Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

«Υποτιμητική για μας, την ΑΕΚ αλλά και τον Γεωργιάδη»

Έτσι χαρακτήρισε σε δηλώσεις του ο Πέτρος Θεοδωρίδης την πρόταση της ΑΕΚ στον Πανσερραϊκό για την απόκτηση του Γιώργου Γεωργιάδη.
«Υποτιμητική για μας, την ΑΕΚ αλλά και τον Γεωργιάδη»
«Εγω περίμενα να ξεκινήσουμε από τις 700.000 ευρώ που μας έδιναν τον Δεκέμβρη και να κάνουμε διαπραγματεύσεις», εξήγησε ο Θεοδωρίδης
Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην ΕΡΑ Σπορ:
«Πριν από περίπου δέκα ημέρες είχα μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον κύριο Αδαμίδη και μου είπε πως η ΑΕΚ ενδιαφέρεται και πάλι για τον Γεωργιάδη και ήθελε να συζητήσουμε. Ακολούθησε και ένα δεύτερο τηλεφώνημα και κλείσαμε ένα ραντεβού που τελικά έγινε το Σάββατο. Απέχουμε σημαντικά από την πρόταση που είχε γίνει τον Δεκέμβρη που άγγιζε τις 700.000 ευρώ χωρίς έμψυχα ανταλλάγματα.
Χθες (18/06) η πρόταση ήταν στα 250.000 ευρώ μαζί με κάποιους παίκτες που δεν τους ζήτησα εγώ. Μιλήσαμε και για ένα ποσοστό μεταπώλησης. Εξεπλάγην καθώς ζητούν να πάρουν έναν εν ενεργεία διεθνή ποδοσφαιριστή με αυτά τα χρήματα. Η πρόταση είναι υποτιμητική για εμάς, την ΑΕΚ, αλλά και τον Γεωργιάδη. Εγω περίμενα να ξεκινήσουμε από τις 700.000 ευρώ που μας έδιναν τον Δεκέμβρη και να κάνουμε διαπραγματεύσεις.
Οσο για το αν υπάρχει ενδιαφέρον από άλλες ομάδες, τόνισε: Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις από το εξωτερικό, έχουμε έρθει σε επαφή με ατζέντηδες. Τον χειμώνα είχαν ενδιαφερθεί ΠΑΟ και ΟΣΦΠ, αλλά τότε δεν θέλαμε να τον δώσουμε γιατί προείχε η σωτηρία της ομάδας».
Πηγή: exedra.gr

Προτάθηκε ο Λουτσιάνο Φιγκερόα

Σε αναζήτηση ενός ικανού επιθετικού, βρίσκεται ο Άρης και ένα από τα ονόματα που ακούγονται είναι αυτό του Λουτσιάνο Φιγκερόα.
Ο 30χρονος επιθετικός έχει περάσει από σπουδαίους συλλόγους στο παρελθόν, όπως Ρίβερ Πλέιτ, Μπέρμιγχαμ, Κρους Ασούλ, Βιγιαρεάλ, Τζένοα και Μπόκα Τζούνιορς, ενώ από το 2010 ανήκει στη Ροζέριο Σεντράλ, ομάδα από ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα.
Μια περίπτωση που εξετάζεται από τους «κίτρινους», με κύκλους της ΠΑΕ ωστόσο να αναφέρουν, ότι το όνομα του δεν βρίσκεται ψηλά στη λίστα, την ώρα που δημοσιεύματα από την χώρα του «Ταγκό» αναφέρουν ότι ο Φιγκειρόα θα έρθει στην Ελλάδα για να μιλήσει με ελληνική ομάδα. Ο χρόνος θα δείξει τι από αυτά ισχύει τελικά…

Πάει για Κασεμίριο η Ίντερ

Μπορεί να μην έχει βρει ακόμα προπονητή, όμως η Ίντερ έχει βάλει μπρος τον μεταγραφικό σχεδιασμό της, με την πρώτη ενίσχυση να αναμένεται να είναι από τη Βραζιλία.

Οι «νερατζούρι» φέρονται να έχουν κάνει πρόταση στη Σάο Πάολο για τον Κασεμίριο, ο οποίος λογίζεται ως πολύ μεγάλο ταλέντο. Σύμφωνα με το Mediaset ο Μάσιμο Μοράτι προτίθεται να δαπανήσει έως και 8 εκατομμύρια ευρώ για τον παίκτη που προβιβάστηκε για να νατικαταστήσει τον Ερνάνες που πέρυσι μεταγραφήκε στη Λάτσιο.The Player

Ο Άρης βγάζει… φτερά, με δίδυμο φωτιά

Η συμφωνία του Άρη με τον Νέρι Καστίγιο και τον Καρίμ Σολτάνι χαροποίησε ιδιαίτερα τον Σάκη Τσιώλη. Ο προπονητής των κίτρινων έχει τονίσει με έμφαση ότι: «το γρήγορο παιχνίδι από τα πλάγια απαιτεί να βρούμε ταχύτατους παίκτες».

Στο πρόσωπο των Καστίγιο και Σολτάνι ο Τσιώλης βρήκε αυτό που ζητούσε για να κερδίσει ο Άρης μέτρα στο γήπεδο, ανεβαίνοντας από τα άκρα και εκμεταλλευόμενος την ταχύτητά τους, με στόχο να διαλύσει κάθε αμυντικό πλάνο του αντιπάλου. Με την παρουσία των δύο παικτών στο κίτρινο ρόστερ δυναμώνει η ομάδα, που θα είναι πλέον δύσκολο να αντιμετωπιστεί.

Ο Άρης δυναμώνει στις πτέρυγες και… βγάζει φτερά, όπως θα έλεγε και η γνωστή διαφήμιση, με ένα δίδυμο φωτιά. Όλοι αναγνωρίζουν ότι οι Καστίγιο και Σολτάνι είναι δύο πολύ καλοί παίκτες με στοιχεία επιθετικού παιχνιδιού. Και κάτι άλλο επίσης, σημαντικό: έχουν ποδοσφαιρικό θράσος, κάτι που χρειάζεται σε κάθε ομάδα.

Μετά τη συμφωνία με τους δύο παίκτες, ο Τσιώλης περιμένει από τη διοίκηση να κλείσει το θέμα του επιθετικού και του κεντρικού αμυντικού μέχρι την πρώτη συγκέντρωση της ομάδας ενόψει της νέας χρονιάς.The Player

Μπλέκουν σε υπόθεση απαγωγής τον «Σακ»!

Μήνυση για απαγωγή και ξυλοδαρμό από επτά μέλη μίας συμμορίας, που του είπαν πως ο λόγος ήταν ένα «θέμα» που είχε με τον Σακίλ Ο’ Νιλ κατέθεσε ο μουσικός παραγωγός Ρόμπερτ Ρος. Ο τελευταίος ισχυρίζεται πως κάποια στιγμή είχε στην κατοχή του μία βιντεοκασέτα με τον πρώην-πλέον-σταρ του ΝΒΑ να κάνει σεξ με μία γυναίκα, αλλά όπως τόνισε όταν έπεσε θύμα βιαιοπραγίας η κασέτα εκείνη είχε πια καταστραφεί.

Ο καταγγέλων, που στη μήνυσή του αναφέρει πως τα μέλη της συμμορίας τού έκλεψαν 15.000 δολάρια και κάποια κοσμήματα, δεν ενέπλεξε στις κατηγορίες του τον «Σακ», που δηλώνει πως δεν είχε καμία ανάμειξη με την υπόθεση. Πλέον αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συνέχιση της κατάθεσης του θύματος στις 6 Ιουλίου.

Η... Βιντεότον δίνει 1 εκ. ευρώ για Τάτο;

Πληροφορίες θέλουν την ουγγρική Βιντεότον να προσφέρει 1 εκ.(!) ευρώ στον Ατρόμητο για την απόκτηση του Ανδρέα Τάτου!
Η... Βιντεότον δίνει 1 εκ. ευρώ για Τάτο;
Ουδείς ισχυρίζεται βέβαια ότι οι άνθρωποι των Περιστεριωτών πετούν στα σύννεφα και θεωρούν δεδομένη την πρόταση, ωστόσο πηγές της ομάδας ανέφεραν την Κυριακή ότι ο παίκτης και "βέβαια πωλείται με 1 εκατομμύριο!"
Πηγή: contra.gr

Στον ΠΑΟΚ… θεός και στη Χιλή βασικός!

Στην αρχική ενδεκάδα της Εθνικής Χιλής θα αγωνιστεί ο Πάμπλο Κοντρέρας στο φιλικό με το αντίστοιχο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Εσθονίας που θα γίνει τα ξημερώματα της Δευτέρας!
Στον ΠΑΟΚ… θεός και στη Χιλή βασικός!
Ο προπονητής της Νοτιαμερικάνικης ομάδας, Κλαούντιο Μπόργκι, ανακοίνωσε το σχήμα που θα παρατάξει και μέσα σε αυτό βρίσκεται ο αμυντικός του ΠΑΟΚ, ο οποίος λατρεύεται στην Τούμπα σαν θεός.
Ο αγώνας είναι για λόγους προετοιμασίας ενόψει του Κόπα Αμέρικα το οποίο ξεκινά την 1η Ιουλίου.

Άντε και καλές δουλειές..


Όλα τα προβλήματα λύθηκαν και μάλιστα μέσα σε μόλις 15 ημέρες. Το «κλειστό λόγω ανακαίνισης» που κρέμασε η Ε.Π.Ο. είναι ώρα να αρθεί και η δουλειά να ξεκινήσει και πάλι. «Στο διάστημα αυτό θα πρέπει να γίνουν όλες αυτές τις συναντήσεις που θα μας επιτρέψουν να βρούμε λύση στο πρόβλημα» δήλωσε ο Σοφοκλής Πιλάβιος όταν ανακοίνωνε την απόφαση της ομοσπονδίας. Και οι λύσεις βρέθηκαν. Πλέον, η βία στα γήπεδα θα μοιάζει χθεσινός εφιάλτης, πρόεδροι και ποδοσφαιριστές δε θα «στήνουν» παιχνίδιαμ, η U.E.F.A. δε θα μας ξαναενοχλήσει με φακέλους, τα οικονομικά των ομάδων δε θα είναι στην κακή κατάσταση που ήταν πριν από 15 ημέρες και τελευταίο και πιο σημαντικό οι διαδικασίες θα είναι νομιμότατες. Αναλυτικά:
1.Θα υπάρχει πλήρης διαφάνεια σε όλα τα θέματα και δε θα κρύβονται οι άνθρωποι της Ε.Π.Ο. συνέχεια πίσω από ρήτρες εμπιστευτικότητας.
2.Οι ρήτρες εμπιστευτικότητας δε θα τηρούνται κατά το δοκούν από τον πρόεδρο της ομοσπονδίας στην επιτροπή διαφάνειας της Βουλής.
3.Οι φάκελοι που θα στέλνει εφεξής η U.E.F.A. θα δε θα μένουν στα συρτάρια της ομοσπονδίας για μήνες.
4.Θα αλλάξει ο νόμος περί παραγραφής αδικημάτων για στημένα παιχνίδια.
5.Η Ε.Π.Ο. στις συμφωνίες που επισυνάπτει θα φροντίζει να μην υπάρχει καμία συγγένεια με ανθρώπους της ομοσπονδίας και των ιδιόκτητων των εταιρειών.
6.Η ομοσπονδία πλέον δε θα επιτρέπει να κάνουν μεταγραφές ομάδες με πλαστές, ληγμένες και ανύπαρκτες ενημερότητες και μετά από 5 μήνες να θυμάται ότι τελικά υπάρχει πρόβλημα.
7.Τέλος, το μόνο που ΔΕΝ θα αλλάξει είναι η τιμωρία περί κερμάτων και καμένων φανελών καθώς η Ε.Π.Ο. θεωρεί ότι ήδη φέτος ήταν πολύ αυστηρή στα εν λόγω πρόστιμα.Επιμελεια Πετρος Πετρουσης

Σκουπίδια η φανέλα της Μπαρτσελόνα!

Κι όμως ο τίτλος λέει την αλήθεια! Τα περίπου δύο εκατομμύρια φανέλες της Μπαρτσελόνα που πουλήθηκαν την περασμένη χρονιά σε όλο τον κόσμο είναι φτιαγμένα από πλαστικά μπουκάλια και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά που περιέχουν πολυεστέρα!

Ίσως πρόκειται για τα πιο ακριβά σκουπίδια του κόσμου, αφού η NIKE, η εταιρεία που ντύνει την πρωταθλήτρια Ευρώπης, έχει δαπανήσει έξι εκατ. ευρώ την τελευταία εφτά χρόνια σε προγράμματα ανακύκλωσης και προστασίας του περιβάλλοντος.

Έτσι, αυτό το βουνό σκουπιδιών που βλέπετε στη φωτογραφία, σύντομα θα μετατραπεί στην εμφάνιση της πιο σπουδαίας ποδοσφαιρικής ομάδας των τελευταίων χρόνων, την οποία πολλοί θα τρέξουν να προμηθευτούν και να τη φορέσουν με καμάρι. novasport fm

Είναι πολλά τα λεφτά για τον Βιεϊρίνια

Γράφει ο Γιώργος Ζαχαριάδης
Την περασμένη Πέμπτη ο πρόεδρος Θόδωρος όρισε τιμή πώλησης για τον Βιεϊρίνια. Μίλησε για 12-13 εκατομμύρια ευρώ ενώ η ρήτρα πώλησης, η οποία αναφέρεται στο συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή βρίσκεται στα 15.
Λίγο αργότερα διευκρινίστηκε ότι ο πρόεδρος δεν μιλούσε για την ξένη αγορά, αλλά για την εγχώρια. Μάλιστα, όσοι έσπευσαν να συμπληρώσουν και να ερμηνεύσουν πολλά από όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου, είπαν ότι ο άνθρωπος έθεσε όριο τα 12-13 εκατομμύρια, με σκοπό να αποκλείσει το ενδεχόμενο της παραχώρησης σε ελληνική ομάδα. Και για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, δεν θα μπορούσε να εννοεί κανέναν άλλον εκτός από τον Ολυμπιακό.
Αν ο Ολυμπιακός επιθυμεί (όπως άλλωστε συμβαίνει…) τον Βιεϊρίνια, θα πρέπει να ξηλωθεί χοντρά. Ωστόσο στον ΠΑΟΚ πιστεύουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση η πρόταση για τον Βιεϊρίνια να φτάσει έστω και σε απόσταση μερικών εκατομμυρίων. Κι αυτό αποδεικνύεται από την πρόταση που αποκαλύφτηκε προχθές και κυμαίνεται στο 1/3 της απαίτησης του ΠΑΟΚ.
Ο καημός του ΠΑΟΚ να μην καταλήξει ποδοσφαιριστής του στον Ολυμπιακό είναι μια παλιά ιστορία που δεν δικαιώνει τους Θεσσαλονικείς, αλλά αντιθέτως ευνοεί τους Πειραιώτες. Εχουν πείσει ένα σωρό ΠΑΟΚτζήδες να φορέσουν την ερυθρόλευκη φανέλα. Προφανώς ο σοβαρότερος λόγος ήταν τα χρήματα.
Λένε λοιπόν ότι δεν τον παραχωρούν σε ελληνική ομάδα και για να είμαστε ακριβείς, εννοούν ότι δεν θέλουν να ενισχύσουν μια ομάδα που βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο ανταγωνισμού με τον ΠΑΟΚ. Το κατά πόσο ο Ολυμπιακός είναι στο ίδιο επίπεδο με τον ΠΑΟΚ είναι μια άλλη υπόθεση. Και για να μη μακρηγορούμε για το ποιος την… έχει μεγαλύτερη, καλό θα είναι να ρίξουμε μια ματιά στο πρωτάθλημα που πέρασε.
Τα 12-13 εκατομμύρια που ανέφερε ο πρόεδρος Θόδωρος για να αποθαρρύνει τον Ολυμπιακό κόλλησαν σε μια ερυθρόλευκη πρόταση, που όπως αποκαλύφτηκε δεν πλησίασε ούτε τα μισά.
Είναι δεδομένο ότι βρισκόμαστε εν μέσω ενός παζαριού στο οποίο δεν υπάρχει σημείο επαφής.
Θα πρέπει, όμως, να σας μεταφέρω ότι υπάρχει μια απορία έως και μια έκπληξη. Δεν είχαμε πάρει στα σοβαρά τα 15 εκατομμύρια της ρήτρας παραχώρησης, αλλά ούτε και τώρα θα χάψουμε τα 12-13 της νέας επίσημης κοστολόγησης του Βιεϊρίνια για την μετακόμισή του στον Πειραιά.
Οι ατζέντηδες, που γνωρίζουν ποιες είναι οι τιμές για περιπτώσεις σαν του Βιεϊρίνια, απέκλεισαν μεν αλλά με μια δεύτερη σκέψη μπήκαν στον κόπο να εξετάσουν την πρόταση του Ολυμπιακού εφόσον κυμαίνεται στα 3-4 εκατομμύρια.
Εκτιμούν ότι ο Ολυμπιακός είναι πολύ κοντά στην πραγματική τιμή (γι' αυτή την περίοδο τουλάχιστον…) του Βιεϊρίνια. Ο ΠΑΟΚ είναι υπερβολικός. Ακόμη και η ευρωπαϊκή αγορά, λένε οι «ειδικοί», για παίκτες σαν τον Βιεϊρίνια, δεν αντέχει μεγάλα ποσά. Οι τιμές έχουν υποχωρήσει σημαντικά. Ακόμη και τα μεγάλα κλαμπ έχουν αποσυρθεί από το γλέντι των δεκάδων εκατομμυρίων. Οι κινήσεις τους είναι μετρημένες.
Ο ΠΑΟΚ με τα 12-13 εντός Ελλάδας και 8-10 για την αγορά του εξωτερικού αναζητά τον νέο Παναθηναϊκό που θα δώσει ένα τρένο ευρώ για να αποκτήσει τον «μικρό μάγο».
Αν αυτά τα ποσά αποτελούν αφετηρία διαπραγμάτευσης, με δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ επιθυμεί να πουλήσει τον Βιεϊρίνια στην καλύτερη δυνατή τιμή (γι' αυτή την περίοδο), θα πρέπει μάλλον να τα επανεξετάσει. Εκτός κι αν υπάρχει υποψήφιο… θύμα και δεν το γνωρίζουμε, οπότε θα πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα για να ζήσουμε και πάλι εκείνες τις ενδοξες μέρες, όταν ο Βγενόπουλος ξόδευε εκατομμύρια για τον Χριστοδουλόπουλο και τον Μελλίση.
Καλοφάγωτα.  sportday gr

Έρχονται στην Ελλάδα οι Ιταλοί για Σισέ!

Στη χώρα μας θα μεταβεί την  προσεχή εβδομάδα ο Ίνγκλι Τάρε, προκειμένου να «τελειώσει» τη μεταγραφή του Τζιμπρίλ Σισέ από τον Παναθηναϊκό στη Λάτσιο, την ίδια ώρα που η υπόθεση του Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ δείχνει να «κολλάει».

Σύμφωνα με το «sport.libero.it», ο Τάρε θα συναντηθεί αρχικά με τον μάνατζερ του πρώτου σκόρερ του «τριφυλλιού», Φιλίπ Πιολά και έπειτα θα ταξιδέψει στην Ελλάδα ώστε να συναντηθεί και με τον Γάλλο επιθετικό, ώστε να αποσπάσει την υπογραφή του. Μάλιστα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «Lalaziosiamonoi.it» που ασχολείται αποκλειστικά με θέματα της Λάτσιο, τονίζει πως οι άνθρωποι της ιταλικής ομάδας έχουν… παρατήσει τελείως την υπόθεση του Τζιλαρντίνο, αφού ο Σισέ αποτελεί τον πρώτο στόχο τους και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα τον αποκτήσουν.

Στην υπόθεση του Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, δημοσίευμα από τη Γερμανία κάνει λόγο για κώλυμα στη μετακίνησή του στην Κολωνία, λόγω των οικονομικών απαιτήσεων του Γάλλου αμυντικού, αφού η «χρυσή τομή» ανάμεσα στις δύο εμπλεκόμενες ομάδες έχει επιτευχθεί στις 500.000 ευρώ.

Κώστας Ζάλιαρης

Το `χασε ο... παικταράς! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ρώσος ποδοσφαιριστής της Ντιναμό Μόσχας, ονόματι... Κοκόριν, κατάφερε στο ματς με την Τομ Τομσκ να χάσει αυτή την απίστευτη ευκαιρία!
Το `χασε ο... παικταράς! (ΒΙΝΤΕΟ)

Φεμένια: «Πάω Μπαρτσελόνα»

Μόνο τα τυπικά απομένουν για να γίνει παίκτης της Μπαρτσελόνα ο Κίκο Φεμένια, καθώς όπως δήλώσε ο ίδιος σε ισπανικά Μέσα οι δύο πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά.

Ο γεννημένος στην Αλικάντε, Φεμένια, τόνισε ότι όλα έχουν πάρει τον δρόμο τους και πως είναι θέμα χρόνου πλέον να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του. «Η αλήθεια είναι πως βρισκόμαστε πολύ κοντά. Η Μπαρτσελόνα είναι το όνειρό μου και φυσικά θα πάω εκεί σύντομα. Ελπίζω να τελειώσουν όλα γρήγορα», είπε αρχικά.

Σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί η μεταγραφή δεν εμφανίστηκε να απογοητεύεται. «Αν γίνει αυτό θα μείνω στην Έρκουλες χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Απλά είναι μία απίστευτη ευκαιρία για εμένα. Μετά από επτά χρόνια με την ομάδα πιστεύω ότι ο κύκλος μου τελείωσε και ήρθε η ώρα να αποχωρήσω», κατέληξε.
 

Φόρεσε... φέσι ο Ουιφαλούσι

Την απόκτηση του Τόμας Ουιφαλούσι ανακοίνωσε και επίσημα η Γαλαταασαράι
Φόρεσε... φέσι ο Ουιφαλούσι
Ο 33χρονος Τσέχος αμυντικός μετέβη στην Κωνσταντινούπολη και υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο ωστόσο στην επίσημη ανακοίνωση της Γαλατασαράι δεν γίνεται αναφορά στην χρονική διάρκεια.

«Ζεσταίνεται» του Παπαστεριανού!

Στη μακριά μεταγραφική λίστα των κιτρίνων εξ αρχής υπήρχε το όνομα Μανόλης Παπαστεριανός. Μπορεί ο 24χρονος μέσος του Ηρακλή να ήταν μια από τις εναλλακτικές λύσεις των ανθρώπων του Άρη, όπως φαίνεται όμως το ενδιαφέρον αναθερμάνθηκε τα τελευταία 24ώρα και ο ποδοσφαιριστής έχει… κερδίσει κάποιες θέσεις στη λίστα, με το όνομά του συνεχώς να ανεβαίνει.
Στο χθεσινό ρεπορτάζ του Ηρακλή στο «Μ» διαβάσετε για την οριστική απόφαση του παίκτη να λύσει τη συνεργασία του με τον «Γηραιό» όπως αυτή μεταφέρθηκε στη συνάντηση που είχε ο εκπρόσωπος του με τους διοικούντες. Αυτή η εξέλιξη ανοίγει τον δρόμο για να προχωρήσει ο Άρης πιο έντονα και ίσως με συγκεκριμένα δεδομένα στην πρόταση συνεργασίας μαζί του.
Όπως είχε μεταφερθεί πριν από καιρό στο ρεπορτάζ του Άρη στο «Μ» οι «κιτρινόμαυροι» ήρθαν σε μια πρώτη διερευνητική κρούση για τις προθέσεις του ποδοσφαιριστή με την πλευρά του. Πλέον, μετά την διαφαινόμενη αποχώρησή του από τον Ηρακλή ο Άρης αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να χτυπήσει ξανά την πόρτα του 24χρονου Μανόλη Παπαστεριανού, αυτή τη φορά έχοντας τη δυνατότητα να μιλήσει πιο αναλυτικά μαζί του για το ενδεχόμενο συνεργασίας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών ο παίκτης θα λύσει οριστικά το συμβόλαιό του με τον Ηρακλή μέχρι την Τρίτη, οπότε ο Άρης περιμένει τις εξελίξεις ούτως ώστε να έχει το… ελεύθερο να διαπραγματευτεί με τον 24χρονο μέσο.
Είναι αλήθεια ότι ο Σάκης Τσιώλης έχει σε εκτίμηση τον συγκεκριμένο παίκτη. Και αυτό γιατί μπορεί να είναι νεαρός σε ηλικία αλλά έχει συλλέξει πολλές εμπειρίες και παραστάσεις με την κυανόλευκη φανέλα. Μάλιστα, ο Μανόλης Παπαστεριανός μπορεί να αποτελέσει μια πολύ καλή λύση σε περίπτωση που δεν προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις του Άρη με την Πάρμα για τον εκ νέου δανεισμό του Ντανίλο Περέιρα, καθώς επίσης μπορεί να… λειτουργήσει ως ο αντί-Τόχα, αφού υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο ο Κολομβιανός να αποτελέσει παρελθόν εάν βέβαια του έρθει η πρόταση από το Πόρτλαντ.metrosport gr

"Όνειρο μας ο Πάμπλο Γκαρσία"!

Δημοσίευμα στην Ουρουγουάη αναφέρει οτι όνειρο των οπαδών της Νασιονάλ Μοντεβιδέο είναι να δουν στην ομάδα τους τον Πάμπλο Γκαρσία, ωστόσο, τονίζεται ότι αυτή την περίοδο είναι απίθανο το συγκεκριμένο όνειρο να γίνει πραγματικότητα.
"Όνειρο μας ο Πάμπλο Γκαρσία"!
Δίπλα στο όνομα του μέσου του ΠΑΟΚ φιγουράρουν και αυτά των Σεμπαστιάν Βιέρα, Αντριάν Ρομέρο και Ερνέστο Σεβαντόν, ως παικτών που θα μπορούσαν να επαναπατριστούν στο άμεσο μέλλον.
Αρχικά, γράφεται στο δημοσίευμα της ιστοσελίδας "larepublica.com.uy": "Τα ονόματα των Πάμπλο Γκαρσία, Σεμπαστιάν Βιέρα, Αντριάν Ρομέρο και Ερνέστο Σεβαντόν, ηχούν στα αυτιά των οπαδών της Νασιονάλ, παρά το γεγονός ότι προς το παρόν όλα αυτά είναι απλές εικασίες".
Και στην συνέχεια αναφέρεται: "Η άφιξη του Πάμπλο Γκαρσία στην ομάδα είναι ένα παλιό όνειρο κάποιων οπαδών και επιθυμία που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο την ίδια περίοδο, αλλά αυτή την στιγμή η έλευσή του είναι απίθανη".
Πηγή: olapaok.gr

«Δεν πάει Άρσεναλ ο Ντεφόε»

την πεποίθηση του πως ο Ζερμέν Ντεφόε θα παραμείνει παίκτης της Τότεναμ και δεν θα πάει στην «αιώνια αντίπαλο», Άρσεναλ, εξέφρασε ο Χάρι Ρέντναπ.

Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε σε αγγλικά ΜΜΕ και όταν ρωτήθηκε για το φημολογούμενο ενδιαφέρον, ήταν κατηγορηματικός:

«Όχι, αποκλείεται. Δεν βλέπω να συμβαίνει, αλλά και ούτε το πιστεύω. Είναι παίκτης της Τότεναμ και θα παραμείνει...».

Ο διεθνής φορ πέτυχε 12 γκολ τη σεζόν που εξέπνευσε και προσέκλυσε το βλέμμα του Βενγκέρ, ο οποίος αναζητεί παίκτη στην... κοψιά του.

Παγκόσμιο Κύπελλο U-17: Τριάρα η Γαλλία, την έκπληξη το Κονγκό!!

Ιδιαίτερες... συγκινήσεις έκρυβε η πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου U-17 που διεξάγεται στο Μεξικό. Οι διοργανωτές, έστω και πιο δύσκολα από ό,τι δείχνει το τελικό σκορ, επικράτησαν με 3- της Βορείου Κορέας, η Γαλλία «σκόρπισε» με 3-0 την Αργεντινή, ενώ το Κονγκό έκανε την έκπληκη νικώντας με 1-0 την Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ολλανδία.

Για το Α` γκρουπ, το Μεξικό λίγο έλειψε να υποστεί... σοκ στην πρεμιέρα, όταν στο 3ο μόλις λεπτό ο Κουάνγκ άνοιξε το σκορ. Παρόλα αυτά, ο Φιέρο έφερε το ματς στα ίσα στο 37ο λεπτό και οι Κουάνγκ Σοκ (αυτογκόλ στο 68`) και Κασίγιας (86`) βοήθησαν τους διοργανωτές να ξεκινήσουν με το... δεξί.

Αντίθετα, η Γαλλία είχε πολύ πιο εύκολο έργο και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπενζιά που πέτυχε δύο γκολ (35` και 45`) και τον Χαλέρ να... παρεμβάλλεται στο 38` πήραν σπουδαία νίκη με 3-0 σε βάρος της Αργεντινής.

Την έκπληξη της πρεμιέρας στο πλαίσιο του Β` γκρουπ έκανε το Κονγκό που χάρη σε γκολ του Κούνκου στο 53ο λεπτό επικράτησε με 1-0 της Πρωταθλήτριας Ευρώπης, Ολλανδίας, ενώ με νίκη ξεκίνησε και η Ιαπωνία, 1-0 τη Τζαμάικα με γκολ του Ματσουμότο στο 61ο λεπτό.

Το πάλεψαν οι Γυναίκες!!

H Εθνική Γυναικών παρότι κάλυψε απέναντι στην Κροατία διαφορά 15 πόντων με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου (42-29), τελικά δέχτηκε το καλάθι της ήττας στα -2'' (63-65).
Το πάλεψαν οι Γυναίκες
Η Κροατία μπήκε... φουριόζα από την ταπεινωτική ήττα που γνώρισε από τη Γαλλία (86-40) στο πρώτο παιχνίδι και ξάφνιασε την Ελλάδα. Η ελληνική ψυχή όμως φάνηκε, η ομάδα γύρισε το παιχνίδι αλλά ένα καλάθι της Μαντίρ 2'' πριν τη λήξη της αναμέτρησης δεν της επέτρεψε να χαμογελάσει.
Αν η ομάδα μας μπήκε άσχημα στο παιχνίδι της πρεμιέρας σήμερα δεν εμφανίστηκε καθόλου στα παρκέ τα πρώτα λεπτά. Η Ελλάδα ήταν κακή σε άμυνα και επίθεση... με την Κροατία έχοντας οδηγό τη Λέλας (8π.) να τρέχει ένα σερί 12-0. Η πρώτη σκόρερ μας στο παιχνίδι με τη Λετονία Τούλα Καλέντζου έβαλε stop στο σερί της καθώς πέτυχε το πρώτο καλάθι για την ομάδα μας, ενώ η ίδια στο τέλος της περιόδου με τρίποντο κατάφερε να μειώσει στους 8 (24-16).
Οι δύο ομάδες ήταν αρκετά άστοχες με το σκορ να μην αλλάζει για τρία λεπτά (30-21, 12')... με την Καλτσίδου από τη γωνία να ευστοχεί σε τρίποντο- ανάσα. Η διαφορά κατάφερε να πέσει για πρώτη φορά στους πέντε με τρία λεπτά να απομένουν για τη λήξη του ημιχρόνου, τα πολλά λάθη όμως και η αστοχία επέτρεψαν στην Κροατία να πάει στα αποδυτήρια έχοντας μία διαφορά ασφαλείας (42-29).
Τα κορίτσια μπήκαν πιο αποφασισμένα στο δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα έτρεξε ένα σερί 10-0 (44-39), αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Αντίστοιχο κορμί δεν υπήρχε για να σταματήσει την Ιβάνκοβιτς κάτω από το καλάθι με αποτέλεσμα η Κροατία να αποκτήσει και πάλι μία διψήφια διαφορά. Η ομάδα μας φάνηκε να έχει κολλήσει ξανά. Οι επιθέσεις της δεν της έβγαιναν αρκετά λάθη με την περίοδο να κλείνει με ένα… δώρο της Σπανού που έστειλε την Κροατία σε νεκρό χρόνο στη γραμμή των βολών (53-43).
Στην τέταρτη περίοδο δύο τρίποντα από τη Σπυριδοπούλου έριξαν για πρώτη φορά τη διαφορά στους τέσσερις, ενώ στη συνέχεια με νέο τρίποντο της ίδις στους τρεις (55-52)! Κάπου εκεί ήταν φάνηκε να έχει ξυπνήσει και η Εβίνα Μάλτση, με ένα δύσκολο τρίποντο γύρισε το παιχνίδι κι έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα στην ελληνική ομάδα (55-56). Η Σπυριδοπούλου χρεώθηκε με πέντε φάουλ και έκατσε στον πάγκο … και το παιχνίδι εξελίχθηκε σε πραγματικό θρίλερ! Η Καλτσίδου ισοφάρισε με 2/2 βολές με 12’’ να απομένουν αλλά στο τέλος η Μαντίρ σημείωσε το τελικό 65-63.
Τρίτο παιχνίδι για τα κορίτσια του Κώστα Μίσσα τη Δευτέρα (20/06, 9.30μ.μ.) με το φαβορί του ομίλου Γαλλία
Τα δεκάλεπτα: 26-16, 42-29, 53-43, 65-63
Πηγή: gazzetta.gr

Ξανά-μανά για Σάντσεζ...!!

Η ερχόμενη εβδομάδα, λένε στον Ολυμπιακό, θα είναι η πλέον καθοριστική για την κατάληξη των επαφών των ερυθρολεύκων με την Βαλενσιέν για την απόκτηση του Κάρλος Σάντσες.
Ξανά-μανά για Σάντσεζ...
Ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να ρίξει τις απαιτήσεις της Βαλενσιέν που αγγίζουν τα 3 εκατομμύρια ευρώ. Οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν πρόκειται να υπερβούν τα 2.7 εκατομμύρια ευρώ για την συγκεκριμένη μεταγραφή.
Στο λιμάνι έχουν αποφασίσει πως η οικονομική τους πολιτική για το θέμα Σάντσες θα είναι αυτή και δεν θα αλλάξει. Οι άνθρωποι των Πειραιωτών έχουν κοστολογήσει με 2.5 έως 2.7 (το πολύ) εκατ. ευρώ τον Κάρλος Σάντσες και δεν θα κάνουν πίσω.
Πηγή: gazzetta.gr

Ο Μητσικώστας μιμείται Συρίγο 23 χρόνια πριν... (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε βίντεο με τον Γιώργο Μητσικώστα, χρονολογίας 1988 (!), στην εκπομπή 'Αθλητικές Συναντήσεις' με τον Φίλιππο Συρίγο!
Ο Μητσικώστας μιμείται Συρίγο 23 χρόνια πριν... (ΒΙΝΤΕΟ)
Ο Μητσικώστας κάνει αρκετές μιμήσεις, ενώ προς το τέλος κάνει και περιγραφή τελικού Ευρωμπάσκετ ως Συρίγος!
Πηγή: superbasket.gr







 

Και ΠΑΣΟΚτζήδες και Αγανακτισμένοι...

Οπαδοί του ΠΑΣΟΚ, 35-49 ετών και ιδιωτικοί υπάλληλοι είναι οι περισσότεροι από τους αγανακτισμένους που συγκεντρώνονται κάθε ημέρα στο Σύνταγμα, σύμφωνα με έρευνα της Κάπα Research για το «Βήμα».
Και ΠΑΣΟΚτζήδες και Αγανακτισμένοι...
Στην εφημερίδα δημοσιεύονται δύο παράλληλες δημοσκοπήσεις, μία που διεξήχθη στην πλατεία Συντάγματος και μια σε ολόκληρη τη χώρα.
Σύμφωνα με την έρευνα στο Σύνταγμα, το 15,6% πηγαίνει εκεί κάθε ημέρα, το 27,8% σχεδόν κάθε ημέρα και το 34,2% μία με δύο φορές την εβδομάδα. Από τους αγανακτισμένους πολίτες 22,7% δηλώνουν οπαδοί του ΠΑΣΟΚ, 14,2% οπαδοί της ΝΔ και το 21,2% δηλώνει ότι δεν ανήκει σε κανένα κόμμα.
Οταν τους ζητείται να αυτοπροσδιοριστούν πολιτικά, οι συμμετέχοντες στην έρευνα που έγινε στην πλατεία Συντάγματος δηλώνουν «αριστεροί» σε ποσοστό 16,3% και «κεντρώοι» σε ποσοστό 25%, ενώ στην πανελλαδική δημοσκόπηση δηλώνουν «κεντρώοι» στην πλειονότητά τους (29,8%).
Η ηλικιακή ακτινοσκόπηση των αγανακτισμένων δείχνει ότι οι περισσότεροι είναι 25-34 ετών (25,3%) και 35-49 ετών (27,4%), ιδιωτικοί υπάλληλοι (23,8%), δημόσιοι υπάλληλοι (13,7%), ελεύθεροι επαγγελματίες (13,2%), συνταξιούχοι (14,6%), φοιτητές (12,9%) και άνεργοι (13,7%).
Όσοι επισκέπτονται την πλατεία Συντάγματος δηλώνουν σε ποσοστό 88,7% ότι είναι σύμφωνοι με τις αποδοκιμασίες κατά των πολιτικών, ενώ ίδια εικόνα προκύπτει και από την Πανελλαδική δημοσκόπηση, στην οποία το ποσοστό είναι 82,3%.
Οι ερωτηθέντες στην έρευνα που έγινε στο Σύνταγμα δηλώνουν σε ποσοστό 83,8% ότι το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα πρέπει να καταψηφιστεί, ενώ μόλις το 3,7% δήλωσε ότι θα πρέπει να υπερψηφιστεί για να διασφαλιστεί η επόμενη δόση του μνημονίου.
Πάντως στην πανελλαδική δημοσκόπηση, αυτοί που ζητούν καταψήφιση του Μνημονίου είναι σχεδόν οι μισοί, στο 47,5%. Το ποσοστό εκείνων που ζητούν να υπερψηφιστεί αυξάνεται στο 34,8%.
Πηγή: lifo.gr

"Θετικοί για ΑΕΚ"

Όλο και πιο κοντά στην ΑΕΚ βρίσκονται οι Χουάν Κάλα και Χοσέ Τόρες, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα γράφει η ισπανική ιστοσελίδα "abcdesevilla.es".
"Θετικοί για ΑΕΚ"
Το ρεπορτάζ κάνει λόγο για επαφές που βρίσκονται σε τόσο προχωρημένο στάδιο, όπου οι δύο Ισπανοί αναμένεται εντός της εβδομάδας να γίνουν παίκτες της ΑΕΚ.
Αναλυτικά:
«Οι πρώτες συζητήσεις ήταν σε πολύ θετικό κλίμα και αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας να κλείσει οριστικά η τελική συμφωνία. Ο Κάλα αναμένεται να πάει στην ΑΕΚ ως δανεικός, ενώ ο Χοσέ Κάρλος με μεταγραφή. Στην περίπτωση του κεντρικού αμυντικού είναι δεδομένο ότι θα παραχωρηθεί με δανεισμό, ενώ ο Ισπανός μεσοεπιθετικός προσπαθεί να μείνει ελεύθερος».

Σίγουρα κουβεντιάζουν μεταξύ τους;

Την ώρα που ο Θεοδωρίδης χαρακτηρίζει εξευτελιστική την πρόταση της ΑΕΚ για την απόκτηση του Γεωργιάδη, ο Αδαμίδης λέει ότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο. Πλάκα μας κάνουν;
Σίγουρα κουβεντιάζουν μεταξύ τους;
Τι συμβαίνει πραγματικά στο θέμα της πώλησης του 24χρονου μεσοεπιθετικού στην «Ένωση»; Ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού έχει πάρει σβάρνα από χθες τα Μέσα, είτε είναι ραδιόφωνα είτε σάιτ είτε εφημερίδες, και σχολιάζει με απαξιωτικό τρόπο την προσφορά της ΑΕΚ. Η οποία αποκάλυψε ότι είναι στις 250 χιλ. ευρώ, την ώρα που ο ίδιος ζητάει 650 χιλ. Δείχνοντας με τον τρόπο του ότι αν δεν ανέβει αισθητά η πρόταση του «δικέφαλου», ο Γεωργιάδης θα παίξει στη Φούτμπολ Λίγκα με τον Πανσερραϊκό για έναν ακόμα χρόνο και το επόμενο καλοκαίρι θα αποχωρήσει ως ελεύθερος.

Η απάντηση των «κιτρινόμαυρων»; Εμμέσως ήρθε από τον Σταύρο Αδαμίδη, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Κομοτηνή για τους Supporters. Τι είπε; Διαβάστε: «Δεν υπάρχει κάτι αξιόλογο στην ελληνική αγορά αυτή τη στιγμή που να μας κάνει να κινηθούμε για την απόκτηση του πέραν του Γεωργιάδη για τον οποίο είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Πανσερραϊκό. Βαδίζουμε σε καλό δρόμο. Θα κινηθούμε και για την απόκτηση των επιθυμιών του προπονητή από την Ισπανία»!
Βγάζετε εσείς συμπέρασμα από όλα αυτά; Ή κάποιος από τους δύο μας κοροϊδεύει ή, ίσως, το κάνουν και οι δύο μαζί. Δεν γίνεται ο ένας να δηλώνει θιγμένος από την πρόταση και ο άλλος να σχολιάζει δημόσια ότι όλα είναι καλά και ανθηρά. Σε ένα σίριαλ τα πρώτα επεισόδια του οποίου είχαν παιχτεί τον περασμένο χειμώνα, με τους πρωταγωνιστές λίγο-πολύ να λένε τα ίδια!

Να βάλει ένα ερώτημα ο σκύλος, μήπως και βρούμε μία άκρη; Σίγουρα αυτοί οι δύο άνθρωποι, ο Αδαμίδης με τον Θεοδωρίδη, κάνουν κοινές επαφές για τον Γεωργιάδη; Μήπως, δηλαδή, είναι οι συνεργάτες τους που εξετάζουν τα δεδομένα της πιθανής μεταγραφής και τους τα μεταφέρουν διαφορετικά; Γιατί η εξήγηση ότι δύο ενήλικες πρόεδροι ΠΑΕ που συζητούν μεταξύ τους και άλλα καταλαβαίνει ο ένας κι άλλα ο άλλος, δεν πείθει…
Πηγή: sportdog.gr

Η "τακουνιά" του Τσιτσαρίτο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Τσιτσαρίτο κάνει... παπάδες στο Gold Cup (είναι μέχρι στιγμής πρώτος σκόρερ με 6 γκολ), ενώ στον προημιτελικό με τη Γουατεμάλα σημείωσε το 2-1 με τακουνάκι!
Η "τακουνιά" του Τσιτσαρίτο! (ΒΙΝΤΕΟ)
Αξίζει να σημειωθεί πως η Γουατεμάλα είχε προηγηθεί με γκολ του πρώην παίκτη του Άρη, Κάρλος Ρουίζ.










Την πάτησε όποιος άκουσε την συζήτηση στη βουλή… !!

Μέγα σφάλμα κάναμε. Κάτσαμε να ακούσουμε τι είχαν να μας πούνε οι αρχηγοί κομμάτων για το μεσοπρόθεσμο και για όλες τις εξελίξεις, αφού η κυβέρνηση την Τρίτη ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης. Και τι μάθαμε; Τίποτα.
Την πάτησε όποιος άκουσε την συζήτηση στη βουλή…
Χάσαμε, δηλαδή, το μπάνιο μας για να μην πληροφορηθούμε κάτι καινούργιο. Καλά να πάθουμε, λοιπόν. Λες και δεν το περιμέναμε…
Ο ένας κατηγορούσε τον άλλο, όλο μπλα – μπλα, όμως γι’ αυτά που περνάει ο κόσμος, ούτε κουβέντα επί της ουσίας. Να γίνει κάτι, δηλαδή, για να ανασάνει, βρε αδερφέ, ο πολίτης αυτού του τόπου και να πάρει μια ανάσα για να κάνει ένα μπάνιο της προκοπής, μην έχοντας τόσες σκοτούρες στο κεφάλι του. Νοιάζονται, όμως, γι’ αυτά οι Έλληνες πολιτικοί; Τα κόμματά τους κοιτάνε μόνο. Και να πούνε το ίδιο ποίημα κάθε φορά ο καθένας.
Μικροπολιτική παλαιών δεκαετιών, λοιπόν. Σ’ αυτό το σπορ επιδόθηκαν οι αρχηγοί των κομμάτων. Και δεν καταλαβαίνουν πλέον ότι τους ξεπερνάει όχι μόνο η εποχή τους, αλλά σιγά – σιγά και οι ίδιοι οι ψηφοφόροι τους. Περαστικά τους, λοιπόν.

Πραγματικά δεν ξέρει τι θέλει!!

Στροφή 180 μοιρών έκανε ο Κάρλος Τέβες! Ο μάνατζερ του Αργεντινού επιθετικού, Κία Τζουραμπιάν τόνισε πως πλέον το πιο πιθανό είναι ο πελάτης του να συνεχίσει στην Μάντσεστερ Σίτι.
Πραγματικά δεν ξέρει τι θέλει
«Οι περισσότερες πιθανότητες είναι να παραμείνει. Το μόνο που μένει για να είναι απόλυτα ικανοποιημένος ο Κάρλος είναι το θέμα της οικογένειάς του. Είναι κάτι που προσπαθούμε να λύσουμε και είμαι σίγουρος ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχει λήξει το ζήτημα. Όταν γίνει αυτό, θα το ανακοινώσει και όλα θα είναι καλύτερα», τόνισε χαρακτηριστικά.
 

«Πήραμε τους καλύτερους Έλληνες…»

Ο Σταύρος Αδαμίδης βρέθηκε στην Κομοτηνή στο πλαίσιο της προώθησης του εγχειρήματος των «Supporters» και αναφέρθηκε στο σχέδιο της ελληνοποίησης, σχολιάζοντας το σκεπτικό της ΑΕΚ για τις μεταγραφές των Σιαλμά, Κοντοέ και Μπουγαΐδη.
«Πήραμε τους καλύτερους Έλληνες…»
«Δεν είναι εύκολο το σχέδιο της ελληνοποίησης. Όσοι κάλοι έλληνες ποδοσφαιριστές υπήρχαν τους έχουμε αποκτήσει», είπε αρχικά ο πρόεδρος της Ένωσης και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην υπόθεση του Γεωργιάδη:
«Δεν υπάρχει κάτι αξιόλογο στην ελληνική αγορά αυτή τη στιγμή που να μας κάνει να κινηθούμε για την απόκτηση του πέραν του Γεωργιάδη για τον οποίο είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Πανσερραϊκό. Βαδίζουμε σε καλό δρόμο. Θα κινηθούμε και για την απόκτηση των επιθυμιών του προπονητή από την Ισπανία».
Στην συνέχεια ρωτήθηκε και για το θέμα της αδειοδότησης της ΕΠΟ: «Σε περίπτωση που αντιμετωπίσουμε πρόβλημα στο θέμα της αδειοδότησης να είστε σίγουροι ότι οι κύριοι Παππάς και Νοτιάς θα καλύψουν το ποσό που χρειάζεται προκειμένου να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην ομάδα».

"Θέλει Γκάμα ο Φερέιρα"

Ο Μπρούνο Γκάμα της Ρίο Άβε είναι στη μεταγραφική λίστα του Ζεσουάλδο Φερέιρα για τον Παναθηναϊκό, σύμφωνα τουλάχιστον με δημοσίευμα της πορτογαλικής εφημερίδας "A Bola".
"Θέλει Γκάμα ο Φερέιρα" (ΒΙΝΤΕΟ)
"Ο μεσοεπιθετικός έλαμψε στη φετινή πορεία της Ρίο Άβε και είναι στη μεταγραφική λίστα του Ζεσουάλδο Φερέιρα στον Παναθηναϊκό", αναφέρει το ρεπορτάζ.
Ο Γκάμα είναι 24 ετών, διεθνής παλιότερα με την Εθνική Ελπίδων της Πορτογαλίας, και αγωνίζεται ως δεξιός χαφ.

Πήγε... συστημένο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε το καταπληκτικό γκολ του Ζουνίνιο στο ματς των ΛΑ Γκάλαξι με τους Κολοράντο Ράπιντς!
Πήγε... συστημένο! (ΒΙΝΤΕΟ)











«Πάω στην Μπάρτσα»!!

Ο Αλέξις Σάντσες προανήγγειλε στους συμπαίκτες του στην εθνική Χιλής την μεταγραφή του στην Μπαρτσελόνα!
«Πάω στην Μπάρτσα»!
«Πάω στην Μπαρτσελόνα», φέρεται να είπε ο μεσοεπιθετικός της Ουντινέζε στους συμπαίκτες του. Σύμφωνα με την ισπανική «Sport», η συμφωνία έχει κλείσει στα 28 εκατ. ευρώ με πριμ 11 εκατ. ευρώ επιπλέον για την επίτευξη των στόχων.
Επίσης, στο ρεπορτάζ αναφέρεται πως ο Σάντσες αναμένεται να ταξιδέψει στην Βαρκελώνη μετά το φιλικό της Χιλής με την Εσθονία, προκειμένου να υπογράψει με τους «μπλαουγκράνα».

Σε έκτακτη ανάγκη!!

Οι διοικήσεις του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ ζητούν φέτος το καλοκαίρι από τους προπονητές τους να πάρουν πάνω τους τα μεταγραφικά. Γράφει ο Αντώνης Καρπετόπουλος.
Σε έκτακτη ανάγκη
Αποφασίζοντας κατά το δοκούν πώς θα διαθέσουν τα χρήματα που οι δύο ομάδες θα βάλουν στο ταμείο τους από τις πωλήσεις κάποιων αστεριών τους. Στον ΠΑΟ ήθελαν για τεχνικό διευθυντή τον Ζήση Βρύζα αρχικά και κατέληξαν στην αναβάθμιση του Γιάννη Σαμαρά, όμως, επί της ουσίας, φέτος όλα περνάνε από τα χέρια του κόουτς Ζεσουάλδο Φερέιρα.
Στην ΑΕΚ ο τεχνικός διευθυντής Αρνε Γκρέταρσον ακούει στωικά τον Χιμένεθ: ο πρόεδρος κ. Σταύρος Αδαμίδης στον προπονητή έχει αναθέσει τα πάντα. Οι παίκτες που θα αποκτηθούν θα είναι κυρίως δανεικοί από ομάδες της Ισπανίας - κυρίως από τη Σεβίλλη που ο Χιμένεθ γνωρίζει. Δανεικούς ψάχνει κι ο Φερέιρα: το δικό του Ελντοράντο είναι η Πόρτο.
Θεωρητικά η επιλογή να χριστούν ο Φερέιρα και ο Χιμένεθ χειριστές της έκτακτης ανάγκης που ζουν (με διαφορετικό τρόπο) οι δύο ΠΑΕ έχει λογική. Και οι δυο ξέρουν κάποιες αγορές και γνωρίζουν τις αγωνιστικές ανάγκες των ομάδων όσο και τα προβληματικά οικονομικά τους. Ο Χιμένεθ ξέρει πλέον και το ελληνικό πρωτάθλημα: αν πιστεύει ότι οι αναπληρωματικοί της Σεβίλλης (παίκτες όπως ο Κάλα κι ο Ακόστα π.χ. ) θα τον βοηθήσουν να φτιάξει μια αξιόμαχη ομάδα καλώς να τους φέρει.
Ο Φερέιρα από την άλλη γνωρίζει προσωπικά τους παίκτες που προσπαθεί να φέρει στον ΠΑΟ: με μερικούς έχει ήδη δουλέψει στην Πόρτο. Η ερώτηση δεν είναι αν οι προπονητές γνωρίζουν το παζάρι, αλλά αν οι διοικήσεις της ΑΕΚ και του ΠΑΟ άλλαξαν αντιλήψεις και θα τους στηρίξουν στα δύσκολα.
Η ΑΕΚ τα τρία τελευταία χρόνια αλλάζει διαρκώς προπονητές. Το 2008 ήταν μόλις δεύτερη κι άλλαξε τον Φερέρ με τον Κωστένογλου! Πέρυσι ο Αδαμίδης διαβεβαίωνε τον Μπάγεβιτς ότι θα είναι το απόλυτο αφεντικό: ο Μπάγεβιτς έφυγε πριν από τα Χριστούγεννα! Ο δε ΠΑΟ θα άλλαζε τον Φερέιρα αν η ομάδα του δεν έβγαινε πρώτη στα playoff: θα το έκανε για να εκτονώσει την αγανάκτηση των οπαδών του.
Καλό είναι να προβιβάζεις τους προπονητές σε απόλυτα αφεντικά καλοκαιριάτικα, αρκεί να ξέρεις να τους στηρίξεις όταν θα έρθουν τα πρώτα κρύα. Το δύσκολο είναι αυτό – το καλοκαίρι όλα μοιάζουν εύκολα…
Πηγή: Καθημερινή

Από αλλού το περιμένουν...!!

...και από αλλού θα τους έρθει στον ΟΦΗ, αφού μπορεί τα ονόματα των Κασμερίδη και Αγρίτη να βρίσκονται στο προσκήνιο για πιθανή πώλησή τους, ο Γιακούμπου όμως φαίνεται ότι θα χαιρετίσει πρώτος.
Από αλλού το περιμένουν...
Ο άσος του κρητικού συλλόγου βρίσκεται στη λίστα αρκετών ομάδων της Σούπερ Λίγκας, αλλά και κάποιων στην Κύπρο και, από ό,τι φαίνεται, αυτός είναι που θα βάλει το μεγάλο πακέτο στα ταμεία του ΟΦΗ αν παραχωρηθεί...

"Αχ, αυτή η γυναίκα μου!"

Με χίλια ήθελε ο Ζεβλάκοφ να παίξει στην Κέρκυρα του Μπάντοβιτς την επόμενη σεζόν, η σύζυγός του όμως είχε άλλα σχέδια.
"Αχ, αυτή η γυναίκα μου!"
Επιθυμούσε την επιστροφή της οικογένειας στην Πολωνία, για αυτό και ο πρώην αμυντικός του Ολυμπιακού υπέγραψε, τελικά, συμβόλαιο με τη Λέγκια Βαρσοβίας.
Μετά από μία χρονιά στην Τουρκία, η κυρία Ζεβλάκοφ ήθελε την ησυχία της...

Αξίες που δεν πωλούνται και ούτε καν χαρίζονται!!

Την εβδομάδα που πέρασε εμφανίστηκε στον τύπο η προσπάθεια πώλησης της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, μέσω μεγάλου εξειδικευμένου γραφείου, με έδρα τη Νέα Υόρκη. Γράφει ο Φίλιππος Συρίγος.
Αξίες που δεν πωλούνται και ούτε καν χαρίζονται
Ανεξάρτητα από τις όποιες σκοπιμότητες μπορεί να υποκρύπτει η δημοσιοποίηση μιας τέτοιας κίνησης, το ουσιαστικό θέμα που τίθεται, μετά από αυτήν, είναι το εξής:
Μπορεί πράγματι να έχει επιχειρηματικό ενδιαφέρον για τη διεθνή (ή και την εγχώρια) αγορά μια ανώνυμη εταιρεία εκμετάλλευσης αθλητικού θεάματος, σαν τον Παναθηναϊκό; Και ποια είναι η γενικότερη εμπορική αξία του αντικειμένου «επαγγελματικό μπάσκετ» στην Ελλάδα;
Αν, λοιπόν, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε, χωρίς περιττές χρονοτριβές, τα πράγματα, πρέπει να παραδεχθούμε αμέσως ότι ο Παναθηναϊκός των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων και των δεκατριών ελληνικών τίτλων (μέσα στα 14 τελευταία χρόνια), δεν παρουσιάζει, υπό τις παρούσες συνθήκες, κανένα επιχειρηματικό ενδιαφέρον! Για τον απλούστατο λόγο ότι, όλα αυτά τα χρόνια που μεγαλουργεί αγωνιστικά σε Ελλάδα και Ευρώπη, παρουσιάζει ένα τεράστιο παθητικό, το οποίο επιπλέον δεν διαφαίνεται με ποιον τρόπο θα μπορούσε να ισοσκελιστεί στο άμεσο μέλλον.
Για να γίνουν πιο κατανοητά τα πράγματα, πρέπει να αναφερθεί ότι τη σεζόν που έληξε και με μειωμένο προϋπολογισμό σε σχέση με την προηγούμενη ο Παναθηναϊκός μπήκε μέσα γύρω στα 25 εκατομμύρια ευρώ! Γιατί, σε σχέση με τις τεράστιες δαπάνες (συμβόλαια, εφορία, λειτουργικά έξοδα), τα έσοδα από τηλεοπτικά και εμπορικά δικαιώματα καθώς και εισιτήρια ήταν αστεία.
Ποιος επιχειρηματίας, λοιπόν, μπορεί να επενδύσει σ' αυτή την ομάδα με σκοπό να αποκομίσει κέρδος; Κανείς, γιατί με τις παρούσες συνθήκες δεν είναι δυνατό ούτε καν το δραστικό κλείσιμο της ψαλίδας. Εκτός αν το ύψος των συμβολαίων γνωρίζει δραματική μείωση, γεγονός που θα είχε όμως καταλυτική επίδραση στην ποιότητα και την αποτελεσματικότητα της ομάδας... Και τότε θα ερχόταν ο κόσμος, που μέχρι σήμερα ορκίζεται στο όνομα των αφεντικών, και θα πλάκωνε στις κλοτσιές (που λέει ο λόγος...) τους νέους ιδιοκτήτες. Για να λάβει έτσι, η σεμνή τελετή, ταχύτατο τέλος!
Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι ο σημερινός Παναθηναϊκός αποτελεί κατά βάση μια συναισθηματική και όχι εμπορική αξία. Κι αν θέλουμε να μιλήσουμε ακόμα πιο ανοιχτά, πρέπει να παραδεχθούμε ότι αντιπροσωπεύει μια μεγάλη τρέλα των Γιαννακόπουλων, που φυσικά δεν πωλείται αλλά και ούτε καν χαρίζεται!
Ιδια και απαράλλαχτη είναι η κατάσταση και στον Ολυμπιακό των Αγγελόπουλων, αφού κι αυτοί κινούνται επί τόσα χρόνια με βάση το συναίσθημα και όχι τα νούμερα, αγοράζοντας με τα λεφτά που ξοδεύουν αναγνωρισιμότητα, αλλά καμιά φορά και... γκρίνιες, όταν τα αγωνιστικά αποτελέσματα δεν κρίνονται από τον κόσμο ικανοποιητικά.
Είτε το θέλουμε είτε όχι, το ελληνικό και το ευρωπαϊκό μπάσκετ αδυνατούν να συντηρήσουν ομάδες σαν τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, οι οποίες οφείλουν το μέγεθός τους στην αντιπαλότητα που επικρατεί μεταξύ των δύο αυτών συλλόγων, αλλά και στην «αρρώστια» που έχει προσβάλει τα αφεντικά τους. Και αυτός ο τελευταίος είναι ένας επιπλέον σοβαρός λόγος που εντέλει δεν καθιστά αξιόπιστες τις όποιες προσπάθειες πώλησης, μεταβίβασης ή δωρεάς! (Πόσω μάλλον σε επιχειρηματίες εκτός ελληνικής πραγματικότητας...).
Βεβαίως, μέσα σε όλα αυτά κάπου μπαίνει και η οικονομική κρίση, ή αν θέλετε τα νέα δεδομένα που δημιουργεί σε ανθρώπους με τόσο μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Γι' αυτό και το περασμένο καλοκαίρι είχαμε έναν πρώτο εξορθολογισμό των δαπανών, τόσο στο ένα στρατόπεδο όσο και στο άλλο. Και πιθανότατα τώρα θα έχουμε έναν ακόμα, μια και ο Παναθηναϊκός τουλάχιστον απέδειξε ότι και με λιγότερα λεφτά μπορείς να πετύχεις τους στόχους σου, αρκεί να έχεις σωστές επιλογές και προπονητή τον Ομπράντοβιτς, φυσικά!
Πηγή: Ελευθεροτυπία

Αθλητισμός χωρίς πυξίδα!!

Ποιος μπορεί να είναι άραγε καλύτερος -ως πολιτικός προϊστάμενος του αθλητισμού- από τον Παύλο Γερουλάνο; Κάποιος που δεν θα έχει τα χαρακτηριστικά του Παύλου Γερουλάνου! Γράφει ο Διονύσης Μαρίνος.
Αθλητισμός χωρίς πυξίδα
Οχι βέβαια τα φυσικά χαρακτηριστικά του ανδρός τα οποία έχουν πολλάκις θαυμαστεί και επαινεθεί από το ασθενές φύλο, αλλά τα πολιτικά, που δεν βρίσκουν την ίδια δεκτικότητα σε... κανένα φύλο.
Ενας ακόμα κυβερνητικός ανασχηματισμός εξελίχθηκε (σε επίπεδο φημών τουλάχιστον) ως μια κατ' ουσίαν αδιάφορη διελκυστίνδα ανάμεσα σε Λοβέρδο και Γερουλάνο για το ποιος θα μοιράσει καλύτερα τα ιμάτια του ελληνικού αθλητισμού. Οπως είχε συμβεί και στον προηγούμενο, μόνο που φαίνεται πως τώρα... έμαθαν και δεν οδήγησαν το όλο πράγμα σε ένα άνευ προηγουμένου επικοινωνιακό φιάσκο.
Βέβαια, είτε πήγαινε ο τομέας του αθλητισμού στα χωράφια του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης είτε παρέμενε (όπως και συνέβη τελικά) στον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού ελάχιστα πράγματα θα άλλαζαν από τη συνολική κριτική που μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε για τον τρόπο που τον μεταχειρίζεται η παρούσα κυβέρνηση.
Παραχωμένος στη γωνία του ενδιαφέροντος, άνευ κάποιου συγκεκριμένου προγράμματος και δίχως έμπνευση από τους πολιτικούς ταγούς, ο αθλητισμός εν γένει φαίνεται να αποτελεί ενοχλητικό αγκάθι. Δεν ξέρουν τι να κάνουν με αυτόν, πώς να το κάνουν και σε ποιους θα τον δώσουν για να αναλάβει την καυτή πατάτα.
Εμπλεο ενθουσιασμού και με... σηκωμένα τα μανίκια το dynamic duo (Μπιτσαξής - Νικητιάδης) διατράνωσε μόλις προχθές την κοινή του απόφαση να προχωρήσει σε νομοσχέδια για τη βία και το ντόπινγκ. Κατανοητό, και πλέον θα γνωρίζουμε ποιος ευθύνεται για την αύξηση της βίας και της ντόπας στη χώρα μας, αλλά και τι πήγε στραβά στον ανένδοτο αγώνα.
Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας: αν δεν ήταν στη μέση το... φιλέτο του ΟΠΑΠ, τα αθλητικά πράγματα θα ήταν παντελώς αδιάφορα για τους τωρινούς της κυβέρνησης. Οχι πως και τώρα δεν είναι ή ότι οι προηγούμενοι κατάφεραν κάτι που πλέον δεν υφίσταται.
Πάρτε έναν προς έναν τους υφυπουργούς Αθλητισμού και τους γενικούς γραμματείς που πέρασαν τα τελευταία 20 χρόνια. Ακριβώς, πέρασαν και δεν ακούμπησαν. Νόμοι πάνω σε νόμους, διατάγματα πάνω σε διατάγματα, μπόλικες πομφόλυγες, αρκετά σπουδαιοφανή λόγια και ουσία μηδέν. Ή μάλλον υπό του μηδενός. Τουλάχιστον, όμως, είχες υπόψη σου πως κάποιος υπάρχει εκεί πάνω στο υπουργείο, κάτι προσπαθεί να κάνει και απλώς δεν τον βοηθούν το μυαλό του και η πολιτική του θέληση.
Τώρα πλέον δεν υπάρχει ούτε και αυτό το μαξιλάρι. Ο αθλητισμός πηγαίνει στα κουτουρού, όπως άλλωστε και κάμποσα άλλα πράγματα σαφώς πιο σπουδαία από τις αθλητικές επιδόσεις της Ελλάδας. Το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεται η κυβέρνηση είναι να κόψει τις επιχορηγήσεις από τις ομοσπονδίες, αλλά και αυτό το κάνει άκριτα, ανέμπνευστα και δίχως να σκέφτεται τις επιπτώσεις αυτής της οριζόντιας (και άκρως προκρούστειας) λογικής.
Σύμφωνοι, οι ημέρες είναι δύσκολες και τα χρήματα των ομοσπονδιών είναι το τελευταίο πράγμα που πρέπει να σκεφτεί ο μέσος πολίτης αυτής της χώρας. Οταν σου πετσοκόβουν το μισθό δεν θα ενδιαφερθείς ιδιαίτερα για το ψαλίδισμα της επιχορήγησης που θα πάρει το... υποθαλάσσιο σκάκι!
Μια χώρα σαν την Ελλάδα δεν μπορεί να αναπτύξει εις βάθος και εις πλάτος τον αθλητισμό της. Δεν μπορεί να μοιάζει με το χταπόδι που θα απλώνει τα πλοκάμια του σε όλο το φάσμα του χώρου. Αυτό μπορούν να το κάνουν χώρες που έχουν την υποδομή, το μηχανισμό και τους οικονομικούς πόρους να αναπτύσσονται ταυτοχρόνως σε διαφορετικά αθλήματα. Σε εμάς μετά βίας μπορούν να προωθηθούν και να εξελιχθούν τρία με τέσσερα ομαδικά αθλήματα. Ολα τα υπόλοιπα είναι για να λέμε πως υπάρχουν. Επί της ουσίας, όμως, δεν τους δίδεται καμία παροχή για να μη φυτοζωούν.
Ολα αυτά βέβαια είναι ψιλά γράμματα για τους πολιτικούς, που κύριο μέλημά τους δεν είναι να γίνουν χρήσιμοι αλλά ευχάριστοι. Ακόμα και σε εποχές που δεν μπορούν με τίποτα να γίνουν ευχάριστοι. Ακόμα και τώρα, όμως, δεν λαμβάνουν μια καθαρή λύση για τα πράγματα. Τα αφήνουν να βαλτώνουν και να μένουν στεγανοποιημένα σε ένα σκουριασμένο κλουβί.
Από την άλλη, βέβαια, δεν μπορούμε να τους ζητάμε και πολλά, καθώς αυτοί είναι και αυτά... δεν μπορούν να καταφέρουν. Εδώ, στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που είναι και το πλέον προβεβλημένο άθλημα, η παρουσία τους εάν δεν είναι ασθενική γίνεται ζημιογόνα. Τους τελευταίους μήνες όσες φορές χρειάστηκε να παρέμβουν οι κ. Γερουλάνος, Μπιτσαξής και Νικητιάδης για να αποσοβήσουν καταστάσεις κρίσης (σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ), το αποτέλεσμα ήταν να τα κάνουν μαντάρα.
Είναι προφανές πως όχι μόνο δεν γνωρίζουν το χώρο, αλλά δεν έχουν και καμία πρόθεση να τον μάθουν έτσι ώστε το διάστημα που θα τον διαφεντεύουν να γίνουν επιτέλους κάτι παραπάνω από απλοί διαχειριστές μιας νοθευμένης κατάστασης.
Ο τελευταίος ανασχηματισμός δεν αφήνει πολλά περιθώρια για ελπίδα. Από τη στιγμή που ο Γιώργος Παπανδρέου έκρινε ότι ο Γερουλάνος τα έχει καταφέρει μια χαρά στον αθλητισμό και τον άφησε στον τομέα της ευθύνης του, καταλαβαίνει εύκολα κανείς πως έτσι επιβραβεύεται το... μη έργο. Είναι σαν ο πρωθυπουργός να έδωσε το πράσινο φως στον υπουργό του να συνεχίζει να μην κάνει τίποτα για τον αθλητισμό, για να μπορεί να τον επιβραβεύεται εις το διηνεκές.
Το ότι ο αθλητισμός δυνητικά θα μπορούσε να είναι μια κινητήρια δύναμη και να επιστρέψει χρήματα στο κράτος, μάλλον δεν το σκέφτεται η τωρινή κυβέρνηση (όπως δεν το σκέφτηκε καμία προηγούμενη), γι' αυτό και αποτραβιέται ενοχικά από το προσκήνιο υπό το φόβο (πάλι καλά που υπάρχει και αυτός) ότι αν αποφασίσει να πράξει κάτι θα κάνει τα πράγματα χειρότερα από ό,τι είναι αυτή τη στιγμή.
Στο "παίζω και μαθαίνω", που είναι η κύρια ασχολία κάθε υπουργού, ο Παύλος Γερουλάνος μετά λόγου γνώσεως έχει αποφανθεί: δεν παίζει γιατί δεν προτίθεται να μάθει. Οχι πως αν ξεκινούσε το παιχνίδι θα καταλάβαινε, απλώς θα δημιουργούσε μια αχλή ελπίδας που τώρα δεν υπάρχει πουθενά. Φευ, το ΔΝΤ στον αθλητισμό είναι ακόμα πιο σκληρό και δεν προέρχεται από τη λογική της περιστολής των δαπανών, αλλά της παγερής αδιαφορίας.
Πηγή: Goal

Γκραφίτε πάει, Καναβάρο φεύγει!!

Διετές συμβόλαιο με την Αλ Αχλί υπέγραψε ο Γκραφίτε, σε αντίθεση με τον Ιταλό αμυντικό που θα αποχωρήσει από τον σύλλογο των Αραβικών Εμιράτων μετά από καριέρα ενός έτους.
Γκραφίτε πάει, Καναβάρο φεύγει
«Σε αυτή τη φάση της ζωής μου, πρέπει να σκεφτώ την οικογένειά μου. Θεωρώ ότι ήρθε η ώρα να φτιάξω τις βάσεις για την οικογένειά μου, για την ημέρα που θα υποχρεωθώ να ολοκληρώσω την καριέρα μου.
Θέλω να ευχαριστήσω την Βόλφσμπουργκ για τα τέσσερα υπέροχα χρόνια που πέρασα στο σύλλογο», σχολίασε ο Γκραβίτε με δηλώσεις του στο site της Βόλφσμπουργκ.

Η Λουσιάνα Αϊμάρ νίκησε τον Μέσι! (ΦΩΤΟ)

Ο Λιονέλ Μέσι θεωρείται ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο, όμως, στην Αργεντινή έχουν διαφορετική άποψη. Οι συμπατριώτες του σταρ της Μπαρτσελόνα ανέδειξαν κορυφαία αθλήτρια της χώρας την Λουσιάνα Αϊμάρ.
Η Λουσιάνα Αϊμάρ νίκησε τον Μέσι! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)
Η Λουσιάνα, 33 ετών σήμερα, είναι κορυφαία αθλήτρια χόκεϊ επί χόρτου. Το παρατσούκλι της είναι «La Maga» (μάγισσα) και ανάμεσα στις διακρίσεις της είναι ένα αργυρό και δύο χάλκινα ολυμπιακά μετάλλια, δύο παγκόσμια κύπελλα και τέσσερα Champions Trophy.