Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

«Είχα συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ»

taularidis
Ο κεντρικός αμυντικός του Ατρομήτου, Στάθης Ταυλαρίδης, μιλώντας στον “Arena 89.4 fm” επιβεβαίωσε την συμφωνία που είχε με ανθρώπους του ΠΑΟΚ τα τελευταία δύο χρόνια, οι οποίες τελικώς δεν επικυρώθηκαν και ήταν ιδαίτερα καυστικός στους χαρακτηρισμούς του, καθώς υπογράμμισε πως είναι “κρίμα για μια τόσο μεγάλη ομάδα να λειτουργεί με τέτοιους ερασιτεχνισμούς που δε γίνονται ούτε σε ομάδα τοπικού πρωταθλήματος” κι όπως επίσης πως αν αναφερθεί σε λεπτομέρειες θα γελάσει και… ο κάθε πικραμένος! Ακόμη, μίλσε για τη χτεσινή νίκη της ομάδας του κόντρα στο “δικέφαλο” αλλά και την συνέχεια των play off.
Αναλυτικά, τα όσα αποκαλυπτικά είπε ο Ταυλαρίδης είναι τα εξής:
Για τις συμφωνίες που είχε κάνει με ανθρώπους του ΠΑΟΚ τα δύο τελευταία χρόνια να έρθει στην ομάδα, αλλά αυτοί… δεν τον σεβάστηκαν: “Όλοι στη Θεσσαλονίκη γνωρίζουν πολύ καλά πως είχα συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ πριν δύο χρόνια. Απλώς, με πίκρανε το γεγονός πως άνθρωποι που έχουν παίξει στο εξωτερικό, που τους έχουν διδάξει πρώτα να σέβονται τον άνθρωπο και μετά τον παίκτη, δε με σεβάστηκαν. Δε θέλω να αναφερθώ περαιτέρω, δεν με αρέσει να δίνω τροφή για σχόλια, εκτός κι αν με προκαλέσουν. Αν με προκαλέσουν, θα πω με λεπτομέρειες τί έγινε τα τελευταία δύο χρόνια με τον ΠΑΟΚ και θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος. Κρίμα για τον ΠΑΟΚ που είναι μια τόσο μεγάλη ομάδα αλλά έχει ανθρώπους που λειτούργησαν κατ’ αυτόν τον τρόπο, με ερασιτεχνισμούς. Αυτά που έγιναν μεταξύ μας δεν γίνονται ούτε σε ερασιτεχνικά σωματεία, σε τοπικά πρωταθλήματα”.
Για τη χτεσινή επικράτηση του Ατρόμητου επί του ΠΑΟΚ: “Απρόσμενη για εσάς, όχι για εμάς. Είχαμε διαβάσει πολύ καλά τον ΠΑΟΚ, γνωρίζαμε πως έχει κακή ψυχολογία, μετά και την αλλαγή προπονητή. Ήμασταν κυρίαρχοι από το πρώτο ημίχρονο και στο τέλος καταφέραμε και κερδίσαμε”.

Έχουμε αποδειχθεί κακός δαίμονας του ΠΑΟΚ. Γίνονται αυτά στο ποδόσφαιρο όμως. Είχαμε εντοπίσει τα πλεονεκτήματα του ΠΑΟΚ και τα μπλοκάραμε και χτυπήσαμε στις αδυναμίες που διαπιστώσαμε. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ από ένα γκολ οφ σάιντ, όπως είδαμε όλοι στο ριπλέι, αλλά συμβαίνουν κι αυτά, ανθρώπινα λάθη είναι.


Θέλω να δώσω και συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου που παρά το γεγονός πως βρεθήκαμε πίσω στο σκορ και απόμεναν 30 λεπτά για τη λήξη του παιχνιδιού μέσα στην έδρα μας, καταφέραμε και γυρίσαμε το παιχνίδι”.


Για τη δυναμική της ομάδας του αλλά και την έλλειψη φυσικής κατάστασης που διέκρινε στους παίκτες του ΠΑΟΚ μετά το γκολ τους: “Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα και ατομικές μονάδες, όπως ο Ναπολεόνι, ο Σουμπίνιο, ο Ουντότζι με την ταχύτητά του. Ένα πράγμα που διαπίστωσα στον ΠΑΟΚ ήταν πως υπήρχε θέμα με την φυσική κατάσταση. Αντιλαμβανόμουν πως δεν είχαν δυνάμεις πλέον οι παίκτες του ΠΑΟΚ και όλοι μαζί ανεβήκαμε πιο ψηλά, πιέσαμε και ανατρέψαμε το σκορ.


Για τη συνέχεια των play off αλλά και για τις ομάδες που συμμετέχουν σε αυτά: “Όλα είναι ανοιχτά πλέον. Εγώ περίμενα να σας πω την αλήθεια να πάρει αποτέλεσμα ο ΠΑΣ, διότι ο Αστέρας ήταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση, από τον τρόπου έχασαν το κύπελλο. Είδε όλη η Ελλάδα πώς έχασαν και αυτό τους επηρέασε, αλλά εκτιμώ πως θα ανεβάσει και πάλι στροφές ο Αστέρας.
Ο ΠΑΣ, θεωρώ, πως είναι η έκπληξη του πρωταθλήματος και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους στην ομάδα, καθώς υπήρχαν μεγάλα προβλήματα οικονομικής φύσεως στην αρχή της χρονιάς. Τους βγάζω το καπέλο και τους εύχομαι ό,τι καλύτερο”.


Για το ενδεχόμενο ο ΠΑΟΚ να μην καταφέρει να βγει πρώτος στη μίνι διοργάνωση: “Για τον ΠΑΟΚ, σίγουρα, θα είναι μεγάλη αποτυχία εάν δεν καταφέρει να πετύχει και αυτόν τον στόχο, μετά τον αποκλεισμό από την Ευρώπη και το κύπελλο. Και ειδικά από την ώρα που υπάρχει ευημερία σε όλους τους τομείς στην ομάδα με την παρουσία του κου Σαββίδη, πληρώνονται κανονικά οι παίκτες και τα στελέχη, σε μια εποχή που οι περισσότερες ομάδες έχουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα”.
Πηγή: arenafm.gr

“Οι παίκτες πέρασαν τα πάνδεινα”

Ο τεχνικός διευθιυντής του Άρη, Κυριάκος Μπιμπισίδης, φιλοξενήθηκε στον “Arena 89.4 fm” και μίλησε για τη φετινή πολύ δύσκολη σεζόν της ομάδας, τα συναισθήματα που έμειναν από αυτή, την επόμενη μέρα στα διοικητικά του σύλλογου, όπου εξέφρασε τη στήριξή του στο Λάμπρο Σκόρδα αλλά και στα φιλικά που γίνονται τελευταία και τελευταίο είναι το σημερινό (16/5) στην Κομοτηνή με τον Πανθρακικό.
Για τη φετινή εφιαλτική σεζόν: “Σίγουρα, ήταν μια από τις χειρότερες χρονιές, αλλά στο τέλος καταφέραμε και την σώσαμε. Δεν πρέπει να είναι στόχος σε καμία περίπτωση η σωτηρία γι μια ομάδα με τόσο μεγάλο μέγεθος, αλλά από την ώρα που υπήρχαν δύσκολες συνθήκες, κατορθώσαμε να παραμείνουμε στην κατηγορία παρά τις δυσκολίες
Για τα συναισθήματα που άφησε αυτή η χρονιά: “Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Από την μια υπάρχει χαρά και ανακούφιση που η ομάδα σώθηκε αλλά από την άλλη λύπη για το γεγονός πως μια ομάδα όπως ο Άρης παλεύει για τη σωτηρία του. Οι παίκτες πέρασαν όμως τα πάνδεινα, άλλαξαν πέντε προπονητές. Κι εδώ θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Σούλη Παπαδόπουλο και στο επιτελείο του που έσωσαν την ομάδα αλλά και στη διοίκηση του κυρίου Λάμπρου Σκόρδα, που βοήθησε πολύ ψυχολογικά τους παίκτες”.
Για την επόμενη μέρα και ποιον θεωρεί καταλληλότερο να αναλάβει την ΠΑΕ: “Το ζήτημα είναι ότι θα πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα στην επόμενη μέρα, να υπάρξουν άνθρωποι που θα προσδώσουν δυναμική διοικητικά και οικονομικά στον Άρη και για την οποία θεωρώ καταλληλότερο τον κο Σκόρδα, ο οποίος δείχνει να έχει μάθει από τα λάθη του και να μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν”.
Για το λόγο που παίζει φιλικά ο Άρης τελευταίως: “Γίνονται για να αξιολογηθούν κάποιοι παίκτες νεαροί, οι οποίοι κυρίως δεν είχαν μεγάλο ή ελάχιστο χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα και να διαπιστώσει ο προπονητής τις δυνατότητές τους. Επίσης, διότι δεν γίνεται να έχουν τόσο μεγάλη αποχή μέχρι την ώρα που θα ξεκινήσει η προετοιμασία”.
Πηγή: arenafm.gr

«Δεν έχουν πάθος»

Ο παλαίμαχος παίκτης του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Μήτογλου, φιλοξενήθηκε στον “Arena 89.4 fm” και αναφέρθηκε στην έλλειψη πάθους, τόλμης και ενέργειας από τους παίκτες του “δικεφάλου” στη χτεσινή ήττα από τον Ατρόμητο. Επίσης μίλησε για την ανάγκη να τους προσδώσει κάποιος θετική ενέργεια και θάρρος, τονίζοντας επίσης πως δεν πείραξε τον κόσμο ότι έχασαν οι “ασπρόμαυροι”, αλλά το ότι δεν προσπάθησαν να παίξουν ποδόσφαιρο.
Αναλυτικά, δήλωσε τα παρακάτω:
Αρχικά, επεσήμανε: “Δεν πείραξε τον κόσμο πως έχασε η ομάδα, αλλά πως δεν προσπάθησαν να παίξουν ποδόσφαιρο. Από την αρχή, η εικόνα που μας έδειχνε ο ΠΑΟΚ ήταν ότι δεν είναι ικανός να κερδίσει το παιχνίδι. Δεν είχαν ενέργεια, πάθος. Ο Ατρόμητος ήταν καλύτερος και στο τέλος φάνηκε αυτό.
Παρά ταύτα, προηγήθηκε η ομάδα και θα μπορούσε να πάρει το ματς, αλλά δεν κατάφερε ούτε να διατηρήσει το αποτελέσμα που ήταν υπέρ τους. Ο Ατρόμητος ήταν πολύ δυναμικός, με πάθος, εν αντιθέσει με τον ΠΑΟΚ που ήταν νωθρός”.
Για το τι φταίει και ο ΠΑΟΚ παρουσιάζει αυτή την εικόνα: “Δεν μπορώ να το πω εγώ αυτό, διότι δεν είμαι κοντά στην ομάδα, υπάρχουν αρμόδιοι. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως γενικώς εδώ και πολύ καιρό, τα τελευταία παιχνίδια η ομάδα έδειξε πως ήταν προβληματική. Όλοι μέσα στην ομάδα φαίνονταν προβληματισμένοι για την απόδοση κι αυτή η κατάσταση παρέμεινε”.
Για το πάθος και τον ανεπαρκή αφουγκρασμό από τους παίκτες για το τι νιώθει ο κόσμος: “Το πάθος υπάρχει σε κάποιους παίκτες, σε άλλους δεν υπάρχει. Το πάθος το έχεις ή δεν το έχεις, δεν αγοράζεται. Παλιότερα, εμείς αφουγκραζόμασταν τον κόσμο, καταλαβαίναμε πως ένιωθε και παίζαμε με πάθος. Τώρα, υπάρχουν πολλοί ξένοι οι οποίοι δεν καταλαβαίνουν κάποια πράγματα. Εγώ δεν μπορούσα χτες να διανοηθώ το πώς έπαιξε κόντρα στον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Δεν είχαν τόλμη, πάθος, τσαγανό, εγωισμό”.
Για το τι πρέπει να γίνει για να μετατραπεί αυτή η άκρως προβληματική εικόνα: “Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνουν, κάποιος οφείλει να τους τονώσει την ψυχολογία και να τους κάνει να βγάλουν τον καλό τους εαυτό. Πολλές ομάδες στο εξωτερικό έχουν ψυχολόγους, δεν είπα να φέρουν και στον ΠΑΟΚ. Πρέπει κάποιος, πάντως, να τους προσδώσει θετική ενέργεια και θάρρος, πρέπει να αλλάξουν την αγωνιστική τους συμπεριφορά. Να βγάλουν λίγο εγωισμό, να παίξουν όπως μπορούν, διότι εγώ δεν πιστεύω πως είναι κακοί οι παίκτες του ΠΑΟΚ”.
Για τις προσωπικότητες στην ομάδα και την αντιδιαστολή που υπάρχει ανάμεσα στους παίκτες και τον Ιβάν Σαββίδη: “Στον ΠΑΟΚ, κακά τα ψέματα, υπάρχουν μεγάλες προσωπικότητες. Δε γίνεται να μην την βγάζουν και να μην μπορούν να δείξουν μέσα στο γήπεδο ότι μπαίνουν για να κερδίσουν. Θα πρέπει να γίνει μια απαρχή με τον ΠΑΣ την Κυριακή, αλλά και μετέπειτα να συνεχίσουν καλύτερα. Δε μπορεί ο μεγαλομέτοχος που έχει κάνει τόσα και τους προσφέρει όλες τις ανέσεις και τις δυνατότητες κι αυτοί να παρουσιάζουν αυτή την εικόνα”.
Πηγή: arenafm.gr

«Ο ΠΑΟΚ ήταν ένα χάλι»!

Ο παλαίμαχος παίκτης του ΠΑΟΚ, Μιχάλης Λεοντιάδης, μιλώντας στον Arena 89.4 fm για το χτεσινό (15/5) “κάζο” του “Δικεφάλου” στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο, επισήμανε πως ήταν μια… τραγωδία, από την οποία διασώθηκαν οι Λίνο και Καμαρά, ενώ εξέφρασε την απορία του για το λόγο που δεν αγωνίστηκε ο Κάτσε και έπαιξε ο Φωτάκης.
Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε:
Για το νέο “βατερλο” του ΠΑΟΚ:  “Τραγωδία, τραγωδία! Δεν παίξαμε μπάλα. Θα το πω πρώτη φορά, ήμασταν ένα χάλι. Μόνο για το Λίνο μπορώ να πω καλά λόγια. Τι να πω γι’ αυτό το παιδί; Μόνο αυτός έπαιζε και ο Καμαρά. Όλοι οι άλλοι έπαιζαν;
Και για τον Ιτάνζ, επειδή μου λένε πολλά, εγώ λέω πως δεν φταίει στο δεύτερο γκολ. Άνοιξε το τοίχος και ήταν στην απέναντι γωνιά του. Προσπάθησε, έπεσε, αλλά δεν την έπιασε. Τι να έκανε; Ούτε στο πρώτο γκολ έφταιγε. Ακούω κάτι αστειότητες επειδή έπαιζε στον Ατρόμητο μέχρι προσφάτως και έκανε υποτίθεται τέτοια λάθη.
Για τον Κάτσε: “Εγώ να ρωτήσω κάτι; Τον Κάτσε γιατί τον άφησε έξω; Ο Κάτσε κόβει, ο Κάτσε δίνει πάσεις, μοιράζει παιχνίδι. Και παίζει ο Φωτάκης; Δεν έχω κάτι με το παιδί, αλλά είναι δυνατόν να μην παίζει ο Κάτσε; Έχω τρελαθεί, θα πάμε νοσοκομείο, θα πάθουμε καρδιά”!
Για τους παίκτες: “Πρέπει να συνειδητοποιήσουν κάποια πράγματα, να βγούμε Τσάμπιονς Λιγκ. Γι’ αυτό ζούμε. Δεν φταίει ο Γεωργιάδης, τι να κάνει ο Γιώργος; Ποδοσφαιρικά γνωρίζουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ πως είναι καλύτεροι, δεν μπορούν να κερδίσουν από μόνοι τους; Χρειάζεται να τους το πει ο προπονητής; Με τις φανέλες μόνο δεν κερδίζουμε.
Για την επόμενη μέρα: “Τώρα έρχεται το άγχος. Αν νικούσε ο ΠΑΟΚ, θα τελείωνε το παραμύθι. Και η ισοπαλία μια χαρά ήταν, κέρδιζε τον ΠΑΣ και έβγαινε πρώτος. Πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσει την Κυριακή ο ΠΑΟΚ. Δεν έχει πως και γιατί. Πρέπει να κερδίσουν! Ο Γκαρσία μόνο με τις φωνές, θα εμψύχωνε τους συμπαίκτες του και θα άλλαζε το παιχνίδι. Ο άνθρωπος έχει παίξει Ρεάλ, Μίλαν, τι να λέμε τώρα; Θα έπαιζε μπάλα. Εντάξει, δεν έχει τρεξίματα, τι να κάνουμε;”
Τέλος, έστειλε ξανά το μήνυμά του για το επόμενο παιχνίδι με τον ΠΑΣ: “ΠΑΟΚ είσαι, πρέπει να κερδίσεις…”
Πηγή: arenafm.gr

Το μυαλό σε Κολοσσό και πλέι οφ!!

Όπως όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στα πλέι οφ, έτσι και ο Άρης καλείται να ανταποκριθεί στο δύσκολο πρόγραμμα που έχει με το τελευταίο παιχνίδι κόντρα στον Κολοσσό για την κανονική διάρκεια, αλλά για τα παιχνίδια της οκτάδας. Στο Αλεξάνδρειο δεν έχουν θέμα με το πρόγραμμα και προετοιμάζουν την ομάδα να δώσει τον καλύτερό της εαυτό με απουσίες όμως.

Ο Σάσα Βεζένκοφ και ο Ζήσης Σαρικόπουλος δε μπόρεσαν να προπονηθούν και ελπίζεται ότι κάτι τέτοιο θα γίνει σήμερα ή αύριο.

Ο Άρης καλείται να αντεπεξέλθει σε ένα πολύ δύσσκολο με πιθανώς τέσσερις αγώνες και τρία ταξίδια σε 8 μέρες, μετά την ανακοίνωση του προγράμματος των πλέι οφ από τον ΕΣΑΚΕ, όμως οι ιθύνοντές του τονίζουν ότι δεν υπάρχει καμία δυσαρέσκεια επ αυτού.

Ο Δημήτρης Βεργίνης έκλεισε χθες τα 26 του χρόνια και δεν παρέλειψε να δεχθεί τα χρόνια πολλά από όλη την ομάδα του Άρη. Το εορταστικό κλίμα θα συνεχιστεί και σήμερα, αφού θα γίνει μπάρμπεκιου προς τιμή του προέδρου της Λευτέρη Αρβανίτη, ο οποίος είχε τα γενέθλιά του. Ο διοικητικός ηγέτης της ΚΑΕ έχει γίνει δέκτης πολύ καλών σχολίων για την Άρτια διοργάνωση του μεγάλου φιλικού.

Η απόφαση πάρθηκε ύστερα από πρωτοβουλία τόσο του Βαγγέλη Αγγέλου, όσο και του Χρηστού Γαλιλαία, αλλά δεν υπήρχε χρόνος και αποφασίστηκε να γίνει σήμερα. Το κλίμα στα αποδυτήρια είναι πολύ καλό και σκοπός είναι να τερματίσει η ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται.

Σε δημοσίευμα πάντως ιστοσελίδας τονίζεται ότι ο Βαγγέλης Αγγέλου αρνήθηκε πρόταση ομάδας του εξωτερικού. Ο Αγγέλου φαίνεται και από τις πράξεις του ότι θέλει να παραμείνει στο «τιμόνι» των «κίτρινων» αρκεί να υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να συνεχιστεί η προσπάθεια, που άρχισε τον περασμένο Οκτώβριο.

Στο Αλεξάνδρειο δεν έχουν κρύψει τις προθέσεις τους να ανανεώσουν τη συνεργασία τους με τον Χαλκιδαίο τεχνικό και μετά το τέλος της χρονιάς ίσως γίνουν οι πρώτες συζητήσεις με τα δεδομένα του αγωνιστικού σχεδιασμού. Ο Άρης έχει ως βασικό άξονα την οικονομική εξυγίανση, οπότε τα οικονομικά θα είναι περιορισμένα. Πηγή: metrosport.gr

Κι άλλοι τρεις ψάχνουν ομάδα στο εξωτερικό!!

Στην Αγγλία και την Ιταλία βρίσκονται τρεις Έλληνες ποδοσφαιριστές για να δοκιμαστούν από ομάδες και να κυνηγήσουν την τύχη τους. Τι να κάνουν στη Σούπερ Λίγκα, άλλωστε...
Το θέμα αποκαλύπτει, για άλλη μία φορά, η στήλη "Sportdog Penalty" του σκύλου. Που δεν χάνει τέτοια θέματα με τίποτα... Τι αποκαλύπτει; Πώς στην πιάτσα των μάνατζερ λένε ότι αυτό το διάστημα δοκιμάζονται σε ομάδες της Αγγλίας και της Ιταλίας τρεις Έλληνες ποδοσφαιριστές, της Σούπερ Λίγκας.
Κανένας από τους τρεις δεν είναι ελεύθερος αυτή την εποχή, αν και αυτό είναι πολύ ...θεωρητικό. Για ποιον λόγο; Όπως ενημερώνει η στήλη, υπάρχουν διάφορα ...τρικ για να μείνουν ελεύθεροι οι συγκεκριμένοι αθλητές από τις νυν ομάδες τους.
Το όνειρο να αγωνιστούν σε δύο από τα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου και να μην συνεχίσουν στη μιζέρια του ελληνικού πρωταθλήματος, δύσκολα μπορεί να σβήσει. Αρκεί, βέβαια, να πείσουν ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις των συγκεκριμένων ομάδων... 
Πηγή: sportdog.gr

Από ποιον και για πόσα θα χάσει τον Γιαννιώτα;

Ο Sportdog σας είχε ενημερώσει από καιρό ότι ο Γιαννιώτας θελει να την "κάνει" από τον Άρη και πως το σκέφτεται σοβαρά να πάει ακόμα και σε άλλη ελληνική ομάδα. Ποιες είναι οι εξελίξεις;
Και το επιβεβαίωσε ο ίδιος σε συνέντευξη που έδωσε σε εφημερίδα της Θεσσαλονίκης. Ο 20χρονος επιθετικός του Αρη δήλωσε για πρώτη φορά ότι ναι μεν έχει σε προτεραιότητα ομάδα του εξωτερικού, πλην όμως δεν θα πει όχι σε μεταγραφή σε άλλη ελληνική ομαδα.
Ο σκύλος είχε ενημερώσει ότι ο Γιαννιώτας περιμένει τον Ολυμπιακό. Αν δεν τον θέλουν στον Πειραιά, τότε θα δει τι μπορεί να γίνει με Παναθηναϊκό. Δεν θα βιαστεί όμως. Γιατί, ο ατζέντης του προσπαθεί να τον "προξενέψει" στη Λεβερκούζεν. Δεν "κολλάει" ακόμη το πράγμα, όμως.

Αν ο Γιαννιώτας πάει σε ελληνική ομάδα, ο Άρης θα βάλει στα ταμεία του 150.000 ευρώ, τόση είναι η ρήτρα. Αν πάει στο εξωτερικό, τα τροφεία που θα εισπράξει είναι κοντά στις 450.000 ευρώ. Είτε έτσι είτε αλλιώς, όμως, θα τον χάσει τον παίκτη ο Άρης. Δεν μπορεί όμως να φρενάρει τον μικρό που θέλει να φύγει...

Πηγή: sportdog.gr

Ποιος Ισπανός προπονητής παίζει για τον ΠΑΟΚ;

Μετά από τον Ολυμπιακό και στον Δικέφαλο θέλουν να δώσουν τα κλειδιά σε Ισπανό τεχνικό, καθώς έχει προκύψει σούπερ περίπτωση, που την εξετάζουν!
Μετά από την αποχώρηση του Γιώργου Δώνη από την τεχνική ηγεσία του συλλόγου, έχουν γραφτεί πολλά για την επόμενη μέρα. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα γίνουν βιαστικές κινήσεις, καθώς ο Ιβάν Σαββίδης θέλει να δει τον ΠΑΟΚ όχι απλά δυνατό, αλλά πανίσχυρο τη νέα περίοδο.
Γι΄ αυτό και εξετάζει πολύ καλά τις προτάσεις που φτάνουν στα χέρια του. Μία από αυτές, όπως αποκαλύπτει η στήλη "Sportdog Penalty" του σκύλου, είναι και του Χοακίν Καπαρός!
Στον ΠΑΟΚ κάνουν ...σαφάρι ανεύρεσης σπουδαίου ξένου τεχνικού, που θα βοηθήσει την ομάδα να αλλάξει επίπεδο. Και η περίπτωση του Ισπανού προπονητή (με καριέρα -μεταξύ άλλων- σε Βιγιαρεάλ, Σεβίλλη, Λα Κορούνια, Αθλέτικ Μπιλμπάο, Μαγιόρκα κ.ά.) από τη στιγμή που φαίνεται ότι έχει τη διάθεση να έρθει και να εργαστεί στην Ελλάδα, είναι εξαιρετική.
Λίγη υπομονή ακόμα και ίσως μέσα στο επόμενο διάστημα να υπάρξουν περισσότερα για να πούμε...



Πηγή: sportdog.gr

Στην Τούμπα ο Σαββίδης!!

Από τις 15:30 ο Ιβάν Σαββίδης βρίσκεται στην Τούμπα και συνομιλεί με τους παίκτες και τα μέλη του τεχνικού επιτελείου του ΠΑΟΚ.

Στην Τούμπα ο Σαββίδης
Στη Τούμπα βρίσκεται ο Ιβάν Σαββίδης για να μιλήσει στους παίκτες και τα μέλη του τεχνικού επιτελείου.

Σήμερα ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ενημέρωσε –εκτάκτως- πως όλα τα μέλη του αγωνιστικού τμήματος του «Δικεφάλου του Βορρά» θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένα στην Τούμπα γιατί επιθυμεί να τους μιλήσει.

Στις 15:30 το «αφεντικό» του ΠΑΟΚ έφτασε στο γήπεδο της ομάδας, συνοδευόμενος από στενούς του συνεργάτες.

Αρνήθηκε να μιλήσει στους δημοσιογράφους οι οποίοι ήταν συγκεντρωμένοι στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου της Τούμπας απλά λέγοντας στα ελληνικά… «θα μιλήσω μετά».

Όσοι βρέθηκαν εκεί είδαν τον Ιβάν Σαββίδη να είναι αρκετά προβληματισμένος μετά και την χθεσινή ήττα στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο.Πηγή: sport-fm.gr

«Πόρτα» Ρέγκεκαμπφ στον ΠΑΟΚ!

Αρνητική απάντηση εισέπραξε ο ΠΑΟΚ από τον Λαουρέντιου Ρέγκεκαμπφ, σύμφωνα με τον Τύπο της Ρουμανίας.

«Πόρτα» Ρέγκεκαμπφ στον ΠΑΟΚ!
Το «όχι» του Λαουρέντιου Ρέγκεκαμπφ στον ΠΑΟΚ αποκάλυψε ο ρουμανικός Τύπος. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο «Δικέφαλος του Βορρά», μαζί με τη ρωσική Κράσνονταρ και μία ομάδα από την Αγγλία, χτύπησαν την… πόρτα του 37χρονου τεχνικού, ωστόσο εκείνος απέρριψε και τις τρεις προτάσεις, καθώς επιθυμία του είναι να παραμείνει στον πάγκο της Στεάουα Βουκουρεστίου.

Μάλιστα, ο Λαουρέντιου Ρέγκεκαμπφ, ο οποίος πρόσφατα οδήγησε τη Στεάουα στη –μαθηματική- κατάκτηση του πρωταθλήματος Ρουμανίας, είναι πολύ κοντά στο να επεκτείνει κατά δύο χρόνια τη συνεργασία του με την ομάδα του Βουκουρεστίου, με την οποία θα συμμετάσχει στα προκριματικά του Champions League το καλοκαίρι που έρχεται. Πηγή: sport-fm.gr

Πήγε στα Σπάτα ο Μπάγεβιτς!!

Επιθεώρηση στο προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ στα Σπάτα πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Πήγε στα Σπάτα ο Μπάγεβιτς
Στο προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ στα Σπάτα βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, θέλοντας να επιθεωρήσει τις εγκαταστάσεις και να συναντηθεί με τους ανθρώπους της Ένωσης.

Με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο γυρίζουν σελίδα και την επικείμενη εκκαθάριση της ΠΑΕ.

Πρωταγωνιστής της νέας εποχής στην ΑΕΚ θα είναι ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος έχει έρθει σε επαφή διάφορους ανθρώπους που θα θέσουν σε εφαρμογή το πλάνο που έχει ετοιμάσει.

Ένας από αυτούς είναι και ο Μπάγεβιτς, ο οποίος αναλαμβάνει ρόλο επικεφαλή στη διοίκηση της ΑΕΚ. Ο Σερβοέλληας δεν είχε προλάβει να δουλέψει στα Σπάτα, αφού είχε αποχωρήσει λίγο καιρό πριν και στη συνέχεια ανέλαβε ο Μανόλο Χιμένεθ.

Πήγε κατά τις έντεκα το πρωί και έφυγε λίγο πριν από τη μία το μεσημέρι.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας ο πρώην τεχνικός μίλησε με τον Νίκο Λυμπερόπουλο και σήμερα πήγε στα Σπάτα για να επιθεωρήσει τις εγκαταστάσεις της ομάδας.

Επίσης, συνομίλησε για αρκετή ώρα με τους ανθρώπους της ομάδας που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στα γραφεία της ΠΑΕ.

Ο Σερβοέλληνας θα ενημερώσει για όσα είπε σε γραπτή του αναφορά τον Μελισσανίδη, ο οποίος θα επικοινωνήσει με τον Νίκο Νοτιά για τη χρήση του προπονητικού κέντρο, τη νέα σύμβαση και την τελική συμφωνία.Πηγή: sport-fm.gr

Στην προπόνηση ο Σαββίδης!!

Αποφασισμένος να θέσει παίκτες και τεχνικούς προ των ευθυνών τους είναι ο Ιβάν Σαββίδης ο οποίος ζήτησε να αλλάξει ώρα η της προπόνησης του ΠΑΟΚ για να τους τα… ξαναπεί ένα «χεράκι»!

Στην προπόνηση ο Σαββίδης!
Ο ηγέτης της ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης είναι απογοητευμένος από τα γεγονότα και τις εμφανίσεις του τελευταίου διαστήματος και θέλει με αυτόν τον τρόπο να αντιληφθούν οι πάντες στην ομάδα τη δυσαρέσκειά τους, αφού κινδυνεύουν να χαθούν όλοι οι στόχοι της φετινής σεζόν.

Μετά την ήττα από τον Ατρόμητο στην πρεμιέρα των πλέι οφ ο Σαββίδης μίλησε με σκληρά λόγια, αλλά δεν δείχνει διατεθειμένος να μείνει εκεί.

Έτσι, ζήτησε η σημερινή προπόνηση να διεξαχθεί στις 15.00 στην Τούμπα ώστε να δώσει κι εκείνος το «παρών» με την τοποθέτησή του να αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.Πηγή: sport-fm.gr

Γιαννιώτας: «Ήρθε η στιγμή να φύγω»

Στην αποκάλυψη ότι σκέφτεται να αποχωρήσει από τον Άρη προχώρησε ο Γιάννης Γιαννιώτας.

Γιαννιώτας: «Ήρθε η στιγμή να φύγω»
Έτοιμος να αποχωρήσει από τον Άρη και να δοκιμάσει να αγωνιστεί σε υψηλότερο επίπεδο δήλωσε ο Γιάννης Γιαννιώτας.

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός τόνισε πως σκέφτεται σοβαρά το συγκεκριμένο ενδεχόμενο, αφού δεν θέλει να ξαναζήσει τα ίδια φέτος και δεν απέκλεισε τη πιθανότητα να αγωνιστεί και σε ελληνική ομάδα.

Αναλυτικά ένα απόσπασμα της συνέντευξης που έδωσε στα «Αθλητικά Νέα των συντακτών»

Υπάρχει μια χαμηλή ρήτρα στο συμβόλαιο σου. Είσαι διατεθειμένος να προσπαθήσεις να κερδίσει περισσότερα χρήματα από εσένα ο Αρης;

«Θέλω να μιλήσω ανοιχτά πλέον, γιατί δεν έχω να φοβηθώ κανέναν. Εγινα επαγγελματίας επί διοίκησης Αθανασιάδη και με κοστολόγησαν αυτά τα χρήματα. Μάλλον δεν πίστευε κανείς σε μένα ότι θα παίξω μπάλα. Οταν πας να πάρεις ένα αμάξι και 20.000 δε θα προσφέρεις 30.000. Σίγουρα θα προσπαθήσω να βοηθήσω τον Αρη γιατί με ανέδειξε, αλλά οι καιροί είναι δύσκολοι».

Θέλεις να μείνεις ή να φύγεις;

«Θα κοιτάξω το καλύτερο για το μέλλον μου. Θέλω να δουλέψω ήσυχος, χωρίς να έχω ένα άγχος. Δε θέλω να διαβάζω ότι ο Αρης μπορεί να υποβιβαστεί εξαιτίας των χρεών. Αγαπάω τον Αρη, εδώ μεγάλωσα. Αλλά έχω μπροστά μου 10 χρόνια καλού ποδοσφαίρου. Θέλω να κάνω καριέρα. Δε γίνεται να ζω συνέχεια σ’ ένα αβέβαιο περιβάλλον».

Είσαι κοντά στην απόφαση να αποχωρήσεις;

«Δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Σίγουρα στο μυαλό μου υπάρχει η σκέψη να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό, να ανεβώ ένα επίπεδο. Νιώθω ότι ήρθε η στιγμή για εμένα και πιστεύω ότι έχω δυνατότητες. Το όνειρο μου είναι να παίξω στο εξωτερικό, αλλά αν δεν προκύψει, θα περιμένω κάτι από Ελλάδα».

Θα έπαιζες σε άλλη ομάδα στην Ελλάδα;

«Θα μου είναι δύσκολο να παίξω κόντρα στον Αρη. Αλλά το βλέπω πιο επαγγελματικά πλέον. Ο Αρης θα είναι πάντα στην καρδιά μου, δε γίνεται διαφορετικά. Αλλά θα πρέπει να κοιτάξω την καριέρα μου, τα όνειρα μου. Σημαντικό κομμάτι είναι τα οικονομικά προβλήματα του συλλόγου. Δε το δέχομαι να μου πετάνε ψίχουλα και κάποιοι άλλοι να έχουν "φάει" εκατομμύρια».

Εχουν βάση όσα έχουν γραφτεί στα ελληνικά ΜΜΕ για ενδιαφέρον για την απόκτηση σου;

«Ενδιαφέρον υπάρχει, αλλά δεν ξέρω από ποιες ομάδες. Υπομονή και θα δούμε…»

Μπορείς να μιλήσεις με πιθανότητες για το αν θα παραμείνει στον Αρη;

«Είμαι κοντά στην απόφαση ότι θέλω να δοκιμάσω κάτι καινούριο. Δε θέλω να πω ότι μένω και σε δέκα μέρες να έρθει πρόταση και να φύγω. Αλλά δεν μπορώ να ζω με την αβεβαιότητα του Αρη. Δεν μπορώ να το ξαναζήσω αυτό. Υπήρχαν παιδιά που δεν είχαν λεφτά να έρθουν προπόνηση! Παίκτες του Αρη ζητούσαν δανεικά! Ξέρω ότι σε πολλούς δε θα αρέσουν αυτά που λέω, αλλά ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι δεν είναι όλα ρόδινα».

«Περισσότερες ήταν οι ζημιές παρά τα έσοδα»

Περισσότερο ανακουφισμένος παρά προβληματισμένος από την αποχώρηση του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ από το ΟΑΚΑ εμφανίστηκε ο Πέτρος Γαλακτόπουλος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Περισσότερες ήταν οι ζημιές παρά τα έσοδα»
Για την επόμενη μέρα του ΟΑΚΑ, το οποίο χρησιμοποιούταν από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ ως έδρα μίλησε ο Πέτρος Γαλακτόπουλος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Περισσότερη ζημιά έκαναν, παρά χρησιμοποίησαν σωστά το Στάδιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Σταδίου και πρόσθεσε:

«Σήμερα μιλάμε με το Υπουργείο Πολιτισμού και θέλουμε να κάνουμε την πρώτη μεγάλη εκδήλωση. Θα γίνου αρκετά πράγματα στο μέλλον».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πέτρος Γαλακτόπουλος στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» με τους Σωτήρη Κωσταβάρα και Γιάννη Θειακό

Για την αποχώρηση των δύο αθηναϊκών ομάδων από το Στάδιο της Καλογρέζας

«Στη δύσκολη εποχή που ζούμε όλους μας βασανίζει κάτι. Όχι μόνο για το ΟΑΚΑ, αλλά η κοινωνία μας γενικότερα. Το ΟΑΚΑ είναι το μέρος που διεξήχθησαν οι δεύτεροι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Ελλάδα μετά το 1896. Ο χώρος είναι Στάδιο, δεν είναι γήπεδο. Σε όλες τις χώρες τα στάδια τα σέβονται και τα τιμούν.

Εδώ το χώρο μας δεν τον σεβάστηκαν με τα έκτροπα που έχουν γίνει. Πιστεύω ότι πάντα οι γνωστοί-άγνωστοι τα κάνουν. Όταν είμαστε με γνωστούς θα λειτουργήσει το Στάδιο σαν γήπεδο. Οι γύρω χώροι, όπως η στοά του Καλατράβα, όταν χρησιμοποιηθεί κανονικά και δεν θα φοβάται ο επιχειρηματίας να έρθει να κάνει μία Α επένδυση για να μην το σπάσουν εκνευρισμένοι οπαδοί.

Ακόμα είναι νωρίς. Όπως είπε ο Πρωθυπουργός, οι σωστοί χώροι πρέπει να εκμεταλλευτούν. Όταν έχει αγώνα ποδοσφαίρου, σταματούσαν οι άλλοι αγώνες. Ο χώρος είναι Στάδιο και ανήκει σε όλους και όχι στους οπαδούς της εκάστοτε ομάδας. Όπως είπε ο Υπουργός Αθλητισμού (Γιάννης Ιωαννίδης), ο αθλητισμός ενώνει».

Για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα:

«Έτσι και αλλιώς είμαστε στα δικαστήρια με τις διοικήσεις των δύο συλλόγων. Από τη στιγμή που δεν θα υπάρχουν αυτά τα έσοδα, θα προσπαθήσουμε να βρούμε κάτι άλλο. Δεν θα ήθελα να αποκαλύψω κάτι αυτή τη στιγμή. Στην Βαρκελώνη το Στάδιο δεν ερήμωσε. Ήδη γίνεται αυτό, όμως όλα θα φτιαχτούν. Δεν θα ήθελα να αποκαλύψω τίποτα για το κόστος λειτουργίας του Σταδίου. Έχουμε ένα τεράστιο προσωπικό.

Πρόκειται για πολλά στρέμματα γης και δίνει δουλειά σε αρκετό κόσμο. Τα γήπεδά μας, όπως αυτά του τένις, είναι σε καλή κατάσταση. Θέλουμε να αξιοποιηθούν οι περιβάλλοντες χώροι εκτός των γηπέδων, αλλά οι επιχειρηματίες φοβόντουσαν να βάλουν τα χρήματά τους για την αξιοποίησή αυτών.

Δεν τα λέω εγώ, αλλά επανειλημμένως τα έχετε καταγράψει αυτά τα περιστατικά. Περισσότερη ζημιά έκαναν, παρά χρησιμοποίησαν σωστά το Στάδιο. Σήμερα μιλάμε με το Υπουργείο Πολιτισμού και θέλουμε να κάνουμε την πρώτη μεγάλη εκδήλωση. Θα γίνουν αρκετά πράγματα στο μέλλον».

«Μπορούμε να βγούμε στο Champions League»

Την προσοχή όλων στον Ατρόμητο στους επόμενους αγώνες των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας επέστησε ο Λουίς Μπρίτο, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Μπορούμε να βγούμε στο Champions League»
Αισιόδοξος ότι ο Ατρόμητος είναι ικανός να καταλάβει την πρώτη θέση στη διαδικασία των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας και να κερδίσει το «εισιτήριο» που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League παρουσιάστηκε ο Λουίς Μπρίτο, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Μπορούμε να φτάσουμε και αυτό τον στόχο. Κοιτάμε, όμως, κάθε ματς ξεχωριστά και θα δούμε στο τέλος τια θα κάνουμε», τόνισε ο Βραζιλιάνος χαφ μετά τη νίκη των Περιστεριωτών επί του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λουίς Μπρίτο στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» με τους Σωτήρη Κωσταβάρα και Γιάννη Θειακό

Για τις ελπίδες των «κυανόλευκων» να καταλάβουν την πρώτη θέση στα πλέι οφ:

«Τώρα όλη η ομάδα είναι κοντά. Κοιτάμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Μπορούμε να πετύχουμε αυτό τον στόχο. Κοιτάμε, όμως, κάθε ματς ξεχωριστά και θα δούμε στο τέλος τια θα κάνουμε»

Για τη νίκη του Ατρομήτου επί του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι:

«Ήταν ένα παιχνίδι που αν χάναμε ο ΠΑΟΚ θα έφευγε επτά βαθμούς μπροστά από εμάς και αυτό θα δυσκόλευε το δικό μας και να πάρουμε ένα καλό εισιτήριο για την Ευρώπη.

Ο ΠΑΟΚ είναι μια πολύ καλή ομάδα, έχει πάρα πολλούς καλούς παίκτες που μπορούν να σου κάνουν τη ζημιά. Εμείς, όμως, μπήκαμε πιο δυνατά. Τον βόλευε τον ΠΑΟΚ η ισοπαλία.

Εμείς έπρεπε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς για να έχουμε περισσότερες ελπίδες στη συνέχεια των πλέι οφ. Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα ήμασταν καλοί και δείξαμε ότι έχουμε την δυνατότητα να σκοράρουμε».

Για τον Πίτου Γκαρσία και την εκτέλεση των στημένων φάσεων:

«Ο Πίτου είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης και σε έναν τέτοιο αγώνα έδειξε ότι μπορούμε με τα στημένα του να γίνουμε περισσότερο επικίνδυνοι. Από δύο στημένα καταφέραμε να σκοράρουμε και αυτό οφείλεται σε εκείνον».

Για το φαβορί στους αγώνες κατάταξης

«Ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί, όμως εμείς θα παλέψουμε μέχρι το τέλος. Απομένουν πολλοί αγώνες για να σκεφτόμαστε τι θα γίνει στη βαθμολογία».

Για το αν το ρόστερ του Ατρομήτου μπορεί να ανταπεξέλθει του χρόνου στο Champions League, εφόσον εξασφαλίσουν το συγκεκριμένο… εισιτήριο:

«Άλλο το Champions League, άλλο τα πλέι οφ και άλλο το Κύπελλο. Ας κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε και αν πάμε καλά, στη συνέχεια θα κοιτάξουμε τα υπόλοιπα…».

Σε πρώτο πλάνο οι ανανεώσεις!!

Την ανανέωση των συμβολαίων των Ορέστες, Γεωργεάς, Καλί, Κοτταρίδης, Μπερτέν και Ιωάννου είναι η προτεραιότητα της διοίκησης της Βέροιας.

Σε πρώτο πλάνο οι ανανεώσεις
Υπό το βλέμμα του προέδρου, Γιώργου Αρβανιτίδη, πραγματοποιήθηκε η χθεσινή προπόνηση της Βέροιας.

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ αποχαιρέτησε τους παίκτες, δεδομένου ότι το τέλος της εβδομάδας σηματοδοτεί και την τελευταία συνάντηση των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι θα ανανεώσουν το ραντεβού τους για την προετοιμασία τους.

Ωστόσο, η δουλειά για τον πρόεδρο της ομάδας τώρα αρχίζει, αφού προτεραιότητα του είναι να ανανεώσει τα συμβόλαια των παικτών, με τους οποίους θέλει να στελεχωθεί το ρόστερ της επόμενης σεζόν.

Ορέστες, Γεωργεάς, Καλί, Κοτταρίδης, Μπερτέν και Ιωάννου είναι πολύ πιθανό να συνεχίσουν την καριέρα τους στη «βασίλισσα του βορρά».

Ακόμη, η διοίκηση της ομάδας σε δεύτερο πλάνο σχεδιάζει να στραφεί σε παίκτες που ήδη γνωρίζουν την Σούπερ Λίγκα.Πηγή: sport-fm.gr

«Ντροπή σας»

Τις αποδοκιμασίες λίγων οπαδών άκουσαν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ κατά την επιστροφή τους στη Θεσσαλονίκη.

«Ντροπή σας»
Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» περίμεναν λιγοστοί οπαδοί του ΠΑΟΚ τους ποδοσφαιριστές για να τους αποδοκιμάσουν για την εμφάνιση που πραγματοποίησαν στην ήττα (2-1) από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Μόλις είδαν τους παίκτες του «Δικεφάλου τον Βορρά» να βγαίνουν από την αίθουσα αφίξεων τους αποδοκίμασαν, με εκφράσεις του τύπου «ντροπή σας, τι εμφάνιση είναι αυτή...» και δεν υπήρξε συνέχεια.

Από την πλευρά τους, τα μέλη της «ασπρόμαυρης» αποστολής αποχώρησαν για το ξενοδοχείου που είχαν τα αυτοκίνητά τους και για να πάνε στη συνέχεια στα σπίτια τους.

Η αυριανή προπόνηση του ΠΑΟΚ εν όψει του αγώνα της δεύτερης αγωνιστικής των πλέι οφ με τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι προγραμματισμένη στις 18:00 στο γήπεδο της Τούμπας.Πηγή: sport-fm.gr

Ντεμπουτάρει ο Μάντζιος!

Το πρώτο του παιχνίδι – έστω και φιλικό – θα δώσει ο Πανθρακικός κόντρα στον Άρη με τον Άκη Μάντζιο στον πάγκο. Τελευταίο «τεστ» για Χέφντρααντ η αναμέτρηση με τους Θεσσαλονικείς.

Ντεμπουτάρει ο Μάντζιος
Στον πάγκο του Πανθρακικού για πρώτη φορά θα καθίσει ο Ακης Μάντζιος στο σημερινό παιχνίδι με τον Άρη στο ΔΑΚ Κομοτηνής.

Έστω και ανεπίσημο, αυτό θα είναι το ντεμπούτο του …χρονου προπονητή στην τεχνική ηγεσία του ακριτικού συλλόγου.

Από εκεί και πέρα, ενδιαφέρον έχει η παρουσία του Γέργκε Χέφντρααντ.

Ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός δοκιμάζεται από την προηγούμενη εβδομάδα και στο πρόσφατο φιλικό παιχνίδι με τον Οδυσσέα Κορδελιού είχε αφήσει θετική εικόνα για τα 57 λεπτά που κλήθηκε να αγωνιστεί.

Ωστόσο, κριτήριο για την παραμονή του και να του προσφερθεί νέο συμβόλαιο από τον Πανθρακικό θα αποτελέσει το σημερινό ματς με τους Θεσσαλονικείς.

Υπενθυμίζεται ότι η ακριτική ΠΑΕ έχει εκδώσει ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τους οπαδούς της ομάδας πως κάθε δύο άτομα θα πληρώνουν 10€ συνολικά για να παρακολουθήσουν την αναμέντρηση, ενώ αν κάποιος φίλαθλος πάει μόνος του στο γήπεδο η τιμή του εισιτήριου είναι 10€.Πηγή: sport-fm.gr

Τριπλή ενίσχυση και βλέπουμε…!!

Στον προγραμματισμό της επόμενης σεζόν έχουν στρέψει την προσοχή τους στον Πανιώνιο, στον οποίο κινούνται για την απόκτηση δεξιού μπακ, αμυντικού χαφ και σέντερ φορ.

Τριπλή ενίσχυση και βλέπουμε…
Τριπλή ενίσχυση και βλέπουμε…Τρεις μεταγραφές εν όψει της επόμενης σεζόν θέλουν να κάνουν στον Πανιώνιο.

Οι Νεοσμυρνιώτες βρίσκονται στην αναζήτηση ενός δεξιού μπακ, ενός «κόφτη» και ενός επιθετικού, θέσεις που χρειάζεται άμεσα ενίσχυση η ομάδα.

Ωστόσο, πολλά θα εξαρτηθούν από τις προσθαφαιρέσεις που θα γίνουν στο υπάρχον ρόστερ, ενώ παραμένει άγνωστο τι θα πράξουν ο Γουνδουλάκης και ο Μενδρινός.

Από εκεί και πέρα, θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρξουν «μπάλωματα» από την προώθηση ταλαντούχων ποδοσφαιριστών από την ομάδα Νέων του συλλόγου, όπως συνέβη και τη φετινή σεζόν.

Παράλληλα, δύσκολα θα παραμείνει στους «κυανέρυθρους» ο Ανδράλας, παρότι δεσμεύεται με συμβόλαιο και απομένει να ξεκαθαρίσει η περίπτωση του Ρόκα (ανάλογα με το τι επιθυμεί και ο ίδιος).

Από την πλευρά του, ο Κουλουχέρης όλα δείχνουν ότι θα παραμείνει στον Πανιώνιο και την επόμενη σεζόν.
Πηγή: sport-fm.gr

Έβαλε 2 εκατ. ευρώ ο Αλαφούζος!!

Τέλος στο οικονομικό αδιέξοδο του Παναθηναϊκού προσπαθεί να βάλει ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος – σύμφωνα με την SportDay – έβαλε στα ταμεία της ΠΑΕ το ποσό των 2 εκατ. ευρώ για φόρους.

Έβαλε 2 εκατ. ευρώ ο Αλαφούζος
Προσωπικά έχει αναλάβει διάφορα ζητήματα στον Παναθηναϊκό ο Γιάννης Αλαφούζος, βάζοντας συνεχώς χρήματα στην ΠΑΕ και έχει ως στόχο να βγει η ομάδα από το οικονομικό αδιέξοδο.

Όπως γράφει σήμερα (16/05) η SportDay, ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» έβαλε 2 εκατ. ευρώ στα ταμεία του συλλόγου για να πληρωθούν οι φόροι. Μάλιστα, ο «Mr ΣΚΑΪ» θα βάλει και το ομολογειακό δάνειο ύψους 5 εκατ. ευρώ.

Μέσω της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» ο Αλαφούζος έχει γίνει ο απόλυτος κυρίαρχος στην ΠΑΕ, από τη στιγμή, που και οι άλλοι μέτοχοι δεν είναι διατεθειμένοι να βάλουν άλλα χρήματα, οπότε στην ερχόμενη ΑΜΚ θα μειωθεί και άλλο το ποσοστό τους.

Εν τω μεταξύ, σήμερα το απόγευμα (στις 18:30) θα πραγματοποιηθεί Δ.Σ. της ΠΑΕ για την ψήφιση του ομολογειακού δανείου.
Πηγή: sport-fm.gr

Επιστρέφουν οι Ρώσοι για Μασάντο!!

Έτοιμη να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του Ολυμπιακού και τον Μασάντο παρουσιάζεται η Λοκομοτίβ Μόσχας, σύμφωνα με την SportDay. Και η Μπεσίκας ενδιαφέρεται για τον Πορτογάλο.

Επιστρέφουν οι Ρώσοι για Μασάντο
Πριν από μερικούς μήνες η Λοκομοτίβ είχε καταθέσει επίσημη πρόταση για την απόκτηση του Πάουλο Μασάντο, όμως ο Ολυμπιακός και ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός αποφάσισαν να απαντήσουν αρνητικά στην προσφορά του συλλόγου της Μόσχας.

Ωστόσο, αν μέσα στο καλοκαίρι προκύψει μία ικανοποιητική από οικονομικής πλευράς άποψη πρόταση για τον 27χρονο παίκτη, τότε οι Πειραιώτες αναμένεται να το σκεφτούν σοβαρά για την παραχώρησή του.

Δηλαδή, αν οι Ρώσοι προσφέρουν τα χρήματα (περίπου 3,5 εκατ. ευρώ) που είχαν δώσει οι νταμπλούχοι Ελλάδας στην Τουλούζ για τον Μασάντο ή μεγαλύτερο ποσό, τότε οι «ερυθρόλευκοι» αναμένεται να δώσουν τη συγκατάθεσή τους.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay, η διοίκηση της Λοκομοτίβ έχει ενημερώσει ότι θα επανέλθει και προτίθεται να καλύψει τις απαιτήσεις του Ολυμπιακού και του Πορτογάλου.

Οι Ρώσοι έχουν ενημερώσει ότι θα επανέλθουν και ξέρουμε ότι έχουν τα λεφτά που μπορούν να καλύψουν και τον Ολυμπιακό και τον παίκτη.

Ωστόσο, το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει πως τις τελευταίες μέρες έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία πως υπάρχει ενδιαφέρον και από την Τουρκία για τον διεθνή άσο.

Συγκεκριμένα, η Μπεσίκτας σκοπεύει να κινηθεί για την απόκτηση του Πορτογάλου, ο οποίος τη φετινή σεζόν έπαιξε σε 39 ματς, έχοντας 3 γκολ και μοιράσει 6 ασίστ στους συμπαίκτες του. Πηγή: sport-fm.gr

Σίγουρος ο Κάρολ, αβέβαιος ο… τρίτος!!

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η παραμονή του Ρόι Κάρολ στον Ολυμπιακό. Ο όρος στο συμβόλαιό του και οι πιθανότητες για προσθήκη ενός ακόμη γκολκίπερ.

Σίγουρος ο Κάρολ, αβέβαιος ο… τρίτος
Παίκτης του Ολυμπιακού και την επόμενη σεζόν θα είναι ο Ρόι Κάρολ. Παρότι η διοίκηση της ΠΑΕ ξεκαθάρισε χθες πως ο Βορειοϊρλανδός γκολκίπερ δεν έχει ακόμη υπογράψει, επιβεβαίωσε την προφορική συμφωνία μαζί του.

Αν και κάποιες πηγές επιμένουν πως έχουν μπει και οι υπογραφές από τη Δευτέρα, η ουσία είναι πως ο Κάρολ θα παραμείνει στο λιμάνι. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι στο συμβόλαιό του προβλέπονται περίπου ίδιες αποδοχές με τις φετινές, αλλά και πως υπάρχει όρος αυτόματης ανανέωσής του σε περίπτωση που παίξει στο 60% των αγώνων της ομάδας.

Ακόμη παραμένει ασαφές αν θα υπάρξει άλλη προσθήκη τερματοφύλακα. Για την ώρα δεν υπάρχει επίσημη πρόταση για τον Μπάλας Μέγιερι, ενώ στην τριάδα ανήκει και ο Ανδρέας Γιαννιώτης, που πάντως είναι πιθανό να δοθεί δανεικός. Θεωρείται δύσκολο εφόσον μείνουν Κάρολ και Μέγιερι να αποκτηθεί και τρίτος «έτοιμος» γκολκίπερ, ειδικά από τη στιγμή που υπάρχουν άλλες προτεραιότητες στις μεταγραφές, αλλά ουδείς αποκλείει να γίνει μία προσθήκη παίκτη με προοπτικές εξέλιξης για την εστία, όπως του 23χρονου Γιούρι Λοντίγκιν της Ξάνθης.Πηγή: sport-fm.gr

Πέντε στη λίστα του Κομπότη!!

Πιθανώς και μέσα στην εβδομάδα να κλείσει το θέμα προπονητή στον Λεβαδειακό. Πέντε προπονητές φέρονται να είναι στη λίστα του Γιάννη Κομπότη.

Πέντε στη λίστα του Κομπότη
Ημέρες εξελίξεων θα είναι οι επόμενες στον Λεβαδειακό, καθώς θα κλείσει το θέμα προπονητή, ίσως και μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα. Ο Γιάννης Κομπότης φέρεται να έχει πέντε προπονητές στη λίστα των υποψηφίων και να «ζυγίζει» τα υπέρ και τα κατά κάθε περίπτωσης, δίχως όμως ακόμη να έχει καταλήξει.

Οι προπονητές που είναι στα υπόψη είναι οι Τάκης Λεμονής, Δημήτρης Ελευθερόπουλος, Νίκος Αναστόπουλος, Βαγγέλης Βλάχος και Σάββας Παντελίδης.Πηγή: sport-fm.gr

Έγραψαν ιστορία οι Τόρες - Μάτα!!

Οι Φερνάντο Τόρες και Χουάν Μάτα, με την κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ, έγιναν οι πρώτοι ποδοσφαιριστές που έχουν κατακτήσει και τα τέσσερα μεγάλα τρόπαια, σε συλλογικό και σε επίπεδο εθνικής ομάδας.

Έγραψαν ιστορία οι Τόρες - Μάτα
Δεν ήταν μόνο η Τσέλσι που κατάφερε να γίνει πρώτη ομάδα που κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ σε δύο διαδοχικές χρονιές και να καταγράψει ένα σημαντικό ρεκόρ.

Οι Φερνάντο Τόρες και Χουάν Μάτα, αποτελούν πλέον τους δύο ποδοσφαιριστές που έχουν στην προσωπική τους τροπαιοθήκη μετάλλια νικητή από το Τσάμπιονς Λιγκ, το Γιουρόπα Λιγκ, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Euro) και το Παγκόσμιο Κύπελλο (Μουντιάλ).

Συγκεκριμένα, οι δυο τους ήταν μέλη στην εθνική Ισπανίας το 2010 και το 2012 (σ.σ ο Τόρες ήταν και το 2008), όταν οι Ίβηρες κατέκτησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αντιστοίχως, ενώ με τους «μπλε» του Λονδίνου έχουν πάρει το περσινό Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου και φέτος το Γιουρόπα Λιγκ απέναντι στη Μπενφίκα.

Αμφότεροι έβαλαν την... προσωπική τους σφραγίδα στο παιχνίδι με τους «αετούς» της Λισαβόνας, καθώς είχαν συμμετοχή στα γκολ της ομάδας τους, με τον Τόρες να σκοράρει το πρώτο και τον Μάτα να τα δημιουργεί και τα δύο, διασφαλίζοντας έτσι την σημαντική τους προσωπική διάκριση.

πηγή: england365.gr

Άλλαξε για τους πανηγυρισμούς ο Τέρι!!

Ο Τζον Τέρι δεν ήθελε να είναι… παραφωνία στους πανηγυρισμούς της Τσέλσι για την κατάκτηση του Europa League.

Άλλαξε για τους πανηγυρισμούς ο Τέρι
Ο Τζον Τέρι απουσίαζε από τον περσινό τελικό του Champions League λόγω καρτών και από τον φετινό του Europa League λόγω τραυματισμού. Η ομάδα του τα κατάφερε χωρίς αυτόν, ωστόσο ο ίδιος δεν ήθελε να αποτελεί την… παραφωνία στους πανηγυρισμούς και τις αναμνηστικές φωτογραφίες.

Όπως έκανε και πέρσι στον τελικό του Μονάχου, έτσι και φέτος σε αυτόν του Άμστερνταμ, έβγαλε το κοστούμι που φορούσε όσο παρακολουθούσε το ματς από τα επίσημα, φόρεσε την μπλε «στολή» της Τσέλσι και συμμετείχε στην απονομή και τα επινίκια σαν να είχε παίξει και αυτός. Πηγή: sport-fm.gr

Υποδοχή νικητών στην Μπενφίκα!!

Περίπου 500 οπαδοί της Μπενφίκα υποδέχτηκαν την αποστολή κατά την άφιξή της από το Άμστερνταμ παρά την ήττα από την Τσέλσι στον τελικό του Europa League.

Υποδοχή νικητών στην Μπενφίκα
Μπενφίκα και στα… δύσκολα. Παρά τη δεδομένη απογοήτευσή τους μετά την απώλεια του Europa League (μετά από τη διαφαινόμενη και του πρωταθλήματος) στις καθυστερήσεις στον τελικό με την Τσέλσι, περίπου 500 οπαδοί της Μπενφίκα υποδέχτηκαν την αποστολή κατά την άφιξή της από το Άμστερνταμ.

Παρά το προχωρημένο της ώρας (το αεροπλάνο προσγειώθηκε στις 2:47 ώρα Πορτογαλίας) ο κόσμος της Μπενφίκα έδωσε δυναμικό «παρών».

«Είμαστε περήφανοι για σας», έγραφε ένα από τα πλακάτ που είχαν αναρτήσει οι φίλοι των «αετών» στο αεροδρόμιο της Λισαβόνας εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στον Ζόρζε Ζέσους και τους ποδοσφαιριστές του.Πηγή: sport-fm.gr

Ιστορική πρόκριση για Γκρίζλις!!

Στους τελικούς της Δύσης για πρώτη φορά στην ιστορία τους προκρίθηκαν οι Γκρίζλις νικώντας με 88-84 τη Θάντερ στην Οκλαχόμα και φτάνοντας το 4-1.

Ιστορική πρόκριση για Γκρίζλις
Οι Γκρίζλις «καθάρισαν» τη Θάντερ και προκρίθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στους τελικούς της Δύσης. Νίκησαν 88-84 στην Οκλαχόμα κι έφτασαν στο 4-1 έχοντας κορυφαίο τον Ζακ Ράντολφ με 28 πόντους και 14 ριμπάουντ. Ο Κέβιν Ντουράντ ήταν μοιραίος για τους περσινούς πρωταθλητές της Δύσης, αφού είχε μεν 21 πόντους, αλλά με μόλις 5/21 σουτ, ενώ αστόχησε σε καθοριστική προσπάθεια στο φινάλε.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με +14 (46-60) στα μέσα της τρίτης περιόδου, αλλά μέχρι την ολοκλήρωσή του η διαφορά είχε πέσει στους δύο (62-64). Στο τέταρτο δωδεκάλεπτα οι Γκρίζλις άρχισαν να ξεμακραίνουν πάλι και τρία λεπτά πριν το τέλος βρέθηκαν στο +12 (68-80). Οι γηπεδούχοι πλησίασαν στους τέσσερις (79-83) στα 49’’ πριν το τέλος, ακόμη και στο -2 στα 14’’ για τη λήξη, αλλά μετά τις δύο χαμένες βολές του Ζακ Ράντολφ, ο Κέβιν Ντουράντ ήταν άστοχος και ο Τόνι Άλεν με δύο βολές έγραψε τον επίλογο.

Αντίπαλος των Γκρίζλις στους τελικούς της Δύσης θα είναι οι νικητές του ζευγαριού Σπερς-Ουόριορς (3-2).

Δωδεκάλεπτα: 23-18, 38-50, 62-64, 84-88.

Θάντερ: Ντουράντ 21 (8 ριμπ., 6 ασίστ), Ιμπάκα 18 (7 ριμπ.), Τζάκσον 16 (9 ριμπ., 5 ασίστ), Μάρτιν 10, Φίσερ 9 (5 ριμπ.), Σεφολόσα 5, Κόλισον 4 (5 ριμπ.), Πέρκινς 2.

Γκρίζλις: Ράντολφ 28 (14 ριμπ.), Κόνλεϊ 13 (11 ασίστ, 7 ριμπ.), Άλεν 11, Γκασόλ 10 (7 ριμπ.), Πρινς 8 (6 ριμπ.), Μπέιλες 8, Ποντέξτερ 6, Άρθουρ 2, Ντούλινγκ 2. Πηγή: sport-fm.gr

Μαϊάμι… το πρώτο!!

Η Χιτ έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίνεται σε τελικούς περιφέρειας καθώς επικράτησε 94-91 των Μπουλς κι έφτασε στο 4-1.

Μαϊάμι… το πρώτο
Αν και… τρόμαξε, η Χιτ σφράγισε το εισιτήριο για τους τελικούς της Ανατολής. Οι πρωταθλητές επικράτησαν 94-91 των Μπουλς στο Μαϊάμι και κερδίζοντας για τέταρτο συνεχές ματς έφτασαν στο 4-1.

Η ομάδα του Έρικ Σπόελστρα προηγήθηκε με 22-4 στο πρώτο δωδεκάλεπτο, αλλά στη συνέχεια και μέχρι το φινάλε της τρίτης περιόδου οι «ταύροι» κυριάρχησαν στο παρκέ προηγούμενοι και με διψήφια διαφορά. Όμως το τέταρτο δωδεκάλεπτο ανήκε στους γηπεδούχους, που καθοδηγούμενοι από τον Λεμπρόν Τζέιμς και τον Ντουέιν Ουέιντ που είχαν 23 και 18 πόντους αντίστοιχα έφτασαν στην ανατροπή. Οι μαχητικοί παρά τις απουσίες (Ντενγκ, Χάινριχ, Ρόουζ) Μπουλς είχαν την ευκαιρία να στείλουν το ματς στην παράταση, αλλά ο Νέιτ Ρόμπινσον αρχικά και ο Τζίμι Μπάτλερ στη συνέχεια αστόχησαν σε τρίποντα στο φινάλε.

Πλέον το Μαϊάμι περιμένει τον αντίπαλό του στους τελικούς της Ανατολής, που θα προκύψει από το ζευγάρι Νικς-Πέισερς (1-3).

Δωδεκάλεπτα: 30-21, 47-53, 69-77, 94-91.

Χιτ: Τζέιμς 23 (8 ασίστ, 7 ριμπ.), Ουέιντ 18 (6 ασίστ, 5 ριμπ.), Μπος 12 (7 ριμπ.), Χάσλεμ 10, Μπατιέ 9, Τσάλμερς 6, Άντερσεν 6, Άλεν 5, Κόουλ 5.

Μπουλς: Μπούζερ 26 (14 ριμπ.), Ρόμπινσον 21 (6 ασίστ, 5 ριμπ.), Μπάτλερ 19 (5 ριμπ.), Χάμιλτον 15, Νοά 3 (9 ριμπ.), Μπελινέλι 3, Γκίμπσον 2, Μοχάμεντ 2. Πηγή: sport-fm.gr

Σταματά το ποδόσφαιρο ο Μπέκαμ!!

Την απόφασή του να σταματήσει την καριέρα του έκανε γνωστή ο Ντέιβιντ Μπέκαμ. «Αισθάνομαι ότι είναι η πιο σωστή», αναφέρει ο 38χρόνος άσος.

Σταματά το ποδόσφαιρο ο Μπέκαμ!
Την απόφαση του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση στο τέλος της σεζόν ανακοίνωσε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, παρά το γεγονός ότι του προτάθηκε ανανέωση για ένα ακόμη χρόνο του συμβολαίου του με την Παρί Σεν Ζερμέν. Το τελευταίο του ματς με τη φανέλα των πρωταθλητών Γαλλίας θα είναι κόντρα στη Λοριάν στις 26 Μαΐου.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρία που τον εκπροσωπεί αναφέρεται πως αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να αποσυρθεί από την ενεργό δράση παίζοντας σε υψηλό επίπεδο.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Skysports ο 38χρονος άσος είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κρεμάσει τα παπούτσια του, ωστόσο ανάφερε πως θα περίμενε να ολοκληρωθεί η σεζόν προτού πάρει οποιαδήποτε απόφαση.

«Είμαι ευγνώμων στην Παρί Σεν Ζερμέν που μου έδωσε την ευκαιρία να συνεχίσω να αγωνίζομαι, αλλά πιστεύω πως αυτή είναι η σωστή στιγμή να κλείσω την καριέρα μου» αναφέρει στην ανακοίνωση του.

Ο Μπέκαμ που είναι ο μοναδικός Βρετανός που έχει κατακτήσει πρωτάθλημα σε τέσσερις διαφορετικές χώρες, τονίζει πως είναι ενθουσιασμένος με όσα θα ακολουθήσουν στην καριέρα του μετά τους αγωνιστικούς χώρους.

«Αν μου έλεγε κάποιος όταν ήμουν νέος πως θα αγωνιζόμουν και θα κατακτούσα τρόπαια με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που υποστήριζα από παιδί, ότι θα ήμουν αρχηγός και θα αγωνιζόμουν για πάνω από εκατό φορές με την εθνική ομάδα και θα αγωνιζόμουν για κάποιους από τους μεγαλύτερους συλλόγους στον κόσμο θα έλεγα πως είναι απλά φαντασία. Είμαι τυχερός που πραγματοποίησα αυτά τα όνειρα» επεσήμανε μεταξύ άλλων.

Παρά τους τίτλους που έχει κατακτήσει, ο Μπέκαμ ξεχωρίζει ως ένα από τα σπουδαιότερα επιτεύγματα της καριέρας του, την στιγμή που φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού στην εθνική Αγγλίας. «Ήξερα κάθε φορά που φορούσα τη φανέλα των "λιονταριών" πως όχι μόνο συνέχιζα την πορεία σπουδαίων ποδοσφαιριστών, αλλά εκπροσωπούσα και κάθε φίλαθλο που νοιαζόταν για αυτή τη χώρα». Πηγή: sport-fm.gr

Κόπα Λιμπερταδόρες: Έτσι… απαντάει ο Ρικέλμε!! (videos)

Ο Χουάν Ρομάν Ρικέλμε σκόραρε από το… σπίτι του και η Μπόκα Τζούνιορς προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες έπειτα από εκτός έδρας 1-1 με την Κορίνθιανς.
Οι «χεϊνέσες» επικράτησαν με 1-0 στον αγώνα της Αργεντινής και εξασφάλισαν «εισιτήριο» για την τελική οκτάδα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Νότιας Αμερικής με συνολικό σκορ 2-1. Μάλιστα πήραν και… εκδίκηση σε βάρος της Κορίνθιανς, από την οποία ηττήθηκαν στους περσινούς διπλούς τελικούς του Λιμπερταδόρες.
Στην προκειμένη, όμως, ο Ρικέλμε έδειξε ορεξάτος από το ξεκίνημα και εν τέλει αποτέλεσε τη διαφορά των δύο ομάδων. Ο 34χρονος Αργεντινός, άλλωστε, σημείωσε το μοναδικό γκολ της Μπόκα στο 25ο λεπτό, όταν πήρε την μπάλα μετά από εκτέλεση φάουλ και ξεπέρασε τον Κάσιο με απίστευτο σουτ από τη… γραμμή του πλαγίου. Στο 50ό λεπτό ισοφάρισε ο Παουλίνιο, αλλά οι Βραζιλιάνοι ήθελαν δύο ακόμα γκολ, ώστε να περάσουν στην επόμενη φάση.
Παρακάτω ο «χάρτης» του Κόπα Λιμπερταδόρες:
Α/Α
ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16
Α’
Β’

1
Σάο Πάολο (Βραζιλία)-Ατλ. Μινέιρο (Βραζιλία)
1-2
1-4

2
Γκρέμιο (Βραζιλία)-Σάντα Φε (Κολομβία)
2-1
16/05

3
Τίγκρε (Αργεντινή)-Ολίμπια (Παραγουάη)
2-1
16/05

4
Μπόκα (Αργεντινή)-Κορίνθιανς (Βραζιλία)
1-0
1-1

5
Νιούελς (Αργεντινή)-Βελέζ (Αργεντινή)
0-1
2-1

6
Έμελετς (Εκουαδόρ)-Φλουμινένσε (Βραζιλία)
2-1
0-2

7
Ρεάλ Γκαρκιλάσο (Περού)-Νασιονάλ (Ουρουγουάη)
1-0
0-1 (4-1)

8
Τιχουάνα (Μεξικό)-Παλμέιρας (Βραζιλία)
0-0
2-1


ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
Α’
Β’

9
Τιχουάνα (Μεξικό)-Ατλέτικο Μινέιρο (Βραζιλία)



10
Ρεάλ Γκαρκιλάσο (Περού)-Νικητής 2



11
Φλουμινένσε (Βραζιλία)-Νικητής 3



12
Νιούελς Ολντ Μπόις (Αργεντινή)-Μπόκα Τζούνιορς (Αργεντινή)




ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
Α’
Β’ 

13
Νικητής 12-Νικητής 9



14
Νικητής 11-Νικητής 10




ΤΕΛΙΚΟΙ
Α’
 Β’


Νικητής 14-Νικητής 13







Πηγή: onsports.gr