Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Περίμενε… μήνες η Φενέρ!!

Μόνο για ένα δεκάλεπτο αντιστάθηκε η Γαλατασαράι στη Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ, με την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να νικά με 85-74, σχεδόν πέντε μήνες μετά το… φιάσκο των περσινών μεταξύ τους τελικών.

Περίμενε… μήνες η Φενέρ!
Τα… διαπιστευτήρια της πρωταθλήτριας κατέθεσε η Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ, επικρατώντας 85-74 της Γαλατασαράι, για την 6η αγωνιστική, περίπου πέντε μήνες μετά τους μεταξύ τους τελικούς στο τουρκικό πρωτάθλημα και το έβδομο ματς που δεν έγινε ποτέ.

Κορυφαίος για την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν ο Νεμάνια Μπιέλιτσα με 18 πόντους, ενώ για τους φιλοξενούμενους, που δεν υπολόγισαν στους Μαρτίνας Πότσιους και Ίαν Βουγιούκα, ξεχώρισε ο Κάρλος Αρόγιο με 15 πόντους.

Μετά από αυτή τη νίκη, η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στον τρίτο όμιλο της Ευρωλίγκας, ανέβηκε μόνη πρώτη στη βαθμολογία, μετρώντας μόλις μία ήττα σε έξι αγωνιστικές.

Στο πρώτο δεκάλεπτο η αναμέτρηση ήταν πραγματικό ντέρμπι, με τη Φενέρ να έχει ένα μικρό προβάδισμα, αλλά τη Γαλατασαράι να είναι ανταγωνιστική και να παραμένει κοντά (20-17). Όμως, στη δεύτερη περίοδο το σκηνικό άλλαξε άρδην. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ και με τον Νεμάνια Μπιέλιτσα να βρίσκεται καλή μέρα, η διαφορά πήρε την… ανιούσα, με το σκορ στο πρώτο ημίχρονο να διαμορφωθεί στο 50-31.

Η Γαλατασαράι με πρωταγωνιστή τον Κάρλος Αρόγιο αντέδρασε κάπως στο τρίτο δεκάλεπτο, με τη διαφορά να «ροκανίζεται» στους 13 πόντους (66-53). Στο μεγαλύτερο μέρος της τελευταίας περιόδου η Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ διατηρούσε την υπέρ της διαφορά σε διψήφιο αριθμό, με τον Γκονλούμ να τη ρίχνει στους 8 (79-71), περίπου 1:30’’ πριν το τέλος. Όμως, στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι «έτρεξαν» ένα σερί 5-0, με το οποίο ξέφυγαν πάλι (84-79) και ουσιαστικά «κλείδωσαν» τη νίκη με το τελικό 85-74.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 50-31, 66-53, 85-74.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: