Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

«Η Χούντα ήθελε να μας εκμεταλλευθεί»

Οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού με σχετική ανακοίνωση σχολίασαν δημοσίευμα εφημερίδας που αποδεικνύει ότι η Χούντα προσπάθησε να εκμεταλλευθεί την πρόκριση στον τελικό του Γουέμπλεϊ.

«Η Χούντα ήθελε να μας εκμεταλλευθεί»
Οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού με σχετική ανακοίνωσαν σχολίασαν σημερινό δημοσίευμα πολιτικής εφημερίδας στο οποίο αποδεικνύεται ότι η Χούντα προσπάθησε να εκμεταλλευθεί την πρόκριση της ομάδας στον τελικό του Γουέμπλεϊ.

Σε αυτή την ανακοίνωση επισημαίνουν ότι οι Δικτάτορες προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν την επιτυχία της ομάδας και

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού:

«Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού τιμά και φέτος την επέτειο του Πολυτεχνείου, μαζί με όλους τους Έλληνες και κάθε υγιή φίλαθλο που αντιλαμβάνεται πως οι μηχανισμοί οικειοποίησης εθνικών επιτυχιών από τις εκάστοτε Κυβερνήσεις είναι ένα φαινόμενο διαχρονικό.

Ειδικότερα όμως στην περίοδο της Χούντας, το φαινόμενο αυτό ήταν σε έξαρση και οι διορισμένοι εκπρόσωποι της Δικτατορίας -που υπήρχαν στη διοίκηση όλων των ποδοσφαιρικών σωματείων της εποχής-, πάσχιζαν να συνδέσουν τις νίκες και τις επιτυχίες με τη δική τους ακροδεξιά Κυβέρνηση.

Η ποδοσφαιρική ανωτερότητα του Παναθηναϊκού εκείνη την εποχή, ήταν φυσικό από τη μία μεριά να κρατήσει ψηλά το ανάστημα του κόσμου και από την άλλη να δέχεται επίθεση από μηχανισμούς προπαγάνδας -με φήμες και υποθετικά σενάρια- για την οικειοποίηση της ευρωπαϊκής μας επιτυχίας προς όφελός τους.

Ο Παναθηναϊκός των δύο ηπείρων, το αξεπέραστο έπος του Wembley, η αγνή αγάπη των φιλάθλων όλων των ποδοσφαιρικών σωματείων όλης της χώρας που μας αγκαλιάζουν έως σήμερα, είναι η πιο τρανή απόδειξη ότι κάθε απόπειρα να δηλητηριαστεί η επική πορεία του Παναθηναϊκού θα πέφτει αιώνια στο κενό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: