Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Μένουν Σακραμέντο οι Κινγκς!!

Απέρριψε το ΝΒΑ τη μετακίνηση των Κινγκς στο Σιάτλ κι έτσι παραμένουν στο Σακραμέντο.

Μένουν Σακραμέντο οι Κινγκς
Η ένωση των ιδιοκτητών του ΝΒΑ απέρριψε με ψήφους 22-8 τη μετακίνηση των Κινγκς στο Σιάτλ κι έτσι η ομάδα θα παραμείνει στη φυσική της έδρα, το Σακραμέντο. Ο επιχειρηματίας Κρις Χάνσεν είχε συμφωνήσει με τους ιδιοκτήτες των «βασιλιάδων», αδερφούς Μαλούφ, για να πάρει την ομάδα και να τη μετονομάσει σε Σουπερσόνικς αναβιώνοντας την ομάδα που το 2008 είχε μετακομίσει στην Οκλαχόμα κι εν συνεχεία μετονομάστηκε σε Θάντερ.

Τα αδέρφια Μαλούφ είχαν πει πως αν δεν υπήρχε συμφωνία για τη μετακόμιση της ομάδας, θα πουλούσαν το 20% των Κινγκς στον Κρις Χάνσεν και θα κρατούσαν το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών οι ίδιοι, καθώς δεν είχαν καμία πρόθεση να παραχωρήσουν τον έλεγχο σε ένα γκρουπ επιχειρηματιών (με επικεφαλής τον Ινδό δισεκατομμυριούχο Βίβεκ Ράναντιβ) από το Σακραμέντο, που έχει συμφωνήσει να χρηματοδοτήσει την ομάδα και με σύμμαχο το Δήμο να χτίσει ένα νέο γήπεδο στην πρωτεύουσα της Καλιφόρνια.

Ο κομισάριος του ΝΒΑ, Ντέιβιντ Στερν, σκοπεύει να παρέμβει, προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για τους Κινγκς. Παράλληλα, ο Άνταμ Σίλβερ, που θα τον διαδεχτεί σύντομα στη θέση του επικεφαλής της λίγκας, εκτίμησε πως το Σιάτλ θα αποκτήσει σύντομα και πάλι ομάδα στο ΝΒΑ. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: