Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Τιμή για Σηφάκη

Ο Μιχάλης Σηφάκης θεωρεί τιμή την παρουσία του με τη γαλανόλευκη φανέλα στο Μουντιάλ, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στον Δημήτρη Μαλισιώβα. Ο τερματοφύλακας της εθνικής τόνισε πως σέβεται αλλά δεν φοβάται τη Ν.Κορέα.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξή του στη Veto και τον Δημήτρη Μαλισιώβα:

Μιχάλη συμμετέχεις στο Μουντιάλ. Πως αισθάνεσαι;

Καταπληκτικά,γιατί θα εκπροσωπήσω την Ελλάδα στη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου. Είμαι πολύ τυχερός θα έλεγα, αφού σε μικρή ηλικία θα βρεθώ εκεί μα όλα τα αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Πραγματικά είναι για μένα μεγάλη τιμή.

Κάτω απο τα δοκάρια γίνεται "μάχη" μεταξύ των τριών;

Δεν θα έλεγα τη λέξη "μάχη",γιατί η Εθνική διαθέτει για πρώτη φορά τρείς καλούς τερματοφύλακες,οι οποίοι έχουν "γεμάτο" πρωτάθλημα,και είναι έτοιμοι ανα πάσα στιγμή στον προπονητή, ο οποίος εν τέλει θα αποφασίσει ποιός θα υπερισχύσει..

Θέλεις να παίξεις βασικός;

Φυσικά και θέλω. Δεν το θέλω όμως μονό εγώ,αλλά και οι συμπαίκτες μου..

Το Σάββατο παίζουμε με τη Ν. Κορέα. Σας φοβίζει κάτι;

Τούς σεβόμαστε, αλλά δεν τούς φοβόμαστε. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και μας ενδιαφέρουν οι τρείς βαθμοί στην πρεμιέρα. Έχουμε δει το παιχνίδι τους ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε αλλά πρέπει να κάνουμε πράξη τη θεωρία.

Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε εδώ στο Μπάντ Ραγκάτς.Υπάρχουν σημεία που πρέπει να βελτιωθείτε;

Ήμαστε σε έναν όμιλο που χαρακτηρίζεται απο το διαφορετικό στύλ ποδοσφαίρου των ομάδων. Πρέπει να δουλέψουμε ανά τρείς ημέρες σε επίπεδο τακτικής, ταχύτητας γιατί δεν παίζουν το ιδιο ποδόσφαιρο Κορέα,Νιγηρία, και Αργεντινή. Αυτό καταλαβαίνεις πρέπει να το αφομοιώνουμε άμεσα και να φαίνεται στο αποτέλεσμα... Πρέπει να προσαρμοστούμε γρήγορα ώστε να πάρουμε τούς βαθμούς που θέλουμε..

Αρκετοί περιμένουν μια επιτυχία από την Εθνική.

Κοίταξε! Επιτυχία του επιπέδου του 2004 δεν πρέπει να ζητάμε. Καλώς ή κακώς έχουν μεγαλώσει οι απαιτήσεις του κόσμου. Λέω κακώς, διότι πριν μόλις έξι χρόνια η Εθνική δεν είχε πετύχει κάτι σοβαρό. Τα τελευταία έξι χρόνια έγινε το έπος του 2004, και μετά προκρίθηκε η ομάδα στα τελικά του EYRO,και στο Μουντιάλ. Η πίεση του κόσμου δεν με προβληματίζει ,ούτε με φοβίζει. Εμείς πάμε στη Ν. Αφρική για να χαρούμε τη συμμετοχή μας,να δείξουμε ένα καλό "πρόσωπο".Είμαι αισιόδοξος πως όλα θα κυλήσουν ομαλά,και γιατί όχι να περάσουμε στην επόμενη φάση..

Η λέξη αποτυχία περνά απο το μυαλό σου;

Το μόνο που θα πω είναι πως θα χτυπήσουμε τα παιχνίδια, με όλες μας τις δυνάμεις. Θα παίξουμε δυνατά,αναζητώντας τους βαθμούς. Δεν πάμε να παίξουμε θεαματικό ποδόσφαιρο. Σε τόσο υψηλό επίπεδο πρέπει να ήμαστε προσεκτικοί,να παίξουμε με μυαλό και τακτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: