Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Όνειρο θα ζήσουν, μην τους... ξυπνήσετε!!

Συνήθως παίζει μπροστά σε 150 ανθρώπους. Με συγγενείς και φίλους. Η... αγγλική Κορίνθιανς, όμως, θα ‘χει την ευκαιρία να ζήσει κάτι μοναδικό κόντρα στο «βαφτιστήρι» της, την βραζιλιάνικη!

Όνειρο θα ζήσουν, μην τους... ξυπνήσετε!
Δεν είναι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, ούτε έχουν βλέψεις να γίνουν. Θα μπορούσες να ‘σαι εσύ στη θέση τους, ο φίλος σου ή ο γείτονάς σου.

Η Κορίνθιανς Κάζουαλς, λοιπόν, είναι μια αγγλική ομάδα (με πάνω από 100 καταγεγραμμένα χρόνια) που μπορεί στο μάτι να μην γεμίζει, αλλά έχει τη δική της ιστορία. Ακόμα κι αν στην παρούσα φάση αγωνίζεται στην όγδοη κατηγορία του νησιού (και δεν τα πάει καλά, ούσα 11η).

Θα αναρωτηθεί κανείς γιατί ασχολούμαστε με τον εν λόγω σύλλογο; Και δικαιολογημένα. Το 1910 λοιπόν, αυτή η ερασιτεχνική ομάδα έκανε τουρνέ στη Βραζιλία και έγινε ο λόγος για να ιδρυθεί απ’ τους ντόπιους εκεί η «μεγάλη» Κορίνθιανς που όλοι λίγο-πολύ γνωρίζουμε. Εξ’ ου και το όνομα!

Κι όπως είναι φυσικό, όσα και να τις χωρίζουν, τις συνδέει η «σχέση»… νονάς-βαφτιστήρας! Και τον προσεχή Ιανουάριο, στις 25 πιο συγκεκριμένα, οι δύο Κορίνθιανς θα δώσουν φιλικό αγώνα στο Σάο Πάουλο, θέλοντας να αναβιώσουν το παιχνίδι που είχαν προγραμματίσει να παίξουν μεταξύ τους πριν 100 χρόνια, όταν τους... χάλασε τα σχέδια ο πόλεμος!

Και πώς τα φέρνει η ζωή… Οι Άγγλοι ερασιτέχνες που -λογικά- εργάζονται για να βγάζουν τα προς το ζην, που παίζουν κάθε φορά μπροστά σε 75-150 θεατές (την περασμένη Κυριακή τους παρακολούθησαν 127!), θα ταξιδέψουν στην χώρα του καφέ και θα αγωνιστούν σε ένα γήπεδο… Μουντιάλ που χωράει 48.000 κόσμο! Και λογικά δεν θα είναι sold out, αλλά μόνο… 127 άνθρωποι αποκλείεται να είναι…

Και με τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν, θα καλυφτούν τα έξοδα του ταξιδιού, αλλά και του ντοκιμαντέρ που έχει στα «σκαριά» η Κάζουαλς για να προβάλλει την ιστορία της στο ευρύ κοινό σε μια εμπειρία... μοναδική. Δεν είναι δα και λίγο πράγμα εκεί που παίζεις μεταξύ συγγενών και φίλων (κυριολεκτικά), να κάνεις υπερατλαντικό ταξίδι για να ζήσεις ένα «όνειρο»! *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: