Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Μυροφορίδης: «Δεν έχει ταβάνι η ομάδα» (audio)

Ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Ηρακλής, Παύλος Μυροφορίδης, μίλησε στο Αθλητικό Metropolis, για τις αναβολές, τους ορισμούς των αγώνων ημέρα Παρασκευή κατά κύριο λόγο, τις εγκαταστάσεις της Μίκρας, το γήπεδο του Ηρακλή, τη δουλειά του Νίκου Παπαδόπουλου και τις μεταγραφικές κινήσεις.



Αναλυτικά:
 «Ξαναπροετοιμαζόμαστε για πρεμιέρα… Φέτος θα κάνουμε 2-3 πρεμιέρες…
Και το καλοκαίρι έγινε το ίδιο. Είναι λογική του παραλόγου. Δεν ξέρω ποιος πραγματικά τιμωρείται αν δεν παίζουν οι ομάδες. Ποιος τιμωρείται; Δε θα μας απαντήσει κανείς…» σχολίασε αρχικά.

Για το αν υπάρχει λύση στα προβλήματα τόνισε:

«Το να την έχω εγώ στο μυαλό μου δεν κερδίζει τίποτα κανείς. Αν θες να βοηθήσεις και να καθαρίσεις το προϊόν σου το ποδόσφαιρο, ορίστε, να το πράξεις. Το να μην παίζουν οι ομάδες μια Κυριακή, να μην παίξει ο Ηρακλής την Παρασκευή στις 14 υπό τον φόβο επεισοδίων για τις 17 του Νοέμβρη τι να πω… Δεν υπάρχει λύση. Αν θέλουν να το λύσουν μπορούν σ’ ένα βράδυ. Το θέμα είναι ότι μάλλον δεν θέλουν. Μεσοβέζικη λύση είναι ανά τακτά χρονικά διαστήματα να θυμίζουν σε όλους τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου ότι υπάρχουν περίεργα παιχνίδια».

Για τους ορισμούς ημέρα Παρασκευή:

«Η Παρασκευή είναι κακή μέρα για τον φίλαθλο, για τον οπαδό. Να δει την ομάδα του και να την ακολουθήσει. Το να βάζουν μια ομάδα συνέχεια να παίζει Παρασκευή μόνιμα, την εξοντώνουν χωρίς λόγο γιατί διώχνουν τον κόσμο της. Δεν μας ρώτησε κανείς τι δυναμική μπορεί να μας πάρει. Είναι όμως πολύ περίεργο να παίζει μόνο ο Ηρακλής Παρασκευή και να μην παίζει καμία άλλη ομάδα. Εμείς θα παίξουμε δηλαδή φέτος όλες της Παρασκευές εκτός από τη Μεγάλη Παρασκευή…»


Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style


Για το αν έγινε συζήτηση επί τούτου απάντησε:

«Θεωρώ ότι παίρνει το κανάλι τις αποφάσεις. Είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι θα βάλει τις 3-4 πιο εμπορικές ομάδες της κατηγορίας να παίζουν ημέρες Παρασκευή-Δευτέρα. Δεκτό. Αποδεικνύεται ότι είμαστε πολύ πιο εμπορικοί ως ομάδα και από την ΑΕΚ και από τη Λάρισα, γιατί η ΑΕΚ και η Λάρισα παίζουν μόνιμα Κυριακές και ορίζουν κάποιες Δευτέρες τα παιχνίδια τους έτσι για… ξεκάρφωμα. Εμείς είμαστε η πιο εμπορική ομάδα και παίζουμε Παρασκευές».

Για το αν χαθεί ο ρυθμός και μπορεί αυτό να αποτελέσει ελαφρυντικό, είπε:

«Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να μην έχουμε δικαιολογίες για τίποτα και να μπορούμε να προσαρμοζόμαστε στα πάντα. Ο σωστός και ο τίμιος επαγγελματίας πρέπει να δουλεύει μ’ αυτό που έχει, μ’ αυτό που του παρουσιάζεται, άσχετα αν αυτό τον βολεύει ή όχι. Είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι και αναγκασμένοι να προσαρμοζόμαστε στο τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Σίγουρα δεν είναι εύκολο όταν ξεκινάς με 4 σερί νίκες, έρχεται το αναγκαστικό ρεπό για να πάρεις ανάσες και βλέπεις ότι είσαι μόνιμο ρεπό ένα μήνα, λες «κάτι γίνεται, τι κάνω;». Εκεί που η ομάδα έφτασε σ’ ένα καλό σημείο, με φόρμα με αποτελέσματα, σου λέει «ξανακάνε πρεμιέρα, δεν τα έκανες καλά, χαλάς το ενδιαφέρον!».

Για το αν είναι ικανοποιημένος από την ομάδα και η χρονιά εξελίσσεται σύμφωνα με τον προγραμματισμό:

«Ναι. Είναι μια ομάδα πολύ νεανική που το μόνο που ήθελε ήταν να πιστέψει στον εαυτό της. Κακά τα ψέματα το ελληνικό ποδόσφαιρο εξαρτάται από το αποτέλεσμα. Η ομάδα τα είχε, πιστεύει στον εαυτό της. Ως τώρα είμαστε σ ένα καλό σημείο. Η ομάδα αυτή, το έχω πει και παλαιότερα, κατ’ εμέ δεν έχει ταβάνι. Μπορεί να βελτιωθεί. Έχει νεαρούς παίκτες που μπορεί να έχουν τρομερή εξέλιξη».

Για τις μεταγραφές και αν «καίγεται» η ομάδα απάντησε:

«Δεν μπορούμε να κάνουμε μεταγραφές άνω 24 εκτός από μια. Κάτω των 24 αυτή τη στιγμή να πάρεις 1-2 παίκτες, δεν θα βρούμε κάτι καλύτερο από ότι ήδη έχουμε. Αναγκαστικά θα πάρουμε παίκτη που δεν παίζει κι αυτό θα μας δημιουργήσει θέμα.
Οι περιορισμοί βάζουν κόκκινες γραμμές. Μας ικανοποιεί και μας ευχαριστεί ότι δεν καιγόμαστε να αλλάξουμε την ομάδα. Δόξα τω Θεώ η ομάδα αυτό που περιμέναμε το δείχνει και το βγάζει στο γήπεδο. Με 1-2 προσεγμένες και κινήσεις ουσίας, για το μέλλον, αυτό που έρχεται, θα δώσει βάθος. Βλέπουμε ότι θα υπάρχουν εμβόλιμες. Και 2 παίκτες θα είναι πολλοί. Θα πρέπει να είναι παιδιά που θα τα αφομοιώσει η ομάδα εύκολα και γρήγορα».

Για τις εγκαταστάσεις στη Μίκρα και το θέμα του γηπέδου:

«Η Μίκρα είναι… μαγική! Ήταν παρατημένη. Αυτή τη στιγμή είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Έχει πολλά περιθώρια να αξιοποιηθεί και να βελτιωθεί. Στο γηπεδικό των αγώνων, σίγουρα τον Ηρακλή θα τον εξυπηρετούσε ένα δικό του γήπεδο 20.000 με 25.000 θέσεων, να κάνει το δικό του «παλάτι», το δικό του «κλουβί». Θα βοηθούσε πολύ περισσότερο την ομάδα ένα πιο συμμαζευμένο γήπεδο κι όχι αυτό το… χάος που είναι το Καυτανζόγλειο. Γενικά το δικό σου, ιδιόκτητο γήπεδο σε βοηθά σε πολλά. Σε μεγαλώνει σαν ομάδα. Μπορείς να διαχειριστείς καταστάσεις, να βάλεις βάσεις, να επενδύσεις. Πολλά…».

Για τον καλό σχεδιασμό και αν περίμενε να πάνε έτσι τα πράγματα:

«Πολύς κόσμος βλέπει μια Κυριακή την ομάδα στο γήπεδο και νομίζει ότι αυτή η ομάδα δεν αντιμετωπίζει προβλήματα. Η δουλειά που κάνει ο προπονητής με τους παίκτες είναι πραγματικά πολύ καλή δουλειά. Οι παίκτες να είστε σίγουροι έχουν να δώσουν. Το θέμα είναι να υπάρχει και ο άνθρωπος που μπορεί να τους το βγάλει όλο αυτό στο γήπεδο. Και αυτή τη στιγμή ο προπονητής πραγματικά τους έχει βγάλει τον καλύτερο εαυτό. Είναι μεγάλη υπόθεση ο προπονητής σε μια ομάδα να είναι αυτός που πρέπει και να βγάζει το 100% της ομάδας στο γήπεδο. Δόξα τω Θεώ ο Νίκος ο Παπαδόπουλος είναι άψογος. Κάτι παραπάνω από καλός. Να κερδίσει παίκτες και να φτιάξει ομάδα. Είναι μεγάλη η συμβολή του…».

Για τα προ ολίγων ημερών σχόλια του Σταμάτη Βελλή με τον οποίο συνεργάστηκε στον Απόλλωνα, είπε:
«Με τον κ. Βελλή έχω πραγματικά πολύ καλή σχέση. Υπάρχει αλληλοεκτίμηση και αλληλοσεβασμό. Ήταν ευτυχία τα δύο χρόνια που συνεργάστηκα μαζί του. Είναι κρίμα και αμαρτία που δεν υπάρχει στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να υπάρχουν πολλοί… Βελλήδες στο ποδόσφαιρο. Ισχυροί και με άποψη. Το βασικό είναι να μην περιμένεις να πάρεις κάτι για να επιβιώσει η ομάδα σου. Να μπορείς να μιλήσεις χωρίς να φοβάσαι μη… σου κόψουν το φαΐ. Θεωρώ ότι το… σιχάθηκε ο ίδιος και δεν του άρεσε αυτό που έκανε. Μιλάμε για έναν άνθρωπο πολύ ρομαντικό με το ποδόσφαιρο. Έχανε η ομάδα του παιχνίδια και έδινε συγχαρητήρια στον αντίπαλο και τα πίστευε. Δεν το έλεγε για να το πει».
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: