Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Τουμπεκί για ΠΑΟΚ, πάει στον Παπούλια ο Αστέρας!

Ο Δημ. Καρμοίρης αναρωτιέται γιατί δεν γύρισε ο ουρανός ανάποδα με το οφσάιντ του Σαλπιγγίδη και "πληροφορείται" ότι οι Bakos, Kaimenakhs θα πάνε στο Προεδρικό Μέγαρο!

"Σιγή ασυρμάτου" γύρω από μία νέα διαιτητική εύνοια του ΠΑΟΚ, από τις μπόλικες που έχουν καταγραφεί τους τελευταίους μήνες, με φανερή τη διάθεση ορισμένων να υποδυθούν τους "καλούς υπηρέτες" στον μεγαλοσχήμονα νέο επενδυτή της "ασπρόμαυρης" ΠΑΕ και του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.
Ο Σαλπιγγίδης έβαλε ένα υπέροχο γκολ στο Περιστέρι και την ομάδα του (προσωρινά) μπροστά στο σκορ, με τη διαφορά ότι ήταν εξόφθαλμο οφσάιντ, που δεν είδαν(;) ούτε ο διαιτητής Κάκος και πολύ περισσότερο βεβαίως ο δεύτερος βοηθός Ποντίκης, που μεταμορφώθηκε σε …Σιλβέστρο "καταπίνοντας" τον Ατρόμητο.

Ούτε ο κόσμος χάλασε, ούτε η γη γύρισε ανάποδα με την αδικία υπέρ του Δικεφάλου, η οποία κάλλιστα θα οδηγούσε σε αλλοίωση αποτελέσματος, με το "καλησπέρα" των play off, αν ο Σουμπίνιο δεν τους χαλούσε τη …μανέστρα… Δεν έγιναν καν αφοριστικές δηλώσεις από μαινόμενους παράγοντες του ποδοσφαίρου, δεν …πήραν φωτιά το twitter και τα λοιπά social media από τους γνωστούς "εθελοντές" στη μάχη για την εξυγίανση και την πάταξη του παρασκηνίου στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Για να ήταν ο Τζεμπούρ λ.χ. στη θέση του Σαλπιγγίδη και ο Ολυμπιακός αντί του ΠΑΟΚ, να βλέπατε μπουμπουνητά και σαματάδες. Γιατί στο τέλος της ημέρας, μα κάθε ημέρας, κάθε σεζόν, όλων των ετών του ελληνικού ποδοσφαίρου, ποιος άλλος ντε; Ο Ολυμπιακός …φταίει για όλα!
-Με την ευκαιρία να επανέλθω στον τελικό του Κυπέλλου. Και στην άδικη για τον Αστέρα Τρίπολης – όπως από την πρώτη στιγμή έγραψα – απόφαση Γιάχου και Τριτσώνη, στη φάση του μη καταλογισμού πέναλτι (και αποβολή) στο χέρι του Μανιάτη. Την άποψη μου, την ξέρετε, την εξέφρασα. Πρόκειται περί ανικανότητας, ασχετοσύνης ή αλλιώς – για να μην πω όλα μαζί – προβοκατόρικων αποφάσεων, με στόχο να πληγεί η ακεραιότητα των νταμπλούχων.

Πληροφορούμενος όμως την πρόθεση του ιδιοκτησιακού διδύμου της αρκαδικής ΠΑΕ, να …κάνει διάβημα στον πρωθυπουργό της χώρας για να του πει πρόσωπο με πρόσωπο το "κατάντημα" του ποδοσφαίρου, το πρώτο πράμα που έκανα ήταν να αναρωτηθώ: Look who is talking! Mr. Bakos & Mr. Kaimenakhs! Γιατί δεν είχαν άραγε τα μούτρα να ζητήσουν συνάντηση από την ανώτατη αρχή της κυβέρνησης οι μεγαλομέτοχοι του Αστέρα, τότε που ο Ηρακλής έκανε συλλαλητήρια, έκλεινε δρόμους, έκανε κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας, γιατί υποβιβαζόταν και τη θέση του καρπώθηκε η ομάδα της Τρίπολης; Προφανώς γιατί τότε βόλευε και τώρα ποιος τα θυμάται εκείνα τα "δώρα" ε; Τα καλά και συμφέροντα.

*Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο κ. Σαμαράς ήταν έτοιμος να …αναβάλλει το ταξίδι του στην Κίνα, ώστε να κάνει άμεσο ραντεβού με τους κυρίους Μπάκο, Καϋμενάκη και να ακούσει τα παράπονα τους, αλλά με …δεύτερη σκέψη μπήκε στο αεροπλάνο επιλέγοντας τελικά τις επενδυτικές επαφές του για την πατρίδα!

Εγώ λέω, κατόπιν τούτου, να χτυπήσουν οι ιδιοκτήτες του Αστέρα την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου, να πουν στον Κάρολο Παπούλια για τον Γιάχο και τον Τριτσώνη! Πού ξέρεις; Φίλαθλος και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, βόλεϊ έπαιζε στα νιάτα του, άνθρωπος των σπορ είναι, μπορεί και να έχει χρόνο για τους ευνοημένους-αδικημένους.
Μυρωδιά από μπάλα
-Γήπεδο είναι αυτό ή καρικατούρα; Ένα απαρχαιωμένο μαντρί, μια στρούγκα, που μπροστά της, η Λεωφόρος είναι …Γουέμπλεϊ! Αυτό είναι το Καραϊσκάκη. Τι σύγχρονο γήπεδο και …κουραφέξαλα λέτε δεξιά κι αριστερά μωρέ; Τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού να ακούτε που το χαρακτήρισε ως "το πιο άσχημο γήπεδο της Ευρώπης". Και γελάσανε και …οι πέτρες, ανοίξανε τα τσιμέντα. Ερώτηση: Έχει δει πολλά γήπεδα στη ζωή του άραγε ο κ. Αλαφούζος; Γιατί μπάλα δεν έχει κλοτσήσει και φαίνεται όταν αφήνει το twitter και πιάνει τις δηλώσεις…
-Μπόατενγκ; Ποιος Μπόατενγκ; Αυτός ήταν "κομμένος" από τα ανώτατα κλιμάκια του Ολυμπιακού από καιρό. Από την εποχή που έμεινε στις υποσχέσεις για την "ελευθέρας του" από τη Διεθνή Ομοσπονδία και το CAS. Πυρ και μανία ήταν μαζί του στο λιμάνι από τα σούρτα φέρτα στο εξωτερικό, την απουσία του από τις προπονήσεις στο Ρέντη και τις προφάσεις του ότι χειρίζεται το θέμα της αποδέσμευσής του από τη Ντνίπρο, ενώ αυτός όπως μάθαιναν στον Πειραιά βήμα προς βήμα τις κινήσεις του, την "έψαχνε" ντε και καλά για Αγγλία. Για να τον ψάξει τώρα από την καλή και την ανάποδη η Φούλαμ, διότι τις εκκρεμότητές του – μου είπε ένα πουλάκι – ακόμα δεν τις έχει τακτοποιήσει, ώστε να ξαναπαίξει σύντομα μπάλα. Πάντως τον Μίτσελ τον εξέθεσε. Η αγνωμοσύνη του Γκανέζου, ειδικά προς τον Ισπανό προπονητή, θα μείνει στην ιστορία. Και μη νομίζετε ότι έξω από την Ελλάδα δεν τα πληροφορούνται τα "άπλυτα" του καθενός. Επώνυμοι, διεθνείς αθλητές είναι…
-Εντάξει, καμία αντίρρηση, το έλεγα κι εγώ από καιρό και βρήκα απέναντι διάφορους Ενωσίτες. Η μόνη λύση ήταν αυτή που προωθεί τώρα ο "τίγρης": Γ΄ Εθνική και σβήσιμο των χρεών της ΑΕΚ. Εξυγίανση και ανοικοδόμηση εκ του συστάδην. Γι΄ αυτούς τους φουκαριάρηδες, τους μεροκαματιάρηδες υπαλλήλους της ΠΑΕ, όμως, δεν δίνει δεκάρα κανείς ρε παιδιά; Τα δεδουλευμένα τους πάνε για …γράψιμο στο χιόνι; Εύχομαι να προκύψει μια υγιής πρόθεση να μην αδικηθούν οι άνθρωποι. Ποντάρω στον Μελισσανίδη και σ΄ αυτό. Έστω στη γαλαντομία του, γιατί είναι και ο μόνος που δεν φέρει ευθύνη αν οι υπάλληλοι δεν πάρουν τα λεφτά που τους οφείλονται για τον ιδρώτα και τη συνέπεια τους. Κόντρα στην ασυνέπεια των απόντων-μετόχων και άλλων καταχραστών των κονδυλίων της ΠΑΕ επί πολλά έτη!  sportdog gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: