Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

«Να αλλάξουν τα θεσμικά όργανα»

Στον ArenaFM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου.
Μίλησε για το συνέδριο κατά της βίας, αλλά και την λειτουργία της ΕΠΟ.
Αναλυτικά τα όσα είπε στον ArenaFM 89,4:
Αρχικά για το ότι δεν παρευρέθηκε κάποιος από την ΕΠΟ στο συνέδριο κατά της βίας τόνισε:
«Είχαμε διαβεβαιώσεις πως θα υπάρχει εκπροσώπηση ανθρώπων της ΕΠΟ και ενημερωθήκαμε τελευταία στιγμή πως δεν θα έρθει κανείς».
Για τη διοίκηση του Σαρρή στην ΕΠΟ προσέθεσε:
 «Σημασία έχει η γνώση, το μεράκι, η εμπειρία, η διάθεση και όλα αυτά μαζί φέρνουν τα αποτελέσματα».
Στη συνέχεια γιατί υπάρχουν τα σκηνικά αυτά στο Ελληνικό πρωτάθλημα είπε:
«Δεν ξέρω πολλούς που να μην ήταν αυτόφωτοι. Όσον αφορά όλα αυτά γίνονται είναι γιατί υπάρχει η καχυποψία από αλλοπρόσαλλες αποφάσεις που τα τελευταία χρόνια βγαίνουν στην επιφάνεια. Παραδείγματος χάη για το ίδιο παράπτωμα 11 ομάδες υποβιβάστηκαν, που ήταν και ο Ηρακλής και η ομάδα του Αλέκου προβιβάστηκε. Αυτό από μόνο του δημιουργεί πρόβλημα στον φίλαθλο κόσμος. Και με τον κ. Πιλάβιο είχαμε τα ίδια, όπως και παλιότερα. Όλα αυτά οφείλονται στο ότι τα δικαιοδοτικά όργανα της ομοσπονδίας, φοβάμαι ότι είναι ελεγχόμενα. Όταν η τριμελής επιτροπή που δικάζει τα επεισόδια του ΠΑΟΚ-Άρης ας πούμε και ο δικαστής είναι συνταξιούχος δικαστής και δεν έχει κανένα κίνητρο αναβάθμισης και οι δύο που είναι δίπλα του είναι δύο δικηγόροι που ο εκάστοτε πρόεδρος της ομοσπονδίας τους ορίζει, καταλαβαίνετε ότι είναι εύκολη η ψηφοφορία. Αν θα θέλαμε να είχαμε αποφάσεις που να δημιουργούν αξιοπιστία, θα πρέπει να είναι εν ενεργεία δικαστές και οι τρεις, ανώτατοι εφέτες που σίγουρα δεν θα μπορούσε κανένας μεγάλος να μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα μιας τέτοιας απόφασης. Ακόμη ένα κομμάτι είναι η ατιμωρησία. Είμαι σίγουρος ότι ο κάθε πρόεδρος ξέρει αυτούς που δημιουργούν τα προβλήματα και αν όχι αυτός, κάποιοι άλλοι που είναι μέλη».
Για το αν μίλησαν στο συνέδριο για την επίθεση στον Χ. Ζωγράφο υπογράμμισε:
«Βεβαίως και τον λόγο τον είχε ο κ. Γκαγκάτσης. Είναι πραγματικά αξιόλογο να έχουμε 17 επιθέσεις σε διαιτητές, δημοσιογράφους και είναι η καχυποψία που υπάρχει».
Για την γνώμη του ως λειτουργία της ΕΠΟ υποστήριξε:
«Το πρόβλημα ξεκινά όταν 55 άνθρωποι μόνο εκλέγουν τον εκάστοτε πρόεδρο της ομοσπονδίας και το Δ.Σ, από τους οποίους 55 χρειάζεται 28 ψήφους τους έχει στην τσέπη πριν καν ξεκινήσει η ψηφοφορία όταν θα βάλει τους 16 στο ψηφοδέλτιό του. Μετά χρειάζεται ακόμη 13 και σίγουρα είναι εύκολη η χειραγώγηση κάποιων ανθρώπων. Δεν λέω ότι γίνεται, αλλά είναι πολύ εύκολο. Θα πρέπει να είναι τουλάχιστον τετραψήφιος ο αριθμός και ακόμη ένα βασικό είναι να αλλάξουν τα δικαιοδοτικά όργανα, όπως είπα προ λίγου. Θα πρέπει να είναι ορισμένοι από το Πρωτοδικείο της Αθήνας, να είναι εν’ ενεργεία δικαστές, ανώτατοι δικαστές, να μην εδρεύουν δίπλα στα γραφεία των Σαρρή ή Γκαγκάτση δίπλα, να είναι στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, όπως και να αμείβονται από αυτό. Αν υπάρξουν όλα αυτά, τότε θα δούμε αν θα υπάρξουν αλλαγές».
Τέλος ο κ. Τζώρτζογλου κατέληξε:
«Πέρσι είχα κάνει μία προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια και με δίκασε η ΕΠΟ για να αποβληθώ από το ποδόσφαιρο. Θα πρέπει στο κομμάτι αυτό να υπάρχει ένα ανεξάρτητο όργανο που να μπορεί κάποιος που κατά την άποψή του κάποια απόφαση της ΕΠΟ είναι παράτυπη, όπως πέρσι για μένα η απόφαση του υποβιβασμού τον Φεβρουάριο. Πρέπει κάποια θεσμικά όργανα στην ομοσπονδία να αλλάξουν και δεν τα έχει βάλει ο κ. Σαρρής, αλλά είναι από τα προηγούμενα χρόνια».
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: