Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Ο Πύρρος Δήμας στον Arena FM!!

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο Ολυμπιονίκης και πρόεδρος της Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών, Πύρρος Δήμας. Μίλησε για τα προβλήματα στην ομοσπονδία, τις προσπάθειες που γίνονται αλλά και την γενικότερη κατάσταση στον Ελληνικό αθλητισμό.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα:
«Υπάρχει ο νόμος με τις κάμερες και το ηλεκτρονικό εισιτήριο γιατί δεν το εφαρμόζουν; Πρέπει να πεθάνει κάποιος για να εφαρμοσθεί; Έχουν κάνει τον αθλητισμό πόλεμο ενώ είναι χαρά. Πρέπει και εμείς επιτέλους να γίνουμε ευρωπαίοι όπως η Αγγλία και η Ισπανία. Να σταματήσει το πρωτάθλημα ή αλλιώς να μη βγαίνει καμιά ομάδα στην Ευρώπη όπως έκανε η Θάτσερ. Είναι κατάντια αυτό που συμβαίνει. Θέλουμε να το φτιάξουμε με οποιοδήποτε πολιτικό κόστος; Δεν γίνεται να πηγαίνει ο κόσμος να δει το παιχνίδι και να πέφτουν τα δακρυγόνα. Δεν το θέλω αυτό το ποδόσφαιρο».
Για την κατάσταση στη Ομοσπονδία Άρης Βαρών:
«Έχω έναν χρόνο που διοικώ την ομοσπονδία με δικούς μου ανθρώπους. Τα 2/3 της ομοσπονδίας είναι άνθρωποι του αθλήματος και γνωρίζουν. Όταν ανέλαβα είχαμε ένα χρέος στη παγκόσμια ομοσπονδία 425.000 δολάρια. Δεν μπορούσα να τα δώσω από τον προϋπολογισμό. Τα βρήκαμε τελικά από χορηγούς και μας έδωσαν χρόνο επειδή ήμουν εγώ. Η λειτουργία στις ομοσπονδίες έχει αλλάξει δραματικά. Κάθε μέρα έρχονται γράμματα από την γραμματεία. Καλά κάνουν και βάζουν τον αθλητισμό σε αυτό το πλαίσιο. Πέρυσι αναγνώρισαν τα χρέη που έχουμε από τα προηγούμενα χρόνια. Όλα τα ενοίκια και τα γυμναστήρια είχαν φτάσει σε πολύ μεγάλα ποσά. Μας τα αναγνώρισαν αυτά, μας είπαν πως μπορούμε να ξοδέψουμε μέχρι 500.000 και πως αν υπάρξουν παραπάνω χρέη θα πάν στο προσωπικό μου ΑΦΜ. Μίλησα στα σωματεία και τους εξήγησα πως θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Είμαστε η μόνη ομοσπονδία που είναι όλα πληρωμένα. Θα μπορούσα να κάνω 10 αγώνες το χρόνο κι να πληρώνουν τα παιδιά από τη τσέπη τους. Δεν είναι αυτό λύση. Εγώ αποφάσισα να νοικοκυρέψω την ομοσπονδία. Κάποιοι τάζουν συνεχώς πράγματα. Εγώ τέτοια πράγματα όμως δεν κάνω. Κάποιοι δίνουν 400 ευρώ για να πάρουν το πληρεξούσιο. Με στενοχωρεί πολύ ότι ο αθλητισμός λειτουργεί με 10αδες. Περιμέναν να κάνω εγώ το καθάρισμα και τώρα θυμήθηκαν ότι υπάρχει η άρση βαρών. Είναι αυτοί που το 2008 δεν σήκωναν το κεφάλι τους και κρυβόντουσαν. Εγώ μπήκα στην ομοσπονδία από υποχρέωση προς το άθλημα μου. Άνθρωποι που δεν αγαπάν το άθλημα θέλουν να μπουν μπροστά».
Για την παρουσία του στον Άρη:
«Σαν πρόεδρος της ομοσπονδίας έχω επαφή με τον Άρη και κοιτάμε να φτιάξουμε το τμήμα της άρσης βαρών. Στόχος είναι να μιλάμε με οργανωμένα σωματεία για να μείνει όρθιο το άθλημα. Μίλησα και με τον πρόεδρο του Α.Σ και με τον Λάκη Κλεώπα. Μιλάμε για ένα ιστορικό σωματείο και δεν πρέπει το ποδοσφαιρικό τμήμα να παίζει στη Γ΄ κατηγορία. Είχαν πέσει πολλά λεφτά όμως η κακοδιαχείριση οδήγησε εκεί. Δεν θέλω να γίνει αυτό και στην άρση βαρών».
Για το τι πρέπει να ξέρει ο γονιός που το παιδί του θα ακολουθήσει το άθλημα της άρσης βαρών:
« Έχουν αρχίσει πολλοί το crossfit και το ερωτεύονται. Η άρση βαρών αν την μάθεις σωστά είναι και θεραπευτική. Ο κόσμος που κάνει crossfit πρέπει να προσέξει ποιος τους μαθαίνει την άρση βαρών. Πολλοί τραυματίζονται και μετά κατηγορούν το άθλημα. Εγώ ήμουν ερωτευμένος με τη μπάρα. Αν δεν σου αρέσει δεν κάνεις αυτό που έκανα εγώ. Και με την μπάλα είμαι ερωτευμένος και παίζω και στην ομάδα της Βουλής σε θέση χαφ».
Για την Σούπερ Λιγκ:
«Έχει δρόμο ακόμα το πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ είναι μπροστά αλλά πρέπει τα παιδιά να διατηρήσουν καλή φυσική κατάσταση καθώς υπάρχει και το κύπελλο και η Ευρώπη. Πρέπει τα παιδιά να πατάν στη γη και όλα γίνονται».
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: