Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Τ-Ρ-Α-Γ-Ω-Δ-Ι-Α!!

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για την απογοητευτική εικόνα που παρουσίασε ο ΠΑΟΚ στο Περιστέρι στην πρεμιέρα των πλέι οφ! 
Στην επόμενη έκδοση (την ανανεωμένη) του ερμηνευτικού λεξικού στη θέση της λέξης αγγαρεία θα υπάρχει βίντεο με την –ο Θεός να την κάνει- προσπάθεια των παικτών του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο Αθηνών στο Περιστέρι. Ο Δικέφαλος το απόγευμα της Τετάρτης προσέθεσε μια ακόμα απαράδεκτη εμφάνιση στο «πλούσιο» (από τέτοιου είδους εμφανίσεις φέτος) παθητικό του.
Ο ΠΑΟΚ έμοιαζε από το ξεκίνημα του αγώνα ομάδα που δεν είχε κανέναν απολύτως αγωνιστικό προσανατολισμό. Ιχνος διάθεσης, κανένας αυτοματισμός, καμία διάθεση συνεργασίας, αργό ποδόσφαιρο, προβληματική ανάπτυξη απέναντι σε μια στρωμένη καλοδουλεμένη – σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ- ομάδα που κατάφερε αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ να ισοφαρίσει και να κερδίσει το παιχνίδι.
Ο Ατρόμητος σε σοβαρότητα και επιμονή κατάφερε να πετύχει ολική ανατροπή και είναι αλήθεια ότι θα μπορούσε να κερδίσει με μεγαλύτερη άνεση αν οι παίκτες του δεν σπαταλούσαν τις ευκαιρίες που με άνεση δημιουργούσαν μπροστά στην εστία του Ιτανζ.
Δεν αντέχει σε κριτική το παιχνίδι. Και δεν μπορεί να κριθεί για την εμφάνιση της ομάδας ο Γεωργιάδης παρά το γεγονός ότι είχε κακές εμπνεύσεις στον καταρτισμό της 11αδας. Αναφέρομαι στην επανεμφάνιση των Φωτάκη και Ετό αντί των Λάζαρ και Αποστολόπουλου καθώς επίσης και στην επιλογή του να μην δώσει καθόλου χρόνο στον Βούκιτς.
Στο μεγαλύτερο διάστημα του α΄ ημιχρόνου αισθανόμουν λύση παρακολουθώντας το ανούσιο και προβληματικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Η μπάλα για να φθάσει στον Καμαρά έπρεπε να φύγει από τα πόδια των Κουμάλο και Σίλντεφελντ. Όχι, ότι είδαμε κάτι διαφορετικό στην επανάληψη. Απλά το πολύ ωραίο γκολ του Σαλπιγγίδη διασκέδασε τις εντυπώσεις αλλά ουσιαστικά αποτέλεσε ταφόπλακα για την ομάδα.
Σχεδόν αμέσως μετά το 0-1 ο Δικέφαλος κυριολεκτικά κατέρρευσε επιτρέποντας στον Ατρόμητο να φθάσει με χαρακτηριστική άνεση στην ανατροπή. Αν εξαιρέσω τις φιλότιμες προσπάθειες των Σαλπιγγίδη και Κατσουράνη στο β΄ ημίχρονο καθώς επίσης και το γεγονός ότι ο Λώρενς προσπάθησε να πάρει πρωτοβουλίες οι υπόλοιποι παίκτες μάλλον έμειναν στις… διακοπές του ΠΑΣΧΑ.
Η ομάδα νοσεί κι αν συνεχίσει να παρουσιάζει το ίδιο πρόσωπο στα επόμενα παιχνίδι του μίνι πρωταθλήματος είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα καταφέρει να πετύχει το αυτονόητο. Να πετύχει αυτό που εγώ θεωρούσα αυτονόητο. Να τερματίσει δηλαδή στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Να θυμίσω απλά ότι τον Ιανουάριο στο ρόστερ της ομάδας προστέθηκαν 6 παίκτες για να καταφέρει ο ΠΑΟΚ να φθάσει στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας και να τερματίσει στην 1η θέση των play off.
Τώρα απλά παρακολουθούμε τα αποτελέσματα της εγωιστικής επιμονής κάποιων στον ΠΑΟΚ να στηρίζουν και να διατηρούν τον Γιώργο Δώνη στην τεχνική ηγεσία. Τον προπονητή που κατάφερε μετά από 9 μήνες στον πάγκο της ομάδας να μην παρουσιάσει κανένα απολύτως έργο. Τον προπονητή που κατάφερε να κάνει τον ΠΑΟΚ εύκολη υπόθεση για τον Ατρόμητο Αθηνών και τον Αστέρα Τρίπολης.
Κι επειδή ο Δώνης έφυγε αφήνοντας πίσω του το συνοθήλευμα που παρακολουθήσαμε στο Περιστέρι οι ευθύνες θα πέσουν στους παίκτες που αν μη τι άλλο, είναι υποχρεωμένοι να επιδεικνύουν τουλάχιστον διάθεση στην διάρκεια των αγώνων. Στοιχείο που όπως προαναφέρω (εξαιρώντας δηλαδή δυο τρεις παίκτες) έλειψε από την πρεμιέρα των play off.
Υ. Γ. 1 Μήπως να βάλουν πάλι εκείνο το βίντεο με τους… αυτοματισμούς της ομάδας στο site της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για να μας θυμίσουν πόσο καλή δουλειά έκανε ο Δώνης και γιατί τον στήριζαν;

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: