Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

"Αν το πάρουμε θα κάτσω να με γα...νε"


Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα Ο Μαραντόνα πριν λίγες μέρες είχε δηλώσει ότι θα βγει γυμνός στους δρόμους αν η Αργεντινή κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Κάρλος Μπιλάρδο πήγε ακόμα πιο πέρα και υποσχέθηκε ότι αν η αντίπαλος μας στους ομίλους σηκώσει το τρόπαιο, τότε θα κάτσει να του κάνουν... σεξ.

Ο τεχνικός που είχε οδηγήσει την Αργεντινή στην κορυφή του κόσμου το 1986 και τέσσερα χρόνια αργότερα στον τελικό, φιλοξενήθηκε σε ραδιοφωνική εκπομπή, όπου τόνισε "Αν κατακτήσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο, εγώ θα κάτω να με γα...νε", αφήνοντας στήλη άλατος το ραδιοφωνικό παραγωγό.

Το σίγουρο είναι πως ο νυν και ο πρώην τεχνικός της "μπιανκοσελέστε" έχουν ένα διαφορετικό τρόπο για να πανηγυρίσουν.

Ο Εθνικός κράτησε ζωντανό τον ΟΦΗ!


Οι παίκτες του Εθνικού πανηγυρίζουν στις Σέρρες O Εθνικός επικράτησε 1-0 του Πανσερραϊκού για την πέμπτη αγωνιστική των πλέι οφ στη Β' Εθνική και έβαλε... φωτιά στη διαδικασία μιας και οι Μακεδόνες δεν κατάφεραν να "κλειδώσουν" την επιστροφή τους στη Σούπερ Λίγκα. Ετσι, ο Πανσερραϊκός θα παίξει την άνοδο στο ματς της Τετάρτης με τον ΟΦΗ στις Σέρρες.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε ένα λεπτό πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου με σουτ του Ψιάνου. Οι Πειραιώτες ήταν ανώτεροι στο πρώτο μέρος ωστόσο στην επανάληψη, ο Πανσερραϊκός ανέβασε την απόδοσή του και προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση.

Παρά τις προσπαθειες των Μακεδόνων, όμως, το τελικό αποτέλεσμα δεν άλλαξε και ο Εθνικός πήρς τη νίκη γοήτρου βάζοντας σε... περιπέτειες το συγκρότημα του Ντράγκαν Κοκότοβιτς.

Εθνικός (Μιχάλης Γρηγορίου): Συμεωνίδης, Ψιάνος, Παγώνης, Σύρος (66' Τερλελής), Φαρινόλα, Καρακώστας, Κορακάκης (86' Σιλιγαρδάκης), Τσεμπερίδης, Νικολόπουλος, Κωστάκης, Σουμπίνιο (81' Στρατάκης).
Πανσερραϊκός (Ντράγκαν Κοκότοβιτς): Κοτταράς, Γαλανόπουλος, Ν. Ζαπρόπουλος, Μπανγκουρά, Σκάγκλια (57' Ανάκογλου), Βοσκόπουλος, Καλί (46' Παπάζογλου), Γεωργιάδης, Μιχαήλ, Κόντος, Κωνσταντινίδης (81' Τράκις).

Κέρδισε ο ΟΦΗ και ελπίζει στην άνοδο!


Φάση από τον αγώνα ΟΦΗ - Πιερικός "Ζωντανός" στη διεκδίκηση της ανόδου παρέμεινε ο ΟΦΗ μετά τη νίκη του με 2-1 επί του Πιερικού για την πέμπτη αγωνιστική των πλέι οφ της Β' Εθνικής. Η ομάδα του Ηρακλείου θα τα παίξει όλα για όλα την Τετάρτι στις Σέρρες και αν κερδίσει, θα εξασφαλίσει την επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα.

Ο ΟΦΗ ήταν καλύτερος στην αρχή του ματς έστω και χωρίς να γίνει ιδιαίτερα επειλητικός για την εστία της ομάδας της Μακεδονίας. Ωστόσο, κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Πιερικός ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχχιδιού. Ο Μαρτίνεθ εκτέλεσε κόρνερ, ο τερματοφύλακας Κασμερίδης έκανε λάθος έξοδο και ο Κοντέων με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ωστόσο, η αντίδραση των Κρητικών ήταν άμεση αφού οκτώ λεπτά αργότερα ο Βλονταρτσικ βρήκε τον Πόποβιτς και εκείνος με σουτ στην κίνηση ισοφάρισε.

Στην επανάληψη, ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε με τις δύο ομάδες να διατηρούν την πρωτοβουλία ανά διαστήματα. Βέβαια, οι γηπδούχοι ήταν αυτοί που πίεσαν περισσότερο και τελικά στο στο 69' πανηγύρισαν την επίτευξη του δεύτερου τέρματος. Μετά από κόρνερ του Πόποβιτς, ο Νατσούρας έπιασε την κεφαλιά και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Στα λεπτά που απέμεναν, ο ΟΦΗ δημιούργησε ευκαιρίες για να ανεβάσει το δείτη του σκορ, όμως, δεν τα κατάφερε εντούτοις πήρε τη νίκη που τόσο ήθελε.

ΟΦΗ (Γιώργος Παράσχος): Κασμερίδης, Ακότο, Πόποβιτς, Νατσούρας, Μπερτίν, Ζορμπάς (90' Κοκκινάκης), Βλόνταρτσικ, Κιάσσος, Μπούρμπος, Ογκουνσότο (67' Μανούσος), Κατσικογιάννης (65' Σταυρακάκης).
Πιερικός (Σούλης Παπαδόπουλος): Γουμάγιας, Παστός, Eξουζίδης, Πλάτανος, Μακρής, Μαρτίνεθ (81' Τσιτλακιδης), Κοντέων, Φρέντερικς (93' Κόιτς), Κωσταντινίδης (90' Γκουγκουλιάς), Ρέγες, Θάνος.

Να δείξουμε τι αξίζουμε!

Ο τιμ μάνατζερ της Εθνικής, Τάκης Φύσσας έκανε... σεφτέ στις συνεντεύξεις τύπου επί Νοτιοαφρικανικού εδάφους. Εκεί υπογράμμισε πως για την Ελλάδα το Μουντιάλ είναι μία ευκαιρία να δείξει το τι αξίζει. 50%-50% οι πιθανότητες για τον Βαγγέλη Μόρα. Ο Τάκης Φύσσας αναφέρθηκε σε τοποθετήσεις του τόσο στο Παγκόσμιο Κύπελλο όσο και στην Εθνική μας ομάδα αλλά το πρόβλημα με τον Βαγγέλη Μόρα. Σχετικά με τον άθλο του 2004, ο Φύσσας τόνισε ότι «αυτό μας έκανε πολύ περήφανους, αλλά τώρα βρισκόμαστε στο 2010. Προσπαθούμε να συνεχίσουμε κοιτάζοντας μπροστά, εξάλλου από εκείνη την ομάδα έχουν μείνει μόνο 3-4 παίκτες. Δεν πρέπει να στεκόμαστε στις δάφνες του παρελθόντος. Ελπίζω ότι στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής η Ελλάδα θα δείξει ότι άξιζε να είναι εδώ και θα προχωρήσει, αφού αυτός είναι και ο πρωταρχικός στόχος μας».

Η συμμετοχή του Βαγγέλη Μόρα στον εναρκτήριο αγώνα της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, με αντίπαλο τη Νότια Κορέα στο Πορτ Ελίζαμπεθ, εξακολουθεί να παραμένει αμφίβολη. Ο τιμ μάνατζερ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, εξήγησε ότι ο αμυντικός της Μπολόνια «έχει υποστεί θλάση Α' βαθμού, αλλά προετοιμάζεται και παλεύει να είναι έτοιμος για το πρώτο παιχνίδι. Οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες». Μοιραία ο Μόρας θα κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει.

Ο Φύσσας υπογράμμισε την πρόοδο που έχουν επιτελέσει οι διοργανωτές ως προς το θέμα των εργασιών, καθώς όπως είπε «είναι η τέταρτη φορά που έρχομαι και βλέπω μεγάλη βελτίωση. Το αθλητικό κέντρο της εθνικής είναι πολύ ωραίο και οι άνθρωποι προσπαθούν για το καλύτερο». Όσο για τις εντυπώσεις των διεθνών από την πρώτη επαφή τους με τη Νότια Αφρική; «Όλα είναι θετικά ως τώρα. Το μέρος άρεσε πολύ στο προπονητικό επιτελείο και τους παίκτες».

Η Εθνική ομάδα είχε πληρώσει ακριβά τη συνεχή συμμετοχή της σε κοινωνικές εκδηλώσεις στο Μουντιάλ των ΗΠΑ, το 1994, ως εκ τούτου λοιπόν στη Νότια Αφρική θα αποφευχθεί οτιδήποτε μπορεί να αποπροσανατολίσει τους ποδοσφαιριστές: «Μας υποδέχθηκαν πολύ καλά στην άφιξή μας, αλλά το ίδιο συνέβη με όλες τις αποστολές. Τώρα θα νιώσουν και θα καταλάβουν οι παίκτες ότι βρίσκονται στο Μουντιάλ. Το μυαλό τους όμως δεν είναι στις εκδηλώσεις αλλά στον πρώτο αγώνα. Αύριο θα γίνει μία εκδήλωση με τον Έλληνα πρόξενο, όπου θα παραστούμε με 2-3 ποδοσφαιριστές, κι αυτή θα είναι η τελευταία εκδήλωση που θα λάβει μέρος η ομάδα».

Στην Ελβετία ο Ότο Ρεχάγκελ εστίασε στη φυσική κατάσταση των παικτών, όμως προϊόντος του χρόνου τα δεδομένα αλλάζουν, όπως υπογράμμισε ο Φύσσας: «Στην Ελβετία δουλέψαμε αρκετά. Αυτό φάνηκε, άλλωστε, στα φιλικά παιχνίδια, όπου οι παίκτες εμφανίστηκαν αρκετά κουρασμένοι. Πλέον, οι προπονήσεις θα είναι μικρότερες και πιο έντονες, για να μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι το Σάββατο για το πρώτο παιχνίδι».

Νέα διοίκηση στην Καλλικράτεια

Νέο και ισχυρό διοικητικό συμβούλιο προέκυψε στην Καλλικράτεια, ύστερα από τη γενική συνέλευση που έγινε. Πλέον αρχίζει ο σχεδιασμός της νέας χρονιάς. Χαρακτηριστικό είναι ότι κοντά σε πολλά από τα υπάρχοντα μέλη προστέθηκαν και άλλοι, που γνωρίζουν από ποδόσφαιρο και είναι Καλλικρατιανοί. Αναλυτικά το νέο διοικητικό συμβούλιο έχει ως εξής: Μπάμπης Μπουντουρίδης (πρόεδρος), Νίκος Μπέλος (αντιπρόεδρος), Κώστας Τσακμάκας (γενικός γραμματέας), Σουζάννα Μπλιάμπτη (ταμίας και εκπρόσωπος Τύπου), Γιώργος Ανδρεάδης (έφορος ποδοσφαίρου), Νίκος Λιονταράς (γενικός αρχηγός), Παναγιώτης Χατζής, Χρήστος Μπομπότας, Γρηγόρης Μπιμπίκος, Ηρακλής Τσολακίδης (μέλη). Ακόμα, έγινε γνωστό ότι κοντά στην ομάδα θα είναι και φέτος ο Θανάσης Χρυσαϊδης, τον οποίο και ευχαριστούν όλοι στην Καλλικράτεια, διότι και πέρσι στάθηκε κοντά στον σύλλογο. Οι άνθρωποι του συλλόγου πρόκειται να συναντηθούν τη Δευτέρα με τον Κώστα Τσίλιο, για να συζητήσουν για τη νέα χρονιά και να δρομολογηθεί ο προγραμματισμός της καινούριας περιόδου.

Υποβιβάστηκε η Ρόδος

Η εκτός έδρας ισοπαλία των «ελαφιών» στην Δράμα απέναντι στην τοπική Δόξα με 1-1, έφερε τους «πράσινους» και πάλι στην Γ΄ Εθνική. Ο Ιωνικός σφράγισε την παραμονή του με νίκη 2-0 επί του Θρασύβουλου.

Έπειτα από μια σεζόν στην Β΄Εθνική η Ρόδος επιστρέφει στη χαμηλότερη κατηγορία καθώς η εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 με την Δόξα Δράμας δεν ήταν αρκετή. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ανοίξει το σκορ στο 31΄ με κεφαλιά του Κακλαμάνου ωστόσο στο 74΄ ο Μαρκόφσκι με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-1.

Στη Νίκαια ο Ιωνικός επικράτησε με 2-0 του Θρασύβουλου χάρη σε τέρματα των Παπαζούδη 25΄ και Σάλτο 57΄.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΕΙ ΑΟΥΤ

1)Δόξα Δράμας 10 7-4

2)Θρασύβουλος 9 7-8

3)Ιωνικός 8 6-7

4)Ρόδος 4 6-7

Θέλει Ρεάλ ο Τζέραρντ

Ειλημμένη είναι η απόφαση του Στίβεν Τζέραρντ να αποχωριστεί αυτό το καλοκαίρι το Μερσεϊσάιντ για χατίρι της Ρεάλ Μαδρίτης, σύμφωνα με την μαδριλένικη εφημερίδα «MARCA».Οι Ισπανοί υποστήριξαν την Κυριακή πως ο αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας στο προσεχές Μουντιάλ έχει διαμηνύσει στους ανθρώπους των «κόκκινων» την πρόθεση του να φύγει από τον σύλλογο στον οποίο ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά και να πάει στην «βασίλισσα» που σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ μπορεί να τον κάνει δικό της με 30 εκατομμύρια ευρώ.

Ρεπορτάζ για τις μεταγραφές κινήσεις της Ρεάλ έχει και η άλλη εφημερίδα της πόλης, η «AS». Εκεί αναφέρεται πως ο Άνχελ Ντι Μαρία της Μπενφίκα έχει ήδη ανακοινώσει στους συμπαίκτες του πως αποχωρεί από την Λισσαβόνα και από του χρόνου θα είναι παίκτης των «μερένχες». Η «βασίλισσα» δεν μπορεί να κατεβάσει το ποσό απόκτησης του Αργεντινού κάτω από την ρήτρα που υπάρχει στο συμβόλαιο του για αυτό θα καταβάλλει 40 εκατομμύρια ευρώ στους Λουζιτανούς για να τον αποκτήσει.

Μένει μέσω Αράνο ο Νασούτι

Αλλαγή δεδομένων στο θέμα της παραμονής του Κριστιάν Νασούτι στον Άρη.Συγκεκριμένα, δημοσίευμα της αργεντίνικης εφημερίδας «Ole» αναφέρει πως ο παίκτης μπορεί να παραμείνει στη Θεσσαλονίκη, χωρίς να ενεργοποιηθεί η οψιόν που είχε συμφωνηθεί μεταξύ των «κίτρινων» και της Ρίβερ Πλέιτ. Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα τονίζει πως οι Θεσσαλονικείς μπορούν να αποκτήσουν τα δικαιώματα του Αργεντινού αμυντικού προσφέροντας ένα ποσό της τάξεως των 250 χιλιάδων ευρώ και τον Κάρλος Αράνο ως έμψυχο αντάλλαγμα.

Η Ρίβερ αναζητεί έναν ποδοσφαιριστή για να καλύψει το κενό του Φεράρι και ο Αράνο εμφανίζεται αυτή την στιγμή ως ο επικρατέστερος. Ο Άνχελ Κάπα γνωρίζει τον παίκτη του Άρη από την κοινή τους παρουσία στην Ουρακάν την σεζόν 2008-2009 και αυτός ίσως παίξει σημαντικό ρόλο στις τελικές διαπραγματεύσεις. Από την πλευρά του, ο Νασούτι έχει ξεκαθαρίσει πως θέλει να παραμείνει στην Θεσσαλονίκη και στο ελληνικό πρωτάθλημα και αυτό που περιμένει είναι να ολοκληρωθούν οι επαφές μεταξύ του Άρη και Ρίβερ Πλέιτ.

Η οψιόν αγοράς του Νασούτι είναι ένα εκατομμύριο ευρώ, με βάση την συμφωνία των δυο ομάδων το περασμένο καλοκαίρι. Οι ιθύνοντες του Άρη προσπάθησαν να μειώσουν τις οικονομικές απαιτήσεις των Αργεντινών, χωρίς κάποιο αποτέλεσμα. Τελικά, η διοίκηση της Ρίβερ Πλέιτ άλλαξε στάση και εμφανίζεται θετική στο ενδεχόμενο παραχώρησης του παίκτη.

Αλλάζει φιλοσοφία ο ΠΑΟΚ με Μπερέτα

Το τελευταίο 48ωρο για το θέμα προπονητή στον ΠΑΟΚ είναι αυτό που διανύουμε με τον Μάριο Μπερέτα να βρίσκεται πλέον κοντά στην Τούμπας. Μέχρι αύριο(7/6) αναμένεται να ανακοινωθεί η πρόσληψη τεχνικού.

Ο Ζήσης Βρύζας επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη και μαζί με τον Θόδωρο Ζαγοράκη θα αποφασίσουν σε ποιον θα εμπιστευτούν το μέλλον της ομάδας, στην μετά Φερνάντο Σάντος εποχή. Ο αντιπρόεδρος-τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναμένεται να σκιαγραφήσει το προφίλ του Μάριο Μπερέτα στον πρόεδρο της ΠΑΕ. Τα συν και τα πλην του νέου προπονητή που κατά 99% θα αναλάβει τις τύχες του Δικεφάλου για τα επόμενα χρόνια.

Στον ΠΑΟΚ έχουν πάρει πολλές πληροφορίες από παίκτες που συνεργάστηκαν στο πρόσφατό παρελθόν με τον Ιταλό τεχνικό. Ένας από αυτούς είναι ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος που μίλησε με πολύ κολακευτικά λόγια για τον Μπερέτα. Ο ιταλός προπονητής που είναι λάτρεις της σκληρής δουλείας, έχει μια διαφορετική φιλοσοφία σε σχέση με τον Φερνάντο Σάντος που ήταν πιο συντηρητικός και ας μην το παραδεχόταν.

Ο Μπερέτα στις ομάδες που εργάσθηκε παίζει πάντοτε με τέσσερις στην άμυνα, μόνο ζώνη και του αρέσει να έχει έναν αμυντικό χαφ μπροστά από την τετράδα για να του οργανώνει το παιχνίδι. Αγαπημένο του σύστημα είναι το 4-4-2 με ρόμβο στη μεσαία γραμμή και στα εντός έδρας παιχνίδια του αρέσει να παίζει και με δεκάρι, αλλά και με δύο φορ.

Στον ΠΑΟΚ υποστηρίζουν πως μέχρι αύριο(7/6) θα υπάρχουν νεότερα στο θέμα προπονητή. Είτε με την πρόσληψη του Μπερέτα είτε με την εκ’ νέου αλλαγή στο θέμα προπονητή.

Στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχουν αρχίσει να σκέφτονται πως θα καταφέρουν να μειώσουν τα έξοδα για τη νέα χρονιά. Έτσι λοιπόν αποφάσισαν να συζητήσουν με τους παίκτες που έχουν υψηλό συμβόλαιο να υπάρξει μια μείωση. Αυτή την στιγμή δύο παίκτες έχουν βαριά συμβόλαια, οι Κοντρέρας και Μουσλίμοβιτς. Ο Βόσνιος είναι θετικός στο να πέσει κάτω από τις 500.000 ευρώ με την ΠΑΕ να σκέφτεται να του προτείνει επέκταση του συμβολαίου του.

Οι εργασίες στις θύρες 7 και 8 θα αρχίσουν από τη Δευτέρα (7/6) και τις έχει αναλάβει η εταιρία "ΕΡΓΟ 3", που συμφώνησε με την ΠΑΕ να ασχοληθεί ενεργά και με το αθλητικό κέντρο στη Μεσημβρία.

Mundial 2010: 1986-Το πρόσωπο: Ντιέγκο Μαραντόνα: Μισός Θεός, μισός Διάβολος .

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_LakK2Qu1cu.jpgΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ «ΔΕΚΑΡΙ» ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΣΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ «PEAK» ΤΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΤΟΥ.Για τον νυν τεχνικό της Εθνικής Αργεντινής, το Μουντιάλ του 82’ ήταν μια αποτυχημένη απόπειρα να απαντήσει ετεροχρονισμένα στον μετέπειτα προπονητή του στην Ελπίδων και στην Μπαρτσελόνα, Λουίς Σεζάρ Μενότι, για την απόφαση του να τον «κόψει» από την αποστολή της Εθνικής ομάδας στο Π.Κ του 78’. Στο Μεξικό, το κίνητρο του ήταν διπλό μετά το προσωπικό του «βατερλώ» στα γήπεδα της Ισπανίας με την φανέλα της «αλμπισελέστε». Λόγω των συλλογικών του υποχρεώσεων στην Ευρώπη, τον σοβαρό τραυματισμό του από τον Άντονι Γκοϊκοετσέα το 1983, σε ένα ματς της «Μπάρτσα» με την Μπιλμπάο και κάποια άλλα προβλήματα υγείας, ο Μαραντόνα δεν αγωνίστηκε καθόλου στην Εθνική μέχρι το 1985.

Το τελευταίο του παιχνίδι ήταν αυτό εναντίον της Βραζιλίας στο Π.Κ του 82’, όταν είχε αποβληθεί για το αντιαθλητικό χτύπημα πάνω στον Μπατίστα. Όταν έπαιξε ξανά με την Αργεντινή, ήταν μόλις 24 ετών και παίκτης της Νάπολι πια.

Ήταν, ακόμα, αρχηγός της Εθνικής μετά από παρέμβαση του νέου τεχνικού Κάρλος Μπιλάρδο, παίρνοντας τον τίτλο από τον Ντανιέλ Πασαρέλα, σε μια απόφαση που μοιραία δημιούργησε αναταράξεις στην ομάδα λόγω και της ισχυρής προσωπικότητας του αρχηγού της ομάδας του 78’.

Η αντιδικία με τα «κεφάλια» της ΦΙΦΑ

Στα φιλικά, πριν το Π.Κ, οι Αργεντινοί δεν έδειχναν και τόσο δυνατοί, είχαν χάσει μάλιστα από την Γαλλία και την Νορβηγία και ο κόσμος αρχικά παρακολουθούσε την προσπάθεια τους με δυσπιστία.

Πέρα από τα προβλήματα του με τον Πασαρέλα, ο Μαραντόνα άνοιξε μέτωπο και με την ΦΙΦΑ με αφορμή τις μεσημεριανές ώρες των αγώνων που σε συνδυασμό με το υψόμετρο έβαζαν σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των ποδοσφαιριστών, όπως και για την μη προστασία από τις κλωτσιές όσων δεν μπορούσαν να τον αντιμετωπίσουν «καθαρά» και αποτελεσματικά, αυτοί άλλωστε αποτελούσαν και την πλειοψηφία.

Όμως σύντομα, το κλίμα άλλαξε και αυτό συνέβη μέσα από τα παιχνίδια και τις εμφανίσεις των «γκάουτσος». Ο Μαραντόνα είχε όλη την ελευθερία από τον Μπιλάρδο που βάσισε όλη την λειτουργία της ομάδας πάνω στο δικό του παιχνίδι, όπως είχε κάνει ο Μίχελς το 74’ με τον Κρόιφ. Σύντομα, έκανε θαύματα και συγκέντρωσε πάνω του όλη την προσοχή κοινού και αντιπάλων.Ο χορός των γκολ

Το πρώτο του γκολ στο Π.Κ του Μεξικού ήρθε στο δεύτερο παιχνίδι της Αργεντινής απέναντι στην Ιταλία. Το ματς έληξε ισόπαλο 1-1, όμως ο Μαραντόνα άρχισε να δείχνει τι ήταν σε θέση να κάνει σε εκείνο το τουρνουά, με ένα υπέροχο αριστερό πλασέ στην κίνηση στο οποίο ο τερματοφύλακας των «ατζούρι», Τζιοβάνι Γκάλι δεν πρόλαβε καν να αντιδράσει.

Η «αλμπισελέστε» ολοκλήρωσε με επιτυχία τις υποχρεώσεις της στον όμιλο και ύστερα την περίμενε η Ουρουγουάη του Έντσο Φραντσέσκολι στους «16». Το εμπόδιο ξεπεράστηκε σχετικά εύκολα, με τον Μαραντόνα να πετυχαίνει γκολ το οποίο ακυρώθηκε λανθασμένα από τον Λουίτζι Ανιολίν, αλλά έστω και έτσι η δουλειά έγινε με τον Πέδρο Πασκούλι που στα τέλη του ημιχρόνου πέτυχε το μοναδικό τέρμα του παιχνιδιού.

Τα ρεσιτάλ με Αγγλία και Βέλγιο

Ύστερα, ακολούθησε το μνημειώδες παιχνίδι με την Αγγλία στα προημιτελικά, ή αλλιώς εκείνο το 90λεπτο που ο κόσμος έχει πιο «ζωντανό» από αυτόν κι ας έχουν περάσει 24 χρόνια από τότε. Στον ημιτελικό, το Βέλγιο του Σίφο δεν αποτελούσε σοβαρή απειλή για την Αργεντινή του Μαραντόνα, ο οποίος πρόσθεσε ακόμα δύο μεγάλα γκολ στο ενεργητικό του, ιδίως το δεύτερο στο οποίο κάνει περίπου ότι και εναντίον της Αγγλίας, αλλά παίρνοντας την μπάλα δέκα μέτρα έξω από την περιοχή του Πφαφ.Ο «Ντιεγκίτο» βρίσκεται πια μόλις ένα 90λεπτο, μακριά από την απόλυτη καταξίωση. Ένας παίκτης που ο ίδιος σεβόταν απεριόριστα, ο Λόταρ Ματέους, αναλαμβάνει το μαρκάρισμα του στον τελικό της Αργεντινής με την Δυτική Γερμανία και κάνει εξαιρετική δουλειά. Ωστόσο, με αντίπαλο τον Μαραντόνα, αρκούσε μόνο μια στιγμή δικής του ιδιοφυίας για να γίνει η ζημιά και ο Ντιέγκο την φύλαγε για το τέλος.

Οι Δυτικογερμανοί βρίσκουν λύσεις από τις στημένες φάσεις και φέρνουν το ματς στο 2-2 με τους Καρλς Χάιντς Ρουμενίγκε και Ρούντι Φέλερ. Μια φοβερή επινόηση του Μαραντόνα, όμως, δίνει την ευκαιρία στον Χόρχε Μπουρουσάγκα της Ναντ να βρεθεί απέναντι στον Σουμάχερ και να «τελειώσει» τον μεγάλο τελικό στο 83’.

Η κόντρα με τον Πλατινί

Πέρα από όλα τα υπόλοιπα, εκείνο το Π.Κ, ήταν και μια άτυπη κόντρα με τον μεγάλο αντίπαλο του, τον Μισέλ Πλατινί, που ηγούταν της πρωταθλήτριας Ευρώπης Γαλλίας και ο κόσμος περίμενε πώς και πώς μια αναβίωση του προσωπικού τους «μπρα ντε φερ» στα ματς της Νάπολι με την Γιουβέντους.

Η νίκη του Μαραντόνα ήταν ξεκάθαρη, άσχετα αν και δεν «ευθυνόταν» εκείνος για τον αποκλεισμό των «Bleus» που περιορίστηκαν στην τρίτη θέση. Με πέντε γκολ, ισάριθμες ασίστ και ως ο απόλυτος δημιουργός έντονων και απίθανων στιγμών που ήταν καταδικασμένες να μην φύγουν ποτέ από το μυαλό των ποδοσφαιρόφιλων, ο Μαραντόνα είχε μόλις ολοκληρώσει ένα προσωπικό έπος που εκτεινόταν σε επτά αγώνες και κατέληγε στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Για τον Πλατινί, ωστόσο, δεν υπήρχε πεδίο τέτοιας αντιπαράθεσης. «Όσα μπορώ να κάνω εγώ με μια μπάλα, εκείνος μπορεί να τα κάνει με ένα πορτοκάλι», ήταν η διάσημη ρήση που επινόησε ο νυν πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ για να βάλει τα πράγματα στην θέση τους...

Ο Μπαλοτέλι κοστίζει 100 εκατ. ευρώ»!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/01888851a9af58a354a4711d9ea9efcf_L.jpg?1275824334?1275824334?1275824334Ο Μάσιμο Μοράτι τόνισε ότι ο Μάριο Μπαλοτέλι δεν πωλείται και ο μάνατζερ του νεαρού άσου υποστηρίζει πως αυτό μπορεί να γίνει μόνο με 100 εκατ. ευρώ! Η αποχώρηση του Ζοσέ Μουρίνιο έχει βελτιώσει τα πράγματα για τον Μπαλοτέλι, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα δε θα παρέμενε στους νερατζούρι αν ο Πορτογάλος τεχνικός ήταν ακόμη στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Τώρα, όμως, ο Μουρίνιο αποτελεί παρελθόν, ο Μοράτι ξεκαθαρίζει ότι ο παίκτης δεν πωλείται και ο εκπρόσωπος του, Μίνο Ραϊόλα, πιστεύει ότι η Ιντερ θα τον πουλήσει αν δεχθεί πρόταση 100 εκατ. ευρώ.

«Η πρώτη μας επιλογή είναι η Ιντερ, η δεύτερη Ιντερ και η τρίτη η Ιντερ, από τη στιγμή που ο Μοράτι ξεκαθάρισε πως ο Μάριο δεν πωλείται. Η μόνη περίπτωση να αλλάξει κάτι είναι να υπάρξει πρόταση ύψους 100 εκατ. ευρώ. Ολα είναι πιθανά στο ποδόσφαιρο, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει θέμα πώλησης του Μπαλοτέλι», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ραϊόλα.

Οσο κι αν όλα είναι πιθανά στο ποδόσφαιρο, πάντως, το να υπάρξει πρόταση με τόσα λεφτά για τον Μπαλοτέλι, είναι απίθανο...

Πήρε Κερ ο Αστέρας

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/a79ba48a2ee90b6087ffbb75266e96d7_L.jpg?943912800?943912800?943912800Κάτοικος Τρίπολης είναι ο Σκωτσέζος αμυντικός χαφ Μαρκ Κερ ο οποίος αγωνιζόταν στην Αμπερντίν. Σημαντικό ρόλο στην μεταγραφή έπαιξε και ο Γκρεγκ Μπρούστερ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης αναφέρει

«Σε μία ακόμα σημαντική μεταγραφή προχώρησε σήμερα ο Αστέρας Τρίπολης, αποκτώντας για τα επόμενα τρία χρόνια τον Σκωτσέζο Μαρκ Κερ που γεννήθηκε στις 2 Μαρτίου 1982 στο Μπέλσιλ, έχει ύψος 1.81 και ζυγίζει 68 κιλά.Ο Κερ αγωνίζεται στη θέση του αμυντικού χαφ και είναι η πρώτη φορά που βγαίνει έξω από τη χώρα του, καθώς τα προηγούμενα χρόνια αγωνιζόταν στην Σκωτία, με τη Φόλκερκ (1998-2003), τη Νταντί Γιουνάιτεντ (2003-2008) και την Αμπερντίν (2008-2010), στην οποία ήταν ο αρχηγός της.Ο Κερ μετράει με αυτές τις τρεις ομάδες, 333 συμμετοχές με 11 γκολ, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτά, οι αγώνες του Σκωτσέζικου κυπέλλου, τα διεθνή παιχνίδια στο Γιουρόπα Λιγκ και στο Λιγκ Καπ Σκωτίας.Ένα από τα πλεονεκτήματα του Κερ, εκτός της αγωνιστικής του αξίας, είναι πώς σπάνια απουσιάζει από παιχνίδια. Χαρακτηριστικού αυτού είναι πώς από την περίοδο 2000-2001 αγωνίζεται συνεχώς σε 30 τουλάχιστον αγώνες κάθε χρονιά, ενώ τη σαιζόν που ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες αγωνίστηκε σε 44 επίσημα παιχνίδια!

Κοντά σε Ντόχερτι o Ηρακλής

http://www.contra.gr/images/m/doherty_m.jpgΣίγουρα τη δεδομένη χρονική περίοδο το τελευταίο πράγμα που μπορεί να απασχολεί τους ανθρώπους του Ηρακλή και τους φιλάθλους της ομάδας, είναι ο μεταγραφικός σχεδιασμός. Προτεραιότητα άλλωστε έχει η κατάθεση έφεσης στο δευτεροβάθμιο όργανο της ΕΠΟ, προκειμένου οι “κυανόλευκοι” να πάρουν άδεια συμμετοχής για τη νέα σεζόν.Ωστόσο η ενίσχυση του Ηρακλή για την επόμενη χρονιά, είναι κάτι που θα πρέπει να αρχίσει σιγά – σιγά να μπαίνει στο πρόγραμμα (ανεξάρτητα αν ακόμα δεν γνωρίζει κανείς που θα αγωνίζεται τη νέα χρονια). Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνθρωποι του “γηραιού” βρίσκονται εδώ και λίγες μέρες σε συζητήσεις με τον κεντρικό αμυντικό της Νόριτς, ΓκάριΝτόχερτι, ο οποίος μάλιστα δεν αποκλείεται να φορέσει τη νέα χρονιά τη φανέλα του Ηρακλή.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι συζητήσεις με τον 30χρονο Ιρλανδό, βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο με τις εξελίξεις να δρομολογούνται αμέσως μόλις τελειώσει η υπόθεση της έφεσης (φυσικά όλα αυτά τα σενάρια και οι συζητήσεις περί μεταγραφών, θα πάνε περίπατο αν ο Ηρακλής δεν δικαιωθεί στην έφεση).

Ο Χέστερ σφυρίζει το Ελλάδα-Νότια Κορέα


Ο Νεοζηλανδός Μάικλ Χέστερ Ο Νεοζηλανδός Μάικλ Χέστερ ορίσθηκε από την αρμόδια επιτροπή της FIFA, να διευθύνει τον πρώτο αγώνα της εθνικής Ελλάδας στο Μουντιάλ 2010, που θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο (14:30) στο Πορτ Ελίζαμπεθ με αντίπαλο την Νότια Κορέα.

Ο Χέστερ είναι γεννημένος το 1972 και έχει πάρει το διεθνές σήμα από το 2007, ενώ τον εναρκτήριο αγώνα της κορυφαίας διοργάνωσης, που θα γίνει στις 11 Ιουνίου στο Γιοχάνεσμπουργκ, ανάμεσα στην διοργανώτρια Νότια Αφρική και το Μεξικό, θα «σφυρίξει» ο Ραβσάν Ιρμάτοφ από το Ουζμπεκιστάν.

Αναλυτικά οι διαιτητές και οι βοηθοί τους για τους πρώτους 16 αγώνες του Μουντιάλ 2010, είναι οι εξής:

1ος Ομιλος

Νότια Αφρική-Μεξικό
Διαιτητής : Ραβζάν Ιρμάτοφ (Ουζμπεκιστάν)
Βοηθοί : Ραφαέλ Ιλιασόφ (Ουζμπεκιστάν), Μπακαντίρ Κοτσκάροφ (Κιργιστάν)
4ος διαιτητής: Σουμπκίντιν Μοντ Σαλέχ (Μαλαισία)

Ουρουγουάη-Γαλλία
Διαιτητής : Γιουϊτσι Νισιμούρα (Ιαπωνία)
Βοηθοί : Τόρου Σαγκάρα (Ιαπωνία), Χάε Σανγκ Γέονγκ (Κορέα)
4ος διαιτητής: Τζόελ Αγκουϊλάρ (Ελ Σαλβαδόρ)

2ος Ομιλος

Αργεντινή-Νιγηρία
Διαιτητής : Βόλφγκανγκ Σταρκ (Γερμανία)
Βοηθοί : Γιαν Χέντρικ Σαλβερ, Μάικ Πίκελ (Γερμανία)
4ος διαιτητής: Καλίλ Αλ Γκαμντί (Σαουδική Αραβία)

Ελλάδα-Νότια Κορέα
Διαιτητής : Μάικλ Χέστερ (Νέα Ζηλανδία)
Βοηθοί : Γιαν Χέντρικ Χιντζ (Νέα Ζηλανδία), Τεβίτα Μακασίνι (Τόνγκα)
4ος διαιτητής: Μάρτιν Βάσκεζ (Ουρουγουάη)

3ος όμιλος

Αγγλία-ΗΠΑ
Διαιτητής : Κάρλος Σάιμον (Βραζιλία)
Βοηθοί : Αλτεμίρ Χάουσμαν, Ρομπέρτο Μπράατζ (Βραζιλία)
4ος διαιτητής: Εντι Μαγέ (Σεϋχέλλες)

Αλγερία-Σλοβενία
Διαιτητής : Πάμπλο Πόθο (Χιλή)
Βοηθοί : Πατρίτσιο Μπασουάλτο, Φρανσίσκο Μοντρια (Χιλή)
4ος διαιτητής: Πίτερ Ο΄Λίρι (Νέα Ζηλανδία)

4ος Ομιλος

Γερμανία-Αυστραλία
Διαιτητής : Μάρκο Ροντρίγκεζ (Μεξικό)
Βοηθοί : Χοσέ Λουϊς Καμάργκο, Αλμπέρτο Μορίν (Μεξικό)
4ος διαιτητής: Τζοελ Αγκουϊλάρ (Ελ Σαλβαδόρ)

Σερβία-Γκάνα
Διαιτητής : Εκτορ Μπαλντάσι (Αργεντινή)
Βοηθοί : Ρικάρντο Κάσας, Χεμαν Μαϊντάνα (Αργεντινή)
4ος διαιτητής: Σουμπκίντιν Μοντ Σαλέχ (Μαλαισία)

5ος Ομιλος

Ολλανδία-Δανία
Διαιτητής : Στεφάν Λανοϊ (Γαλλία)
Βοηθοί : Ερίκ Ντανσό, Λοράν Ουγκό (Γαλλία)
4ος διαιτητής: Ρομπέρτο Ροσέτι (Ιταλία)

Ιαπωνία-Καμερούν
Διαιτητής : Ολεγκάριο Μπενκουερένσα (Πορτογαλία)
Βοηθοί : Ζοζέ Καρντινάλ, Μπερτίνο Μιράντα (Πορτογαλία)
4ος διαιτητής: Οσκαρ Ρουϊθ (Κολομβία)

6ος Ομιλος

Ιταλία-Παραγουάη
Διαιτητής : Μπενίτο Αρτσούντια (Μεξικό)
Βοηθοί : Εκτορ Βεργκάρα (Καναδάς), Μάρβιν Τορεντέρα (Μεξικό)
4ος διαιτητής: Τζοελ Αγκουϊλαρ (Ελ Σαλβαδόρ)

Νέα Ζηλανδία-Σλοβακία
Διαιτητής : Τζερόμ Ντέιμον (Νότια Αφρική)
Βοηθοί : Ενοκ Μολέφε (Νότια Αφρική), Σελεστίν Νταγκουνγκίρα (Ρουάντα)
4ος διαιτητής: Ραβζάν Ιρμάτοφ (Ουζμπεκιστάν)

7ος Ομιλος

Ακτή Ελεφαντοστού-Πορτογαλία
Διαιτητής : Χόρχε Λαριόντα (Ουρουγουάη)
Βοηθοί : Πάμπλο Φαντίνο, Μαουρίτσιο Εσπινόζα (Ουρουγουάη)
4ος διαιτητής: Μάρτιν Βάσκεζ (Ουρουγουάη)

Βραζιλία-Βόρεια Κορέα
Διαιτητής : Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)
Βοηθοί : Γκάμπορ Ερος, Τίμπορ Βάμος (Ουγγαρία)
4ος διαιτητής: Σουμπκίντιν Μοντ Σαλέχ (Μαλαισία)

8ος Ομιλος

Ονδούρα-Χιλή
Διαιτητής : Εντι Μαγέ (Σεϋχέλλες)
Βοηθοί : Εβαριστ Μενκουάντε (Καμερούν), Μπεσίρ Χασάνι (Τυνησία)
4ος διαιτητής: Γιουϊτσι Νισιμούρα (Ιαπωνία)

Ισπανία-Ελβετία
Διαιτητής : Χάουαρντ Ουέμπ (Αγγλία)
Βοηθοί : Ντάρεν Καν, Μάικλ Μαλάρκεϊ (Αγγλία)
4ος διαιτητής: Μάρτιν Χάνσον (Σουηδία)

Στέλνουν Τζέραρντ, Ντι Μαρία στη Ρεάλ


Ο Μαστσεράνο συγχαίρει τον Τζέραρντ για το γκολ του Ο Στίβεν Τζέραρντ έχει εκφράσει την επιθυμία να αποχωρήσει από τη Λίβερπουλ και να συνεχίσει την καριέρα του στη Ρεάλ Μαδρίτης, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η "Marca". Η ισπανική εφημερίδα γράφει ότι ο 30χρονος μέσος έχει ήδη μιλήσει για το ζήτημα αυτό με τη διοίκηση του αγγλικού συλλόγου, αλλά και με τον Ράφα Μπενίτεθ, ο οποίος πάντως από την Παρασκευή αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο των "κόκκινων". Πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι "μερένγκες" θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν το "ναι" της Λίβερπουλ με μία πρόταση της τάξης των 30 εκ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή, η άλλη αθλητική εφημερίδα της Μαδρίτης, η "As", γράφει ότι ο Ανχελ Ντι Μαρία έχει ήδη ανακοινώσει στους συμπαίκτες του στην Μπενφίκα ότι από την ερχόμενη χρονιά θα αγωνίζεται στη Ρεάλ, η οποία πιθανότατα θα κληθεί να καλύψει τη ρήτρα αποδέσμευσης του Αργεντινού μέσου, ύψους 40 εκ. ευρώ.

Φωτο Ημερας

Μπορεί η Μαρία Μενούνος να μην εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Eurovision, αλλά θα βρεθεί στη χώρα μας για τον Μαραθώνιο
φ

Ο Μπερέτα πήρε σαφές προβάδισμα


Ο Μάριο Μπερέτα Το τοπίο φαίνεται να ξεκαθαρίζει. Ο Μάριο Μπερέτα έχει πάρει σαφές προβάδισμα έναντι του Βάλτερ Νοβελίνο και οι πρώτες ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο πρώτος θα είναι ο αντικαταστάτης του Φερνάντο Σάντος.
Αν κρίνει κανείς από όσα διαρρέουν για το ταξίδι του Βρύζα στην Ιταλία, τότε ο Μπερέτα θα είναι ο προπονητής που θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες μέρες και στη συνέχεια θα πάρει σειρά ο Σαλπιγγίδης.

Αυτός είναι ο σχεδιασμός για προπονητή και μεταγραφές, ως αφετηρία τουλάχιστο...
Προς την πλευρά του Μάριο Μπερέτα "δείχνουν" λοιπόν οι κινήσεις του Ζήση Βρύζα.
Μεταξύ Νοβελίνο και ΠΑΕ ΠΑΟΚ, δεν υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας
"Στη διάρκεια της σημερινής ημέρας (σ.σ. Σάββατο 5/6) δεν έγινε καμία επαφή μεταξύ του κ. Βρύζα και της δικής μας πλευράς. Από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, ο κ. Βρύζας δεν επικοινώνησε με τον Βάλτερ Νοβελίνο", φέρεται να έχει δηλώσει ο εκπρόσωπος του Ιταλού τεχνικού.

Από την άλλη, ο Μάριο Μπερέτα τηρεί τις... αποστάσεις μετά το ραντεβού με τον Βρύζα. Στο κινητό του τηλέφωνο είτε δεν απαντούσε, είτε από κάποιο χρονικό σημείο κι έπειτα το έκλεισε. Αυτά είναι συνήθως δείγματα που έχουν να κάνουν με θετική εξέλιξη και όχι με κάτι διαφορετικό...

Ωστόσο, πέρα από την ερμηνεία των... κινητών, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι εξελίξεις φέρνουν πιο κοντά τον Μπερέτα, τουλάχιστο τις τελευταίες ώρες.
Πάντως είναι ξεκάθαρο πως ο Βρύζας θέλει Μπερέτα, για διάφορους λόγους, μέσα σε αυτούς και τα πολύ καλά λόγια που έχει ακούσει για τον τρόπο της δουλειάς του.

Η Gazzetta dello Sport συμφωνεί...

H "Gazzetta dello Sport" αναφέρεται στον Μάριο Μπερέτα και στην επικείμενη συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ.
Η ιταλική εφημερίδα αναφέρει ότι ο 51χρονος είναι μια ανάσα από τη συμφωνία και ότι η Τσεζένα έχει στραφεί στην περίπτωση του Μάουρο Φικαντέντι.

Κλείνουν τα Τέμπη


Από την πορεία του Ηρακλή Περισσότερα από τρεις χιλιάδες αυτοκίνητα και λεωφορεία και άλλα τόσα δίκυκλα ξεκίνησαν από το Ιβανώφειο λίγο πριν τις 2μμ και έχουν τελικό προορισμό τους τα Τέμπη. Οι οπαδοί του Ηρακλή έχουν βάλει σκοπό να κόψουν την Ελλάδα στα δύο με νέα κινητοποίηση που ενδεχομένως να μην έχει προηγούμενο.

Η ουρά που έχει σχηματιστεί είναι πολλών χιλιομέτρων και με πολιτισμένο τρόπο, προσπαθούν να διατρανώσουν τις θέσεις τους έναντι του παρασκηνίου που έχει επιδοθεί σε μια ανευ προηγουμένου καταδίωξη σε βάρος του Ηρακλή.

Ο Ηρακλής σήμερα φτάνει στα Τέμπη, θα κλείσει την εθνική οδό και έπεται συνέχεια με νέα συγκέντρωση αύριο στον Λευρό Πύργο. Με αποκορύφωμα την κινητοποίηση στην Αθήνα, την ερχόμενη Τετάρτη όπου είναι άγνωστο που ακριβώς θα καταλήξει, οι κυανόλευκοι στηρίζουν την προσπάθεια της διοίκησης για να ανατραπεί η πρωτόδικη απόφαση για την άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα.

Θέλει Λίπι η Λίβερπουλ

Ένα νέο όνομα προστέθηκε στην λίστα με τους υποψήφιους αντικαταστάτες του Ράφα Μπενίτεθ. Ο λόγος για τον Μαρτσέλο Λίπι ο οποίος θα αποχωρήσει μετά το τέλος του Μουντιάλ από το πάγκο της Εθνικής Ιταλίας. Όπως αναφέρει στο κυριακάτικο φύλλο η Gazzetta dello Sport ο Ιταλός τεχνικός διαθέτει όλα αυτά τα στοιχεία που ψάχνει ο Κένι Νταλγκλίς για το πάγκο των «κόκινων», ενώ η παρουσία του εγγυάται την παραμονή των Τόρες και Τζέραρντ στο σύλλογο.

Εκτός ασπό τον Νταλγκλίς, υπέρ του Λίπι είναι και ένας άλλος θρύλος της Λίβεροιυλ ο Ίαν Ρας ο οποίος έχει και ιταλικό παρελθόν από την παρουσία του στην Γιουβέντους.

Ο Λίπι από την πλευρά του δεν έχει κρύψει ότι θα ήθελε να δουλέψιε στην Πρέμιερ Λιγκ και ότι δεν θα δουλέψει σε κανένα ιταλικό σύλλογο μετά την Εθνική Ιταλίας.

Τότεναμ και Μπενφίκα για Χούντελαρ

Οι δύο ομάδες ενδιαφέρονται για τον διεθνή Ολλαδό ποδοσφαιριστή της Μίλαν και αναμένεται να “κονταροχτυπηθούν” για την απόκτησή του. Μέσα στην εβδομάδα ο προπονητής της Μπενφίκα, Ζεσούς Ζορζ, εκφράστηκε με κολακευτικά λόγια για την αξία του Ολλανδού επιθετικού, με τον δεύτερο να ανταποδίδει τις φιλοφρονήσεις και να τονίζει ότι θα ήθελε να αγωνιστεί με τη φανέλα των “Αετών” της Λισσαβώνας την επόμενη περίοδο. Αυτό μέχρι τη στιγμή που εμφανίστηκε η Τότεναμ στο προσκήνιο, η οποία μπορεί να του προσφέρει ένα εξίσου δελεαστικό "πακέτο", ώστε να την προτιμήσει έναντι της Μπενφίκα.

Ο Χούντελαρ, ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη Νότια Αφρική με την υπόλοιπη αποστολή της Ολλανδίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο, αναμένεται να αποχωρήσει από τη Μίλαν, καθώς η προσφορά του μέχρι στιγμής δεν αντικατροπτίζει τα χρήματα που δαπάνησαν οι “Ροσονέρι” για την απόκτησή του από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Θέλει και Τζίγκλερ η Βέρντερ

Λίγες ημέρες μετά την απόκτηση του Μάρκο Ανρανούτοβιτς από την Τβέντε, η Βέρντερ είναι έτοιμη να καταθέσει πρόταση ύψους 6 εκ ευρώ για την απόκτηση του αριστερού μπακ της Σαμπντόρια, Ρέτο Τζίγκλερ. Ο Ελβετός αμυντικός, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική χρονιά φέτος με τη φανέλα της ομάδας της Γένοβας, ενδιαφέρει ζεστά τον Τόμας Σάαφ για την ενίσχυση της αριστερής του πλευράς, καθώς μπορεί να αγωνιστεί σε όλη τη γραμμή και είναι γνωστός για τις επιθετικές του αρετές, κάτι που πάντα εκτιμούν ιδιαιτέρως στη Βρέμη.

Ο Τζίγκλερ έχασε μόλις έναν αγώνα στο Καμπιονάτο φέτος στην ξέφρενη πορεία της ομάδας του στην κατάληψη της τέταρτης θέσης και στην έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και ανέβασε κατά πολύ τις “μετοχές” του στο “ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο”. Η Σαμπντόρια τον υπολογίζει, όμως σίγουρα δε θα έλεγε όχι σε μία ικανοποιητική οικονομικά γι' αυτήν πρόταση, αν και τα 6 εκ ευρώ μοιάζουν λίγα για να τη δελεάσουν... Ο αμυντικός της Σαμπντόρια έχει αγωνιστεί στη Γερμανία και κατά το παρελθόν, όταν αγωνίστηκε στο Αμβούργο με τη μορφή δανεισμού από την Τότεναμ από το καλοκαίρι έως και τον Δεκέμβριο του 2005.

Προτάθηκε ο πανύψηλος Νταντί της Οσασούνα για την επίθεση του Άρη

Μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση έφθασε τις προηγούμενες μέρες στα γραφεία του Άρη και αφορούσε τον Εντουάρντο Φερνάντο Περέιρα Γκόμες ή «Ντάντι»!Πρόκειται για τον υψηλόσωμο (1,90) επιθετικό της Οσασούνα που φαίνεται να αρέσει στους «κίτρινους» και η περίπτωσή του να εξετάζεται σοβαρά.

Ο Νταντί δεσμεύεται με συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο, ωστόσο δεν υπολογίζεται στα πλάνα της ομάδας του για τη νέα περίοδο.

Η Οσασούνα τον απέκτησε τον Ιούλιο του 2007 έναντι 3,5 εκ. ευρώ. Στα τρία χρόνια παρουσίας στην Παμπλόνα έχει παίξει σε 54 αγώνες και έχει σκοράρει 11 γκολ. Φέτος πήρε μέρος σε 10 παιχνίδια πρωταθλήματος (τα έξι ως αλλαγή) και πέτυχε ένα γκολ (είχε ακόμη πέντε παρουσίες στο Κύπελλο και ένα γκολ).

«Πιέζει ο Άρης»

Την ίδια ώρα, η πίεση που ασκεί η διοίκηση του Άρη για την απόκτηση του μέσου της Ουέλβα, Αντόνιο Βάσκεθ, επιβεβαιώθηκε το Σάββατο δια στόματος του μάνατζερ του Ισπανού, Τέντε Σάντσεθ: «Ο Άρης είναι η ομάδα που πιέζει περισσότερο τη δεδομένη χρονική στιγμή για να πάρει μία απάντηση», ανέφερε ο ατζέντης.

Αυξάνονται τα διαρκείας

Στο μεταξύ, τα 1.400 έχουν φτάσει τα εισιτήρια διαρκείας της σεζόν 2010-11 που έχουν βρει ήδη κάτοχο. Χθες περίπου άλλοι 200 φίλοι των κίτρινων έσπευσαν στο ARIS MEGASTORE, προκειμένου να προμηθευτούν το δικό τους εισιτήριο και οι μέχρι τώρα ρυθμοί διάθεσης των εισιτηρίων κρίνονται ικανοποιητικοί.

Κοντά στη Μακάμπι

Εξάλλου, ο Ντάριο Φερνάντες αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία προτίθεται να καταθέσει επίσημη πρόταση στην Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ για να τον αποκτήσει.

Κράτησε 2,5 ώρες η επέμβαση του Ρόσι

Περίπου 2,5 ώρες κράτησε η χειρουργική επέμβαση του Βαλεντίνο Ρόσι, εξαιτίας του σοβαρού ατυχήματος που είχε στο δεύτερο σκέλος των ελεύθερων δοκιμών του Σαββάτου στην πίστα του Μουτζέλο!Πριν από την ολοκλήρωση των τελευταίων δοκιμαστικών (15 λεπτά), ο «Doctor», ο οποίος αντιμετώπιζε πρόβλημα και στην ωμοπλάτη, «εκτοξεύτηκε» από τη μοτοσικλέτα του και έπεσε άτσαλα στην αμμοπαγίδα, με αποτέλεσμα να υποστεί ισχυρό κάταγμα μεταξύ κνήμης-περόνης.

Ο Ιταλός υποβλήθηκε σήμερα σε χειρουργική επέμβαση στο δεξί του πόδι, με τους γιατρούς να μένουν απόλυτα ικανοποιημένοι. Ωστόσο, ο έμπειρος αναβάτης της Yiamaha αναμένεται να επιστρέψει και πάλι στην αγωνιστική δράση μετά το πέρας δύο μηνών, δηλαδή στις 15 Αυγούστου στο Grand Prix της Τσεχίας.

«Η εγχείρηση είχε καλά αποτελέσματα. Η ευθυγράμμιση ήταν καλή και το κόκαλο είναι τώρα σταθερό. Η πληγή θα παραμείνει ανοιχτή όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, και θα την κλείσουμε με ράμματα τις επόμενες μέρες με μια μικρή επέμβαση», είπε αρχικά ο επικεφαλής της ιατρικής ομάδας, Ρομπέρτο Μπούτσι και πρόσθεσε:

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι ο Βαλεντίνο θα είναι σε θέση να βγει από το νοσοκομείο σε μια βδομάδα με 10 μέρες, όταν θα μπορεί να ρίξει βάρος στο πόδι χρησιμοποιώντας πατερίτσες για έξι εβδομάδες».

Ζιλμπέρτο: «Μπορεί να φτάσει στους ‘16’ η Ελλάδα»

Πολλές πιθανότητες έχει η Βραζιλία να στεφθεί Παγκόσμια πρωταθλήτρια στη Νότια Αφρική, σύμφωνα με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία πως η Ελλάδα μπορεί να προκριθεί στη φάση των «16»!Ο 34χρονος αμυντικός μέσος του Παναθηναϊκού παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Το Βήμα» και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα συναισθήματα που νιώθει για την τρίτη του συμμετοχή σε Μουντιάλ, αλλά και στη πίεση που υπάρχει στη «σελεσάο» για να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς αν δεν πάρουν το τρόπαιο θα θεωρηθεί αποτυχία στη χώρα του.

Αναλυτικά, η συνέντευξη:

-Πώς νιώθεις που θα συμμετάσχεις για τρίτη συνεχόμενη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο;
«Καταπληκτικά! Ανυπομονώ να αγωνιστώ και στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής. Η πρώτη μου εμπειρία σε Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν το 2002 στην Ασία, στη Νότιο Κορέα και στην Ιαπωνία, και ήταν αξέχαστη. Εκεί συμμετείχα για πρώτη φορά σε Μουντιάλ και στο τέλος κατακτήσαμε τον τίτλο. Ηταν κάτι θαυμάσιο, κάτι μοναδικό. Ακόμη φέρνω εκείνες τις στιγμές στο μυαλό μου. Ακολούθησε η διοργάνωση του 2006 στην Ευρώπη και στη Γερμανία, όπου τα πράγματα δεν πήγαν καλά. Η πίεση ήταν μεγάλη γιατί όλοι περίμεναν από εμάς να επαναλάβουμε τον θρίαμβο του 2002. Δεν τα καταφέραμε όμως. Στις δύο προηγούμενες παρουσίες μου είδα και τις δύο όψεις του νομίσματος: της απόλυτης επιτυχίας, αλλά και της αποτυχίας. Και τα δύο αποτελούν μάθημα ζωής. Πλέον έφθασε η ώρα της Αφρικής και ελπίζω για το καλύτερο».

-Φαντάζομαι ότι το καλύτερο για τη Βραζιλία είναι μόνο η κατάκτηση του Μουντιάλ. Πόσο δύσκολο είναι να αρχίζεις μια διοργάνωση γνωρίζοντας πως οτιδήποτε άλλο από τον τίτλο θα είναι αποτυχία;
«Όταν πηγαίνεις σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο ως φαβορί είναι πολύ δύσκολο να αντεπεξέλθεις, γιατί η πίεση είναι τεράστια. Ειδικά μέχρι την πρεμιέρα νιώθεις ιδιαίτερα πιεσμένος γιατί αν δεν κερδίσεις στενεύουν τα περιθώρια. Μετά το πρώτο παιχνίδι και ειδικά αν έχεις νικήσει μπορεί να χαλαρώσεις κάπως. Αν και με τη Βραζιλία είναι δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο γιατί οτιδήποτε άλλο από το τρόπαιο θεωρείται αποτυχία. Για αυτό θεωρώ ότι πρέπει να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Δεν πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας τον τελικό, αλλά να είμαστε αφοσιωμένοι στο παιχνίδι που ακολουθεί. Έχουμε πάρει το μάθημά μας από την πορεία του 2006. Είμαστε προσγειωμένοι και έτσι πρέπει να μείνουμε. Να μην παρασυρθούμε. Επιμένω λοιπόν ότι πρωταρχικός μας στόχος είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση».

«Τεράστια πίεση»

-Είναι πράγματι τόσο μεγάλη η πίεση στη Βραζιλία για την εθνική ομάδα;
«Ο κόσμος στη Βραζιλία λατρεύει το ποδόσφαιρο, ζει για το ποδόσφαιρο και θέλει πάντα την επιτυχία της εθνικής ομάδας. Οι απαιτήσεις είναι μεγάλες και από τους φιλάθλους και από τον Τύπο, ως εκ τούτου και η πίεση προς τους ποδοσφαιριστές είναι τεράστια. Το βιώνουμε καθημερινά, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να ζούμε κάτω από αυτή την πίεση. Είναι χρέος μας να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να δώσουμε χαρά στους Βραζιλιάνους. Γιατί ξέρουμε ότι αν στο τέλος τα καταφέρουμε θα τους κάνουμε τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους στον κόσμο».
-Από την αρχή πάντως θα βουτήξετε στα βαθιά, καθώς κληρωθήκατε σε έναν ιδιαίτερα δύσκολο όμιλο...
«Εγώ το χαρακτηρίζω ως «γκρουπ του θανάτου»! Βραζιλία, Πορτογαλία και Ακτή Ελεφαντοστού είναι τρεις ισχυρές ομάδες με επιθετικό χαρακτήρα στο παιχνίδι τους, ενώ ακόμη και η Βόρεια Κορέα μπορεί να κάνει ζημιές. Συγκριτικά με τους ομίλους της Αγγλίας ή της Ισπανίας δεν τίθεται θέμα ότι έχουμε πιο δύσκολο έργο, όμως είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι. Ειδικά στον τομέα της φυσικής κατάστασης έχουμε δουλέψει σκληρά το τελευταίο διάστημα και με σοβαρότητα για να παρουσιάσουμε το καλύτερο δυνατό αγωνιστικό πρόσωπο. Θεωρώ ότι έχουμε μάθει από τα λάθη που κάναμε το 2006».
«Τα δίνουμε όλα, φοράμε το εθνόσημο»

-Έπειτα από μια δύσκολη σεζόν με διαρκείς αναμετρήσεις, πώς προετοιμάζεται ένας ποδοσφαιριστής για μια τόσο σημαντική διοργάνωση;
«Είναι αρκετά επίπονο ιδίως για τους παίκτες που αγωνίζονται στην Ευρώπη. Οι περισσότεροι έχουμε αρχίσει προπονήσεις με τους συλλόγους μας από τα τέλη του περασμένου Ιουνίου ή το αργότερο αρχές Ιουλίου. Θα κλείσουμε λοιπόν έναν ολόκληρο χρόνο με συνεχείς αγωνιστικές υποχρεώσεις. Φυσικά και δεν είναι εύκολο, αφού κάποιες φορές πρέπει να ξεπεράσουμε και τα όριά μας, αλλά αυτή είναι η δουλειά μας. Φοράμε το εθνόσημο, παίζουμε για την πατρίδα μας και συμμετέχουμε στη μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου. Η πρόκληση είναι τεράστια, γι’ αυτό όλοι οι ποδοσφαιριστές δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις».
-Υπήρξε κάποτε μια πρόταση για να διεξάγεται το Παγκόσμιο Κύπελλο στο μέσον της σεζόν, αλλά παρέμεινε στα χαρτιά...
«Ισως αυτό θα ήταν καλύτερο για το επίπεδο της διοργάνωσης αλλά και για τους ποδοσφαιριστές, καθώς όλοι μας θα ήμασταν πιο ξεκούραστοι, πιο φρέσκοι. Αυτά όμως τα αποφασίζουν οι αρμόδιοι...».
-Από τη Βραζιλία που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2002 μόνο εσύ, ο Λούσιο και ο Κακά έχετε απομείνει στη Σελεσάο. Ποιος είναι ο ρόλος σου πλέον μέσα στην ομάδα;
«Νιώθω ευλογημένος που συμμετείχα σε αυτή την πορεία της Βραζιλίας. Πανηγύρισα Μουντιάλ, Κόπα Αμέρικα, Κύπελλο Συνομοσπονδιών και υπήρξα μέλος σε ένα μεταβατικό στάδιο για την εθνική ομάδα με την ανανέωση πολλών προσώπων. Το 2002 ηγετικό ρόλο είχαν σπουδαίοι παίκτες όπως ο Καφού, ο Ρονάλντο και ο Ρομπέρτο Κάρλος. Τώρα εμείς καλούμαστε να παίξουμε αυτό τον ρόλο. Το σημαντικό είναι ότι κανείς δεν σε πιέζει να γίνεις ηγέτης, αλλά έρχεται από μόνο του μέσα από τα παιχνίδια, τις εμπειρίες και τους τίτλους. Οι νέοι παίκτες στηρίζονται σε εμένα, τον Λούσιο και τον Κακά γιατί ξέρουν ότι έχουμε πολλές παραστάσεις με το πέρασμα των χρόνων».
«Αμφέβαλλαν, αλλά παραμένω εδώ…»

-Κατά καιρούς όμως έχεις δεχθεί κριτική για το γεγονός ότι δεν εντυπωσιάζεις με το παιχνίδι σου...
«Μερικοί φίλαθλοι δεν εκτιμούν την ποδοσφαιρική αξία μου και το στυλ του παιχνιδιού μου γιατί είμαι Βραζιλιάνος και ίσως περιμένουν πιο εντυπωσιακά πράγματα. Δεν είμαι ούτε ο Ρονάλντο, ούτε ο Ρομπίνιο, ούτε ο Κακά. Ωστόσο νομίζω ότι αρκετός κόσμος όταν αντιλαμβάνεται το είδος της δουλειάς μου και τον ρόλο μου μέσα στην ομάδα με σέβεται περισσότερο. Προσπαθώ να παίζω απλά, αλλά αυτό δεν είναι ό,τι θέλουν πάντοτε οι φίλαθλοι. Αν και με ενοχλεί καμιά φορά, δεν το αφήνω να με επηρεάσει. Οταν είχα πρωτοκληθεί στη Βραζιλία όλοι αμφέβαλλαν για εμένα, πέρασαν όμως εννιά χρόνια και παραμένω εδώ. Απλώς κάποιες φορές είναι ενοχλητικό να με αμφισβητούν οι συμπατριώτες μου και να διαπιστώνω ότι με σέβονται περισσότερο στον υπόλοιπο κόσμο».
-Ποιες άλλες ομάδες θεωρείς ότι έχουν τα φόντα για να κατακτήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο;
«Η Αγγλία διαθέτει ένα ισχυρό σύνολο και θεωρώ ότι μπορεί να φτάσει ψηλά. Η Ισπανία, που είναι και πρωταθλήτρια Ευρώπης, η Αργεντινή, η Ιταλία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ολλανδία, υπάρχουν πολλές και ισχυρές ομάδες, πάντοτε υπολογίσιμες, ενώ δεν πρέπει να υποτιμούμε και τις χώρες από την Αφρική που έχουν πολύ ταλέντο. Γενικώς, περιμένω μια πολύ δύσκολη διοργάνωση και μεγάλο ανταγωνισμό. Υπάρχουν πολλές χώρες που θέλουν να κερδίσουν και αναμένεται να γίνουν σπουδαίες μάχες. Ο νικητής θα πρέπει να τα συνδυάσει όλα: να παίξει καλά, να είναι αποτελεσματικός και φυσικά να έχει την τύχη με το μέρος του. Πολλά θα εξαρτηθούν από τη φόρμα των ομάδων όταν αρχίσει η διοργάνωση».

«Θα ήταν πολύ ωραίο να είμαι στο Μουντιάλ 2014»

-Υπάρχει περίπτωση να σε δούμε και σε ένα τέταρτο Μουντιάλ το 2014 στη Βραζιλία;
«Αυτό θα ήταν πολύ ωραίο, γιατί το Μουντιάλ του 2014 διεξάγεται στο σπίτι μας, αλλά δεν το νομίζω. Σκεφτείτε ότι τότε θα είμαι 38 ετών και δεν ξέρω αν ακόμη θα παίζω ποδόσφαιρο. Μάλλον θα έχω σταματήσει, όσο δύσκολο και αν είναι να λες κάτι τέτοιο. Προς το παρόν πάντως θέλω να απολαύσω τη διοργάνωση που έρχεται και φυσικά θέλω να νικήσουμε. Νομίζω θα είναι το ιδανικό κλείσιμο για εμένα».

-Την τελευταία διετία βιώνεις από τα μέσα το ελληνικό ποδόσφαιρο, ποια είναι η γνώμη σου για την Εθνική Ελλάδος;
«Η Ελλάδα έχει μια πολύ σοβαρή ομάδα. Το πιο σημαντικό στοιχείο που διαθέτει είναι το ομαδικό πνεύμα. Μπορεί να μην εντυπωσιάζει με το ποδόσφαιρο που αποδίδει, αλλά είναι αποτελεσματική ομάδα και αυτό μετράει στο ποδόσφαιρο. Έχει σταθερό κορμό με έμπειρους παίκτες και αρκετό ταλέντο και φυσικά είναι πολύ σημαντικό ότι για πολλά χρονιά έχει τον ίδιο προπονητή. Είναι ομάδα με συγκεκριμένη ταυτότητα που είναι δύσκολο να την καταβάλεις».

«Και βέβαια έχει πιθανότητες»

-Θεωρείς ότι έχει πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση των «16» του Μουντιάλ;
«Και βέβαια! Μια ομάδα που κατέκτησε το EURO 2004 και έχει αποδείξει ότι διαθέτει μεγάλη θέληση μπορεί να τα καταφέρει και στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Βεβαίως δεν θα έχει εύκολο έργο απέναντι στην Αργεντινή, τη Νιγηρία και τη Νότιο Κορέα, αλλά δεν είναι ακατόρθωτο να περάσει στην επόμενη φάση».
-Ποιους παίκτες ξεχωρίζεις από την Ελλάδα;
«Πολλούς, άλλωστε τους ξέρω όλους (γέλια)! Εχω πολλούς φίλους και συμπαίκτες μου από τον Παναθηναϊκό στην εθνική σας ομάδα. Ο 'Κάρα', ο Κατσουράνης, ο Νίνης, ο 'Σάλπι', ο Βύντρα, ο Σπυρόπουλος, ο Τζόρβας, ο Γιούρκας και τα άλλα παιδιά, όλοι τους είναι πολύ καλοί παίκτες. Δεν θέλω να ξεχωρίσω κάποιον, είναι όλοι φίλοι».
-Θα είσαι ένας από τους υποστηρικτές της Ελλάδας;
«Αναμφίβολα! Δεν θα την υποστηρίζω μόνο στο παιχνίδι με τη δική μας αντίπαλο την Αργεντινή, αλλά γενικότερα κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης. Μέσα από την καρδιά μου εύχομαι ό,τι καλύτερο για την Ελλάδα. Μακάρι να συναντηθούμε στον τελικό (γέλια)».

Νίνης: «Θα χτυπήσουμε τους Βορειοκορεάτες στα στημένα»

Την πεποίθηση ότι η Εθνική Ελλάδος μπορεί να περάσει στην επόμενη φάση του Μουντιάλ εξέφρασε ο Σωτήρης Νίνης.Ο άσσος του Παναθηναϊκού τόνισε ακόμη σε συνέντευξή του στο «ΒΗΜΑ» ότι θα περιμένει να πάρει την ευκαιρία από τον Ότο Ρεχάγκελ στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.

Παράλληλα, ο Νίνης επεσήμανε ότι στο ματς-«κλειδί» με τους Βορειοκορεάτες στην πρεμιέρα η Ελλάδα θα «χτυπήσει» στις στημένες φάσεις.

Αναλυτικά η συνέντευξη Νίνη στο «ΒΗΜΑ»:

Υπάρχουν ποδοσφαιριστές οι οποίοι ποτέ δεν μπόρεσαν να ζήσουν το όνειρο της συμμετοχής σε ένα Μουντιάλ. Εσύ όμως ετοιμάζεσαι να δώσεις το «παρών» σε ηλικία μόλις 20 ετών. Νιώθεις έτοιμος;

«Βεβαίως νιώθω έτοιμος, ανυπομονώ να ζήσω την εμπειρία. Το Παγκόσμιο Κύπελλο αποτελεί τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική γιορτή και είμαι πολύ χαρούμενος που θα συμμετάσχω. Εγώ θα περιμένω την ευκαιρία μου. Όλα γίνονται βήμα - βήμα. Πρώτος στόχος ήταν να βρίσκομαι στην αποστολή και τα κατάφερα, στη συνέχεια θα προσπαθήσω να βρίσκομαι στη 18άδα και φυσικά όταν μου δοθεί η ευκαιρία να είμαι έτοιμος να προσφέρω. Με τιμά το γεγονός ότι βρίσκομαι στην αποστολή της Εθνικής Ελλάδας και θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου, όπως και τα υπόλοιπα παιδιά, για να πετύχουμε κάτι καλό για τη χώρα μας».

Τι μπορεί να είναι αυτό το «κάτι καλό»; Ποιος είναι ο αντικειμενικός στόχος της εθνικής ομάδας;

«Πρώτα απ΄ όλα, το σημαντικότερο είναι να είμαστε υγιείς και να μην έχουμε προβλήματα στην προετοιμασία μας εν όψει των επίσημων αγώνων. Από εκεί και πέρα, θεωρώ ότι έχουμε μια ομάδα η οποία είναι ικανή να σταθεί στο υψηλό επίπεδο που απαιτεί μια τέτοια διοργάνωση και νομίζω ότι μπορούμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Αυτός είναι και ο βασικός στόχος μας».

Πώς βίωσες την προετοιμασία σας στην Ελβετία και πώς είναι το κλίμα στην ομάδα;

«Δουλέψαμε πολύ σκληρά. Νομίζω ότι έγινε καλή δουλειά και ελπίζω να μας βγει στη Νότια Αφρική. Δεν είναι εύκολο τέτοια εποχή και ενώ έχει τελειώσει το πρωτάθλημα να κάνεις δυνατή προετοιμασία, γιατί λογικό είναι να υπάρχει κούραση. Όλοι όμως δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας. Δυστυχώς είχαμε κάποιους τραυματισμούς, γι΄ αυτό λέω ότι πρώτα από όλα πρέπει να είμαστε υγιείς. Η πρόκληση είναι τεράστια και όλοι οι παίκτες θέλουν να είναι καλά για να μπορέσουν να βοηθήσουν όταν το ζητήσει ο προπονητής μας».

Σε προβληματίζει η εικόνα που έδειξε η ομάδα στα φιλικά με τη Βόρεια Κορέα και κυρίως με την Παραγουάη ή μήπως είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα;

«Σίγουρα δεν είχαμε την αγωνιστική παρουσία που θα θέλαμε. Ειδικά με την Παραγουάη δεν μπήκαμε καλά στο παιχνίδι και αντιμετωπίσαμε προβλήματα. Ωστόσο στη συνέχεια βρήκαμε ρυθμό και είχαμε κάποια καλά διαστήματα. Αυτά τα ματς είναι περισσότερο για να βγάζει συμπεράσματα ο προπονητής και να παίρνουν παιχνίδια οι παίκτες. Θεωρώ πως όταν φτάσει η ώρα των επίσημων αγώνων θα παρουσιαστούμε όπως πρέπει, γιατί έχουμε έναν σημαντικό στόχο, είμαστε προσηλωμένοι σε αυτόν και έχουμε πολύ μεγάλη διάθεση για να πετύχουμε».

Τι γνώμη έχεις σχηματίσει για τις ομάδες που θα αντιμετωπίσετε στον όμιλο;

«Πριν από το παιχνίδι με τη Βόρεια Κορέα, είδαμε σε βίντεο τη Νότια Κορέα, ενώ και κατά τη διάρκεια του φιλικού αγώνα διαπιστώσαμε ότι είναι ομάδες με ίδιο στυλ. Οι Κορεάτες έχουν πολύ μαχητική ομάδα με τρομερή φυσική κατάσταση, αλλά δεν τους λείπει και η τεχνική κατάρτιση. Θα έχουμε δύσκολο έργο στην πρεμιέρα σε ένα ματς που το θεωρώ “κλειδί” για τη συνέχεια. Αν νικήσουμε, θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα».

Έχεις εντοπίσει αδυναμίες στο παιχνίδι της Νότιας Κορέας; Πού θεωρείς ότι πρέπει να τους χτυπήσετε;

«Νομίζω στα στημένα. Έχουν αδυναμία στον συγκεκριμένο τομέα, ενώ εμείς είμαστε καλοί. Γενικώς έχουμε πιο ψηλή και πιο δυνατή ομάδα, κάτι που μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε».

Ποια είναι η γνώμη σου για τη Νιγηρία και την Αργεντινή;

«Η Νιγηρία είναι ομάδα με πολύ ταλέντο και φυσική δύναμη και χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή. Όσο για την Αργεντινή δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πω πολλά. Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στο ρόστερ της και καταλαβαίνει...».

Αντιλαμβάνομαι ότι η αναμέτρηση με την Αργεντινή, με τον Μαραντόνα στον πάγκο και τον Μέσι στον αγωνιστικό χώρο,θα είναι μεγάλη πρόκληση...

«Αναμφίβολα. Θα βρεθούμε απέναντι σε δύο ποδοσφαιρικά είδωλα. Θα είναι πολύ μεγάλη η πρόκληση για όλους μας».

Υπάρχουν φαβορί για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου;

«Η Ισπανία έχει πολλές πιθανότητες να τα καταφέρει, όπως επίσης και η Βραζιλία με την Αργεντινή που παραδοσιακά βρίσκονται στα φαβορί».

Τον τελευταίο καιρό συγκαταλέγεσαι σε διάφορα αφιερώματα με τα αστέρια ή με τους πιο ανερχόμενους παίκτες που θα συμμετάσχουν στο Μουντιάλ. Σου προκαλεί άγχος το γεγονός ότι εκατομμύρια μάτια θα περιμένουν να δουν ποιο είναι το αστέρι του ελληνικού ποδοσφαίρου;

«Οχι, δεν έχω καθόλου άγχος και δεν το σκέφτομαι καν. Δεν νιώθω ότι έχω να αποδείξω κάτι. Εγώ πηγαίνω στη Νότια Αφρική έχοντας στο μυαλό μου μόνο την εθνική ομάδα και πώς μπορούμε να πετύχουμε. Ολα τα υπόλοιπα τα αφήνω στην άκρη, δεν με αγγίζουν. Εχω ακούσει διάφορα κατά καιρούς και πλέον έχω μάθει να μην επηρεάζομαι».

«Προτιμώ Νάπολι παρά Ρεάλ»

Αρνητικός στο ενδεχόμενο αποχώρησης του από την Ίντερ για να αγωνιστεί στο Σαντιάγο Μπερναμπέου υπό τις οδηγίες του Ζοσέ Μουρίνιο, εμφανίστηκε ο Μάριο Μπαλοτέλι. «Προτιμώ Νάπολι παρά Μπερναμπέου», τόνισε.Ο 19άχρονος Ιταλός επιθετικός, ξεκίνησε την τοποθέτηση του για το «τρεμπλ» που κατέκτησαν οι «Νερατζούρι»:

«Το να κατακτάς το Τσάμπιονς Λιγκ είναι ένα δυνατό συναίσθημα, όμως η πιο συγκινητική ημέρα ήταν όταν έπαιξα και προκριθήκαμε κόντρα στη Μπαρτσελόνα, μπροστά στον τρελαμένο κόσμο μας στο Καμπ Νόου. Έχουν ειπωθεί πάρα πολλά για τη σχέση μου με τον Μουρίνιο, συχνά όταν βρίσκω έναν χαρακτήρα ίδιο με μένα, αρκετά δυνατό, υπάρχουν κόντρες. Είχα μία σχέση αγάπης και μίσους, υπήρχαν πολλοί καυγάδες αλλά τίποτα σοβαρό, είναι πράγματα που συμβαίνουν. Όταν ξαναβλέπω τον εαυτό μου στο γήπεδο μερικές φορές πιστεύω ότι δεν είμαι εγώ, είμαι ένα σοβαρό άτομο με υγιείς αρχές, απλά είμαι νεαρός και ως τέτοιος μου αρέσει να διασκεδάζω.

Όσο για το τί θα έκανε αν ο ίδιος ο Μουρίνιο τον καλούσε στη Ρεάλ Μαδρίτης, είπε: «Προτιμώ τον ήλιο που έχει η πόλη της Νάπολι», είπε.

Επιβεβαίωσε ο Μοράτι για Μπενίτεθ

Τις επαφές με τον Ράφα Μπενίτεθ επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Ίντερ, Μάσιμο Μοράτι. Ο Ισπανός τεχνικός αποχώρησε από την Λίβερπουλ και είναι το πρώτο φαβορί για να αντικαταστήσει τον Ζοσέ Μουρίνιο. «Μπορώ μόνο να μιλήσω με καλά για τον Μπενίτεθ. Είναι πολύ ταλαντούχος. Είναι αλήθεια, είμαστε σε επαφές μαζί του και τις επόμενες ημέρες θα αποφασίσουμε», ανέφερε ο ιδιοκτήτης των «νερατζούρι».

Πρωταρχικός στόχος της Ίντερ ήταν ο Φάμπιο Καπέλο, αλλά ο Ιταλός τεχνικός αποφάσισε να παραμείνει στην Εθνική Αγγλίας. «Γνωρίζω ότι ο Μπενίτεθ έχει καλό ιστορικό απέναντι στον Μουρίνιο. Αυτό δείχνει κάτι για την αξία του», πρόσθεσε ο Μοράτι.

Οι επίσημες διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών θα ξεκινήσουν την Κυριακή με τον Μπενίτεθ να βρίσκεται στην Σαρδηνία για διακοπές. Ο Ισπανός τεχνικός αναμένεται στο Μιλάνο την Δευτέρα για να συμφωνήσει με την Ίντερ και να αναλάβει την τεχνική ηγεσία των πρωταθλητών Ευρώπης.

Tenorio-Στοίχημα...Δυάδα με Levante-Cruzeiro..

Επιμέλεια-Tenorio

Χαιρετώ όλα τα φιλαράκια.


Στα χθεσινά περάσαμε ένα πολύ δυνατό σημείο την Fluminense η οποία έκανε πάρτι με 0-3, δυστυχώς δεν μας έκανε την χάρη να βγάλουμε γούστο η παλιό-Tromso.

Πάμε να δούμε τι έχουμε στα σημερινά.


Real Union - Levante (2)

Μεγάλο το βαθμολογικό ενδιαφέρον καί γιά της δύο ομάδες ,η Real Unión παίζει γιά την αποφυγή τού υποβιβασμού καί το Levante κυνηγά την άνοδο στην Primera Division.

Στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με 43 βαθμούς 3 αγωνιστικές πρίν το φινάλε τού πρωταθλήματος η Real Unión, η οποία βρίσκεται με το ένα πόδι στην 3η κατηγορία της Ισπανίας.Μετά από ένα καλό αήττητο σερί 5 αγώνων έχασε την περασμένη αγωνιστική εκτός έδρας από την ομάδα της Salamanca με σκόρ 3-0.Τα επόμενα 3 παιχνίδια ώς το τέλος τα έχει με το Levante σήμερα εντός ,την επόμενη αγωνιστική πηγαίνει στην Cordoba, καί κλείνει εντός με την Hercules.Δύσκολη η υπόθεση της παραμονής αν αναλογιστεί κανείς το πρόγραμμα.

Tο Levante βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση εδώ καί πάρα πολλές αγωνιστικές καθώς στα τελευταία 20 παιχνίδια έχει υποστή μόλις 2 ήττες.Αγωνιστικά είναι η καλύτερη ομάδα μέσα στο 2010 με την καλύτερη φόρμα στην κατηγορία.Όπλο της η επίθεση μιάς καί σκοράρει με αρκετή ευκολία, 59 γκόλ ενεργητικό από 17 διαφορετικούς παίκτες.Τα επόμενα 3 παιχνίδια ως το τέλος τα έχει με Real Unión σήμερα εκτός, υποδέχεται την υποβιβασμένη Castellon καί κλείνει με Betis εκτός.

Θεωρώ άπειρη ομάδα την Real Unión να διαχειριστεί τέτοιου είδου καταστάσεις καί πιστεύω πως το άγχος θα είναι με το μέρος των γηπεδούχουν.Πίο έμπειρη καί ανώτερη ομάδα οί φιλοξενούμενοι έχουν δικαίως το ρόλο τού φαβορί στον αγώνα.

Θα ρισκάρω στο διπλό τού Levante σε απόδοση (2.25)


Atletico Goianience - Cruzeiro (2)

Σε τραγική κατάσταση η Goianiense η οποία ήδη έχει υποστή 5 σερί ήττες σε 6 αγώνες στο πρωτάθλημα.Στην τελευταία θέση με 1 μόλις βαθμό συγκομιδή τα πράμματα από πολύ νωρίς δείχνουν ότι θα είναι πολύ δύσκολα γιά τούς γηπεδούχους ως πρός το μέλλον τούς στην κατηγορία.Όσο δεν έρχονται οί νίκες το άγχος μεγαλώνει ,σε παίρνει από κάτω η μπάλα καί άντε μετά να σηκώσεις κεφάλι.

Η Cruzeiro όχι ότι καί αυτή από την πλευρά της διανύει καμιά μεγάλη περίοδο φόρμας, αλλά όπως καί να το κάνουμε είναι σε καλύτερη κατάσταση από την αντιπαλό της.Αν καί δεν αποδίδει πολύ καλά αγωνιστικά μετρά 2 νίκες, 3 ισοπαλίες καί 1 ήττα.Τουλάχιστον εδώ <τσουλάει> λιγάκι το πράμα, κάτι κεινείτε πού λέει ο λόγος από την πλευρά της Cruzeiro.

Ποιοτικά ανώτερη η Cruzeiro θα προτιμήσω το διπλό σε απόδοση (2.20)


Ανακεφαλαιώνοντας, δυάδα με : Levante - Cruzeiro


Kαλά να περνάτε, τα σέβη μού...

Ο Κόρεν στο στόχαστρο της ΑΕΚ

Οπως αναφέρουν δημοσιεύματα στην Σλοβενία η ΑΕΚ ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Ρόμπερτ Κόρεν, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Γουέστ Μπρόμιτς.

Ο αρχηγός της εθνικής Σλοβενίας οδήγησε την ομάδα του στην άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του λόγω παρεξηγήσεων με τον προπονητή της ομάδας, Ρομπέρτο ντι Ματέο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η βρετανική εφημερίδα Daily Mail εμπλέκει στους μνηστήρες για την απόκτησή του και τον Παναθηναϊκό.

Ο μάνατζερ του παίκτη, Ζόραν Κρνέτα, με δηλώσεις του στην εφημερίδα Εξέδρα επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον παίκτη: "Ο Ρόμπερτ είναι επαγγελματίας και θα πήγαινε σε οποιαδήποτε ομάδα του κάνει καλή πρόταση. Η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός που αναφέρονται στο δημοσίευμα είναι μεγάλες ομάδες, αγωνίζονται κάθε χρόνο στην Ευρώπη και θα ενδιέφεραν τον ποδοσφαιριστή.

Πράγματι υπάρχει ενδιαφέρον. Έχω μιλήσει με κάποιες ομάδες. Για παράδειγμα με την ΑΕΚ έχουμε μιλήσει. Είχα επαφή με άνθρωπο της ομάδας αλλά δεν υπάρχει επίσημη πρόταση".

Ο Κόρεν έπαιξε στη φετινή σεζόν σε 34 αγώνες με τη φανέλα της Γουεστ Μπρόμιτς, πετυχαίνοντας πέντε γκολ.

Το όνειρο ξεκίνησε...

ΣΤΗ ΝΟΤΙΟ ΑΦΡΙΚΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ. ΜΑΣ «ΣΦΥΡΙΖΕΙ» Ο ΧΕΣΤΕΡ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ. ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ.

Στις 11 το βράδυ του Σαββάτου η Εθνική Ελλάδος αναχώρησε για τη Νότιο Αφρική. Το όνειρο της συμμετοχής για δεύτερη φορά σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλο ξεκίνησε…

«Πάτησε» Ντέρμπαν

Μετά από 9ωρη πτήση, η αποστολή της Εθνικής έφτασε στις 08:20 το πρωί της Κυριακής στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής. Οι συνθήκες που συνάντησε η ελληνική αποστολή ήταν πολύ καλές με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Την αποστολή υποδέχθηκαν ο πρόξενος της Ελλάδας στο Ντέρμπαν, κ. Ζαχαρόπουλος, εκπρόσωποι των ομογενών, μέλη της ΕΠΟ που ήδη βρίσκονταν στη Νότια Αφρική και πλήθος δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων.

Πέφτουν οι τόνοι

Οι διεθνείς μας και ο Ότο Ρεχάγκελ δε θέλησαν να κάνουν την παραμικρή δήλωση πριν την αναχώρηση. Μάλιστα, καταστρώθηκε ένα μικρό σχέδιο για να αποφευχθεί η συνάντηση με τους εκπροσώπους του Τύπου που περίμεναν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Είναι ενδεικτικό ότι υπάρχει πρόθεση να πέσουν οι τόνοι στη Εθνική ομάδα λίγες μέρες πριν την έναρξη των αγώνων και να αποφευχθούν φαινόμενα που έλαβαν χώρα με την Εθνική μας ομάδα στο προηγούμενο Μουντιάλ.

Η ατάκα του «Κάρα»

Εξάλλου, ότι είχαν να πουν οι διεθνείς μας το είπαν σε μια σειρά από εκδηλώσεις χορηγών πριν την αναχώρηση. Δηλώσεις που μπορείτε να διαβάσετε στο παρακάτω λινκ με τον Γιώργο Καραγκούνη να κλέβει την παράσταση με το εντυπωσιακό σύνθημα που έδωσε («θα τους φάμε όλους»!).

Στις επάλξεις

Η αποστολή της Εθνικής μας ομάδας κατέλυσε στη βάση της το πρωί της Κυριακής και το απόγευμα θα κάνει και την πρώτη της προπόνηση επί αφρικανικού εδάφους, ξεκινώντας ουσιαστικά το τελικό στάδιο της προετοιμασίας, ενόψει του πρώτου παιχνιδιού με τη Νότια Κορέα στο «Nelson Mandela Bay Stadium» στις 12 Ιουνίου.

«Σφυρίχτρα» Νεοζηλανδίας

Εν τω μεταξύ, ο Νεοζηλανδός Μίκαελ Χέστερ θα «σφυρίξει» την Εθνική μας ομάδα στην πρεμιέρα του Μουντιάλ. Βοηθοί του θα είναι ο συμπατριώτης του Χέντρικ Γιαν Χιντζ και ο Τεβίτα Μακασίνι από το Τόνγκα. Ο Χέστερ είναι 38 ετών, έχει ύψος 1.81μ. και στο επάγγελμα είναι ναυτικός.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου μας ανάμεσα στην Αργεντινή και τη Νιγηρία «άρχοντας» του αγώνα θα είναι ο Γερμανός, Βόλφγκανγκ Σταρκ.

Περιμένουν αύξηση στα διαρκείας, έχουν ‘φύγει’ 1.307 εισιτήρια

Σημαντική αύξηση στην πώληση των εισιτηρίων διαρκείας για την επόμενη αγωνιστική περίοδο περιμένουν από την ερχόμενη Δευτέρα (07/06) οι ιθύνοντες του ΠΑΟΚ.
Η τελευταία καταμέτρηση έδειξε πως έχουν διατεθεί μέχρι στιγμής (μετά το πέρας των πρώτων έξι ημερών) 1.307 εισιτήρια διαρκείας, ωστόσο στο στρατόπεδο του «δικέφαλου του βορρά» δεν υπάρχει ανησυχία και πιστεύουν πως ο αριθμός τους θα αυξηθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα.


Και αυτό επειδή αναμένεται να υπάρξει η ανακοίνωση του αντικαταστάτη του Φερνάντο Σάντος, αλλά και οι πρώτες μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας (σ.σ.: Δημήτρης Σαλπιγγίδης), ενώ στα μέσα Ιουνίου αναμένεται ο Θοδωρής Ζαγοράκης θα δώσει συνέντευξη Τύπου, όπου και θα αναφερθεί αναλυτικά σε όλα τα θέματα του συλλόγου.

Τιμή για Σηφάκη

Ο Μιχάλης Σηφάκης θεωρεί τιμή την παρουσία του με τη γαλανόλευκη φανέλα στο Μουντιάλ, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στον Δημήτρη Μαλισιώβα. Ο τερματοφύλακας της εθνικής τόνισε πως σέβεται αλλά δεν φοβάται τη Ν.Κορέα.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξή του στη Veto και τον Δημήτρη Μαλισιώβα:

Μιχάλη συμμετέχεις στο Μουντιάλ. Πως αισθάνεσαι;

Καταπληκτικά,γιατί θα εκπροσωπήσω την Ελλάδα στη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου. Είμαι πολύ τυχερός θα έλεγα, αφού σε μικρή ηλικία θα βρεθώ εκεί μα όλα τα αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Πραγματικά είναι για μένα μεγάλη τιμή.

Κάτω απο τα δοκάρια γίνεται "μάχη" μεταξύ των τριών;

Δεν θα έλεγα τη λέξη "μάχη",γιατί η Εθνική διαθέτει για πρώτη φορά τρείς καλούς τερματοφύλακες,οι οποίοι έχουν "γεμάτο" πρωτάθλημα,και είναι έτοιμοι ανα πάσα στιγμή στον προπονητή, ο οποίος εν τέλει θα αποφασίσει ποιός θα υπερισχύσει..

Θέλεις να παίξεις βασικός;

Φυσικά και θέλω. Δεν το θέλω όμως μονό εγώ,αλλά και οι συμπαίκτες μου..

Το Σάββατο παίζουμε με τη Ν. Κορέα. Σας φοβίζει κάτι;

Τούς σεβόμαστε, αλλά δεν τούς φοβόμαστε. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και μας ενδιαφέρουν οι τρείς βαθμοί στην πρεμιέρα. Έχουμε δει το παιχνίδι τους ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε αλλά πρέπει να κάνουμε πράξη τη θεωρία.

Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε εδώ στο Μπάντ Ραγκάτς.Υπάρχουν σημεία που πρέπει να βελτιωθείτε;

Ήμαστε σε έναν όμιλο που χαρακτηρίζεται απο το διαφορετικό στύλ ποδοσφαίρου των ομάδων. Πρέπει να δουλέψουμε ανά τρείς ημέρες σε επίπεδο τακτικής, ταχύτητας γιατί δεν παίζουν το ιδιο ποδόσφαιρο Κορέα,Νιγηρία, και Αργεντινή. Αυτό καταλαβαίνεις πρέπει να το αφομοιώνουμε άμεσα και να φαίνεται στο αποτέλεσμα... Πρέπει να προσαρμοστούμε γρήγορα ώστε να πάρουμε τούς βαθμούς που θέλουμε..

Αρκετοί περιμένουν μια επιτυχία από την Εθνική.

Κοίταξε! Επιτυχία του επιπέδου του 2004 δεν πρέπει να ζητάμε. Καλώς ή κακώς έχουν μεγαλώσει οι απαιτήσεις του κόσμου. Λέω κακώς, διότι πριν μόλις έξι χρόνια η Εθνική δεν είχε πετύχει κάτι σοβαρό. Τα τελευταία έξι χρόνια έγινε το έπος του 2004, και μετά προκρίθηκε η ομάδα στα τελικά του EYRO,και στο Μουντιάλ. Η πίεση του κόσμου δεν με προβληματίζει ,ούτε με φοβίζει. Εμείς πάμε στη Ν. Αφρική για να χαρούμε τη συμμετοχή μας,να δείξουμε ένα καλό "πρόσωπο".Είμαι αισιόδοξος πως όλα θα κυλήσουν ομαλά,και γιατί όχι να περάσουμε στην επόμενη φάση..

Η λέξη αποτυχία περνά απο το μυαλό σου;

Το μόνο που θα πω είναι πως θα χτυπήσουμε τα παιχνίδια, με όλες μας τις δυνάμεις. Θα παίξουμε δυνατά,αναζητώντας τους βαθμούς. Δεν πάμε να παίξουμε θεαματικό ποδόσφαιρο. Σε τόσο υψηλό επίπεδο πρέπει να ήμαστε προσεκτικοί,να παίξουμε με μυαλό και τακτική.

Αμπρέου: «Θα μεταδώσω την εμπειρία μου στην Εθνική»

Απολαυστικός ήταν για μια ακόμα φορά στις δηλώσεις του ο Σεμπαστιάν Αμπρέου, ο οποίος βρίσκεται μεταξύ των 23 παικτών της Εθνικής Ουρουγουάης που θα βρεθούν στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.Ο 33χρονος επιθετικός της Μποταφόνγκο τόνισε ότι θα προσπαθήσει να μεταγγίσει την εμπειρία του και στους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές, ενώ χαρακτήρισε μοναδική εμπειρία την δεύτερη συμμετοχή του σε τελική φάση Μουντιάλ, μετά από την παρουσία του στη Νότια Κορέα/Ιαπωνία το 2002.

«Είναι μια σπουδαία εμπειρία να είσαι παρών σε Π.Κ. Είμαι σε καλή φόρμα ανταποκρινόμενος στις απαιτήσεις της διοργάνωσης», ήταν το αρχικό σχόλιο του «λόκο».

«Αυτό το ταξίδι είναι ξεχωριστό γιατί είναι το δεύτερο Π.Κ. που θα πάρω μέρος – κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την καριέρα μου. Έχω πολύ εμπειρία και θα προσπαθήσω να τη μεταδώσω στην ομάδα», συμπλήρωσε.

Η Ουρουγουάη θα αντιμετωπίσει στον πρώτο όμιλο τις Νότια Αφρική, Μεξικό και Γαλλία και ο πρώην άσσος του Άρη υποστήριξε ότι η εθνική του ομάδα δεν θα απογοητεύσει τους οπαδούς της: «Είμαστε ένα συγκρότημα με ενωμένους ανθρώπους και αστέρες που έχουν ξεκάθαρες απόψεις. Θα είμαστε ανταγωνιστικοί στο υψηλότερο επίπεδο. Έχουμε αυτοπεποίθηση και ο κόσμος της Ουρουγουάης πρέπει να συνεχίσει να μας ενθαρρύνει, γιατί δεν θα τους απογοητεύσουμε. Οι φίλαθλοι είναι συνεχώς κοντά μας και θα δώσουμε τα πάντα για υποστηρίξουμε το πρεστίζ του ουρογουανικού ποδοσφαίρου», κατέληξε ο Αμπρέου.

Πέτζκο: «Έχω πρόταση από ΠΑΟ, αλλά...»

Σε επαφές με τον Παναθηναϊκό αποκαλύπτει πως βρίσκεται ο Σλάβομιρ Πέτζκο.Ο Πολωνός μέσος τονίζει πως πέρα από το «τριφύλλι», ενδιαφέρον για την απόκτησή του έχουν εκδηλώσει αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες, όπως η Βόλφσμπουργκ και η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής τόνισε πως τα χρήματα δεν είναι αυτό που τον απασχολεί στην προκειμένη περίπτωση για την τελική του απόφαση.

Χαρακτηριστικά, ο 25χρονος παίκτης δήλωσε στην «Super Express»: «Είναι αλήθεια ότι ο Παναθηναϊκός με θέλει, αλλά έχω και άλλες προτάσεις. Μιλάω με τη Βόλφσμπουργκ και άλλες δυο ομάδες από τη Μπουντεσλίγκα. Τελευταία με προσέγγισε η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, με μια πολύ υψηλή οικονομικά πρόταση. Όμως, τα λεφτά δεν είναι το σημαντικότερο στη παρούσα φάση».

Στην συνέχεια, ο Πέτζκο υπογράμμισε: «Αυτό που μετράει είναι να πάω σε μια ομάδα που θα παίζω βασικός. Η Βόλφσμπουργκ είναι μια εξαιρετική προοπτική για μένα. Κάθε χρόνο δυναμώνει περισσότερο στη Μπουντεσλίγκα και στοχεύει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Ομολογώ ότι μελετώ πολύ σοβαρά την πρόταση που μου έκανε».

«Καθάρισε» 3-0 σετ την Αυστρία η Εθνική

Δείχνοντας το καλό της πρόσωπο αλλά και αποφασιστικότητα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, η εθνική ομάδα των ανδρών κατάφερε να πάρει τη νίκη επί της Αυστρίας στο Σάλτσμπουργκ με 3-0 στο πλαίσιο της φάσης των ομίλων του Ευρωπαϊκού Λιγκ.Παράλληλα πήρε και την εκδίκηση για τη χθεσινή ήττα από την ομάδα του Μίκαελ Βαρμ. Η ανωτερότητα των Ελλήνων ήταν εμφανής από το ξεκίνημα μέχρι και το τέλος της αναμέτρησης, ενώ δεν επέτρεψαν σε κανένα σημείο στον αντίπαλο να ελπίζει σε δεύτερη συνεχόμενη επιτυχία.

Τα σετ: 19-25, 23-25, 17-25

ΑΥΣΤΡΙΑ (Μίκαελ Βαρμ): Ζας 9 (9/24 επ.), Φριχμπάουερ 7 (4/8 επ., 1 μπλοκ, 2 άσοι), Ράιζερ (0/2 επ.), Γκάβαν 7 (5/9 επ., 2 άσοι), Σνάιντερ 8 (5/19 επ., 1 μπλοκ, 2 άσοι), Μπίντερ 1 (1 άσος), Λάουρε (λ.-33%) / Γκούτμαν (0/1), Λάιμερ 1 (1/3 επ.), Κρόις, Βέμπερ, Βόλφαρτστάτερ 6 (4/8 επ., 2 μπλοκ)

ΕΛΛΑΔΑ (Γκόρντον Μέιφορθ): Λάππας 11 (9/13 επ., 1 μπλοκ, 1 άσος), Ανδρεάδης 11 (6/9 επ. 4 μπλοκ, 1 άσος), Ρουμελιώτης 16 (11/21 επ., 4 μπλοκ, 1 άσος), Προύσαλης 1 (1 άσος), Φράγκος 5 (5/9 επ.), Πετρέας 9 (7/8 επ., 1 μπλοκ), Παπαδημητρίου (λ.- 71%) / Εφραιμίδης 1, Κανέλλος, Καριπίδης 3 (3/5 επ.), Πέτρογλου 1 (0/2 επ., 1 μπλοκ), Τερζής

Προβλημάτισε η Ιταλία. Γκολ και θέαμα στο Βελιγράδι

«Προβληματική» εμφανίστηκε η Ιταλία στο τελευταίο της φιλικό πριν από το Π.Κ. κόντρα στην Ελβετία στη Γενέβη (1-1).Οι παγκόσμιου πρωταθλητές φαίνεται πως δεν έχουν πολλές λύσεις στην επίθεση τους σκοράροντας για ένα ακόμα παιχνίδι μόλις ένα γκολ, ενώ δε μπόρεσε και πάλι να κρατήσει ανέπαφη την εστία της. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ με τον Ίλνερ στο 10’ όταν αδράνησε όλη η άμυνα της «Σκουάντρα Ατζούρα» μαζί με τον Μπουφόν. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Κουαλιαρέλα με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1. Την ίδια ώρα στο Βελιγράδι πραγματοποιήθηκε ένα εξαιρετικό παιχνίδι ανάμεσα στην Σερβία και το Καμερούν με τους «πλάβι» να επικρατούν τελικά με 4-3. Τα «λιοντάρια» πήραν δύο φορές προβάδισμα με τον Γουεμπό στο 5’ και στο 20’, ενώ ο Κράσιτς είχε ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1 στο 16’. Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι ανέλαβαν τα ηνία της αναμέτρησης και με τους Στάνκοβις, Μίλιας και Πάντελιτς έκαναν το 4-2 που ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους. Στο 67’ ο Τσούπο Μότινγκ μείωσε σε 4-3 για του Αφρικανούς, διαμορφώνοντας παράλληλα και το τελικό αποτέλεσμα.

Τέλος, με 3-0 ηττήθηκε η Ονδούρα από την Ρουμανία στο Κλάγκενφουρτ της Αυστρίας.

Χειρουργήθηκε ο Ντρογκμπά

Με επιτυχία στέφθηκε η χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη ο Ντιντιέ Ντρογμπά στον αγκώνα του δεξιού του χεριού, μετά το κάταγμα που υπέστη στο παιχνίδι κόντρα στην Ιαπωνία.Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ακτής Ελεφαντοστού, η εγχείρηση στέφθηκε με επιτυχία και ο επιθετικός της Τσέλσι θα επιστρέψει γρήγορα στους αγωνιστικούς χώρους, δεν γίνεται όμως καμία αναφορά για το αν προλαβαίνει να συμμετάσχει στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής.

Αβέβαιο το μέλλον του Μπαλοτέλι

Δε γνωρίζει ακόμα το που θα συνεχίσει την καριέρα του τη νέα σεζόν ο Μάριο Μπαλοτέλι.Ο Ιταλός επιθετικός της Ίντερ υπογράμμισε πως παρά τις διαβεβαιώσεις που πήρε από τη διοίκηση των πρωταθλητών Ευρώπης, το μέλλον του στο Μιλάνο παραμένει αβέβαιο. Ο ίδιος εμφανίζεται διατεθειμένος να αποχωρήσει από τους «νερατζούρι» για λογαριασμό της Νάπολι, η οποία φέρεται να έχει εκδηλώσει ήδη ενδιαφέρον για την απόκτησή του.

Ο Ιταλός επιθετικός της Ίντερ δήλωσε για το μέλλον του στην ιταλική ομάδα: «Δε γνωρίζω ακόμα που θα παίζω τη νέα σεζόν. Η Νάπολι είναι μια φανταστική πόλη με ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα. Οι οπαδοί της ομάδας είναι φανταστικοί και γενικότερα η κοινωνία εκεί είναι ιδιαίτερη. Το ποδόσφαιρο είναι ένα σύνθετο σπορ και μια μετεγγραφή εξαρτάται από πολλές παραμέτρους».

Στην συνέχεια, ο Μπαλοτέλι υπογράμμισε: «Ήμουν έτοιμος να αγωνιστεί στην Εθνική Ιταλίας εφέτος, όμως δυστυχώς δεν κατάφερα να συμπεριληφθώ στην αποστολή για το Μουντιάλ. Θα προσπαθήσω τη νέα σεζόν να σκοράρω αρκετά ώστε να προσελκύσω το ενδιαφέρον του Τσέζαρε Πραντέλι, ο οποίος θα αναλάβει την Εθνική μετά το παγκόσμιο κύπελλο».