Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Το... αντίθετο του Ρανιέρι!!

Ο Ρανιέρι ξεπέρασε τα 10 εκατ. λίρες από αποζημιώσεις και ο Αντβοκαατ δεν άντεξε τις ενοχές από ένα πλάνο που δεν λειτούργησε σωστά! Οι Σέρβοι ετοιμάζονται για νέα επιλογή με το... ταμείο γεμάτο. Γράφει ο Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Την ώρα που η Ευρώπη… μάθαινε τα Νησιά Φερόε, μια άλλη δυνατή ομάδα, η Σερβία έχανε ακόμα ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού. Η ήττα από τη Δανία με 3-1 ουσιαστικά την άφηνε εκτός Τελικών κρατώντας τους Σέρβους ξανά στην «μιζέρια» των τελευταίων ετών. Μετά το τελευταίο σφύριγμα στα δυο ματς, ο Κλαούντιο Ρανιέρι ανέλαβε την ευθύνη, αλλά ποτέ δεν είπε τη… μαγική λέξη που θα έλεγε ο κάθε προπονητής έπειτα από μια καταστροφική ήττα. Ο Ιταλός δεν μίλησε ποτέ για παραίτηση, αφού στο μυαλό του ήταν μόνο το οικονομικό κομμάτι που θα μπορούσε να διεκδικήσει. Αλλωστε, αυτό έκανε και στις τέσσερις τελευταίες ομάδες, όπου τους… έφτασε στο αμήν για να τον απολύσουν!

Στο Βελιγράδι το σκηνικό ήταν διαφορετικό, ο Ντικ Αντβοκαατ, δεν μπορούσε να αντέξει την καταδικαστική ήττα της Σερβίας και στις δηλώσεις του… λύγισε, τόνισε πως παραιτείται και εύχεται τα καλύτερα. Ο Ολλανδός δεν άντεξε την πίεση, το ομολόγησε, υποστηρίζοντας πως δεν είχε συμβεί κάτι ανάλογο στην καριέρα του.
Μόλις τέσσερις μήνες έμεινε στους Σέρβους, τα όνειρα ήταν πολλά κι από τις δυο πλευρές, ωστόσο ο Αντβοκαατ πλημμυρισμένος από ενοχές αποφάσισε να πει το «αντίο». Κανείς δεν τον… έκραξε, αφού ο ίδιος το πήρε πάνω του και δεν κρύφτηκε από κανέναν «Ηξερα πως μετά από αυτό το ματς είχε έρθει το τέλος. Φυσικά και σκέφτηκα καλά την απόφασή μου».

Ο Γιώργος Σαρρής παρέμεινε στο «Γ. Καραϊσκάκης» μετά το τέλος του αγώνα και είχε σύσκεψη με τους συνεργάτες του για τον τρόπο με τον οποίο θα… ξεφορτωθούν τον Ιταλό. Ο Ρανιέρι προσπάθησε να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης και από τη στιγμή που κατάλαβε πως δεν τον παίρνει στάθηκε στην αποζημίωσή του. Ο Ιταλός ήταν αποφασισμένος να μην χαρίσει ούτε ευρώ… Οι επαφές διαδοχικές, η Ομοσπονδία πίεσε, ο Ρανιέρι δεν κατέβαινε πολύ και έπειτα από αρκετές ώρες κατέληξαν στο deal. Η Ελληνική Ομοσπονδία έπειτα από συνεργασία τριών μηνών έδωσε στον 63χρονο 500.000 ευρώ, ποσό… καταδικαστικό και για την επόμενη επιλογή, μιας και το μπάτζετ έπεσε αρκετά!

Στη Σερβία ο Τόμισλαβ Κάρατζιτς προσπαθούσε να κρατήσει τον Ολλανδό, δίχως όμως αποτέλεσμα. Ο πρόεδρος της Σερβικής Ομοσπονδίας είναι για πολλούς… κόκκινο πανί, αλλά σε αυτή την περίπτωση ήταν τυχερός. Η επιλογή του Αντβοκαατ μπορεί να μην πέτυχε, αλλά τουλάχιστον η νοοτροπία του Ολλανδού κρατά ζωντανή την Ομοσπονδία. «Δεν θέλω τα χρήματα του συμβολαίου. Θέλω να σωθεί η κατάσταση για την ομάδα. Ηταν η λογική απόφαση, δεν μπορείς να μιλάς για αποζημιώσεις έπειτα από τέτοια πορεία» εκμυστηρεύθηκε ο έμπειρος τεχνικός στον δικηγόρο του, ο οποίος και δεν ζήτησε ούτε… ευρώ. Οι Σέρβοι από το νέο… ναυάγιο μπήκαν μέσα περίπου 100.000 ευρώ για τους μήνες που δούλεψε,  αλλά και 1300 ευρώ για κάποιες ημέρες που θα μείνει επιπλέον στο Βελιγράδι.

Ο Αντβοκαατ αναζητά το νέο σταθμό στην καριέρα του και όχι τη νέα… αποζημίωση! Η διαφορά νοοτροπίας τεράστια για έναν τεχνικό που αισθάνθηκε ντροπή για την ήττα από τη Δανία και που είδε τα σχέδια του να μην υλοποιούνται! Ο Ολλανδός ήθελε την Σερβία στα γήπεδα της Γαλλίας, δεν το πέτυχε, αλλά οι πόρτες μεγάλων ομάδων είναι ακόμα ανοιχτές! Αλλωστε, στη Σερβία δεν τον έβαλαν στο στόχαστρο, μιας και τα όσα συνέβησαν κόντρα στην Αλβανία... βοήθησαν στην καταστροφή του πλάνου. 

Οσο για τον Ρανιέρι, έγραψε ακόμα μια μαύρη σελίδα στην προπονητική του καριέρα (1 κύπελλο Ιταλίας, 1 κύπελλο Ισπανίας, 1 Ευρωπαϊκό Super Cup), αλλά μια… λαμπρή ως οικονομικός μάνατζερ! Δεν είναι και λίγα τα 10 εκατ. λίρες από τέσσερις ομάδες την τελευταία δεκαετία…
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: