Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Τριπλή λύση από το δάνειο!!

Στον ΠΑΟ προχωρούν μέσα στις επόμενες ημέρες στην τραπεζική διευκόλυνση ύψους 10 εκατ. ευρώ, με εγγυητή τον Πολέμη. Οι τρεις λόγοι που προχωρούν με το δάνειο.
Τριπλή λύση από το δάνειο
Στη λύση του τραπεζικού δανεισμού ύψους 10 εκατ. ευρώ με εγγυητή τον Αδαμάντιο Πολέμη έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους οι διοικούντες τον Παναθηναϊκό, προχωρώντας τις διαδικασίες προκειμένου να έχουν το συντομότερο δυνατόν το ποσό στη διάθεσή τους.
Παράλληλα με την εν λόγω κίνηση θα τρέξει και η λύση της νέας αύξησης ΜΚ (μέσω ΓΣ), η οποία θα προκηρυχθεί για τις αρχές Μαρτίου στο σημερινό ΔΣ (5 μ.μ.), με την προτεινόμενη τιμή μετοχής να ορίζεται τελικά στο 0,33 (για να περάσει θα πρέπει να εγκριθεί τυπικά και από τη ΓΣ).
Οι λόγοι που οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» επέλεξαν να προχωρήσουν το θέμα του δανεισμού είναι οι εξής:
1. Τα χρήματα της ΑΜΚ δεν πρόκειται να μπουν πριν από τον Μάρτη κι αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός επείγεται για ρευστό εν όψει της απολογίας στην ΠΕ της UEFA στις 23 Φεβρουαρίου. Με απλά λόγια, οι «πράσινοι» θέλουν να παρουσιαστούν στην UEFA έχοντας τακτοποιημένο το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ από τις περσινές οφειλές τους (σεζόν 2010-11).
2. Εκτός από το συγκεκριμένο ποσό, στον Παναθηναϊκό θέλουν να δείξουν κι ένα συγκεκριμένο πλάνο αποπληρωμών των φετινών οφειλομένων (στα τέλη Φλεβάρη τριπλασιάζονται οι οφειλόμενες δόσεις) και μίας συνολικής εξυγίανσης των οικονομικών τους εν όψει της νέας απολογίας τους στην UEFA την 31η Μαρτίου.
3. Επιπλέον, οι «πράσινοι» θέλουν να αρχίσουν να τακτοποιούν σε μεγάλο βαθμό τις φετινές οφειλές τους προς τους ποδοσφαιριστές και παράλληλα να τους «ζεστάνουν» εν όψει των ντέρμπι.
Το θέμα του δανείου προχωράει σε συνεργασία με τον Πολέμη και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα προέλθει από τράπεζα του εξωτερικού (πιθανότατα του Λονδίνου) με ευνοϊκούς όρους. Από την πλευρά του ο Πολέμης επεξεργάζεται με τον Γόντικα το κομμάτι των εγγυήσεων της αποπληρωμής, αφού έχει ξεκαθαρίσει πως εάν δεν βρεθεί τελικά επενδυτής για την ΠΑΕ η ομάδα θα πρέπει να συνεχίσει την πολιτική λιτότητας και εξυγίανσης, προκειμένου να είναι σε θέση να αποπληρώνει σταδιακά το δάνειο.
Από εκεί και πέρα σύμφωνα με πληροφορίες ο Ανδρέας Βγενόπουλος, επειδή θεωρεί ότι μπορεί να χρειαστούν επιπλέον (του δανείου) χρήματα, σκέφτεται το ενδεχόμενο να δώσει περίπου 3 εκατ. ευρώ ο ίδιος (και ίσως κάποιο ποσό επιπλέον ο Ζολώτας) ως ταμειακή διευκόλυνση και στη συνέχεια να τα μετοχοποιήσει στην ΑΜΚ.
Τέλος, σύμφωνα με χθεσινοβραδυνή πληροφορία (που σε πρώτη φάση δεν επιβεβαιώνεται από το περιβάλλον του Βαρδινογιάννη) την περασμένη Παρασκευή ο «Βγενό», προτού αναχωρήσει για δουλειές στο εξωτερικό, είχε επαφή μέσω τρίτου προσώπου με τον Τζίγγερ, για να διασφαλίσει το καλό κλίμα και να υπάρξει ηρεμία ανάμεσα στις δυο πλευρές.
Μάλιστα λέγεται πως στην παρούσα φάση σκοπεύει να βάλει λίγο πίσω το θέμα της ΓΗΠΕΛ, αφού όπως λέει στους συνεργάτες του προέχει η σωτηρία της ομάδας εν όψει της UEFA.
Ψηφίζεται αύριο το πρωί ο νόμος
Σημαντικές εξελίξεις αναμένονται και στο «μέτωπο» του σαουδαραβικού fund, καθώς σήμερα θα πάει στην Ολομέλεια της Βουλής ο νέος αθλητικός νόμος, ο οποίος είναι προγραμματισμένο να ψηφιστεί αύριο το πρωί στις 10.
Από την πλευρά του Τσάκα λεγόταν χθες πως αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου (που περιλαμβάνει και την τροπολογία Γερουλάνου για τους επενδυτές εκτός ΕΕ) θα σταλεί επιστολή προς το «πράσινο» ΔΣ από τον δικηγόρο του fund, στην οποία θα παρουσιαστεί εκ νέου η πρόταση των Αράβων για την ΠΑΕ, αλλά και τα στοιχεία των επενδυτών.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: