Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Ψήφισε επανέναρξη η Football League!!

Την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Football League ψήφισαν οι ομάδες στη συνάντηση που είχαν την Τρίτη με τον Σπύρο Καλογιάννη και βρίσκονται σε αναμονή του αν θα ορίσει διαιτητές η ΕΠΟ.

Ψήφισε επανέναρξη η Football League
Την πρόθεση να διεξαχθεί κανονικά η προσεχής αγωνιστική της Football League εξέφρασαν οι ομάδες της Football League στη σημερινή συνάντηση που είχαν με τον Σπύρο Καλογιάννη.

Με πρωτοβουλία του προέδρου της διοργανώτριας αρχής, τέθηκε επί τάπητος το θέμα της αναβολής, με τους προπονητές και τους αρχηγούς των ομάδων της δεύτερης κατηγορίας να τάσσονται -μέσω ψηφίσματος- υπέρ της επανέναρξης του πρωταθλήματος.

Φυσικά όλοι κρέμονται από το τι θα πράξει η ΕΠΟ η οποία την Πέμπτη θα αποφασίσει αν θα ορίσει ή όχι διαιτητές στα πρωταθλήματα.

* Από τις 26 ομάδες της Football League δεν έδωσαν το «παρών» η Παναχαϊκή, η ΑΕΛ και ο Αιγινιακός.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κασίγιας: «Ο Μίλερ μου θυμίζει τον Ραούλ»

Ο αρχηγός της εθνικής Ισπανίας δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για τον Γερμανό επιθετικό, παρομοιάζοντάς τον μάλιστα με τον Ραούλ.

Κασίγιας: «Ο Μίλερ μου θυμίζει τον Ραούλ»
Ο Ίκερ Κασίγιας, σε δηλώσεις του ενόψει του φιλικού παιχνιδιού μεταξύ Ισπανίας και Γερμανίας, αποκάλυψε ότι είναι θαυμαστής του Τόμας Μίλερ, τονίζοντας ότι έχει πολλά κοινά με τον θρύλο της Ρεάλ, Ραούλ Γκονζάλες.

«Μου αρέσει πολύ ο Τόμας Μίλερ. Μου θυμίζει τον Ραούλ. Έχει αυτό το κάτι» , τόνισε, ενώ για το φιλικό μεταξύ των Πρωταθλητών Ευρώπης και των Πρωταθλητών Κόσμου είπε:

«Την Τρίτη συγκρούονται οι δύο τελευταίοι Πρωταθλητές Κόσμου. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερο παιχνίδι».

Στον 33χρονο πορτιέρο έχει ασκηθεί μεγάλη κριτική, ειδικά μετά τις απογοητευτικές του εμφανίσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όμως εκείνος παλεύει να ξανακερδίσει τη θέση του. Ο Ντελ Μπόσκε φαίνεται να τον εμπιστεύεται και τον έβαλε βασικό στη νίκη της Ισπανίας επί της Λευκορωσίας στο πλαίσιο των προκριματικών του Euro 2016.

Τέλος, σχετικά με την εθνική Ισπανίας και το μέλλον του τόνισε: «Μέρες δόξας θα έρθουν ξανά. Κανείς δεν θέλει να νικάει περισσότερο από εμένα. Θα συνεχίσω να παίζω εδώ όσο με θέλει ο προπονητής και για όσο διάστημα νιώθω ότι μπορώ».
*Πηγή: sport-fm.gr*

ΠΑΟΚ για Άουγκουστιν!

Ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για τον αμυντικό Μπλαζέι Άουγκουστιν αποκαλύπτει ο πολωνικός Τύπος. Ρωτήθηκε ο Σνάουτσνερ για τον 26χρονο παίκτη.

ΠΑΟΚ για Άουγκουστιν
Την περίπτωση του Μπλαζέι Άουγκουστιν φέρεται να εξετάζει ο ΠΑΟΚ για την ενίσχυση της αμυντικής του γραμμής. Ο 26χρονος στόπερ αγωνίζεται στην πολωνική Γκόρνικ και ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ, που υπήρξε παίκτης του «Δικεφάλου» και πλέον εργάζεται στην ομάδα Νέων της πολωνικής ομάδας, κλήθηκε να δώσει πληροφορίες για τον ποδοσφαιριστή.

«Πρόσφατα με ρώτησαν για τον Μπλαζέι. Ο ΠΑΟΚ έχει δύο στόπερ μόνο αυτή τη στιγμή και δεν έχει ανταγωνισμό σε αυτές τις θέσεις. Είναι αναγκαία η ενίσχυσή του στην άμυνα. Είναι δύσκολο να έχουμε μια ιδέα για τον Μπλαζέι, γιατί είχε έναν τραυματισμό και ήταν τιμωρημένος», ανέφερε ο Σνάουτσνερ.

Ο Άουγκουστιν είχε στην αρχή της καριέρας του ένα μικρό πέρασμα από την Μπόλτον, εν συνεχεία αγωνίστηκε στη Λέγκια Βαρσοβίας, αλλά και στην Ιταλία με Ρίμινι, Βιτσέντζα και Κατάνια (21 συμμετοχές στη Serie A). Από το 2013 ανήκει στην Γκόρνικ και φέτος μετρά 8 συμμετοχές και 1 γκολ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μαγνητική ο Καρέλης!

Σε μαγνητική τομογραφία θα υποβληθεί σήμερα ο Νίκος Καρέλης, ο οποίος επέστρεψε στην Αθήνα, για να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος μετά τη θλάση που υπέστη στην προπόνηση της Εθνικής.

Μαγνητική ο Καρέλης
Στο προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού στο Κορωπί επέστρεψε σήμερα ο Νίκος Καρέλης, μία ημέρα μετά τη θλάση που υπέστη στη χθεσινή προπόνηση της Εθνικής στην Κρήτη.

Ο διεθνής φορ έκανε θεραπεία, αλλά εντός της ημέρας θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία για να φανεί το ακριβές πρόβλημα του τραυματισμού.

Οι πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών αναφέρουν πως έχει υποστεί θλάση α΄ βαθμού στο γαστροκνήμιο.

Στη σημερινή προπόνηση δεν συμμετείχαν οι διεθνείς Ντίνας, Πράνιτς και Μπερίσα, ενώ ο Ζέκα συνέχισε το ατομικό του πρόγραμμα.

Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές ξεκίνησαν το πρόγραμμα με ζέσταμα και στη συνέχεια έπαιξαν ανά γκρουπ σε μικρό χώρο. Οι «πράσινοι» θα προπονηθούν ξανά σήμερα στις 4:30 το μεσημέρι. *Πηγή: sport-fm.gr*

Καλός ξανά ο Μήτογλου!!

Καλή παρουσία είχε ο Κώστας Μήτογλου και στον δεύτερο αγώνα του με το Wake Forest στο NCAA.

Καλός ξανά ο Μήτογλου
Το 2/2 έκανε το Wake Forest στο NCAA. Η ομάδα του Ντάνι Μάνινγκ συνέτριψε με 71-49 το Tulane με τον Κώστα Μήτογλου να πραγματοποιεί και πάλι καλή εμφάνιση.

Ο 18χρονος πάουερ φόργουορντ/σέντερ, ήταν και πάλι… πενταδάτος έχοντας 7 πόντους (2/5 δίποντα, 1/2 τρίποντα), 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 τάπα και 1 λάθος σε 19 λεπτά. *Πηγή: sport-fm.gr*

Με εκπλήξεις η Εθνική του Τσάνα!

Με πολλές αλλαγές και εκπλήξεις στην ενδεκάδα θα παραταχθεί από τον Κώστα Τσάνα η Εθνική στο φιλικό απέναντι στη Σερβία.

Με εκπλήξεις η Εθνική του Τσάνα
Αν και στις τελευταίες προπονήσεις φάνηκε πως θα εμπιστευθεί μια ενδεκάδα πολύ κοντά σε εκείνη που ξεκίνησε τη… μαύρη βραδιά του ελληνικού ποδοσφαίρου στην ήττα από τα Νησιά Φερόε, ο Κώστας Τσάνας φαίνεται πως άλλαξε γνώμη.

Έτσι, προχώρησε σε αρκετές αλλαγές προσώπων με την ελπίδα πως η «γαλανόλευκη» θα παρουσιαστεί βελτιωμένη και με την απόδοσή της θα αφήσει ένα περιθώριο αισιοδοξίας για τη συνέχεια.

Τερματοφύλακας θα είναι ο Γλύκος και στο κέντρο της άμυνας επανέρχεται ο Αβραάμ Παπαδόπουλος στο πλευρό του Μανωλά. Στα άκρα θα παίξουν Τοροσίδης και Βύντρα, χωρίς να είναι ακόμη σίγουρο ποιος θα παίξει στα αριστερά, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο μπακ της Ρόμα θα είναι εκείνος που θα… μεταναστεύσει.

Η τριάδα των χαφ θα αποτελείται από τους Μανιάτη ως κόφτη και Σάμαρη, Κονέ εσωτερικούς χαφ, ενώ εκείνη της επίθεσης θα έχει στα «φτερά» Μαυρία και Χριστοδουλόπουλο και τον Κλάους Αθανασιάδη στην κορυφή.*Πηγή: sport-fm.gr*

Στο μουσείο της Εθνικής οι διεθνείς!!

Το μουσείο που είναι αφιερωμένο στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου επισκέφτηκαν αρκετοί διεθνείς ποδοσφαιριστές, στο πλαίσιο της παραμονής τους στα Χανιά, για το φιλικό κόντρα στη Σερβία.

Στο μουσείο της Εθνικής οι διεθνείς
Την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο μουσείο της Εθνικής και να χαλαρώσουν με βόλτα στα Χανιά είχαν ορισμένοι απ’ τους διεθνείς παίκτες που βρίσκονται στην κρητική πόλη για το φιλικό με τη Σερβία.

Ο πρόεδρος του «γαλανόλευκοι φάρου» και άλλα μέλη του συνδέσμου ξενάγησαν τους διεθνείς στο χώρο που είναι αφιερωμένος στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ενώ πλήθος κόσμου μαζεύτηκε για να τους συναντήσει.

Μάλιστα, άρπαξαν την ευκαιρία και για μια βόλτα στα Χανιά, όπου φωτογραφήθηκαν με τον κόσμο, μοίρασαν αυτόγραφα και συνομίλησαν για την πορεία της Εθνικής ομάδας και το ερχόμενο ματς.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Μη διαλύσουμε το μαγαζί…»


Κραυγή αγωνίας από τον Νίκο Αναστόπουλο για την Εθνική. «Μη διαλύσουμε το μαγαζί. Όσο υπάρχουν ελπίδες, να παλέψουμε για την πρόκριση», τόνισε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Τι είπε για Ρανιέρι και παίκτες.

«Μη διαλύσουμε το μαγαζί…»
Ως πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής, ο Νίκος Αναστόπουλος έχει δικαίωμα να εκφέρει γνώμη για αυτή.

Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο άλλοτε μεγάλος φορ και πλέον προπονητής διέκρινε με λύπη πως έχει χαθεί το πάθος και η αγωνιστική ταυτότητα της ομάδας, αλλά ξεκαθαρίζει πως αυτό δεν αποτελεί αποκλειστική ευθύνη ούτε του Κλαούντιο Ρανιέρι, ούτε των παικτών.

Μάλιστα θεωρεί πως αυτοί έχουν πολλές δυνατότητες και δεν πρέπει να καταθέσουν τα όπλα όσο υπάρχουν ελπίδες, έστω και αμυδρές, για την πρόκριση στα τελικά του Euro 2016.

Αναλυτικά, ο Νίκος Αναστόπουλος μίλησε στον Γιώργο Χελάκη για:

-την κριτική του στην Εθνική: «Επειδή ζούμε στην Ελλάδα, ξεκαθαρίζω εξ αρχής πως βάζω τον εαυτό μου έξω από την Εθνική. Ούτε νταλαβερτζήδες θέλω, ούτε τίποτα. Έχω άποψη για την Εθνική γιατί την έχω υπηρετήσει, έχω σπάσει τα πόδια μου γι’ αυτή και είμαι πρώτος σκόρερ, χωρίς όμως να πάρω καμία αναγνώριση. Αυτά που θέλω να πω είναι καλοπροαίρετα κι όχι κακοπροαίρετα».

-τις ευθύνες του Ρανιέρι: «Όταν η Εθνική δεν πάει καλά, δεν φταίει μόνο ο προπονητής. Ο Ρανιέρι ήρθε με ένα πάρα πολύ καλό βιογραφικό, αλλά από το πρώτο παιχνίδι υπήρχε μια μη αποδοχή της πρόσληψής του. Από το πρώτο ματς αρχίσαμε να του λέμε διάφορα. Δεν μπορούμε να στήνουμε στον τοίχο μόνο τον προπονητή. Είναι το εύκολο θύμα, αλλά φεύγοντας δεν λύνεται το πρόβλημα. Οι αιτίες είναι πιο βαθιές».

-τους λόγους του κακού προσώπου της Εθνικής: «Βλέπουμε μια Εθνική που έχει χάσει το πάθος της, την ταυτότητά της και πάνω από όλα το στυλ της σαν ομάδα. Κακώς ή καλώς, επί Ρεχάγκελ και Σάντος είχαμε μια ομάδα που είχαμε καμιά φορά και δέκα παίκτες πίσω από την μπάλα, που αμυνόταν καλά, αλλά έπαιρνε τα αποτελέσματα. Ο κύριος Ρανιέρι, που κατ’ εμέ είναι καλός προπονητής, του είπανε να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Όμως βλέπουμε ότι χάνουμε και από τα Νησιά Φερόε».

-τις πιθανότητες πρόκρισης: «Αυτούς τους παίκτες είχαμε και στις επιτυχίες. Δεν είναι για πέταμα και ούτε ξαφνικά ξέχασαν την μπάλα. Και με αυτούς μπορούμε να ελπίζουμε σε καλύτερα αποτελέσματα. Μπορούμε να ελπίζουμε ακόμη στην τρίτη θέση. Η Ουγγαρία δεν είναι αχτύπητη. Δεν έχει χαθεί η πρόκριση κι αν έχεις μια πιθανότητα, πρέπει να πολεμήσεις γι’ αυτή με νύχια και με δόντια. Έστω κι αν είναι 1%! Έχουμε τη δυνατότητα, αν βάλουμε το φιλότιμο μπροστά, να καταφέρουμε να περάσουμε. Στον ΟΦΗ είχα μια τέτοια κατάσταση. Όταν έχεις τέτοια προβλήματα, μεγάλη υπόθεση είναι να διαχειριστείς τα αποδυτήρια και την κατάσταση. Η μπάλα δεν έχει όλο επιτυχίες, έχει κι αποτυχίες. Δεν πρέπει να διαλύσουμε το μαγαζί. Ολόκληρη Ισπανία έφαγε πέντε από την Ολλανδία και ολόκληρη Ιταλία δεν πέρασε καν στους ‘16’ του Μουντιάλ».

-την αναβολή του πρωταθλήματος: «Δεν λύνεται τίποτα με το να μη γίνει πρωτάθλημα το Σαββατοκύριακο».

Γκέκας: «Ανασύνταξη τώρα»!

Το σύνθημα για άμεση αντεπίθεση έδωσε ο Φάνης Γκέκας, μέσω δήλωσης που έκανε στο blog της Εθνικής Ελλάδας. «πρέπει να βάλουμε μια τελεία και να δούμε άμεσα την επόμενη μέρα», τονίζει μεταξύ άλλων.

Γκέκας: «Ανασύνταξη τώρα»!
Όλοι ανεξαιρέτως έχουν ευθύνη για τη μέχρι στιγμής πορεία της Εθνικής Ελλάδας στα προκριματικά του Euro 2016, σύμφωνα με όσα τονίζει ο Φάνης Γκέκας στο επίσημο blog της «γαλανόλευκης».

Από εκεί και πέρα, ο διεθνής φορ δίνει το σύνθημα για άμεση ανασύνταξη και να μπορέσουν να βγάλουν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα από το αδιέξοδο.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Φάνης Γκέκας στο blog της Εθνικής ομάδας στο σάιτ της Vodafone

Το έχω ξαναπεί και τονίσει σε παλαιότερες δηλώσεις μου ότι ο κάθε Έλληνας φίλαθλος θα πρέπει να γνωρίζει ότι οι ποδοσφαιριστές που φορούν το εθνόσημο, είναι οι πρώτοι που θα χαρούν με την επιτυχία κι αυτοί που θα στεναχωρηθούν περισσότερο από την αποτυχία. Δεν θα πρέπει να πιστέψει κανείς ότι γυρνάμε στις ομάδες μας αδιάφοροι ύστερα από μια ήττα από τα Νησιά Φερόε ή ότι αισθανόμαστε καλά με την ιδέα πως μπορεί τελικά να μην συμμετέχουμε στο Euro 2016.

Δεν είναι ώρα για πολλά λόγια, που θα αναζωπυρώνουν ένα κακό κλίμα. Είμαστε συντετριμμένοι. Για την εικόνα μας, για το ενδεχόμενο του αποκλεισμού, για την στεναχώρια που φέραμε στους Έλληνες. Γίνανε πολλά λάθη κι έχουμε όλοι μας σημαντικό μερίδιο ευθύνης, όλοι μας ανεξαιρέτως.

Τελεία όμως. Εδώ πρέπει να βάλουμε μια τελεία και να δούμε άμεσα την επόμενη μέρα, δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Ανασύνταξη τώρα. Ξεκινώντας από εμάς του ίδιους τους ποδοσφαιριστές που πρέπει να βρούμε την αυτοσυγκέντρωση μας και να εφαρμόσουμε άμεσα την συνταγή που μας κράτησε στο υψηλό επίπεδο όλα αυτά τα χρόνια. Η ευθύνη είναι σε εμάς κι έχουμε την εμπειρία και το τσαγανό να την αναλάβουμε για να βγάλουμε την ομάδα από το αδιέξοδο. Θα κοιτάξουμε μπροστά για το καλό της ομάδας, για να ξεχάσουμε μια μελανή περίοδο της Εθνικής όσο πιο γρήγορα, για να κυνηγήσουμε όσες ελπίδες υπάρχουν για την πρόκριση και για να σώσουμε την αξιοπρέπεια της Εθνικής και των παιχτών της. Ας μην ξεγράψουμε αυτήν την ομάδα τόσο εύκολα.

Κοιτάμε μπροστά.
Φάνης Γκέκας

Αργεντινή: Βήμα τίτλου για Ιντεπεντιέντε!! (video)

Τρεις βαθμούς μακριά από την πρώτη θέση της Inicial της Αργεντινής βρέθηκε η Ιντεπεντιέντε χάρη σε 4-1 επί της Λανούς.
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 2ο λεπτό με τον πρώην στράικερ της Ρεν, Σίλβιο Ρομέρο, αλλά ολοκλήρωσαν το παιχνίδι απογοητευμένοι και με εννέα παίκτες, καθώς στο τελευταίο δεκάλεπτο αποβλήθηκαν οι Μαξιμιλιάνο Βελάσκεζ και Φακούντο Μοντεσεϊρίν. Στο μεταξύ, ο πρώην φορ της Ξάνθης, Σεμπαστιάν Πένκο, ισοφάρισε, ενώ ο Ντανιέλ Μοντενέγκρο ολοκλήρωσε την ανατροπή. Στο τέλος του αγώνα, οι Χουάν Μαρτίν Λουσέρο και Βίκτορ Κουέστα προσέδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη σημαντική νίκη της Ιντεπεντιέντε.
Και η βαθμολογία:
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ρίβερ Πλέιτ
16
33
Ρασίνγκ Κλουμπ
16
32
Ιντεπεντιέντε
16
30
Λανούς
16
30
Μπόκα Τζούνιορς
16
27
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
16
27
Νιούελς Ολντ Μπόις
15
24
Βελέζ Σάρσφιλντ
16
22
Ατλέτικο Ραφαέλα
16
22
Τίγκρε
16
20
Σαν Λορένζο
16
20
Άρσεναλ Σαραντί
16
20
Μπελγκράνο
16
19
Χιμνάσια Λα Πλάτα
16
18
Γοδόι Κρουζ
16
18
Μπάνφιλντ
16
17
Ροζάριο Σεντράλ
16
17
Ντεφένσα Ι Χουστίσια
15
15
Ολίμπο
16
14
Κίλμες
16
12
-Ο πρωταθλητής εξασφαλίζει «εισιτήριο» στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2015.




*Πηγή: onsports.gr*

Τρομερή ατμόσφαιρα από τους οπαδούς της Ιντεπεντιέντε Μεντεγίν!! (video)

Μεγάλες στιγμές έζησε η ομάδα της Κολομβίας, Ιντεπεντιέντε Μεντεγίν με τους φίλους της να δημιουργούν τρομερή ατμόσφαιρα στο παιχνίδι με την Ντεπορτίβο Κάλι.
Τα 101 χρόνια ζωής της γιόρτασε η Ιντεπεντιέντε Μεντεγίν στην εντός έδρας αναμέτρησή της με την Ντεπορτίβο Κάλι. Το γήπεδό της «Εστάδιο Ατανάσιο Γκιραρντότ» γέμισε ασφυκτικά από 36.000 φίλους της και έτσι δημιουργήθηκε το μεγαλύτερο κορεό στην ιστορία του ποδοσφαίρου.
Όλοι οι φίλοι της ομάδας σήκωσαν πάνω τους το πανό το οποίο κάλυπτε όλες τις κερκίδες του γηπέδου. Με αυτή την ατμόσφαιρα οι παίκτες της ομάδας δεν θα μπορούσαν από το να μπουν με περίσσιο πάθος στον αγωνιστικό χώρο και να πάρουν τη νίκη με 3-2.



*Πηγή: onsports.gr*

Επιβεβαίωσε για ΜακΚάλεμπ ο Πέσιτς!!

Οι υπογραφές απομένουν για την απόκτηση του Μπο ΜακΚάλεμπ από την Μπάγερν, όπως επιβεβαίωσε ο προπονητής της αντιπάλου του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα, Σβέτισλαβ Πέσιτς.

Επιβεβαίωσε για ΜακΚάλεμπ ο Πέσιτς!
Μια πολύ δυνατή μεταγραφή είναι έτοιμη να ολοκληρώσει η Μπάγερν. Πρόκειται για τον Μπο ΜακΚάλεμπ, με τον οποίο οι Βαυαροί βρίσκονται στο τελικό στάδιο των επαφών και εκτός απροόπτου θα ενισχύσει την αντίπαλο του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα.

«Το ενδιαφέρον είναι δεδομένο. Είμαστε σε επαφές μαζί του και όλα δείχνουν πως θα συμφωνήσουμε. Απομένουν κάποιες λεπτομέρειες και δεν έχουμε ακόμη υπογράψει. Έχω μιλήσει ήδη μαζί του και θέλει και ο ίδιος να παίξει στην Μπάγερν. Δεν γνωρίζω αν θα είναι διαθέσιμος με την Μπαρτσελόνα, αλλά αν όλα πάνε καλά θα τον έχουμε μαζί μας το αργότερο στον αγώνα της Κυριακής για το πρωτάθλημα. Πήραμε την απόφαση να τον αποκτήσουμε λόγω του τραυματισμού του Γκαβέλ και επειδή δεν μπορεί να ανταποκριθεί μόνος του ο Σάφαρτσικ στη θέση αυτή», δήλωσε ο προπονητής των πρωταθλητών Γερμανίας.

Ο ΜακΚάλεμπ, που είναι Αμερικανός αλλά διαθέτει διαβατήριο από την ΠΓΔΜ, είναι χωρίς ομάδα από τον Ιούνιο, όταν και αποχώρησε από τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Όχι» των προέδρων στο λουκέτο!!

Την αντίθεσή τους με την ενδεχόμενη αναβολή των πρωταθλημάτων εξέφρασαν οι πρόεδροι του Ατρομήτου, του Πανιωνίου και της Skoda Ξάνθης.

«Όχι» των προέδρων στο λουκέτο!
Ανώφελη χαρακτηρίζουν την απόφαση της ΕΠΟ που βρίσκει σύμφωνοι την Πολιτεία για την επ’ αόριστον αναβολή όλων των πρωταθλημάτων, με αφορμή την επίθεση στον αναπληρωτή πρόεδρο της ΚΕΔ, Χριστόφορο Ζωγράφο, εκπρόσωποι τριών ομάδων της Σούπερ Λίγκας.

Συγκεκριμένα, οι πρόεδροι του Ατρομήτου, του Πανιωνίου και της Ξάνθης τονίζουν ότι δεν είναι καλό για το ποδόσφαιρό μας να διακόπτεται η αγωνιστική κάθε φορά που συμβαίνουν τέτοιου είδους περιστατικά και πρέπει επιτέλους οι «μεγάλοι» να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να δώσουν ένα τέλος σε αυτή την ιστορία.

Αναλυτικά όσα δήλωσαν στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος»

Γιώργος Σπανός, πρόεδρος Ατρομήτου:
«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στον κ. Ζωγράφο και οποιαδήποτε πράξη βίας. Ως Ατρόμητος είμαστε κατά της αναβολής αγώνων. Θεωρούμε ότι δεν ωφελεί. Οι ομάδες χάνουν τον ρυθμό τους, δεν μπορούν να προγραμματίσουν, ενώ ο κόσμος παύει να ενδιαφέρεται. Θεωρούμε ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να αντιμετωπιστούν τέτοιες καταστάσεις».

Χρήστος Δάρας, πρόεδρος Πανιωνίου:
«Οι πρόεδροι συμφωνήσαμε να δεχτούμε όποια απόφαση λάβει η ΕΠΟ. Είναι σεβαστή, αν και δεν μας συμφέρει αγωνιστικά και οικονομικά. Οι κόντρες μεταξύ των μεγάλων έχουν αντίκτυπο στις υπόλοιπες ομάδες και συνολικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έγινε επίθεση στον κ. Ζωγράφο, αύριο – μεθαύριο κάτι αντίστοιχο δεν μπορεί να συμβεί σε κάποιον από εμάς. Με δεδομένο ότι δεν έχουμε ούτε τη διάθεση, ούτε τη δυνατότητα να κυκλοφορούμε με μπράβους κι επειδή δεν επιθυμούμε ένα… ποδόσφαιρο μπράβων, καλά θα κάνουν τα βρουν μεταξύ τους»!

Άρης Πιαλόγλου, πρόεδρος Skoda Ξάνθης:
«Αν θέλουν οι “μεγάλοι”, μπορούν να λύσουν το πρόβλημα μέσα σε μία ώρα. Έχετε ακούσει να εμπλέκονται σε τέτοιες υποθέσεις ομάδες όπως η Ξάνθη ή άλλες του ίδιου διαμετρήματος; Όπως είπα και στο συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας, μαλώνουν τα… βουβάλια και την πληρώνουν τα βατράχια».

Ματσάρες σε Μάντσεστερ και Βίγκο!!

Η φιλική αναμέτρηση της Πορτογαλίας με την Αργεντινή στο Μάντσεστερ και το παιχνίδι της Ισπανίας με την Γερμανία στο Βίγκο ξεχωρίζουν από το σημερινό πρόγραμμα των εθνικών ομάδων.

Ματσάρες σε Μάντσεστερ και Βίγκο
Δύο παιχνίδια που θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι στην ημιτελική φάση μίας μεγάλης διοργάνωσης θα διεξαχθούν απόψε στην Αγγλία και την Ισπανία.

Το πρώτο είναι η αναμέτρηση της Πορτογαλίας με την Αργεντινή στο Μάντσεστερ, ή διαφορετικά η μεταφορά της «κόντρας» του Κριστιάνο Ρονάλντο με τον Λιονέλ Μέσι αυτή τη φορά σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Όλα τα φώτα θα είναι στραμμένα στο «θέατρο των ονείρων», όπως λέγεται το Όλντ Τράφορντ, έδρα της Γιουνάιτεντ.

Ωστόσο, την ίδια ώρα (21:45) η εθνική Ισπανίας υποδέχεται τη Γερμανία. Η πρώην και η νυν παγκόσμιες πρωταθλήτριες αναμετρώνται στο Βίγκο, αλλά και οι δύο έχουν αρκετές απουσίες στις αποστολές τους και έτσι θα παραταχθούν με διαφορετικές ενδεκάδες από εκείνες που έχουμε συνηθίσει.

Επίσης, η Αυστρία υποδέχεται τη Βραζιλία (στις 20:00) και η Γαλλία κοντράρεται με τη Σουηδία, στην αποστολή της οποίας δεν είναι ο Μάρκους Μπεργκ που ενσωματώθηκε ξανά στον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Τρίτη 18 Νοεμβρίου

Ιαπωνία-Αυστραλία (12:20)
Ταϊλάνδη-Νέα Ζηλανδία (13:30)
Κίνα-Ονδούρα (13:35)
Ιράν-Νότιος Κορέα (14:55)
Σλοβακία-Φινλανδία (18:00)
Λευκορωσία-Μεξικό (19:00)
Ελλάδα-Σερβία (19:00)
Σλοβενία-Κολομβία (19:00)
Αυστρία-Βραζιλία (20:00)
Εσθονία-Ιορδανία (20:10)
Ρουμανία-Δανία (20:30)
Ουκρανία-Λιθουανία (21:00)
Ουγγαρία-Ρωσία (21:30)
Ιταλία-Αλβανία (21:45)
Πολωνία-Ελβετία (21:45)
Πορτογαλία-Αργεντινή (21:45)
Ιρλανδία-ΗΠΑ (21:45)
Ισπανία-Γερμανία (21:45)
Γαλλία-Σουηδία (22:00)
Σκωτία-Αγγλία (22:00)

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου

Βολιβία-Βενεζουέλα (02:00)
Χιλή-Ουρουγουάη (02:00)
Παναμάς-Καναδάς (03:00)
Περού-Παραγουάη (03:00)
Νικαράγκουα-Ελ Σαλβαδόρ (04:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο φορ και ο… Μέτσε!!

Η ενίσχυση με επιθετικό περιοχής είναι η μοναδική δεδομένη εν όψει Ιανουαρίου στον Παναθηναϊκό. Φήμες για τον νεαρό Μέτσε της Νίκης Βόλου. Αναμονή για Καρέλη και… Εργοτέλη.

Ο φορ και ο… Μέτσε
Το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι το τέλος του 2014 θα έχει εξελίξεις στον Παναθηναϊκό σε επίπεδο μεταγραφών και ανανεώσεων. Πάντως επί της παρούσης δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται μόνο η απόκτηση ενός σέντερ φορ περιοχής με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους υπάρχοντες στο ρόστερ.

Στο μεταξύ, φήμες θέλουν τον Παναθηναϊκό να παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον την περίπτωση του Νέτι Μέτσε. Ο 19χρονος μέσος, που είναι διεθνής με την εθνική Ελπίδων της Αλβανίας, ανήκει στη Νίκη Βόλου με την οποία διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις οι «πράσινοι» (έχουν, άλλωστε, δώσει αρκετούς δανεικούς). Ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής, που έχει παίξει φέτος σε τέσσερα ματς πρωταθλήματος, έχει συμβόλαιο μέχρι το 2017. Αν αποκτηθεί θα προορίζεται αρχικά για την ομάδα Νέων.

Πλάνο χωρίς Καρέλη

Ο Παναθηναϊκός (όπως και καμία άλλη ομάδα άλλωστε) ακόμη δεν γνωρίζει αν θα γίνουν αγώνες για τη Super League στο τέλος της εβδομάδας, αλλά συνεχίζει την προετοιμασία του σαν να είναι δεδομένο πως θα υποδεχτεί την Κυριακή τον Εργοτέλη. Ο Γιάννης Αναστασίου δεν υπολογίζει στον Νίκο Καρέλη, που υπέστη θλάση στη γάμπα, θα υποβληθεί σε εξετάσεις και σε πρώτη φάση εκτιμάται πως θα λείψει από τις προπονήσεις για 10-15 μέρες.

Εκτός πλάνων είναι επίσης ο Ατζαγκούν, αλλά πιθανότητες να προλάβει ακόμη και το ματς με τους Ηρακλειώτες έχει ο Ζέκα, που πηγαίνει όλο και καλύτερα. Εφόσον δεν υπάρξει πρωτάθλημα ούτε αυτή την εβδομάδα, οι «πράσινοι» θα προγραμματίσουν ένα φιλικό για να μη μείνουν άπραγοι μέχρι το ματς με τη Λοκομοτίβ Μόσχας την επόμενη εβδομάδα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Συζητούν για Γενάρη!

Σύσκεψη κορυφής θα πραγματοποιηθεί σήμερα στον Άρη, παρουσία των κ.κ. Γαλανού, Κάμπος και Τοπαλίδη. Σε πρώτο πλάνο Σολάρι και Βερόν.

Συζητούν για Γενάρη
Το σημερινό ρεπό που έχει σήμερα η ομάδα θα εκμεταλλευτούν στον Άρη, ώστε να καταστρώσουν τα πλάνα τους για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη κορυφής με αντικείμενο τις προσθήκες που θα υπάρξουν στο ρόστερ θα δώσουν το παρών οι κ.κ. Γαλανός, Κάμπος και Τοπαλίδης, οι οποίοι θα θέσουν επί τάπητος όλες τις σχετικές υποθέσεις.

Ο Κάμπος θα αναλύσει τα συμπεράσματα που έχει αποκομίσει από τις πρώτες του ημέρες στην ομάδα και θα προβάλει τις ανάγκες που υπάρχουν για την ενίσχυση της ομάδας.

Στην κουβέντα θα πέσουν και τα πρώτα ονόματα στο τραπέζι, αφού ήδη έχουν προταθεί αρκετοί παίκτες ώστε να γίνει το… ξεσκαρτάρισμα.

Ωστόσο, ήδη έχουν συζητηθεί εκείνα του Εστέμπαν Σολάρι, ο οποίος ζητάει τα διπλά (50.000 ευρώ) από όσα του προσφέρει ο ισχυρός άνδρας των «κιτρίνων».

Το επόμενο όνομα που προστέθηκε στη λίστα είναι εκείνο του Ματίας Βερόν, καθώς ο Αργεντινός χαφ έμεινε πριν από λίγες μέρες ελεύθερος από τον Κισσαμικό και προτάθηκε αφού ο Κάμπος αναζητεί ένα παίκτη στα αμυντικά χαφ δίπλα στον Σανιά.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Από τον Ζουνίνιο… στον Αλεξάντρο!!

Συνεχίζει το σκάουτινγκ στη Βραζιλία ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς, που μετά τον αριστερό μπακ Ζουνίνιο, τσεκάρει τον σέντερ φορ Αλεξάντρο. Τις επόμενες μέρες το ταξίδι του στην Ουρουγουάη.

Από τον Ζουνίνιο… στον Αλεξάντρο
Γεμάτη είναι η ατζέντα του Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς που παραμένει στη Βραζιλία παρακολουθώντας σε καθημερινή βάση παιχνίδια και παίκτες, αλλά και έχοντας σειρά επαφών με μάνατζερ και ομάδες.

Ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ είχε παρακολουθήσει το Σάο Πάουλο-Παλμέιρας έχοντας την προσοχή του στραμμένη κυρίως στον 24χρονο αριστερό μπακ των φιλοξενούμενων, Ζουνίνιο, ο οποίος στο τέλος του 2014 μένει ελεύθερος. Επόμενο ματς που θα δει ο Μιλοβάνοβιτς είναι αυτό μεταξύ Πόντε Πρέτα και Αμέρικα Νατάλ για τη δεύτερη κατηγορία της Βραζιλίας. Στο επίκεντρο της προσοχής του θα βρεθεί ο Αλεξάντρο. Πρόκειται για έναν 28χρονο σέντερ φορ περιοχής, που πριν ενηλικιωθεί είχε περάσει από τις ακαδημίες της Ρόμα, έχει παίξει και στην Ιαπωνία, αλλά δεν έχει στεριώσει πάνω από μια σεζόν σε κάποια ομάδα. Κι αυτός μένει ελεύθερος τώρα και ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ θέλει να αποκτήσει ολοκληρωμένη άποψη για τις ικανότητές του.



Στο τέλος της εβδομάδας θα ταξιδέψει στο Μοντεβίδεο για να παρακολουθήσει από κοντά ενδιαφέρουσες περιπτώσεις παικτών, ενώ με την επιστροφή του στην Αθήνα θα υπάρξουν επαφές με τον Τραϊανό Δέλλα και τον Ντούσαν Μπάγεβιτς για να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με την ενίσχυση της «Ένωσης».

Ξεκαθαρίζει για Παναχαϊκή

Ίσως και σήμερα να γίνει γνωστό αν τελικά ο αγώνας της ΑΕΚ με την Παναχαϊκή θα γίνει την Κυριακή ή οδεύουμε προς νέα αναβολή. Ο Τραϊανός Δέλλας κάλεσε τους παίκτες του να συνεχίσουν να δουλεύουν κανονικά, ενώ περιμένει την επιστροφή των διεθνών Μπακάκη και Μάνταλου από την Τετάρτη, όπως και να δει αν προλαβαίνουν Πλατέλλας (ίωση) και Γεωργέας (κάνει ατομικό λόγω μυϊκού τραυματισμού).
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μάτια παντού!!

Τις περιπτώσεις αρκετών παικτών που αυτές τις μέρες παίζουν σε πολλά ευρωπαϊκά γήπεδα και εθνικές ομάδες εξετάζουν στον ΠΑΟΚ, καταστρώνοντας τη στρατηγική τους για τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Μάτια παντού
Το πλάνο με το οποίο θα κινηθούν τον Γενάρη για την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ συνεχίζουν να ετοιμάζουν στον ΠΑΟΚ, χωρίς να έχει αποφασιστεί ακόμα τι είδους κινήσεις θα γίνουν στην προσεχή μεταγραφική περίοδο.

Στον «Δικέφαλο του Βορρά», όπως γράφει η SportDay, συνεχίζεται η αναζήτηση στοιχείων για διάφορους ποδοσφαιριστές που έχουν προταθεί ή και για ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει από ένα πρώτο τεστ και «τσεκάρονται» επιπροσθέτως.

Προτεραιότητα, όπως έχουμε αναφέρει, είναι η απόκτηση κάποιων μεσοεπιθετικών, ενώ παράλληλα ψάχνουν και για έναν στόπερ. Αυτό το «τσεκάρισμα» συνεχίζεται και αυτές τις μέρες που έχουν αγώνες οι εθνικές ομάδες.

Ο Ζήσης Βρύζας ετοιμάζει μία λίστα με ποδοσφαιριστές για την οποία θα συζητήσεις με τον Άγγελο Αναστασιάδη, με τον οποίο αναμένεται σύντομα να έρθει σε επαφή για να θέσουν επί τάπητος όλα τα ζητήματα.

Την ίδια ώρα, οι Θεσσαλονικείς αναμένεται να προχωρήσουν και τις υποθέσεις για τις ανανεώσεις των συμβολαίων κάποιων παικτών, όπως οι Κατσικάς, Τζανδάρης που αναμένεται να παραμείνουν για περισσότερα χρόνια με παράλληλα αναπροσαρμογή στις αποδοχές τους. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πρώτοι και καλύτεροι!!

Οι Γκρίζλις κυριάρχησαν στο ντέρμπι κορυφής του ΝΒΑ με τους Ρόκετς (119-93) με Κουφό και Παπανικολάου να έχουν καλή παρουσία. Νέα γκέλα για Καβαλίερς, νίκη για Μπουλς επί των Κλίπερς στο LA.

Πρώτοι και καλύτεροι
Οι ομάδες με το καλύτερο ρεκόρ του ΝΒΑ αναμετρήθηκαν στο Μέμφις, αλλά οι Γκρίζλις στο παρκέ αποδείχτηκαν πολύ ανώτεροι των Ρόκετς και επικράτησαν πανεύκολα με 119-93 φτάνοντας στο 10-1 κι αφήνοντας στο 9-2 τους αντιπάλους τους. Ο πλουραλισμός των γηπεδούχων, που είχαν επτά παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, έκανε τη διαφορά σε ένα ματς όπου και οι δύο Έλληνες είχαν καλή παρουσία. Ο μεν Κώστας Κουφός για τους νικητές είχε 10 πόντους (5/6 δίποντα), 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 3 κλεψίματα και 3 τάπες σε 17:24, ο δε Κώστας Παπανικολάου ήταν από τους λίγους διασωθέντες των ηττημένων με 8 πόντους (4/5 δίποντα, 0/2 τρίποντα), 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 τάπες, αλλά και 4 λάθη σε 23:39.

Οι Καβαλίερς έχασαν για δεύτερη φορά σε τέσσερα ματς στο Κλίβελαντ, αυτή τη φορά με 106-97 από τους Νάγκετς. Ο Τάι Λόσον με 24 και ο Άρον Αφλάλο με 23 πόντους ηγήθηκαν της ομάδας του Ντένβερ, ενώ ο κρυωμένος Λεμπρόν Τζέιμς έμεινε στους 22 με 9 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Οι Μπουλς παρά την απουσία του Ντέρικ Ρόουζ πέρασαν 105-89 από το Λος Άντζελες κόντρα στους Κλίπερς και πλέον μετρούν 6/6 μακριά από το Σικάγο. Ο Τζίμι Μπάτλερ με 22 πόντους ξεχώρισε από τους «ταύρους», ενώ οι γηπεδούχοι είχαν 10/22 βολές.

Οι Σπερς με 18 πόντους του Ματ Μπόνερ έκαναν πάρτι με 100-75 κόντρα στους Σίξερς που έφτασαν στο 0-10, ενώ άνετα πέρασαν οι Μάβερικς από τη Σάρλοτ με 107-80. Το Μαϊάμι μετά από τρεις σερί ήττες επέστρεψε στις επιτυχίες νικώντας 95-83 τους Νετς στο Μπρούκλιν παρά την απουσία του τραυματία Ντουέιν Ουέιντ. Οι Μπλέιζερς ανέτρεψαν διαφορά 16 πόντων από την τρίτη περίοδο και επιβλήθηκαν 102-93 των Πέλικανς.

Αναλυτικά:

Σάρλοτ Χόρνετς-Ντάλας Μάβερικς 80-107 Χέντερσον 18, Γουόκερ 11, Πάργκο 11, Ουίλιαμς 8-Έλις 18, Πάρσονς 17, Τσάντλερ 14, Νοβίτσκι 13, Νέλσον 11, Ράιτ 10, Αμίνου 9 (11 ριμπ.).

Κλίβελαντ Καβαλίερς-Ντένβερ Νάγκετς 97-106 Τζέιμς 22 (9 ριμπ.), Λοβ 20 (11 ριμπ.), Ίρβινγκ 20, Γουέιτερς 20, Μάριον 7-Λόσον 24 (12 ασίστ), Αφλάλο 23, Μοζγκόφ 14 (11 ριμπ.), Άρθουρ 13 (11 ριμπ.), Τσάντλερ 12.

Μπόστον Σέλτικς-Φίνιξ Σανς 114-118 Γκριν 28, Ζέλερ 19, Σάλιντζερ 18, Μπράντλεϊ 16, Ρόντο 14 (10 ριμπ., 9 ασίστ)-Μαρκίφ Μόρις 30, Ντράγκιτς 22, Λεν 19, Μπλέντσο 15, Μάρκους Μόρις 13.

Μπρούκλιν Νετς-Μαϊάμι Χιτ 83-95 Μπογκντάνοβιτς 22, Τζακ 15, Ουίλιαμς 14, Τελέτοβιτς 11-Τσάλμερς 22, Μπος 15, Κόουλ 12, Ναπίερ 11, Ένις 10.

Ντιτρόιτ Πίστονς-Ορλάντο Μάτζικ 93-107 Μπάτλερ 20, Τζένινγκς 18, Ντράμοντ 12 (10 ριμπ.), Κάλντγουελ-Πόουπ 10-Βούτσεβιτς 25 (14 ριμπ.), Χάρις 24, Φουρνιέ 14, Φράι 12, Ολαντίπο 11.

Μέμφις Γκρίζλις-Χιούστον Ρόκετς 119-93 Κόνλεϊ 19, Λι 15, Ράντολφ 14, Ποντέξτερ 13, Ούντριχ 13, Λιούερ 13, Κουφός 10, Γκασόλ 9-Αρίζα 16, Χάουαρντ 15, Μπέβερλι 10, Παπανικολάου 8, Τέρι 8, Μπλακ 8, Κανάαν 8, Χάρντεν 6.

Σαν Αντόνιο Σπερς-Φιλαδέλφεια 76ερς 100-75 Μπόνερ 18, Τζόζεφ 14, Μπέινς 12, Γκριν 11, Ντάνκαν 10, Λέοναρντ 5 (11 ριμπ.)-Κάρτερ-Ουίλιαμς 16, Εμπά α Μουτ 13, Σιμς 9, ΜακΝτάνιελς 8.

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς-Νιου Ορλίνς Πέλικανς 102-93 Λίλαρντ 24, Όλντριτζ 22, Μάθιους 16, Κέιμαν 15 (10 ριμπ.), Λόπεζ 8-Ντέιβις 31 (11 ριμπ.), Χόλιντεϊ 14, Έβανς 13, Άντερσον 12, Γκόρντον 11.

Λος Άντζελες Κλίπερς-Σικάγο Μπουλς 89-105
Κρόφορντ 24, Γκρίφιν 19 (10 ριμπ.), Πολ 12, Τζόρνταν 10 (17 ριμπ.), Χόους 8-Μπάτλερ 22, Γκίμπσον 20, Ντανλίβι 19, Χάινριχ 14, Μίροτιτς 12, Νοά 11 (16 ριμπ.), Μπρουκς.


Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Νίκη για πολλούς λόγους!!

Την πρώτη της νίκη μετά από πέντε αρνητικά αποτελέσματα καλείται να πάρει η Εθνική Ελλάδας, έστω και σε φιλική αναμέτρηση, απέναντι στη Σερβία. Γιατί είναι σημαντικό ένα νικηφόρο αποτέλεσμα.

Νίκη για πολλούς λόγους
Η ιστορική νίκη επί της Ακτής Ελεφαντοστού, με την οποία φτάσαμε στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, είναι το τελευταίο θετικό αποτέλεσμα της Εθνικής Ελλάδας.

Έχουν περάσει 148 ημέρες από εκείνο το παιχνίδι και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετράει σε πέντε επίσημα ματς δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες.

Έτσι είναι σημαντικό (και) για ψυχολογικούς λόγους η «γαλανόλευκη» να επικρατήσει στο αποψινό φιλικό της Σερβίας, την οποία υποδέχεται στα Περιβόλια Χανίων (19:00, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Εκτός από τον τομέα της ψυχολογίας, η Εθνική χρειάζεται τη νίκη και για βαθμολογικούς λόγους όσον αφορά την επίσημη κατάταξη της FIFA.

Όλα αυτά τα γνωρίζουν οι διεθνείς, οι οποίοι και εκείνοι με τη σειρά τους επιθυμούν να αποδείξουν ότι δεν έγιναν κακοί παίκτες μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και να δώσουν χαρά στους Κρητικούς που θα βρεθούν απόψε στο γήπεδο για να τους στηρίξουν (όπως κάνουν άλλωστε κάθε φορά που παίζει η Ομάδα στο νησί).

Στο καθαρά αγωνιστικό, ο υπηρεσιακός τεχνικός Κώστας Τσάνας προσανατολίζεται να παρατάξει την «γαλανόλευκη» με σύστημα 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Καρνέζης, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Τοροσίδη, Μανωλά, Μόρα και Καράμπελα.

Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Μανιάτης, με εσωτερικούς μέσους τους Σάμαρη (ή Τζιόλη) και Κονέ. Την τριπλέτα της επίθεσης θα αποτελέσουν οι Μαυρίας, Χριστοδουλόπουλος και Γκέκας.

Την αποστολή συμπληρώνουν Καπίνο, Γλύκος, Μπακάκης, Τασουλής, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Βύντρα, Μάνταλος, Αθανασιάδης, Κολοβός και Ντίνας.

Στο απέναντι στρατόπεδο, ο Ράντοβαν Κούρτσιτς αναμένεται να χρησιμοποιήσει τους εξής έντεκα: Στοΐκοβιτς, Ιβάνοβιτςε, Μιτροβιτς, Τόμοβιτς, Τόσιτς, Μάτιτς, Γκουντέλι, Τόσιτς, Γιόγιτς, Μάρκοβιτς και Λάζοβιτς. Στον πάγκο θα είναι οι Μπρκιτς, Ραΐκοβιτς, Ρουκάβινα, Μαξίμοβιτς, Πέτροβιτς, Αλ. Μίτροβιτς, Τζόρτζεβιτς και Τζούρισιτς.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ψάχνει δύο, «δένει» δύο!

Σε αναζήτηση ενός κεντρικού αμυντικού και ενός εξτρέμ είναι ο Ολυμπιακός, ενώ παράλληλα κινείται για να κρατήσει τους Μιλιβόγεβιτς και Αφελάι.

Ψάχνει δύο, «δένει» δύο
Την ώρα που η διεξαγωγή της 11ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας είναι στον «αέρα», στον Ολυμπιακό αρχίζουν να μπαίνουν σταδιακά σε ρυθμούς Ατλέτικο Μαδρίτης.

Παράλληλα, όμως, οι Πειραιώτες κοιτάζουν και την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ τους, ενώ προτίθενται να κάνουν τις απαραίτητες κινήσεις για την παραμονή κάποιων από τους δανεικούς που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην ομάδα.

Όσον αφορά την πρώτη κατηγορία, οι «ερυθρόλευκοι» φέρονται να εξετάζουν περιπτώσεις για την ενίσχυση του κέντρου της άμυνάς τους (παρά τη δήλωση του Ερίκ Αμπιντάλ) και την απόκτηση ενός ακραίου επιθετικού, με τον Τζόελ Κάμπελ να είναι ψηλά στη σχετική λίστα.

Η υπόθεση του Κοσταρικανού άσου παραμένει δύσκολη, αλλά οι πρωταθλητές Ελλάδας εξετάζουν και άλλες λύσεις για τη συγκεκριμένη θέση.

Μέχρι στιγμής η Άρσεναλ δεν έχει αποφασίσει αν θα βάλει πωλητήριο στον διεθνή άσο, αν και η Έβερτον που είναι η τελευταία ομάδα που φέρεται να ενδιαφέρεται για την απόκτησή του παρουσιάζεται διατεθειμένη να προσφέρει ένα ποσό που ξεπερνάει τα 8 εκατ. ευρώ.

Στο μέτωπο τώρα τον δανεικών, ο Ολυμπιακός αναμένεται να κινηθεί για την παραμονή του Λούκα Μιλιβόγεβιτς και του Ιμπραΐμ Αφελάι.

Για τον Σέρβο μέσο τα δεδομένα αναφέρουν πως η «δουλειά» μπορεί να γίνει με ένα ποσό που θα φτάσει τα 3 εκατ. ευρώ, περίπου όσα χρήματα είχε δώσει η Άντερλεχτ για να πάρει τον παίκτη από τον Ερυθρό Αστέρα.

Όσον αφορά τον Ολλανδό, ο δανεισμός του από την Μπαρτσελόνα λήγει το καλοκαίρι, όταν λήγει και το συμβόλαιό του με τον καταλανικό σύλλογο.

Ωστόσο, ο «Γαύρος» αναφέρει πως οι Πειραιώτες έχουν συμφωνήσει για οψιόν για τα επόμενα δύο χρόνια με τον διεθνή μεσοεπιθετικό, ο οποίος φημολογείται πως βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο της Γιουβέντους και της Φιορεντίνα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Εθνική Ποδοσφαιρική Ουτοπία!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για την Εθνική Ποδοσφαιρική Ουτοπία τον Σαρρή και τον Γκαγκάτση!
Παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την πολεμική όλων των ΜΜΕ για τις καταπληκτικές επιλογές του κ. Σαρρή και όλων όσων μετέχουν στην εξαιρετική ΕΠΟ. Προφανώς όμως για να ασχοληθούν άπαντες με την ΕΠΟ και τα...καλώς (καλώς καλώς) κείμενα της θα έπρεπε να διαλυθεί  η εθνική ομάδα. Θα έπρεπε να σταματήσουν τα ταξίδια σε Ευρώπες, Ασίες, Αφρικές και Αμερικές και να βλέπουμε την εθνική να χάνει ακόμα και από ομάδες που κέρδιζαν ακόμα και ο Χρήστος Αρχοντίδης με τον Κώστα Πολυχρονίου. 
Τώρα, λοιπόν, διαπιστώσαμε ότι υπάρχει πρόβλημα με την ΕΠΟ και τον τρόπο λειτουργίας της. Όταν επί σειρά ετών ο Αρειανός γάνιαζε με τις αποφάσεις της ΕΠΟ, τις “ανακαλύψεις” των αρμόδιων επιτροπών για αποφάσεις και αποφάσεις, όλα ήταν πρίμα γιατί η... Εθνική κέρδιζε.
Ο καθρέφτης ήταν καθαρός, άσχετα αν μόλις άνοιγες την πόρτα δεν μπορούσες να κάνεις βήμα από  την βρώμα και την δυσωδία. Ο Σαρρής ήταν ο κύριος πρόεδρος της ΚΕΔ όταν παρέα με τον τότε ΓΓΑ πήραν δημόσια θέση κατά της πρωτόδικης απόφασης για την Κουρομπίλια και έστειλαν το μήνυμα ότι η ΕΠΟ σε δεύτερο βαθμό πρέπει να καταδικάσει τον ΑΡΗ.
Ο κ. Καραμελίδης ως πρόεδρος της ΚΕΔ τοποθετήθηκε μία και μοναδική φορά για τον Κουκουλάκη μετά από ματς με την Βέροια και την ίδια στιγμή έβλεπε τα διαιτητικά όργια του Βοσκάκη, αλλά δεν έλεγε κουβέντα.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε στόμα και μιλιά όσον αφορά τον ΑΡΗ και το άρθρο 99 (άσχετα που νομικά δεν μπορούσε να κάνει τίποτα) και τώρα για Πανιώνιο και ΟΦΗ δεν ακούμε και δεν διαβάζουμε τίποτα.
Υποθέσεις επί υποθέσεων στα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ και φυσικά για να μην ξεχνιόμαστε οι περίφημες αποφάσεις της επιτροπής αδειοδότησης. Λεπτομέρειες πχ ότι ΠΑΟ και Γιάννενα κόπηκαν από την ΟΥΕΦΑ. Στην Ελλάδα τα είχαν τα κριτήρια που δεν είχαν στην Ευρώπη. Οι ΄ίδιες επιτροπές που έκοβαν τον ΑΡΗ για πλάνο βιωσιμότητας, αλλά έδιναν άδειες σε ομάδες με πολλαπλάσια εκατομμύρια ευρώ χρέη.
Δεν είναι άλλη ΕΠΟ αυτή. Η ίδια είναι ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
Την ίδια όμως στιγμή προφανώς και το ΕΠΟ κάποιοι το αντιλαμβάνονται αλλιώς. Δικαίως ασκείται η κριτική και φυσικά ο Σαρρής και η παρέα του πρέπει να πάνε σπίτι τους και να μείνουν εκεί.
Το να έχουν βγει όμως ξανά στο προσκήνιο οι... κουμπάροι και να κάνουν λόγο για ηθική, για καθαρό ελληνικό ποδόσφαιρο και λύσεις που οι ίδιοι θα φέρουν μου θυμίζει κάτι από ΑΡΗ. Το ίδιο έργο απαξίωσης από όσους όλα τα προηγούμενα χρόνια έβαλαν τα θεμέλια και τον δυναμίτη μαζί!
Πραγματικά είναι κάτι παραπάνω από...απίστευτο να βλέπω να παρελαύνουν Γκαγκάτσης, Χατζηαποστόλου και όλοι οι υπόλοιποι εξαιρετικοί παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου και να ασκούν κριτική.
Ο Σαρρής στο ποδόσφαιρο ήρθε μέσω του Γκαγκάτση ( ο ίδιος ο Γκαγκάτσης το δήλωσε) που όμως ποτέ δεν περίμενε ότι θα φτάσει κάποια στιγμή το δικό του παιδί να γίνει χαλίφης στην θέση του χαλίφη. Μπριάκοι, Ζωγράφοι, Δούροι και λοιπές τεράστιες σφυρίχτρες επί Γκαγκάτση μεγαλούργησαν πριν φορέσουν κουστούμι και γραβάτα για να ορίζουν τους Μάνταλους, τους Καμπαξήδες και τους Σπάθες.
Να φύγουν λοιπόν ο Σαρρής και οι λοιπές δυνάμεις(που πρέπει να εξαφανιστούν όχι απλά να φύγουν), αλλά για να επιστρέψουν ποιοι; Οι μεγάλες στιγμές με Παμπορίδες και Σταυρίδηδες; Πλάκα κάνετε; Οι πλαστές ενημερότητες των ομάδων στην ΕΠΟ πότε ήταν; Ποιος διοικούσε; Οι κάρτες υγείας; Σε ποιους έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος; Αυτό δεν είναι Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Αυτό είναι Εθνική Ποδοσφαιρική Ουτοπία...
ΥΓ1 Ο ΑΡΗΣ σε ένα ακόμα παιχνίδι αντί να πάρει δυο πέναλτι, έχει έναν ολόκληρο προπαγανδιστικό μηχανισμό όσων κατά τα άλλα δεν ασχολούνται με τον ΑΡΗ, αλλά κάθε εβδομάδα υποστηρίζουν και ένα άλλο χωρίο, νομό, πόλη δημιουργώντας κλίμα. Το θέμα είναι φυσικά να κερδίζεις για να πάψουν κάποια στιγμή να μιλάνε, αλλά για να το κάνεις αυτό πρέπει να βελτιώσεις την εικόνα σου.
ΥΓ2 Μία το νερό στο Ρύσιο, μία το πούλμαν, μία οι διαιτητές. Ας αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει γατί κάποια στιγμή η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη και πάλι θα φταίνε άλλοι...
ΥΓ3 Στο παιχνίδι του βόλει επιβεβαιώθηκε η στοχοποίηση και πως υπάρχει άνωθεν εντολή. Οπότε καλό θα ήταν άπαντες να είναι προσεκτικοί γιατί όπως θα διαπιστώσατε οι γνωρίζοντες δεν έχουν ορισμένοι κανένα ενδοιασμό να καταστρέψουν ζωές για...αντίσταση κατά της αρχής μέρα που είναι! Προσοχή, ηρεμία και αυτοσυγκράτηση στις προκλήσεις γιατί όσο περνάει ο καιρός θα γίνονται περισσότερες...
*Πηγή: gazzetta.gr*

«Πρωτάθλημα με δυνατό ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό»

Ο Κώστας Καραπαπάς παρενέβη σε εκπομπή του TV Mακεδονία με αφορμή κάποια σχόλια που έγιναν από ανθρώπους του πάνελ. Στην παρέμβασή του τόνισε: «Σαν τηλεθεατής και κάτοικος Πειραιά οφείλω να αντιδράσω στα όσα ακούστηκαν από τον κ. Αποστολίδη. Εμφανίζεται συχνά και λέει ότι θέλει. Όπως είχε πει και ο κ. Αναστασιάδης, το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι κάτι τέτοιοι κύριοι που θα τον κρατάνε πολλά χρόνια πίσω. Ο Ολυμπιακός έχει 41 πρωταθλήματα, ο ΠΑΟΚ έχει 2. Η μεταφράστριά μας, η κυρία Τσαλή έχει 9. Εμείς θέλουμε ένα πρωτάθλημα με δυνατό ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Άκουσα τον κ. Πετρουλάκη να λέει για φούρνους. Προφανώς δεν παρακολούθησε την δίκη του Δώνη γιατί εκεί υπάρχουν δικαστήρια και συγκεκριμένες αποφάσεις. Τον Ολυμπιακό τον καμαρώνει όλη η Ευρώπη».*Πηγή: gazzetta.gr*

Η γιορτή του μπακαλιάρου!!

Ο Νίκος Παπαδογιάννης ψάχνει στον ευρωπαϊκό χάρτη τις κομμένες φέτες του Ευρωμπάσκετ 2015.
Προσπαθώ να καταλάβω τι εννοεί ο ποιητής, αλλά οι ποιητές του Βορρά είναι σιβυλλικοί και αινιγματικοί και διφορούμενοι, με μια τάση προς το επικό, όπως ο Μπρεχτ. Σηκώνω λοιπόν τα χέρια ψηλά και επιχειρώ αυθαίρετες ερμηνείες, μέχρι να με διαψεύσει η πραγματικότητα.
Οι εγκέφαλοι της FIBA Europe σκαρφίστηκαν την εξής ευρεσιτεχνία. «Λόγω των ειδικών συνθηκών» που διέπουν το Ευρωμπάσκετ του 2015, έκοψαν τη διοργάνωση σε 4 φέτες και τη μοίρασαν σε ισάριθμους οικοδεσπότες. Επειτα έβαλαν τους εκλεκτούς να βρουν συνδιοργανωτές, στους οποίους δόθηκε ο εσκεμμένα αόριστος όρο «συνεταίροι».
Οι τέσσερις φέτες έγιναν οχτώ, αλλά είναι άγνωστο πώς θα μοιραστούν οι αρμοδιότητες και τα προνόμια. «Θα σας ενημερώσουμε εν καιρώ», είπαν οι Φιμπαίοι. Κοπιάστε και θα τα βρούμε στην πορεία Μήπως κατά βάθος είναι Ελληνες και δεν το ξέρουν;
Οι πόλεις που ανέλαβαν τους 4 προκριματικούς Ομίλους είναι το Βερολίνο, το Ζάγκρεμπ, η Ρίγα και το Μονπελιέ. Οι τελικοί θα διεξαχθούν στο …ποδοσφαιρικό γήπεδο της Λιλ, στη Γαλλία.
Και η κλήρωση, όπως αρμόζει σε τέτοιο καραγκιοζιλίκι, θα γίνει στη Γιουροντίσνεϊ, από τα χεράκια του Μίκυ-Μάους. Οι κυνικοί θα πουν ότι ο Μίκυ είναι ένα από τα σοβαρότερα πρόσωπα που πέρασε ποτέ από υπεύθυνο πόστο του ευρωπαϊκού μπάσκετ.
Οι Κροάτες διάλεξαν για «παρτενέρ» τους Σλοβένους, που ακόμα μετράνε τα λογής λογής ωφελήματα από την προηγούμενη διοργάνωση. Οι Λεττονοί επέλεξαν τους Εσθονούς της διπλανής πόρτας, για να μη πληρώνουν αεροπορικά εισιτήρια. Οι Γερμανοί έδωσαν τα χέρια με τους Τούρκους, για προφανείς λόγους. Και οι Γάλλοι έδωσαν το 12άρι τους στη …γειτόνισσα Φινλανδία.
Οποιος απορεί για το τελευταίο, απλώς έχει χάσει τεύχη. Στον α’ γύρο Ευρωμπάσκετ του 2013 μαζεύτηκαν στο Κόπερ 2.000 Φινλανδοί, ενώ στο περυσινό Μουντομπάσκετ ο αριθμός τους τριπλασιάστηκε. Γιατί νομίζετε ότι τους έδωσε wild card η FIBA; Επειδή ο Κοπόνεν είναι πόλος έλξης για τους μπασκετόφιλους της Ισπανίας;
Θα μοιραστούν, λέει, τις ευθύνες, τα καθήκοντα και τις δουλειές οι 4+4 Ομοσπονδίες. Να καγχάσω τώρα ή να το αφήσω για αργότερα; Στην πραγματικότητα, είναι ένας εύσχημος τρόπος για να μετατρεπεί η κλήρωση των Ομίλων σε μίνι-ορισμό και να υπάρξει οικονομική επιτυχία.
Οι Τούρκοι ξέρουν από τώρα ότι η ομάδα τους θα παίξει στο Βερολίνο και μοιράζουν πανευτυχείς εισιτήρια στους χιλιάδες εμιγκρέδες της Γερμανίας. Οι Φινλανδοί ετοιμάζονται να ναυλώσουν τσάρτερ για το εξωτικό Μονπελιέ. Το Ζάγκρεμπ θα γεμίσει με πράσινα καραβάνια διψασμένων Σλοβένων, αφού η Λιουμπλιάνα απέχει 2 ώρες δρόμο. Η απόσταση ανάμεσα στο Ταλίν και τη Ρίγα είναι μικρότερη των 300 χιλιομέτρων.
Στις 4 διοργανώτριες πόλεις, τα εισιτήρια θα γίνουν ανάρπαστα και η μπύρα είδος εν ανεπαρκεία. Οι Τούρκοι θα μετατρέψουν το Βερολίνο σε μικρή (ή μάλλον μεγάλη) Αγκυρα και τα παιδιά του βορρά θα ψάχνουν τις αγορές του Μονπελιέ για φρέσκο μπακαλιάρο.
Σας έχω μιλήσει ποτέ για τον Φινλανδό δημοσιογράφο που έβγαλε από την τσάντα του ψάρι για κολατσιό; Μόλις το ξετύλιξε, άνθρωποι, ποντίκια και κατσαρίδες πήδηξαν έντρομα στο ποτάμι του Αλίτους για να γλιτώσουν από την κακοσμία.
Εμείς;
Εμείς δεν ασχολούμαστε με τέτοια. Τόσο το καλύτερο, δηλαδή. Τι να στέλναμε, τον Τσαγκρώνη για να πουλήσει οργανωτικό know-how ή τα παπαγαλάκια του Βασιλακόπουλου για επικοινωνιακή πολιτική; Ή μήπως να εξάγουμε συσκευασμένη τη φαιά ουσία του Σαρρή και του Διαθεσόπουλου; Αλήθεια, έχει wild card στο ποδόσφαιρο;
Όχι. Θα πάμε στα τυφλά και όπου μας βγάλει ο δρόμος.
Προφανώς θα προτιμούσαμε τον Όμιλο του Βερολίνου για να γεμίσουμε την Ο2 Arena με Ελληνες, αλλά μας πρόλαβα οι Τουρκαλάδες και βράσε όρυζα. Στις υπόλοιπες πόλεις, η ομάδα θα έχει τη συμπαράσταση των γνωστών 50 ρομαντικών που την ακολουθούν παντού, αλλά και τη γκρίνια μερικών παικτών, που θα ξινίσουν μόλις ακούσουν Ρίγα και μετά Λιλ.
Και μόνη η βασική διαδρομή παικτών, προπονητών, φιλάθλων και δημοσιογράφων απαιτεί τουλάχιστον 6 αεροπλάνα και τρέχα γύρευε πόσα ευρώ. Εριξα μια ματιά στον πιθανό προϋπολογισμό (Ρίγα προτιμώ εγώ) και μ'έπιασε σύγκρυο.
Ας μαζευτούμε λοιπόν και βλέπουμε. Εάν η Εθνική εμφανιστεί πλήρης θα διεκδικήσει διάκριση πρώτης γραμμής, αλλά αυτό το «εάν» γράφεται με κεφαλαία γράμματα. Αφού έπεσε βαρύ σε μερικούς ολόκληρο Παγκόσμιο Κύπελλο, το Ευρωμπάσκετ της ταλαιπωρίας μπορεί να τους φανεί γολγοθάς.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Ένας έμεινε κι ελπίζουν όχι ποδοσφαιρικά…!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta το πώς διαμορφώνεται η πραγματικότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με επίκεντρο πάντα τον Ολυμπιακό.
Δυστυχώς η εθνική Ελλάδας έχει φέρει τα αποτελέσματα που έχει φέρει στα προκριματικά του ΓΙΟΥΡΟ. Μακάρι στην πορεία της διοργάνωσης να υπάρξει μία σούπερ θεαματική αλλαγή της κατάστασης και να λέμε άλλα. Όμως, αυτή την στιγμή η ελληνική ομάδα που απέμεινε να εκπροσωπεί άξια την Ελλάδα στο εξωτερικό είναι ο Ολυμπιακός.
Πάει καλά κι ο Αστέρας, αλλά με όλο το σεβασμό στο σύλλογο της Τρίπολης δεν έχει ακόμη την απαιτούμενη δυναμική. Κι ακόμη και με αυτή την καλή παρουσία της, βρίσκεται φέτος μόλις στην 63η θέση της κατάταξης της ΟΥΕΦΑ. Ο Ολυμπιακός είναι αυτός που κρατάει ψηλά τη σημαία της Ελλάδας, έχοντας την καθ’ όλα τιμητική 16η θέση μέχρι στιγμής στη φετινή βαθμολογία.
Ο Παναθηναϊκός μετά τον αποκλεισμό του στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ από την Σταντάρ Λιέγης, αποκλείστηκε από μία άλλη ομάδα από τις Κάτω Χώρες, την ΠΣΒ Άϊντχοβεν, στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, από την 4η κιόλας αγωνιστική. Έτσι, απέμεινε φέτος να έχει κερδίσει μόνο την Μίντιλαντ Δανίας…
Ο ΠΑΟΚ δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της φάσης των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ απλά έχει πιθανότητες πρόκρισης, καθώς είναι τρεις πόντους πίσω από την πολύ μέτρια στο φετινό Σαμπιονά Γκινγκάμπ, από την οποία έχει χάσει 0-2 στη Γαλλία. Έτσι, επέμεινε φέτος να έχει κερδίσει μόνο τη Ζίμπρου της Μολδαβίας και τη Ντιναμό Μινσκ της Λευκορωσίας…
Ο Ολυμπιακός είναι αυτός που δίνει τις μάχες για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη. Έχει κερδίσει την Ατλέτικο Μαδρίτης και τη Γιουβέντους κι ισοβαθμεί με την πρωταθλήτρια Ιταλίας στη δεύτερη θέση του ομίλου του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν είναι ίσως φαβορί για να περάσει από ένα όμιλο με τέτοια θηρία, αλλά έχει τις ελπίδες του κι αν μη τι άλλο τους έχει τρομάξει όλους…
Ένας Ολυμπιακός που στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ μέσα στην πενταετία είναι στην 25η θέση, ενώ ο ΠΑΟΚ στην 50η κι ο Παναθηναϊκός στην 94η
Ποιες είναι οι προοπτικές για το μέλλον; Στη βαθμολογία της τετραετίας, ο Ολυμπιακός είναι ακόμη πιο ψηλά, στην 20η θέση. Ο ΠΑΟΚ στην 52η κι ο Παναθηναϊκός στη Νο 112…
Είχαμε τουλάχιστον και την εθνική, μέχρι το Μουντιάλ, τώρα έχουμε μόνο τον Ολυμπιακό να εκπροσωπεί άξια την Ελλάδα στην Ευρώπη.
Κι είναι κατ΄εξοχήν ελληνικό φαινόμενο, η κοντόφθαλμη πολιτική, να πέφτουν όλοι πάνω και να πολεμάνε τον καλύτερο και μοναδικό άξιο να κάνει κάτι για την Ελλάδα διεθνώς. Όχι να επιδιώξουν να τον φτάσουν, όχι να ανέβουν αυτοί πιο ψηλά, αλλά να τον ρίξουν, ώστε να μπορέσουν να τον πλησιάσουν οι ίδιοι.
Το χειρότερο απ΄όλα; Η ελπίδα τους δεν είναι ποδοσφαιρική. Και προσέξτε, αυτό δεν το λέω εγώ. Τη δική μου γνώμη π.χ. για τη μάχη του τίτλου την έχω καταθέσει. Οι αντίπαλοί του δεν επικεντρώνονται στο ποδοσφαιρικό θέμα και  δείχνοντας την αδυναμία τους, το φωνάζουν ότι "αλλού ελπίζουν". Διαβάστε τις τελευταίες ανακοινώσεις και δηλώσεις τους. Και των «τριών». Ένα κοινό σημείο έχουν.
Κι αυτό μόνο αγωνιστικό δεν είναι…
*Πηγή: gazzetta.gr*

Το δώρο που... λύγισε τον Χάμσικ!

Ενα κουτί καραμέλες ήταν το... καλύτερο δώρο που μπορούσε να δεχθεί ο Χάμσικ. Ο 7χρονος Εντκο ευχαρίστησε τον κολλητό του για την βοήθεια του στη μάχη που δίνει με τον καρκίνο.  Ενα κουτί καραμέλες ήταν το... καλύτερο δώρο που μπορούσε να δεχθεί ο Χάμσικ. Ο 7χρονος Εντκο ευχαρίστησε τον κολλητό του για την βοήθεια του στη μάχη που δίνει με τον καρκίνο.  *Πηγή: gazzetta.gr*

Το παράδειγμα του Ροντρίγκες!!

Ο Διονύσης Δελλής γράφει στο gazzetta.gr για τον Μαξιμιλιάνο Ροντρίγκες και τον μεταγραφικό σχεδιασμό του Ολυμπιακού για τον ερχόμενο Γενάρη. 
Προέκυψε μέσω Πόρτο Αλέγκρε και μιας ιστοσελίδας που συστήνεται ως... ώρα μηδεν (zero-hora). Ένα δημοσίευμα από αυτά που μπορεί να μην σημαίνουν τίποτε, ή μπορεί να λένε πολλά για τον μεταγραφικό σχεδιασμό του Ολυμπιακού εν όψει Ιανουαρίου. Σύμφωνα λοιπόν με τους Βραζιλιάνους (και το ΦΩΣ που έφερε αυτό το ρεπορτάζ στην επιφάνεια) ο 24άχρονος μέσο-επιθετικός Μάξιμιλιάνο Ροντρίγκες βρίσκεται στο... κόκκινο σημάδι. Οκταρό-δεκάρι με μεγάλη ικανότητα στην δημιουργία και την πάσα.
Ανήκει στη Γκρέμιο, αγωνίζεται στη Βάσκο Ντε Γκάμα σαν δανεικός, και δεν είναι βέβαια ο διάσημος Αργεντινός Μάξι, αλλά ένας Ουρουγουανός διεθνής (5συμ/1 γκολ) σε καλή ηλικία που φαίνεται πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου ώστε να ταξιδέψει στην Ευρώπη. Τον θέλουν Ιταλοί (Τορίνο), Ισπανοί φέρεται να ενδιαφέρεται και ο Ολυμπιακός που προφανώς κατά την πάγια τακτική του, ούτε θα διαψεύσει ούτε θα επιβεβαιώσει.
 Τι μοιάζει περισσότερο ενδιαφέρον σε αυτή την υπόθεση; Το ένα ακόμη σημάδι, που δείχνει την αλλαγή σκέψης των Ερυθρόλευκων στα μεταγραφικά τους. Από το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός άνοιξε έπειτα από χρόνια τον ορίζοντα του. Το έκανε με τον Μπενίτες και τον Πουλίδο (που έχει υπογράψει στους Πειραιώτες ασχέτως αν δεν έχει έρθει ακόμη στην Ελλάδα έπειτα από το μπλόκο της Τίγκρες) άρα δεν είναι απίθανο να το ξανακάνει με τον «Μάξι» ή κάποιον άλλον με αντίστοιχα χαρακτηριστικά. Με διεθνή νέο, που ψάχνει τον τρόπο να περάσει την ευρωπαϊκή... πύλη.
Ψάχνει περιπτώσεις με προοπτική ο πρωταθλητής Ελλάδας. Κάνει κινήσεις που παραπέμπουν σε σκεπτικό ομάδων όπως η Πόρτο και η Μπενφίκα. Θέλει να εμφανίσει στο προσκήνιο ποδοσφαιριστές που ακόμη δεν είναι «κατοχυρωμένοι» στην συνείδηση του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Να τους δώσει την ευκαιρία εδώ, να τους δώσει δικαίωμα στο Τσάμπιονς Λιγκ και αν τους κάτσει πέρα από μεταγραφές ουσίας να προσθέσουν στο ρόστερ τους περιπτώσεις με μεταπωλητική αξία. Για παράδειγμα ο Μαζουακού; Ποιος τον ήξερε; Και σήμερα μόλις 15 επίσημα ματς μετά την εκκίνηση του στο μεγάλο λιμάνι, τον συναντάς σε ρεπορτάζ ομάδων όπως η Ιντερ και η Νάπολι.
Ο Μπενίτες είναι καλός φορ. Είναι όμως ακόμη σε διάστημα προσαρμογής και βέβαια έχει και μια σειρά από ατυχίες καθώς ήδη έχει περάσει δύο μυϊκούς τραυματισμούς. Η ιστορία του στον Ολυμπιακό καλά-καλά δεν έχει αρχίσει. Μπορεί κάλλιστα στο δεύτερο μισό της σεζόν να καταθέσει διαπιστευτήρια. Οι Ερυθρόλευκοι επένδυσαν σε εκείνον. Όπως το ίδιο έχουν κάνει και με τον Πουλίδο, που ακόμη πασχίζει να βρει το δίκιο του στο Μεξικό. Νέοι σε ηλικία ποδοσφαιριστές, διεθνείς σε χώρες με καλό ποδοσφαιρικό επίπεδο. Παίκτες με κίνητρο να πάνε παραπάνω. Αλά... Ροντρίγκες δηλαδή. Περιπτώσεις που στοιχίζουν δύο-τρία εκατ ευρώ και που εάν και εφόσον μπορεί αύριο να ανεβάσουν πολύ την τιμή τους στο «χρηματιστήριο».
Δεν είναι εύκολο να σου βγουν αυτές οι υποθέσεις. Ούτε να βρεθείς ένα βήμα πιο μπροστά από μεγάλα κλαμπ τα οποία έχουν πολύ υψηλού επιπέδου τμήματα σκάουτινγκ σε ζώνες όπως αυτή της Λατινικής Αμερικής. Μέχρι τώρα μάλιστα τις περισσότερες φορές που έγιναν κινήσεις απευθείας από τόσο μακριά το αποτέλεσμα δεν ήταν το καλύτερο. Εξαιρώντας ίσως τον Μπελούτσι των 7,5 εκατ ευρώ όλοι οι άλλοι (με αποκορύφωμα τον Ντιόγκο) δεν δικαίωσαν. Δεν δικαίωσαν και κάποιες ευρωπαικές επιλογές όπως π.χ ο Γιαταμπαρέ.
Το να το επιχειρείς όμως, το να το βάζεις στο... μυαλό σου, το να θες να ανοίξεις περισσότερο τη σκέψη σου είναι ένδειξη προόδου. Ένδειξη ότι κάποιοι προβληματίζονται για το πώς θα πάνε παρακάτω. Ένδειξη ότι το κλαμπ είναι ένας «ζωντανός οργανισμός» που θέλει να βάλει νέα στοιχήματα, να δημιουργήσει νέες προκλήσεις. Ίσως λοιπόν για όλα τα παραπάνω, αυτή η υπόθεση με τον Ροντρίγκες να μην είναι κομμάτι της φαντασίας κάποιων δημοσιογράφων στη Βραζιλία. Ίσως να πρόκειται για ένα παράδειγμα «σήμα κατατεθέν» για το τι θα ισχύει όλο και περισσότερο στις μεταγραφικές αναζητήσεις του Ολυμπιακού, πέραν τούδε.
*Πηγή: gazzetta.gr*

«Monsters»: «Είστε ανεπιθύμητοι»

Ανεπιθύμητους χαρακτηρίζει τους Βαγγέλη Πλεξίδα και Νίκο Μπαλατσούκα, η νέα ανακοίνωση των οργανωμένων φίλων της ΑΕΛ, «Monsters».
«Διαβάσαμε τη νέα ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ και μας δημιουργήθηκαν μερικές απορίες. Με ποιό θεσμικό ρόλο μιλάς εσύ και το τσιράκι σου ο Μπαλατσούκας; Με τι θράσος θέτεις χρονικά όρια; Ποιός σου είπε ότι αναζητούμε τον κατάλληλο επενδυτή; Και επειδή δεν καταλαβαίνεις είτε βρεθεί είτε δεν βρεθεί άλλος εσύ, τα τσιράκια και τα φερέφωνά σου είστε ανεπιθύμητοι για την ΑΕΛ που ονειρευόμαστε. Αναγκαίο και απαραίτητο θεωρούμε αυτή τη στιγμή να εξαφανιστείς εντελώς από την πραγματικότητα της Ομάδας μας πριν αλλοιώσεις ολοκληρωτικά το χαρακτήρα της. MONSTERS 1982 KEEP-THE-FAITH» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Γκρεμίστηκε ο μύθος του «Χουντέμπλεϊ»!

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για το τέλος του μεγαλύτερου παραμυθιού που προσπαθούσε μάταια να σπιλώσει επί 43 χρόνια την μεγαλύτερη επιτυχία του ελληνικού ποδοσφαίρου σε συλλογικό επίπεδο!  
Πάει κι αυτό. Μετά από σαράντα τρία ολόκληρα χρόνια, το παραμύθι που καλλιεργήθηκε για να ρίξει... λάσπη στην τεράστια επιτυχία του Παναθηναϊκού να φτάσει στον τελικό του Πρωταθλητριών το 1971 στο Γουέμπλεϊ, τελείωσε! Αυτός ο μύθος που ήθελε την Χούντα να πληρώνει τον Ερυθρό Αστέρα για να κάτσει να χάσει στην Λεωφόρο δεν ευσταθούσε, δεν ευσταθεί και πλέον με κάθε επίσημο τρόπο βάζει... φίμωτρο σε όσους χρησιμοποιούσαν την αστεία αυτή προπαγάνδα για να μειώσουν την μεγαλύτερη επιτυχία του ελληνικού ποδοσφαίρου σε συλλογικό επίπεδο.
Μια προπαγάνδα που στηρίχθηκε σε φήμες, καφενειακού επιπέδου συζητήσεις και αστειότητες. Όσοι έχουν παρακολουθήσει έστω και στιγμιότυπα θα γνωρίζουν την απίστευτη απόκρουση του Βασίλη Κωνσταντίνου στα τελευταία λεπτά στην προσπάθεια του Κάρασι. Προφανώς το είχαν... δουλέψει στην προπόνηση οι δύο ομάδες. Επίσης όσοι γνωρίζουν το πολιτικό γίγνεσθαι εκείνου του καιρού, μπορούν να καταλάβουν πως είναι τουλάχιστον απίθανο να έχει συνεργαστεί η Χούντα με την ομάδα του κράτους της Σερβίας. Λεπτομέρειες.
Πάμε τώρα και στην ουσία. Το έγγραφο που δημοσίευσε το «Έθνος» και το οποίο αποδεικνύει πως όλη αυτή η κουβέντα ξεκίνησε από την ίδια την στρατιωτική κυβέρνηση που θέλησε να οικειοπηθεί την επιτυχία του Παναθηναϊκού. Για όσους μπορούν να καταλάβουν ελληνικά και δεν διαβάζουν αυτά που θέλουν να διαβάζουν τυφλωμένοι από το οπαδικό μίσος, το έγγραφο είναι ξεκάθαρο.
Καταρχήν μιλάμε για ένα δελτίο «Ψυχολογικών Επιχειρήσεων Διαφωτίσεως». Με λίγα λόγια και απλά, την προσπάθεια του καθεστώτος να «φυτέψει» πληροφορίες που την ευνοούσαν στην πλατιά μάζα της ελληνικής κοινωνίας. Ένας μηχανισμός προπαγάνδας που στήθηκε επί επταετίας για να κάνει πλύση εγκεφάλου στον ελληνικό λαό.
Ανάμεσα στα υπόλοιπα, λοιπόν, που έπρεπε να διαδοθούν έπειτα από εντολή του συγκεκριμένου στρατιωτικού οργάνου, ήταν και η δήθεν συμβολή της Χούντας στην πρόκριση του Παναθηναϊκού. Το έγγραφο είναι ξεκάθαρο και αποδεικνύει την προσπάθεια του να «καρπωθεί» το καθεστώς μία αθλητική επιτυχία.
Για να τελειώνουμε. Το Γουέμπλεϊ παραμένει μία αξεπέραστη επιτυχία για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ανήκει στον Παναθηναϊκό, στους ποδοσφαιριστές του και στον κόσμο της ομάδας. Μπορεί να πονάει αρκετό κόσμο, αλλά έγινε. Ο Δομάζος, ο Καμάρας, ο Οικονομόπουλος, ο Αντωνιάδης, ο Κωνσταντίνου και τα υπόλοιπα παιδιά του Πούσκας έγραψαν ιστορία. Και η ιστορία δεν αλλάζει...
*Πηγή: gazzetta.gr*

Το... αντίθετο του Ρανιέρι!!

Ο Ρανιέρι ξεπέρασε τα 10 εκατ. λίρες από αποζημιώσεις και ο Αντβοκαατ δεν άντεξε τις ενοχές από ένα πλάνο που δεν λειτούργησε σωστά! Οι Σέρβοι ετοιμάζονται για νέα επιλογή με το... ταμείο γεμάτο. Γράφει ο Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Την ώρα που η Ευρώπη… μάθαινε τα Νησιά Φερόε, μια άλλη δυνατή ομάδα, η Σερβία έχανε ακόμα ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού. Η ήττα από τη Δανία με 3-1 ουσιαστικά την άφηνε εκτός Τελικών κρατώντας τους Σέρβους ξανά στην «μιζέρια» των τελευταίων ετών. Μετά το τελευταίο σφύριγμα στα δυο ματς, ο Κλαούντιο Ρανιέρι ανέλαβε την ευθύνη, αλλά ποτέ δεν είπε τη… μαγική λέξη που θα έλεγε ο κάθε προπονητής έπειτα από μια καταστροφική ήττα. Ο Ιταλός δεν μίλησε ποτέ για παραίτηση, αφού στο μυαλό του ήταν μόνο το οικονομικό κομμάτι που θα μπορούσε να διεκδικήσει. Αλλωστε, αυτό έκανε και στις τέσσερις τελευταίες ομάδες, όπου τους… έφτασε στο αμήν για να τον απολύσουν!

Στο Βελιγράδι το σκηνικό ήταν διαφορετικό, ο Ντικ Αντβοκαατ, δεν μπορούσε να αντέξει την καταδικαστική ήττα της Σερβίας και στις δηλώσεις του… λύγισε, τόνισε πως παραιτείται και εύχεται τα καλύτερα. Ο Ολλανδός δεν άντεξε την πίεση, το ομολόγησε, υποστηρίζοντας πως δεν είχε συμβεί κάτι ανάλογο στην καριέρα του.
Μόλις τέσσερις μήνες έμεινε στους Σέρβους, τα όνειρα ήταν πολλά κι από τις δυο πλευρές, ωστόσο ο Αντβοκαατ πλημμυρισμένος από ενοχές αποφάσισε να πει το «αντίο». Κανείς δεν τον… έκραξε, αφού ο ίδιος το πήρε πάνω του και δεν κρύφτηκε από κανέναν «Ηξερα πως μετά από αυτό το ματς είχε έρθει το τέλος. Φυσικά και σκέφτηκα καλά την απόφασή μου».

Ο Γιώργος Σαρρής παρέμεινε στο «Γ. Καραϊσκάκης» μετά το τέλος του αγώνα και είχε σύσκεψη με τους συνεργάτες του για τον τρόπο με τον οποίο θα… ξεφορτωθούν τον Ιταλό. Ο Ρανιέρι προσπάθησε να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης και από τη στιγμή που κατάλαβε πως δεν τον παίρνει στάθηκε στην αποζημίωσή του. Ο Ιταλός ήταν αποφασισμένος να μην χαρίσει ούτε ευρώ… Οι επαφές διαδοχικές, η Ομοσπονδία πίεσε, ο Ρανιέρι δεν κατέβαινε πολύ και έπειτα από αρκετές ώρες κατέληξαν στο deal. Η Ελληνική Ομοσπονδία έπειτα από συνεργασία τριών μηνών έδωσε στον 63χρονο 500.000 ευρώ, ποσό… καταδικαστικό και για την επόμενη επιλογή, μιας και το μπάτζετ έπεσε αρκετά!

Στη Σερβία ο Τόμισλαβ Κάρατζιτς προσπαθούσε να κρατήσει τον Ολλανδό, δίχως όμως αποτέλεσμα. Ο πρόεδρος της Σερβικής Ομοσπονδίας είναι για πολλούς… κόκκινο πανί, αλλά σε αυτή την περίπτωση ήταν τυχερός. Η επιλογή του Αντβοκαατ μπορεί να μην πέτυχε, αλλά τουλάχιστον η νοοτροπία του Ολλανδού κρατά ζωντανή την Ομοσπονδία. «Δεν θέλω τα χρήματα του συμβολαίου. Θέλω να σωθεί η κατάσταση για την ομάδα. Ηταν η λογική απόφαση, δεν μπορείς να μιλάς για αποζημιώσεις έπειτα από τέτοια πορεία» εκμυστηρεύθηκε ο έμπειρος τεχνικός στον δικηγόρο του, ο οποίος και δεν ζήτησε ούτε… ευρώ. Οι Σέρβοι από το νέο… ναυάγιο μπήκαν μέσα περίπου 100.000 ευρώ για τους μήνες που δούλεψε,  αλλά και 1300 ευρώ για κάποιες ημέρες που θα μείνει επιπλέον στο Βελιγράδι.

Ο Αντβοκαατ αναζητά το νέο σταθμό στην καριέρα του και όχι τη νέα… αποζημίωση! Η διαφορά νοοτροπίας τεράστια για έναν τεχνικό που αισθάνθηκε ντροπή για την ήττα από τη Δανία και που είδε τα σχέδια του να μην υλοποιούνται! Ο Ολλανδός ήθελε την Σερβία στα γήπεδα της Γαλλίας, δεν το πέτυχε, αλλά οι πόρτες μεγάλων ομάδων είναι ακόμα ανοιχτές! Αλλωστε, στη Σερβία δεν τον έβαλαν στο στόχαστρο, μιας και τα όσα συνέβησαν κόντρα στην Αλβανία... βοήθησαν στην καταστροφή του πλάνου. 

Οσο για τον Ρανιέρι, έγραψε ακόμα μια μαύρη σελίδα στην προπονητική του καριέρα (1 κύπελλο Ιταλίας, 1 κύπελλο Ισπανίας, 1 Ευρωπαϊκό Super Cup), αλλά μια… λαμπρή ως οικονομικός μάνατζερ! Δεν είναι και λίγα τα 10 εκατ. λίρες από τέσσερις ομάδες την τελευταία δεκαετία…
*Πηγή: gazzetta.gr*

Ρομπέρτο Μαντσίνι: Ο δρόμος προς το άγνωστο!!

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι επέστρεψε έπειτα από έξι χρόνια στην τεχνική ηγεσία της Ίντερ και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος γράφει για τις διαφορετικές συνθήκες που θα συναντήσει ο Ιταλός στο Μιλάνο, σε σχέση με αυτές που έχει συνηθίσει την τελευταία δεκαετία.
«Είναι καλός προπονητής τελικά ο Μαντσίνι; Έχτισε ποτέ μια ομάδα μόνος του από την αρχή χωρίς μεγάλα αστέρια; Γιατί πήγαινε μόνιμα σε συλλόγους με πολλά λεφτά;» Αυτές και δεκάδες άλλες ήταν (και είναι) οι ερωτήσεις που ακολουθούν τον Ρομπέρτο Μαντσίνι από το ξεκίνημα της προπονητικής του καριέρας. Όλες με μεγάλη δόση αλήθειας, όμως άλλες σίγουρα υπερβολικές.
Τα δύσκολα πρώτα χρόνια και το... μπαμ
Μπορεί η «κοσμοπολίτικη» εικόνα που βγάζει ο 50χρονος προπονητής τα τελευταία χρόνια είναι αυτή που έχει μείνει στο μυαλό των περισσότερων, όμως το ξεκίνημα της προπονητικής του καριέρας ήταν εκ διαμέτρου αντίθετο. Στη χρεοκοπημένη Φιορεντίνα το 2001, όπου παρά τις αναγκαίες αποχωρήσεις των μεγάλων αστέρων (Ρούι Κόστα, Τόλντο), ο Μαντσίνι πρόλαβε να κερδίσει ένα κύπελλο, πριν οι βιόλα υποβιβαστούν το 2002. Εξίσου δύσκολη συνέχεια και στη Λάτσιο των οικονομικών προβλημάτων. Κι εκεί τα μεγάλα ονόματα έφευγαν το ένα πίσω από το άλλο (Νέστα, Κρέσπο), όμως ο Ιταλός τεχνικός έφτασε σε ένα ακόμη κύπελλο Ιταλίας, στα δύο χρόνια παρουσίας του στους «λατσιάλι».
Κάπου εκεί, σαν ένα μαγικό χέρι να πήρε τον Μαντσίνι από την κόλαση και να τον οδήγησε μονομιάς στον παράδεισο. Το συγκεκριμένο... χέρι ήταν του Μάσιμο Μοράτι, ο οποίος το έβαζε συνεχώς βαθιά στην τσέπη, προκειμένου να ικανοποιήσει όλες τις απαιτήσεις του νέου του προπονητή. Είναι γεγονός πως στα τέσσερα χρόνια (2004-2008) που έκατσε στον πάγκο της Ίντερ, ο Μαντσίνι κατέκτησε 3 πρωταθλήματα (το ένα στα χαρτιά), 2 Coppa Italia και 2 σούπερ καπ Ιταλίας. Τι κι αν ο αριθμός των τροπαίων σε αυτές τις τέσσερις σεζόν ήταν εντυπωσιακός. Ποτέ η Ίντερ δεν έγινε στη συνείδηση των Ιταλών φιλάθλων κυρίαρχος της Serie A, ούτε ο Ρομπέρτο Μαντσίνι μεγάλος προπονητής.
Το Calciopoli και τα λεφτά του Μοράτι
Κάτι ο υποβιβασμός της Γιουβέντους το 2006 για το σκάνδαλο Calciopoli (γι’ αυτό και το πρωτάθλημα στα χαρτιά για την Ίντερ το 2005-06), κάτι η αφαίρεση 8 βαθμών της Μίλαν από τη σεζόν 2006-07 για τον ίδιο λόγο και η Ίντερ έπαιζε χωρίς αντίπαλο στο Καμπιονάτο. Οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι των «νερατζούρι» έκαναν χρόνια να συνέλθουν, με την ομάδα του Μαντσίνι να σαρώνει. Παρά την ανυπαρξία των αντιπάλων, ο Μοράτι δε δίσταζε να σκορπά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να φέρει στο Μιλάνο παίκτες όπως ο Ιμπραϊμοβιτς, ο Καμπιάσο, ο Ντάβιντς, ο Βερόν, ο Σάμουελ, ο Πιζάρο, ο Σολάρι, ο Φίγκο, ο Μάξγουελ, ο Βιεϊρά, ο Μαϊκόν, ο Γκρόσο και ο Κρέσπο.
Αυτά τα δεδομένα διόγκωσαν την αμφισβήτηση γύρω από το όνομα του Μαντσίνι, αφού με την πλειάδα αυτών των αστέρων στο ρόστερ του για τέσσερα χρόνια είχαν δημιουργηθεί οι προσδοκίες για κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Ίντερ μπορεί να έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης, όμως το κατάφερε με τον Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο της το 2010. Κάτι που έκανε ακόμη πιο έντονη την αμφισβήτηση για τις προπονητικές ικανότητες του Μαντσίνι, για τον οποίο οι Ιταλοί έλεγαν πως χωρίς το Calciopoli και τα λεφτά του Μοράτι δεν θα είχε πετύχει τίποτα.
Οι Άραβες και το τουρκικό... φιάσκο
ADVERTISEMENT
Όλα αυτά ουδόλως απασχολούσαν τον Ιταλό προπονητή, ο οποίος από το 2009 είχε πει το «ναι» στο χαλί των εκατομμυρίων ευρώ που έστρωσαν μπροστά του οι Άραβες ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Σίτι. Θέλετε μήπως ονόματα που έφεραν στο Ετιχάντ και αγωνίστηκαν υπό τις οδηγίες του Μαντσίνι την τετραετία 2009-2013; Τέβες, Κόλο και Γιάγια Τουρέ, Βιεϊρά, Τζέκο, Μπαλοτέλι, Νταβίντ Σίλβα, Αγουέρο, Νασρί, Μαϊκόν και πολλοί πολλοί άλλοι. Κι εδώ προσδοκίες για Τσάμπιονς Λιγκ, όμως με Μαντσίνι προπονητή (και με αυτό το τρομακτικό ρόστερ) η Σίτι κατέκτησε μόλις ένα πρωτάθλημα το 2012 και ένα κύπελλο μια χρονιά νωρίτερα.
Η αποτυχία του να κάνει το κάτι παραπάνω τον οδήγησε στην πόρτα της εξόδου. Με την παρουσία του οκτώ σεζόν σε πάγκους δύο εκ των κορυφαίων ευρωπαϊκών κλαμπ, κανείς θα περίμενε πως ο Μαντσίνι θα συνέχιζε στην τεχνική ηγεσία κάποιου συλλόγου αντίστοιχου βεληνεκούς. Αντί για αυτό, το μάτι του Μαντσίνι... γυάλισε στα εκατομμύρια που του υποσχέθηκαν οι Τούρκοι της Γαλατάσαραϊ, με τον Ιταλό να γίνεται... Πασάς. Στην Κωνσταντινούπολη ο Μαντσίνι βρήκε ένα ρόστερ με παίκτες όπως ο Ντρογκμπά, ο Σνάιντερ και ο Άλτιντοπ. Οι υποσχέσεις όμως έμειναν... υποσχέσεις και ο Μαντσίνι αποχώρησε αυτό το καλοκαίρι από την Τουρκία, καθώς – όπως δήλωσε ο ίδιος – ο σύλλογος άλλαξε μεταγραφική πολιτική και σταμάτησε να αγοράζει μεγάλα ονόματα. Κάτι που δεν άρεσε στον προπονητή και αποχώρησε.
Η ευκαιρία να γίνει... προπονητής
Πλέον, στην Ίντερ τα δεδομένα είναι διαφορετικά από αυτά που έχει συνηθίσει στις ομάδες του ο Μαντσίνι την τελευταία δεκαετία. Ο νέος ιδιοκτήτης, Ερίκ Τοχίρ, είναι πιο «σφιχτός» στο μεταγραφικό παζάρι σε σχέση με τον Μάσιμο Μοράτι και νέος προπονητής των «νερατζούρι» δε βρήκε ρόστερ, ανάλογο με αυτό που διαχειριζόταν ο ίδιος στο Μιλάνο την τετραετία 2004-2008. Πλέον, η Γιουβέντους είναι πανίσχυρη, Ρόμα-Νάπολι-Φιορεντίνα είναι οι νέες δυνάμεις, ενώ η Μίλαν έχει κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Τώρα ο Μαντσίνι δεν παίζει μόνος του.
Ίσως όμως τώρα είναι η ευκαιρία του να αποδείξει πως είναι... κανονικός προπονητής. Σε διαφορετική περίπτωση θα συνεχίσει να τον ακολουθεί η «ρετσινιά» του προπονητή που τον κάνει η ομάδα και δε θα μπορέσει να γίνει ποτέ ο προπονητής που κάνει αυτός την ομάδα.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Εκτός με κάταγμα στα πλευρά ο Χολέμπας!!

Ένα κάταγμα στα πλευρά είναι η αιτία που ο Χοσέ Χολέμπας δεν συμμετέχει στις προπονήσεις της Ρόμα και κατ' επέκταση δεν ήταν και στην διάθεση του Ρανιέρι για τα ματς της Εθνικής Ελλάδος!
Αυτές τις ημέρες, μετά την αποτυχία της Εθνικής στο παιχνίδι με τα Νησιά Φερόε και με το φάσμα του αποκλεισμού από το Euro 2016 να είναι πιο ορατό (και πιθανό) από ποτέ, όλοι προσπαθούν να βρουν αποδιοπομπαίους τράγους. Απόλυτα λογικό. Αλλά όχι και απαραίτητα ορθό. Ειδικά όταν φτάνουμε στο σημείο να κατηγορούνται αδίκως διεθνείς ποδοσφαιριστές. Διότι ξαφνικά προέκυψε θέμα σχετικά με τον αποκλεισμό του Χοσέ Χολέμπας από τις πρόσφατες κλήσεις της  Εθνικής.
 
Διάφορα «ρεπορτάζ» ανέφεραν τις τελευταίες ώρες ότι ο λόγος που ο διεθνής αριστερός μπακ της Ρόμα αποκλείστηκε την τελευταία στιγμή από τον Κλαούντιο Ρανιέρι, είναι ότι... προσποιήθηκε τον τραυματία! Κάτι, που σύμφωνα με τις απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες του gazzetta.gr είναι εντελώς αναληθές και έχει προκαλέσει τον εκνευρισμό του Ελληνα αμυντικού.
 
Όπως έχει ενημερώσει επισήμως η Ρόμα, ο Χολέμπας δεν συμμετέχει στις προπονήσεις από το εκτός έδρας παιχνίδι με την Μπάγερν Μονάχου (05/1) και μετά. Σε εκείνη την αναμέτρηση ο 30χρονος μπακ δέχθηκε χτύπημα στα πλευρά του, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα σε ένα πλευρό ακριβώς κάτω από τη μασχάλη. Αυτός, ήταν εξάλλου και ο λόγος που έγινε αλλαγή στο ημίχρονο του ματς με τους Βαυαρούς.
 
Έκτοτε ο Χολέμπας δεν έχει συμμετάσχει σε καμία προπόνηση των «Λύκων», καθώς μετά βίας μπορεί να μετακινηθεί και όπως έχει ενημερώσει επισήμως η Ρόμα, από τη Δευτέρα ξεκίνησε χαλαρό τρέξιμο και θα κάνει τουλάχιστον άλλες δέκα ημέρες έως ότου πάρει το «ΟΚ» από το ιατρικό επιτελείο της ομάδας του για να συμμετάσχει στις κανονικές προπονήσεις, ενώ σίγουρα θα χάσει ακόμη τα παιχνίδια με Αταλάντα (22/11), ΤΣΣΚΑ Μόσχας (25/11), Ιντερ (30/11) και πιθανότατα Σασουόλο (06/12)!
 

Mποτίνος στο gazzetta.gr: «Μου έβγαλε πιστόλι!»

Ο πρώην θρύλος του Ολυμπιακού, Βασίλης Μποτίνος, μιλάει στο gazzetta.gr για την διαμάχη του με τη δικτατορία! Οι απειλές των συνταγματαρχών, η απαγόρευση της μεταγραφής στον Παναθηναϊκό και ο... σκόπιμος τραυματισμός!
Ο Βασίλης Μποτίνος ήταν ένας από τους πιο πλήρεις ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού. Τα είχε... όλα! Πήγε στο Λιμάνι το 1965, μεταγραφή από τον Ολυμπιακό Βόλου και χωρίς να έχει αρχικά ούτε σπίτι για να κοιμηθεί! Εξτρέμ από τα λίγα, στον Πειραιά δεν άργησαν να καταλάβουν την μεγάλη του αξία. Ήταν όμως, μέσα στην εποχή της επταετίας. Και εκτός από τρομερό ταλέντο, είχε και... τεράστιο τσαμπουκά, τον οποίο ούτε οι δικτάτορες δεν μπορούσαν να χαλιναγωγήσουν. Ανήμερα της 17 Νοεμβρίου, ο Μποτίνος μιλάει στο gazzetta.gr για τις διαμάχες του με τη χούντα!
Το... παπούτσι που τα ξεκίνησε όλα
«Υπήρξαν κάποιες χοντρές κόντρες , ακόμα και ξύλο είχε πέσει με αξιωματικούς της εποχής. Εκείνοι ήθελαν να το παίξουν... κάποιοι, έκαναν κατάχρηση εξουσίας. Εγώ και κάποιοι άλλοι δεν τους ανεχόμασταν», λέει αρχικά στο gazzetta.gr ο Βολιώτης ποδοσφαιριστής. Το πρώτο επεισόδιο με το καθεστώς ήρθε το Δεκέμβριο του 1967. Οι «ερυθρολευκοι» έπαιζαν με τον Απόλλωνα στο Φάληρο. Ξαφνικά, πριν τη σέντρα, ο Μποτίνος καταλαβαίνει ότι έχει πρόβλημα με τα παπούτσια. Δεν είχε ιδέα ποιος ήταν ο τότε έφορος της ομάδας του, ο Συνταγματάρχης Παπαποστόλου.  «Μόλις κατάλαβα ότι δεν είχα στο ντουλάπι μου τα κατάλληλα παπούτσια για το γήπεδο, του ζήτησα άλλα δεν μου έδωσαν σημασία. Τότε πέταξα στον νεαρό φροντιστή το παπούτσι μου. Το είδε το περιστατικό ο συνταγματάρχης Παπαποστόλου, τιον οποίο εγώ ούτε καν γνώριζα τότε. Και ξαφνικά με πιάνει από τη φανέλα και με απειλεί ότι θα με στείλει στρατοδικείο. Σήκωσα το χέρι και του έδωσα μια καλή, έπεσε κάτω και πήγε στα αποδυτήρια και είπε ότι δεν θα βγω να ξαναπαίξω. Έτσι, η ομάδα μπήκε για το δεύτερο μέρος με 10. Ο κόσμος όμως ξεσηκώθηκε, φώναζαν όλοι μαζί να ξαναμπώ και εγώ σηκώθηκα και ξαναμπήκα μέσα. Έβαλα μάλιστα και γκολ!».

«Ακόμα και νεκρός θα παίζεις εδώ!»
Η κόντρα με τη δικτατορία είχε μόλις ξεκινήσει, καθώς ο Παπαποστόλου ήταν ένα από τα αγαπημένα παιδιά του Ασλανίδη. «Όποτε έβρισκαν την ευκαιρία από τότε, μου έκαναν τη ζωή δύσκολη. Μια φορά πήγαμε να πάρουμε τα εισιτήρια που δικαιούμασταν και ο δικός μου ο φάκελος ήταν άδειος. "Εντολή δική μου", είπε ο Παπαποστόλου. Ακούστηκαν άσχημες φράσεις, του είπα πολλά. Τότε τράβηξε περίστροφο και ευτυχώς ήταν εκεί ο Σιδέρης και ο Αγανιάν και του άρπαξαν το χέρι! Είχα πολλά προβλήματα και με τον Ασλανίδη, που είχε ενημερωθεί για όλα. Δεν μου έβγαζε διαβατήριο και δεν με άφηνε να φύγω. Είχα πολλές προτάσεις, η μεγαλύτερη ήταν από Γερμανία, 1.5 εκατομμύρια μάρκα το χρόνο. Αλλά ούτε ο Ολυμπιακός, ούτε η δικτατορία με άφηναν. "Ακόμα και νεκρός θα παίζεις εδώ", μου έλεγαν. Δεν ήταν βέβαια όλοι οι συνταγματάρχες σαν τον Παπαποστόλου, υπήρχαν και κάποια παιδιά που δεν έκαναν τέτοια νταηλίκια», τονίζει. Οι απειλές προς την οικογένειά του ήταν συχνό φαινόμενο.
Παρά το τεράστιο ταλέντο του, η καριέρα του τελείωσε άδικα. Το ενδιαφέρον από το εξωτερικό αυξανόταν, όταν, το 1970, έπαθε μια θλάση που αποτέλεσε την αρχή του τέλους. Όπως τονίζει: «Ο τραυματισμός μου ήταν οργανωμένη εγκληματική ενέργεια. Οι γιατροί έλεγαν να μην με βάζουν, αλλά έπαιζα με το ζόρι, με απειλούσαν με στρατοδικεία, επειδή αν δεν έπαιζα θα πήγαινα κόντρα στην επανάσταση. Τελικά, μου κόπηκε ο τετρακέφαλος».

«Κάποιοι δεν ήθελαν να πάω στον Παναθηναϊκό»
Ο αείμνηστος Φέρεντς Πούσκας τον πήγε στο γιατρό της Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς στο διάστημα που έμεινε εκτός δεν είχε καμία στήριξη, όντας «σημαδεμένος». Κατάφερε να επιστρέψει και ο Παναθηναϊκός εξέφρασε ενδιαφέρον, ωστόσο το καθεστώς δεν ήθελε να γίνει ποτέ αυτή η μεταγραφή. «Δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από τον Μπουντουβή και μου είπαν ότι αποφάσισε ο Παναθηναϊκός να με εντάξει στη δύναμή του. Ο Ολυμπιακός όμως δεν ήθελε να γίνει η μεταγραφή.
Κάποιοι μίλησαν στον Ασλανίδη και του είπαν ότι έτσι και είμαι καλά και παίξω μπάλα με τον Παναθηναϊκό, θα καεί ο Πειραιάς. Αποφάσισαν λοιπόν να μην επιτρέψουν την μεταγραφή». Έτσι πήγε στον Πανιώνιο, έδειξε για μια ακόμα φορά τι αξίζει και έκλεισε την καριέρα του σε ηλικία 29 ετών. Μια καριέρα, πολλά υποσχόμενη, έπεσε θύμα των μεθοδεύσεων της χούντας....
*Πηγή: gazzetta.gr*

Εθνική καφενείου παρέλαβε ο Ρανιέρι!!

Να τα δούμε ψύχραιμα τα πράγματα. Χάνει η ομάδα από τα Νησιά Φερόε και λες του Ρανιέρι “Είσαι μαλάκας, δεν πάει άλλο”. Και γιατί να τα δούμε ψύχραιμα τα πράγματα; Γράφει ο αποδυτηριάκιας
Όχι, βέβαια, για να απαλλάξουμε των ευθυνών του τον ακριβοπληρωμένο Ιταλό προπονητή. Αλλά; Πρώτα-πρώτα για να αυτοεκπαιδευόμαστε στη ζωή να αντιμετωπίζουμε χωρίς πανικό και την πίεση της θέρμης των πρώτων στιγμών κάθε θέμα, προσωπικό κι όχι.

Ασχολούμεθα με το ποδόσφαιρο, κερδίζει την προσοχή μας η μπάλλα και το κάθε γεγονός, όχι μόνον γιατί μας ευχαριστεί. Ταυτόχρονα είναι και μια άσκηση αυτοκριτικής. Ναι, κάποιες φορές γίνομαι φιλολογικός. Στο ψαχνό να μπούμε.

Φταίει μόνον ο Ρανιέρι; Σου δίνω την πληροφορία ότι μέσα στο πρόγραμμα είναι και η μεγαλύτερη γκέλα της Ιστορίας από την κορυφαία ομάδα του κόσμου, που έχει στο πάγκο της τον καλύτερο προπονητή. Θέλω να πω ότι και μ' άλλον προπονητή η εθνική ομάδα αυτή η συγκεκριμένη του 2004, είχε πιθανότητες να χάσει πάλι στο Καραϊσκάκη από τα Φερόε.

Το ζήτημα δεν είναι ότι ηττήθηκε η Ελλάδα από ομάδα που δεν έχει θέση ούτε στο πρωτάθλημα της Β΄εθνικής Ελλάδος. Αλλά; Στέκεσαι στο γιατί οι Έλληνες διεθνείς δεν αγωνίστηκαν για τη νίκη. Η απάντηση είναι μία. Έχεις να κάνεις με ναυάγιο. Αυτή είναι η αλήθεια. Καμμία διάθεση, κανένα κίνητρο να σαλπάρουμε, να σηκώσουμε πανιά και στα παπάρια μας ποιος είναι και τι οδηγίες δίνει ο καπετάνιος. Στα παπάρια του και ο καπετάνιος όταν τον κάλεσαν να αναλάβει εθνική ομάδα και του παραδώσανε την εθνική καφενείου.

Αυτό είναι. Γιατί ναυάγησε το έργο, όχι γιατί είναι, που πιθανόν να είναι, ακατάλληλος, αδιάφορος, τυχοδιώκτης, όχι επικοινωνιακός ο Ρανιέρι.

ΚΛΙΚΑ έφαγε τον Ρανίερι. Αυτό λέει ο Ιταλός και θα μιλήσει με ονόματα, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr

Φαγώθηκε ο Ρανιέρι. Ποιος τον έφαγε, όμως; Στα παπάρια μας ο Ιταλός, ο μόνος μη χαμένος από τα ρεζιλίκια της εθνικής ομάδας. Σιγά, ρε. Που καθαρίσαμε την ομάδα επειδή ο πρόεδρος της ΕΠΟ σκούπισε τον προπονητή. Ο Σαρρής απλά πήρε την απόφαση, το ερώτημα είναι ποιος, ποιοι φάγανε τον Ρανιέρι. Ποιος, ποιοι δεν τον γουστάρανε επειδή ίσως, λέμε, δεν πήγε πάσο την κλίκα.
Ποια είναι η κλίκα; Έτσι λέμε στο ποδόσφαιρο εκείνους τους παίκτες που θέλουν να κάνουν κουμάντο στην ομάδα. Είσαι στην κλίκα, παίζεις. Δεν είσαι, σε σαμποτάρουν. Και η δύναμη της κλίκας είναι τέτοια που την αποδέχεται και ο πρόεδρος της ομάδας και ο προπονητής.
Υπάρχει κλίκα στην εθνική ομάδα; Γιατί, όχι. Ίσως ναι, ίσως όχι. Ο ίδιος ο Ρανιέρι λέει στους δικούς του, ότι υπάρχει και τον έφαγε. Μάλιστα, ακούγεται στην πιάτσα ότι στην πρώτη συνέντευξη που θα δώσει μετά την απόλυσή του, θα μιλήσει με ονόματα. Πρώτα τα λεφτά, όμως. Πρώτα να τα μιλήσει με τον Σαρρή. Ασε να λένε ότι τα εχουνε βρει. Δεν έχουν συζητήσει καν για τα οικονομικά και ο Ιταλός δεν πρόκειται να κάνει σκόντο. Τα έχουμε πει από την πρώτη μέρα.
Γυρίζουμε στο θέμα της κλίκας. Η εθνική, του 2004 στην κλίκα είχε στηριχθεί και πέτυχε τη μεγαλύτερη έκπληξη από καταβολής. Στην κλίκα των παικτών. Ήταν μια κανονική συμμορία η εθνική ομάδα πριν δέκα χρόνια και χάρη του συμμορίτικου πνεύματος της όλοι οι παίκτες ήταν μια γροθιά. Τα έχω γράψει πολλές φορές αυτά.
Η κλίκα, λοιπόν, η συμμορία, όπως θες να την πεις, έχει και την καλή πλευρά της. Το όφελος της εθνικής ομάδας. Το όφελος κάθε μέλους της κλίκας, όμως μέσα από το γενικό καλό, το συνολικό καλό.
Μετά το 2004 η εθνική ομάδα εξελίχθηκε σε βιομηχανία! Παράγει λεφτά. Οι διεθνείς κονομάνε. Η ΕΠΟ κερδίσει πακέτα. Πού πάνε αυτά τα λεφτά; Νόμιμα και καθαρά σ' αυτούς που έτσι ή, αλλοιώς έχουν συμμετοχή στην πορεία της εθνικής ομάδας, στην παρουσία της στα Ευρω και στα μουντιάλ.
Όποιος είναι στην εθνική, κονομάει. Όποιος δεν είναι, όποιος σταματάει να είναι, χάνει. Με τον Ρανιέρι, μάλλον επί Ρανιέρι, το πράμα μπερδεύτηκε. Με την κλήση στην ομάδα νέων ονομάτων, νέων διεθνών, εξαφανίστηκε οριστικά η ευεργετική δύναμη της κλίκας που λειτούργησε στην εθνική για μια δεκαετία.
Δεν είναι, λοιπόν, η παρέμβαση της κλίκας που με προπονητή τον Ρανιέρι υπονόμευσε την εθνική ομάδα, με συνέπεια να έχει μόνον αποτυχή αποτελέσματα και στα τέσσερα ματς. Ο λόγος της μιας γκέλας μετά την άλλη ίσως να οφείλεται στην απουσία κλίκας σήμερα στην εθνική ομάδα.

*Πηγή: sportdog.gr*