Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

«Δεν έχουν πάθος»

Ο παλαίμαχος παίκτης του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Μήτογλου, φιλοξενήθηκε στον “Arena 89.4 fm” και αναφέρθηκε στην έλλειψη πάθους, τόλμης και ενέργειας από τους παίκτες του “δικεφάλου” στη χτεσινή ήττα από τον Ατρόμητο. Επίσης μίλησε για την ανάγκη να τους προσδώσει κάποιος θετική ενέργεια και θάρρος, τονίζοντας επίσης πως δεν πείραξε τον κόσμο ότι έχασαν οι “ασπρόμαυροι”, αλλά το ότι δεν προσπάθησαν να παίξουν ποδόσφαιρο.
Αναλυτικά, δήλωσε τα παρακάτω:
Αρχικά, επεσήμανε: “Δεν πείραξε τον κόσμο πως έχασε η ομάδα, αλλά πως δεν προσπάθησαν να παίξουν ποδόσφαιρο. Από την αρχή, η εικόνα που μας έδειχνε ο ΠΑΟΚ ήταν ότι δεν είναι ικανός να κερδίσει το παιχνίδι. Δεν είχαν ενέργεια, πάθος. Ο Ατρόμητος ήταν καλύτερος και στο τέλος φάνηκε αυτό.
Παρά ταύτα, προηγήθηκε η ομάδα και θα μπορούσε να πάρει το ματς, αλλά δεν κατάφερε ούτε να διατηρήσει το αποτελέσμα που ήταν υπέρ τους. Ο Ατρόμητος ήταν πολύ δυναμικός, με πάθος, εν αντιθέσει με τον ΠΑΟΚ που ήταν νωθρός”.
Για το τι φταίει και ο ΠΑΟΚ παρουσιάζει αυτή την εικόνα: “Δεν μπορώ να το πω εγώ αυτό, διότι δεν είμαι κοντά στην ομάδα, υπάρχουν αρμόδιοι. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως γενικώς εδώ και πολύ καιρό, τα τελευταία παιχνίδια η ομάδα έδειξε πως ήταν προβληματική. Όλοι μέσα στην ομάδα φαίνονταν προβληματισμένοι για την απόδοση κι αυτή η κατάσταση παρέμεινε”.
Για το πάθος και τον ανεπαρκή αφουγκρασμό από τους παίκτες για το τι νιώθει ο κόσμος: “Το πάθος υπάρχει σε κάποιους παίκτες, σε άλλους δεν υπάρχει. Το πάθος το έχεις ή δεν το έχεις, δεν αγοράζεται. Παλιότερα, εμείς αφουγκραζόμασταν τον κόσμο, καταλαβαίναμε πως ένιωθε και παίζαμε με πάθος. Τώρα, υπάρχουν πολλοί ξένοι οι οποίοι δεν καταλαβαίνουν κάποια πράγματα. Εγώ δεν μπορούσα χτες να διανοηθώ το πώς έπαιξε κόντρα στον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Δεν είχαν τόλμη, πάθος, τσαγανό, εγωισμό”.
Για το τι πρέπει να γίνει για να μετατραπεί αυτή η άκρως προβληματική εικόνα: “Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνουν, κάποιος οφείλει να τους τονώσει την ψυχολογία και να τους κάνει να βγάλουν τον καλό τους εαυτό. Πολλές ομάδες στο εξωτερικό έχουν ψυχολόγους, δεν είπα να φέρουν και στον ΠΑΟΚ. Πρέπει κάποιος, πάντως, να τους προσδώσει θετική ενέργεια και θάρρος, πρέπει να αλλάξουν την αγωνιστική τους συμπεριφορά. Να βγάλουν λίγο εγωισμό, να παίξουν όπως μπορούν, διότι εγώ δεν πιστεύω πως είναι κακοί οι παίκτες του ΠΑΟΚ”.
Για τις προσωπικότητες στην ομάδα και την αντιδιαστολή που υπάρχει ανάμεσα στους παίκτες και τον Ιβάν Σαββίδη: “Στον ΠΑΟΚ, κακά τα ψέματα, υπάρχουν μεγάλες προσωπικότητες. Δε γίνεται να μην την βγάζουν και να μην μπορούν να δείξουν μέσα στο γήπεδο ότι μπαίνουν για να κερδίσουν. Θα πρέπει να γίνει μια απαρχή με τον ΠΑΣ την Κυριακή, αλλά και μετέπειτα να συνεχίσουν καλύτερα. Δε μπορεί ο μεγαλομέτοχος που έχει κάνει τόσα και τους προσφέρει όλες τις ανέσεις και τις δυνατότητες κι αυτοί να παρουσιάζουν αυτή την εικόνα”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: