Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Να δείξουμε τι αξίζουμε!

Ο τιμ μάνατζερ της Εθνικής, Τάκης Φύσσας έκανε... σεφτέ στις συνεντεύξεις τύπου επί Νοτιοαφρικανικού εδάφους. Εκεί υπογράμμισε πως για την Ελλάδα το Μουντιάλ είναι μία ευκαιρία να δείξει το τι αξίζει. 50%-50% οι πιθανότητες για τον Βαγγέλη Μόρα. Ο Τάκης Φύσσας αναφέρθηκε σε τοποθετήσεις του τόσο στο Παγκόσμιο Κύπελλο όσο και στην Εθνική μας ομάδα αλλά το πρόβλημα με τον Βαγγέλη Μόρα. Σχετικά με τον άθλο του 2004, ο Φύσσας τόνισε ότι «αυτό μας έκανε πολύ περήφανους, αλλά τώρα βρισκόμαστε στο 2010. Προσπαθούμε να συνεχίσουμε κοιτάζοντας μπροστά, εξάλλου από εκείνη την ομάδα έχουν μείνει μόνο 3-4 παίκτες. Δεν πρέπει να στεκόμαστε στις δάφνες του παρελθόντος. Ελπίζω ότι στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής η Ελλάδα θα δείξει ότι άξιζε να είναι εδώ και θα προχωρήσει, αφού αυτός είναι και ο πρωταρχικός στόχος μας».

Η συμμετοχή του Βαγγέλη Μόρα στον εναρκτήριο αγώνα της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, με αντίπαλο τη Νότια Κορέα στο Πορτ Ελίζαμπεθ, εξακολουθεί να παραμένει αμφίβολη. Ο τιμ μάνατζερ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, εξήγησε ότι ο αμυντικός της Μπολόνια «έχει υποστεί θλάση Α' βαθμού, αλλά προετοιμάζεται και παλεύει να είναι έτοιμος για το πρώτο παιχνίδι. Οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες». Μοιραία ο Μόρας θα κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει.

Ο Φύσσας υπογράμμισε την πρόοδο που έχουν επιτελέσει οι διοργανωτές ως προς το θέμα των εργασιών, καθώς όπως είπε «είναι η τέταρτη φορά που έρχομαι και βλέπω μεγάλη βελτίωση. Το αθλητικό κέντρο της εθνικής είναι πολύ ωραίο και οι άνθρωποι προσπαθούν για το καλύτερο». Όσο για τις εντυπώσεις των διεθνών από την πρώτη επαφή τους με τη Νότια Αφρική; «Όλα είναι θετικά ως τώρα. Το μέρος άρεσε πολύ στο προπονητικό επιτελείο και τους παίκτες».

Η Εθνική ομάδα είχε πληρώσει ακριβά τη συνεχή συμμετοχή της σε κοινωνικές εκδηλώσεις στο Μουντιάλ των ΗΠΑ, το 1994, ως εκ τούτου λοιπόν στη Νότια Αφρική θα αποφευχθεί οτιδήποτε μπορεί να αποπροσανατολίσει τους ποδοσφαιριστές: «Μας υποδέχθηκαν πολύ καλά στην άφιξή μας, αλλά το ίδιο συνέβη με όλες τις αποστολές. Τώρα θα νιώσουν και θα καταλάβουν οι παίκτες ότι βρίσκονται στο Μουντιάλ. Το μυαλό τους όμως δεν είναι στις εκδηλώσεις αλλά στον πρώτο αγώνα. Αύριο θα γίνει μία εκδήλωση με τον Έλληνα πρόξενο, όπου θα παραστούμε με 2-3 ποδοσφαιριστές, κι αυτή θα είναι η τελευταία εκδήλωση που θα λάβει μέρος η ομάδα».

Στην Ελβετία ο Ότο Ρεχάγκελ εστίασε στη φυσική κατάσταση των παικτών, όμως προϊόντος του χρόνου τα δεδομένα αλλάζουν, όπως υπογράμμισε ο Φύσσας: «Στην Ελβετία δουλέψαμε αρκετά. Αυτό φάνηκε, άλλωστε, στα φιλικά παιχνίδια, όπου οι παίκτες εμφανίστηκαν αρκετά κουρασμένοι. Πλέον, οι προπονήσεις θα είναι μικρότερες και πιο έντονες, για να μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι το Σάββατο για το πρώτο παιχνίδι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: