Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Νίνης: «Θα χτυπήσουμε τους Βορειοκορεάτες στα στημένα»

Την πεποίθηση ότι η Εθνική Ελλάδος μπορεί να περάσει στην επόμενη φάση του Μουντιάλ εξέφρασε ο Σωτήρης Νίνης.Ο άσσος του Παναθηναϊκού τόνισε ακόμη σε συνέντευξή του στο «ΒΗΜΑ» ότι θα περιμένει να πάρει την ευκαιρία από τον Ότο Ρεχάγκελ στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.

Παράλληλα, ο Νίνης επεσήμανε ότι στο ματς-«κλειδί» με τους Βορειοκορεάτες στην πρεμιέρα η Ελλάδα θα «χτυπήσει» στις στημένες φάσεις.

Αναλυτικά η συνέντευξη Νίνη στο «ΒΗΜΑ»:

Υπάρχουν ποδοσφαιριστές οι οποίοι ποτέ δεν μπόρεσαν να ζήσουν το όνειρο της συμμετοχής σε ένα Μουντιάλ. Εσύ όμως ετοιμάζεσαι να δώσεις το «παρών» σε ηλικία μόλις 20 ετών. Νιώθεις έτοιμος;

«Βεβαίως νιώθω έτοιμος, ανυπομονώ να ζήσω την εμπειρία. Το Παγκόσμιο Κύπελλο αποτελεί τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική γιορτή και είμαι πολύ χαρούμενος που θα συμμετάσχω. Εγώ θα περιμένω την ευκαιρία μου. Όλα γίνονται βήμα - βήμα. Πρώτος στόχος ήταν να βρίσκομαι στην αποστολή και τα κατάφερα, στη συνέχεια θα προσπαθήσω να βρίσκομαι στη 18άδα και φυσικά όταν μου δοθεί η ευκαιρία να είμαι έτοιμος να προσφέρω. Με τιμά το γεγονός ότι βρίσκομαι στην αποστολή της Εθνικής Ελλάδας και θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου, όπως και τα υπόλοιπα παιδιά, για να πετύχουμε κάτι καλό για τη χώρα μας».

Τι μπορεί να είναι αυτό το «κάτι καλό»; Ποιος είναι ο αντικειμενικός στόχος της εθνικής ομάδας;

«Πρώτα απ΄ όλα, το σημαντικότερο είναι να είμαστε υγιείς και να μην έχουμε προβλήματα στην προετοιμασία μας εν όψει των επίσημων αγώνων. Από εκεί και πέρα, θεωρώ ότι έχουμε μια ομάδα η οποία είναι ικανή να σταθεί στο υψηλό επίπεδο που απαιτεί μια τέτοια διοργάνωση και νομίζω ότι μπορούμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Αυτός είναι και ο βασικός στόχος μας».

Πώς βίωσες την προετοιμασία σας στην Ελβετία και πώς είναι το κλίμα στην ομάδα;

«Δουλέψαμε πολύ σκληρά. Νομίζω ότι έγινε καλή δουλειά και ελπίζω να μας βγει στη Νότια Αφρική. Δεν είναι εύκολο τέτοια εποχή και ενώ έχει τελειώσει το πρωτάθλημα να κάνεις δυνατή προετοιμασία, γιατί λογικό είναι να υπάρχει κούραση. Όλοι όμως δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας. Δυστυχώς είχαμε κάποιους τραυματισμούς, γι΄ αυτό λέω ότι πρώτα από όλα πρέπει να είμαστε υγιείς. Η πρόκληση είναι τεράστια και όλοι οι παίκτες θέλουν να είναι καλά για να μπορέσουν να βοηθήσουν όταν το ζητήσει ο προπονητής μας».

Σε προβληματίζει η εικόνα που έδειξε η ομάδα στα φιλικά με τη Βόρεια Κορέα και κυρίως με την Παραγουάη ή μήπως είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα;

«Σίγουρα δεν είχαμε την αγωνιστική παρουσία που θα θέλαμε. Ειδικά με την Παραγουάη δεν μπήκαμε καλά στο παιχνίδι και αντιμετωπίσαμε προβλήματα. Ωστόσο στη συνέχεια βρήκαμε ρυθμό και είχαμε κάποια καλά διαστήματα. Αυτά τα ματς είναι περισσότερο για να βγάζει συμπεράσματα ο προπονητής και να παίρνουν παιχνίδια οι παίκτες. Θεωρώ πως όταν φτάσει η ώρα των επίσημων αγώνων θα παρουσιαστούμε όπως πρέπει, γιατί έχουμε έναν σημαντικό στόχο, είμαστε προσηλωμένοι σε αυτόν και έχουμε πολύ μεγάλη διάθεση για να πετύχουμε».

Τι γνώμη έχεις σχηματίσει για τις ομάδες που θα αντιμετωπίσετε στον όμιλο;

«Πριν από το παιχνίδι με τη Βόρεια Κορέα, είδαμε σε βίντεο τη Νότια Κορέα, ενώ και κατά τη διάρκεια του φιλικού αγώνα διαπιστώσαμε ότι είναι ομάδες με ίδιο στυλ. Οι Κορεάτες έχουν πολύ μαχητική ομάδα με τρομερή φυσική κατάσταση, αλλά δεν τους λείπει και η τεχνική κατάρτιση. Θα έχουμε δύσκολο έργο στην πρεμιέρα σε ένα ματς που το θεωρώ “κλειδί” για τη συνέχεια. Αν νικήσουμε, θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα».

Έχεις εντοπίσει αδυναμίες στο παιχνίδι της Νότιας Κορέας; Πού θεωρείς ότι πρέπει να τους χτυπήσετε;

«Νομίζω στα στημένα. Έχουν αδυναμία στον συγκεκριμένο τομέα, ενώ εμείς είμαστε καλοί. Γενικώς έχουμε πιο ψηλή και πιο δυνατή ομάδα, κάτι που μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε».

Ποια είναι η γνώμη σου για τη Νιγηρία και την Αργεντινή;

«Η Νιγηρία είναι ομάδα με πολύ ταλέντο και φυσική δύναμη και χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή. Όσο για την Αργεντινή δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πω πολλά. Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στο ρόστερ της και καταλαβαίνει...».

Αντιλαμβάνομαι ότι η αναμέτρηση με την Αργεντινή, με τον Μαραντόνα στον πάγκο και τον Μέσι στον αγωνιστικό χώρο,θα είναι μεγάλη πρόκληση...

«Αναμφίβολα. Θα βρεθούμε απέναντι σε δύο ποδοσφαιρικά είδωλα. Θα είναι πολύ μεγάλη η πρόκληση για όλους μας».

Υπάρχουν φαβορί για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου;

«Η Ισπανία έχει πολλές πιθανότητες να τα καταφέρει, όπως επίσης και η Βραζιλία με την Αργεντινή που παραδοσιακά βρίσκονται στα φαβορί».

Τον τελευταίο καιρό συγκαταλέγεσαι σε διάφορα αφιερώματα με τα αστέρια ή με τους πιο ανερχόμενους παίκτες που θα συμμετάσχουν στο Μουντιάλ. Σου προκαλεί άγχος το γεγονός ότι εκατομμύρια μάτια θα περιμένουν να δουν ποιο είναι το αστέρι του ελληνικού ποδοσφαίρου;

«Οχι, δεν έχω καθόλου άγχος και δεν το σκέφτομαι καν. Δεν νιώθω ότι έχω να αποδείξω κάτι. Εγώ πηγαίνω στη Νότια Αφρική έχοντας στο μυαλό μου μόνο την εθνική ομάδα και πώς μπορούμε να πετύχουμε. Ολα τα υπόλοιπα τα αφήνω στην άκρη, δεν με αγγίζουν. Εχω ακούσει διάφορα κατά καιρούς και πλέον έχω μάθει να μην επηρεάζομαι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: