Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Eυκαιρία για restart...!!

Ο Μιχάλης Τσαμπάς γράφει με αφορμή την απήχηση που είχε στον κόσμο η ξεκάθαρη θέση του συνδρομητικού καναλιού (OTE TV) στην μετάδοση του τελικού στην φάση του Μανιάτη! Οι μέρες περνάνε, τα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας μπήκαν και φέτος στην ζωή μας και μάλιστα αποφασιστικά με το «καλημέρα» και η... σκόνη που σήκωσαν το περασμένο Σάββατο οι αποφάσεις Γιάχου και Τριτσώνη πέφτει σιγά-σιγά! Φυσικά ο... σκληρός δίσκος του μυαλού δεν μπορεί να κάνει αμέσως delete στα όσα είδε (χέρι Μανιάτη) και όσα δεν είδε (τον Γιάχο να δείχνει την άσπρη βούλα υπέρ του Αστέρα)! Τουλάχιστον έχει την ικανοποίηση ότι άκουσε.
Από το βράδυ του τελικού μέχρι και τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ο υπογράφων έχει κάνει ουκ ολίγες... βόλτες σε social media, ενώ έχει διαβάσει και δεκάδες σχόλια αναγνωστών τόσο στο gazzetta όσο και σε άλλα ενημερωτικά sites. Αθλητικά και όχι μόνο.
Η... απόφαση των δύο σπίκερ του τελικού Αλέξη Σπυρόπουλου και Αντρέα Παλομπαρίνι να «δείξουν» αμέσως πέναλτι (και αποβολή), σε αντίθεση με ό,τι έπραξε ο «άρχοντας του αγώνα» σαφώς και είναι κάτι που συζητήθηκε!
Συνήθως μια δημοσιογραφική θέση κρίνεται αρνητικά, ενώ άλλες φορές έχει γίνει και το... εφαλτήριο για χειρότερες καταστάσεις.
Αυτή την φορά όμως συνέβη το αντίθετο καθώς κατά γενική ομολογία άρεσε που αυτοί που πληρώνονται για να παίρνουν θέση το έκαναν και δεν άφησαν τον τηλεθεατή να βγάλει «τα δικά του συμπεράσματα»! Άλλωστε η φάση ήταν ξεκάθαρη από την live ροή του αγώνα και έγινε... κρύσταλλο από το πρώτο ριπλέι!
Μόνο κοροϊδία προς τον συνδρομητή του ΟΤΕ TV θα ήταν μια μουγκή στάση για να... χαϊδευτούν αυτιά! Η στάση των δύο δημοσιογράφων όχι μόνο κέρδισε επαίνους, αλλά παράλληλα ανοίγει ξανά μια μεγάλη κουβέντα!
Τα κανάλια, τα ραδιόφωνα, οι εφημερίδες και τα sites υπάρχουν για να ενημερώνουν τον κόσμο ή για αναφέρουν αυτά που θέλουν να ακούσουν οι πρόεδροι και γενικότερα οι παράγοντες του Ελληνικού ποδοσφαίρου;
Αν ισχύει (μόνο) το δεύτερο... καληνύχτα! Αν ακόμη ισχύει το πρώτο ίσως ο Σαββατιάτικος τελικός και η πιο επίμαχη φάση της χρονιάς να αποτελέσει για όλους ένα καλό restart!
Ίσως όλοι όσοι.... βγάζουμε μεροκάματο από τον χώρο αυτό θα πρέπει να καταλάβουμε πως αυτοί που «κράζουν» όταν μια φάση είναι καθαρή και... περνάει στο ντούκου είναι πολλοί περισσότεροι από αυτούς που απειλούσαν (και απειλούν) όταν ο δημοσιογράφος έπαιρνε (και παίρνει) ξεκάθαρη θέση!
Από την άλλη όμως οι δεύτεροι μάλλον είναι και πιο... επικίνδυνοι! Αλλά αυτό είναι μια άλλη μεγάλη κουβέντα.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: