Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

«Περισσότερες ήταν οι ζημιές παρά τα έσοδα»

Περισσότερο ανακουφισμένος παρά προβληματισμένος από την αποχώρηση του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ από το ΟΑΚΑ εμφανίστηκε ο Πέτρος Γαλακτόπουλος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Περισσότερες ήταν οι ζημιές παρά τα έσοδα»
Για την επόμενη μέρα του ΟΑΚΑ, το οποίο χρησιμοποιούταν από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ ως έδρα μίλησε ο Πέτρος Γαλακτόπουλος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Περισσότερη ζημιά έκαναν, παρά χρησιμοποίησαν σωστά το Στάδιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Σταδίου και πρόσθεσε:

«Σήμερα μιλάμε με το Υπουργείο Πολιτισμού και θέλουμε να κάνουμε την πρώτη μεγάλη εκδήλωση. Θα γίνου αρκετά πράγματα στο μέλλον».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πέτρος Γαλακτόπουλος στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» με τους Σωτήρη Κωσταβάρα και Γιάννη Θειακό

Για την αποχώρηση των δύο αθηναϊκών ομάδων από το Στάδιο της Καλογρέζας

«Στη δύσκολη εποχή που ζούμε όλους μας βασανίζει κάτι. Όχι μόνο για το ΟΑΚΑ, αλλά η κοινωνία μας γενικότερα. Το ΟΑΚΑ είναι το μέρος που διεξήχθησαν οι δεύτεροι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Ελλάδα μετά το 1896. Ο χώρος είναι Στάδιο, δεν είναι γήπεδο. Σε όλες τις χώρες τα στάδια τα σέβονται και τα τιμούν.

Εδώ το χώρο μας δεν τον σεβάστηκαν με τα έκτροπα που έχουν γίνει. Πιστεύω ότι πάντα οι γνωστοί-άγνωστοι τα κάνουν. Όταν είμαστε με γνωστούς θα λειτουργήσει το Στάδιο σαν γήπεδο. Οι γύρω χώροι, όπως η στοά του Καλατράβα, όταν χρησιμοποιηθεί κανονικά και δεν θα φοβάται ο επιχειρηματίας να έρθει να κάνει μία Α επένδυση για να μην το σπάσουν εκνευρισμένοι οπαδοί.

Ακόμα είναι νωρίς. Όπως είπε ο Πρωθυπουργός, οι σωστοί χώροι πρέπει να εκμεταλλευτούν. Όταν έχει αγώνα ποδοσφαίρου, σταματούσαν οι άλλοι αγώνες. Ο χώρος είναι Στάδιο και ανήκει σε όλους και όχι στους οπαδούς της εκάστοτε ομάδας. Όπως είπε ο Υπουργός Αθλητισμού (Γιάννης Ιωαννίδης), ο αθλητισμός ενώνει».

Για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα:

«Έτσι και αλλιώς είμαστε στα δικαστήρια με τις διοικήσεις των δύο συλλόγων. Από τη στιγμή που δεν θα υπάρχουν αυτά τα έσοδα, θα προσπαθήσουμε να βρούμε κάτι άλλο. Δεν θα ήθελα να αποκαλύψω κάτι αυτή τη στιγμή. Στην Βαρκελώνη το Στάδιο δεν ερήμωσε. Ήδη γίνεται αυτό, όμως όλα θα φτιαχτούν. Δεν θα ήθελα να αποκαλύψω τίποτα για το κόστος λειτουργίας του Σταδίου. Έχουμε ένα τεράστιο προσωπικό.

Πρόκειται για πολλά στρέμματα γης και δίνει δουλειά σε αρκετό κόσμο. Τα γήπεδά μας, όπως αυτά του τένις, είναι σε καλή κατάσταση. Θέλουμε να αξιοποιηθούν οι περιβάλλοντες χώροι εκτός των γηπέδων, αλλά οι επιχειρηματίες φοβόντουσαν να βάλουν τα χρήματά τους για την αξιοποίησή αυτών.

Δεν τα λέω εγώ, αλλά επανειλημμένως τα έχετε καταγράψει αυτά τα περιστατικά. Περισσότερη ζημιά έκαναν, παρά χρησιμοποίησαν σωστά το Στάδιο. Σήμερα μιλάμε με το Υπουργείο Πολιτισμού και θέλουμε να κάνουμε την πρώτη μεγάλη εκδήλωση. Θα γίνουν αρκετά πράγματα στο μέλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια: