Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Είναι σίγουρα η ίδια ομάδα;

Συγκριτικά με το Παγκόσμιο Κύπελλο, η Εθνική μοιάζει με φάντασμα του καλού της εαυτού. Δεν είναι όμως η μοναδική ομάδα που λίγο καιρό μετά την συμμετοχή στο Μουντιάλ δεν πείθει στα προκριματικά.

Είναι σίγουρα η ίδια ομάδα;
Μόλις πέντε μήνες μετά την επιτυχημένη παρουσία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο, που ήταν το επιστέγασμα μιας προσπάθεια ετών, η Εθνική ζει έναν ποδοσφαιρικό εφιάλτη και βρίσκεται με το… ενάμιση πόδι εκτός του Euro 2016.

Τέτοια κατρακύλα μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα δεν βίωσε καμία άλλη εθνική ομάδα. Ωστόσο οι περισσότεροι εκπρόσωποι της «Γηραιάς Ηπείρου» στο πρόσφατο Μουντιάλ μοιάζουν είτε ν’ απέχουν από την εικόνα που παρουσίασαν στα γήπεδα της Βραζιλίας, είτε συνεχίζουν ακόμα να ψάχνουν τα πατήματά τους.

Γήινοι… Γερμανοί

Σε αντίθεση με τις επιβλητικές εμφανίσεις στο Μουντιάλ που τους έδωσαν τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή, οι Γερμανοί μοιάζουν με πιο… γήινη ομάδα. Στο ξεκίνημα των προκριματικών παραχώρησαν ισοπαλία στην Σκωτία, ενώ ηττήθηκαν από την Πολωνία. Παρά ταύτα διατηρούν την 2η θέση του ομίλου τους.

Δεν… πετάνε ακόμα οι Ολλανδοί

Ανώμαλη ήταν η προσγείωση των Ολλανδών που έφθασαν μια ανάσα από τον τελικό. Με ήττες από Τσεχία και Ισλανδία, περιορίζονται -προς το παρόν τουλάχιστον- στην 3η θέση. Ακόμα δεν …πετάνε στο γήπεδο και έχουν ξεσπάσει πάνω μόνο σε Καζακστάν και Λετονία.

Ακόμα ψάχνονται οι Βέλγοι

Η εικόνα της βαθμολογίας ίσως και ν’ αδικεί τους Βέλγους. Τη δεδομένη όμως στιγμή βρίσκονται στην 4η θέση, πίσω από Ισραήλ, Ουαλία και Κύπρο! Ακόμα χειρότερα τα πράγματα για τη Βοσνία η οποία είναι καθηλωμένη στην 5η θέση με μόλις 2 πόντους.

Σε μεταβατικό στάδιο

Οι Πορτογάλοι αποχαιρέτησαν νωρίς, μόλις από την φάση των ομίλων, το Μουντιάλ. Όπως και κάμποσες ακόμα ομάδες βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο. Στη νέα εποχή με τον μέχρι πρότινος δικό μας Φερνάντο Σάντος εύκολα ή δύσκολα παίρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Σε παρόμοια κατάσταση και οι Ιταλοί, που επικράτησαν στα πιο βατά ματς του ομίλου τους και συνάντησαν δυσκολίες απέναντι στους Κροάτες (1-1) με τους οποίους μοιράζονται την 1η θέση.

Το απόλυτο οι Άγγλοι

Εξαίρεση αποτελούν οι Άγγλοι οι οποίοι ναι μεν ήταν μια από τις απογοητεύσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου ωστόσο σταδιακά αρχίζουν να παίρνουν τα πάνω τους μέσα από θετικά αποτελέσματα και έχουν το απόλυτο στα προκριματικά. Πίσω τους βρίσκονται οι Ελβετοί με μέτριο ξεκίνημα. Ζόρια και για τους Ρώσους που είναι τρίτοι στο δικό τους γκρουπ.

* Η Γαλλία, ως διοργανώτρια χώρα του Euro 2016, δεν παίρνει μέρος στα προκριματικά. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: