρασε από το μυαλό η παραίτηση.
Ενα τέτοιο κράτος, που βιώνει δεκαετίες τώρα ένα τελείως σάπιο πολιτικό κατεστημένο κι έχει κυριολεκτικά ξεθεμελιωθεί, έχουμε την απαίτηση να το εμπιστευτούν οι Ευρωπαίοι εταίροι και να πιστέψουν ότι έχει την ικανότητα και τη βούληση να ξαναχτιστεί από την αρχή. Δυστυχώς τα ψέματα τελείωσαν. Και τα χειρότερα δεν ήρθαν ακόμη. Είναι μπροστά μας και ειλικρινά δεν ξέρω πώς θα βρούμε τη δύναμη να τα αντιμετωπίσουμε.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: