Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Ο σούπερ ΠΑΣ, με το νέο Αμπντούν...!!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για την υπέροχη ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου και υποκλίνεται στον καταπληκτικό επαγγελματία Τόμας Ντε Βισέντι...  
Δεν είναι η πρώτη φορά που γράφω για τον φετινό ΠΑΣ. Η αλήθεια είναι ότι την πρώτη θετική εντύπωση μου την έκανε μόλις την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος όταν τον είδα στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό.
Εκείνο το 1-1 δεν ήταν ένα τυχαίο αποτέλεσμα. Ηταν ένα πολύ δουλεμένο ματς απ' όλο τον ΠΑΣ.
Από τον προπονητή του, τον Γιάννη Χριστόπουλο που είχε φτιάξει μία καλή ομάδα και που είχε διαβάσει άριστα τον Παναθηναϊκό (άρα έπαιρνε το πρώτο credit...), αλλά και από ορισμένους παίκτες του. Από τον Ιλιτς που τον έβλεπα πρώτη φορά και ενθουσιαζόμουν, από τον Τσουκαλά, από τον Κολοβέτσιο που μπήκε αλλαγή πολύ νωρίς στο ματς λόγω τραυματισμού του Τζημόπουλου και φυσικά από τον Τόμας Ντε Βισέντι.
Δεν είναι μόνο το υπέροχο γκολ που είχε πετύχει, το κατά την άποψη μου καλύτερο του φετινού πρωταθλήματος, ήταν η συνολική εικόνα που σου έδειχνε ότι αυτό το παιδί ωρίμασε, μεγάλωσε και πλέον δεν θα είναι ένας πολύ καλός παίκτης, αλλά ο ηγέτης αυτού του ΠΑΣ. Την περασμένη σεζόν δεν ήταν έτσι, ή τουλάχιστον δεν τον είχα καταλάβει εγώ έτσι.
Η πορεία του ΠΑΣ δεν δικαίωσε όσους είχαμε εκτιμήσει τότε, ότι δύσκολα θα κινδυνεύσει. Είχαμε καταλάβει λίγα... Ο ΠΑΣ είναι στην Ευρώπη (τουλάχιστον αγωνιστικά...) και με την απόδοσή του στην πρεμιέρα των πλέι οφ επιβεβαίωσε ότι δικαίως είναι εκεί. Οχι δεν πιστεύω ότι μπορεί να τερματίσει πρώτος στα πλέι οφ και ας μην ξέρω τώρα που γράφω το κείμενο πόσο ήρθε το Ατρόμητος – ΠΑΟΚ. Δεν μπορεί όχι γιατί δεν έχει καλή ομάδα, αλλά γιατί δεν έχει βάθος στον πάγκο. Θα παίξει την σειρά των έξι αγώνων Τετάρτη – Κυριακή με 14 – 15 παίκτες. Δύσκολο, πολύ δύσκολο να τα καταφέρει.
Από την άλλη μπορεί να καμαρώνει για ότι έχει πετύχει και μπορεί να πατήσει γερά πάνω σε αυτό το πλάνο για να συνεχίσει του χρόνου. Ναι θα του λείψουν πράγματα. Ο Πάντος σταματάει το ποδόσφαιρο και κυρίως ο Ντε Βινσέντι έχει ήδη υπογράψει στον Ολυμπιακό και αποχωρεί. Με τέσσερις πέντε προσθήκες όμως και με ορισμένους παίκτες πλέον πολύ πιο έτοιμους για να γίνουν πρωταγωνιστές (Κολοβέτσιος, Κοροβέσης) ο ΠΑΣ δεν έχει λόγο να ανησυχεί ούτε για την επόμενη σεζόν και ας χάνει τον δεδομένα καλύτερο παίκτη του.
Ο Ντε Βινσέντι φεύγει από την Ηπειρο έχοντας αφήσει πίσω του μία σπουδαία κληρονομιά παράδειγμα για τους υπόλοιπους. Ενώ εδώ και μήνες ουσιαστικά έχει κλείσει στον Ολυμπιακό, δεν παράτησε ούτε ένα ματς. Δεν φύλαξε τα πόδια του ούτε ένα λεπτό, δεν έπαψε να είναι καθοριστικός ούτε σε έναν αγώνα. Ακόμη και τώρα στα πλέι οφ κόντρα στον Αστέρα αυτός ήταν ο MVP της νίκης. Και η αλήθεια είναι ότι αυτή η συμπεριφορά του είναι η καλύτερη προίκα για το ταξίδι στον Πειραιά. Ενας απόλυτος επαγγελματίας είναι πιθανόν να καταφέρει να διακριθεί και σε ένα πολύ υψηλότερο επίπεδο από αυτό που έπαιζε.
Δεν ξέρω αν αυτοί που πιστεύουν ότι ο Ολυμπιακός στο πρόσωπο του Αργεντινού βρήκε έναν νέο Αμπντούν, έχουν δίκιο. Για την ακρίβεια θεωρώ τα προσόντα του Αλγερινού περισσότερα, αλλά ο επαγγελματισμός του Ντε Βινσέντι και ο τρόπος με τον οποίο βελτιώνεται μέρα με την ημέρα είναι εντυπωσιακός. Τόσο εντυπωσιακός που ίσως και να δικαιωθούν αυτοί που μιλούν για νέο Αμπντούν...

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: