Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Γκρεμίστηκε ο μύθος του «Χουντέμπλεϊ»!

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για το τέλος του μεγαλύτερου παραμυθιού που προσπαθούσε μάταια να σπιλώσει επί 43 χρόνια την μεγαλύτερη επιτυχία του ελληνικού ποδοσφαίρου σε συλλογικό επίπεδο!  
Πάει κι αυτό. Μετά από σαράντα τρία ολόκληρα χρόνια, το παραμύθι που καλλιεργήθηκε για να ρίξει... λάσπη στην τεράστια επιτυχία του Παναθηναϊκού να φτάσει στον τελικό του Πρωταθλητριών το 1971 στο Γουέμπλεϊ, τελείωσε! Αυτός ο μύθος που ήθελε την Χούντα να πληρώνει τον Ερυθρό Αστέρα για να κάτσει να χάσει στην Λεωφόρο δεν ευσταθούσε, δεν ευσταθεί και πλέον με κάθε επίσημο τρόπο βάζει... φίμωτρο σε όσους χρησιμοποιούσαν την αστεία αυτή προπαγάνδα για να μειώσουν την μεγαλύτερη επιτυχία του ελληνικού ποδοσφαίρου σε συλλογικό επίπεδο.
Μια προπαγάνδα που στηρίχθηκε σε φήμες, καφενειακού επιπέδου συζητήσεις και αστειότητες. Όσοι έχουν παρακολουθήσει έστω και στιγμιότυπα θα γνωρίζουν την απίστευτη απόκρουση του Βασίλη Κωνσταντίνου στα τελευταία λεπτά στην προσπάθεια του Κάρασι. Προφανώς το είχαν... δουλέψει στην προπόνηση οι δύο ομάδες. Επίσης όσοι γνωρίζουν το πολιτικό γίγνεσθαι εκείνου του καιρού, μπορούν να καταλάβουν πως είναι τουλάχιστον απίθανο να έχει συνεργαστεί η Χούντα με την ομάδα του κράτους της Σερβίας. Λεπτομέρειες.
Πάμε τώρα και στην ουσία. Το έγγραφο που δημοσίευσε το «Έθνος» και το οποίο αποδεικνύει πως όλη αυτή η κουβέντα ξεκίνησε από την ίδια την στρατιωτική κυβέρνηση που θέλησε να οικειοπηθεί την επιτυχία του Παναθηναϊκού. Για όσους μπορούν να καταλάβουν ελληνικά και δεν διαβάζουν αυτά που θέλουν να διαβάζουν τυφλωμένοι από το οπαδικό μίσος, το έγγραφο είναι ξεκάθαρο.
Καταρχήν μιλάμε για ένα δελτίο «Ψυχολογικών Επιχειρήσεων Διαφωτίσεως». Με λίγα λόγια και απλά, την προσπάθεια του καθεστώτος να «φυτέψει» πληροφορίες που την ευνοούσαν στην πλατιά μάζα της ελληνικής κοινωνίας. Ένας μηχανισμός προπαγάνδας που στήθηκε επί επταετίας για να κάνει πλύση εγκεφάλου στον ελληνικό λαό.
Ανάμεσα στα υπόλοιπα, λοιπόν, που έπρεπε να διαδοθούν έπειτα από εντολή του συγκεκριμένου στρατιωτικού οργάνου, ήταν και η δήθεν συμβολή της Χούντας στην πρόκριση του Παναθηναϊκού. Το έγγραφο είναι ξεκάθαρο και αποδεικνύει την προσπάθεια του να «καρπωθεί» το καθεστώς μία αθλητική επιτυχία.
Για να τελειώνουμε. Το Γουέμπλεϊ παραμένει μία αξεπέραστη επιτυχία για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ανήκει στον Παναθηναϊκό, στους ποδοσφαιριστές του και στον κόσμο της ομάδας. Μπορεί να πονάει αρκετό κόσμο, αλλά έγινε. Ο Δομάζος, ο Καμάρας, ο Οικονομόπουλος, ο Αντωνιάδης, ο Κωνσταντίνου και τα υπόλοιπα παιδιά του Πούσκας έγραψαν ιστορία. Και η ιστορία δεν αλλάζει...
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: